Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Desperado :)
    Интересен филм...цело време те држи во неизвесност... :)

2. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Crazy Stupid Love

Ептен закон филм, ми требаше ваков да ме насмеј малце , Ема Стоун ми е прејака а и преубав пар ми беа со глумецот, мх мх каков е тој :inlove:
    Препорачувам инаку :)

9/10

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    The number 23
    Само што го изгледав на ТВ и одма да пишам. Се работи за еден детектив кој наоѓа една книга и кога почнува да ја чита, изгледа дека е напишана како по неговиот живот. Почнува да сфаќа дека се во неговиот живот е поврзано со бројот 23 и како ја чита книгата се повеќе се заплеткува дејството.
    Мистерија/трилер кој имаше сцени кај што си напнат и ти се качува адреналинот.
    7/10

4. FridaKahlo

FridaKahlo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    182
    Changeling(2008)

http://www.imdb.com/title/tt0824747/

Приказна за самохрана мајка, чие дете исчезнува а полицијата пронаоѓа дете кое не енејзин син. Филмот ги опишува настаните во 1928 година во Америка. Време на прохибицијата, на половата дискриминација и на се почестите злоупотреби на моќта од страна на корумприрани полициски службеници.
    Во режија на Клинт Иствуд , главните улоги ги толкуваат Анџелина Џоли и Џон Малкович.

Еден од подобрите филмови што ги имам гледано во последно време. Го изгледав со 100%внимание.
    Анџелина во вакво издание изненади. Несвојствено за неа да игра покорна и повлечена жена, кога ја знаеме како тепачка и борец за правдини. Имаше само еден момент кога си ја покажа таа борбена страна и тоа нормално кога и проработеа мајчинските инстинкти. Не изостана и добрата глума на Џон Малкович и на оној цајканот.
    Клинт Иствуд како глумец не ми беше на листата на омилените, но како режисер е одличен.

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      126,1 KB
      Прегледи:
      171
  5. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Home alone-the holiday heist 5/10
    Не е добар како претходните делови,но пак е до некаде интересен.
    Без разлика на оценката го препорачувам да се погледне!

На stefigirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Firestarter - Потпалувач

Филмот е од 1984 година. Многу добар филм. Мене лично ми се допадна.
    Дури на неколку моменти пуштив солза.
    Научно фантастичен трилер.
    Се работи за девојка кај која се развива пирокинеза (моќ да предизвикува оган) но тука е тајната Владина Агенција која има цел да ја контролира. Тие сакаат да вршат експерименти врз неа.
    Нејзината мајка е убиена токму од нив. Таа останува сама со нејзиниот татко. Се борат заеднички да избегаат од Владините агенти.
    Голема поврзаност помеѓу татко и ќерка, љубов која се шири наоколу. Но, за жал на крајот таа останува и без него.
    Каде ли ќе заврши ова преубаво девојче ви останува вас да откриете.
    Препорачувам. :)

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    "Savages"

Искрено, мене не ми беше нешто wow филмот.
    Со вакви глумци (зборувам за Селма, Беницио и Џон Траволта) очекував многу подобар филм.
    Точно пејсажите се прекрасни, и интересна е замислата за приказната на филмот, ама одредени делови не ми се допаднаа. На пример љубовниот триаголник.....
    Блејк некако ептен ми го докрајчи филмот, со оглед на тоа дека ми е многу одвратна, уште од Gossip Girl. Врска нема од глумење, а и дефинитивно улогата на наратор не и’ одговара.

Од мене 5, за преубавите плажи и за тројцата горенаведени глумци.

8. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Insidious
    Cлучајно го начекав филмов на тв и си велам абе од кај ми е познат насловов,ај ке го гледам.
    Eден од подобрите хорор филмови,многу сакам ваков тип.
    Hа моменти ке се помочав на некои сцени,а на некои и премижав :)

Eдно семејство се преселува во нова кука,но едното од нивните деца пага во кома и наеднаш мајката осетува дека има нешто во куката,сенки и слично.
    Cе преселуваат во друга кука,мислејки дека се извлекле..... :talk:

Cега гледам,ке имало и втор дел вистина? ^_^

The Perfect Host

Oчекував полош да е,но не е,би го сместила во оние почудните :D

Eден крадец се наога во тесно и решава да отиде кај некој познаник преку пријател,изгледа дека крадецот има се во свои раце,но не е така,го очекува изненадување ;)

9. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    "As if I am not there" - 2010

Морав да го гледам, пред се’ затоа што во главна улога е Наташа Петровиќ, млада актерка од мојот роден град. :)
    Убава драма, базирана според вистински настани, конкретно војната во Босна.

Препорачувам.

7/10

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    - Taken 2 - Со оглед на тоа какви критики слушнав за филмот искрено очекував многу повеќе. Првиот дел според мене беше далеку подобар. Овде некако способностите на ќерката беа премногу надпросечни и имаше премногу нереални сцени.
    6/10

- Act of Valor - Препорачувам за оние кои сакаат малку повеќе акција. Нема да се досадувате со сигурност.
    Се работи за една елитна екипа која е испратена на тајна мисија да ја ослободи киднапираната агентка...
    8/10

11. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Животот на Пи. Каква драма :x
    Приказна за тоа како животот може да ти се промени за секунда, приказна за вербата и храброста.
    Филм кој морате да го погледнете.

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.131
    Ice Age - сите делови.
    Ниту еден не ми беше гледан, а баш бев расположена за нешто лабаво. Сите делови се супер, како идат понагоре се сè подобри и подобри. :)
    Најфаца. :rofl:

На Chocolate.me, FridaKahlo и Anouk им се допаѓа ова.
  13. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Argo 2012

Мразам да кажама ама же го кажам пак целата работа на ова УСА опции од филм е секако да се топ оф тхе топ и малку од повеќе ме нервира таа приказна,,,
    како може некои кои побегнале од другите се скриле и секако не се ни грижеле за спас на другите да бидат прогласени за ХЕРОИ?!!! идиотизам невиден
    6/10

War (2007 )
    постаро филмче ама вреди да се гледа ... екипа одлична
    малку повеќе крвца и ткави нешта ама до последно немав идеакој стои зад се ....
    Одличеннн
    10/10

На Anouk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    “This is 40“ - 2012

Што е со новите комедии ? :^)
    Приказната уствари е многу реална :D
    Меѓутоа филмот во целина е многу отупувачки. Непотребно развлечување на сцени, непотребни дијалози и слично. Мислам 2 часа и 11 минути :o
    Немало потреба од толку влечење на дејствијата.

Не го препорачувам баш.
    3/10

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Божиќни чевлички (2005) со најпрекрасниот Rob Lowe.
    [​IMG].

Го начекав на Алфа пред еден час некаде и немаше смисла да не го гледам. Преубаво филмче со тажна, а сепак ветувачка нота. Не, овој пат не плачев на филмов (за разлика од првиот пат кога го гледав), но дефинитивно е touching затоа што in the end, најдлабоките чувства, радости и страдања најдобро и највистински се манифестираат во кругот на семејството.
    Резиме:
    Прекрасна приказна за едно момченце чија мајка умира на Божиќ и за неговата потрага по совршениот пар чевли кои таа ќе ги носи во рајот.

На vitamince, MissAnn и Anouk им се допаѓа ова.
  16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Upside Down (2012)
    Свежа и убава приказна. :)
    Прекрасни бои и тонови преовладуваат во целиот филм, милина од филм, со укакани последни 3 минути. :D
    Простено нека е.
    Џим Старџис е толку мил и скроен за улогава.
    Кирстен Данст е просечна глумица со нетипична слатка привлечност, но сметам дека ја земале за улогата, бидејќи има прилично многу искуство во снимање сцени со јажиња (Спајдермен).
    Алекс и Идн потекнуваат од два различни светови, чие есенцијално нешто за преживување ги раздвојува - гравитацијата.
    Многу убава атмосфера го бои филмот, има детали кои ги запазиле, и не знам како си дозволија таков крај, кога се гледа дека е вложено доста мислење во него.
    За тупи дечиња како мене кои немаат врска од физика, убаво е да имаат некој до себе да им појаснува работички. :D
    8.5/10
    They Say You Can't Beat Gravity... or can you?

A Clockwork Orange (1971)
    Ремек-дело на легендарниот Кјубрик, според новелата на Ентони Бурџис.
    Алекс е млад деликвент кој завршува во затвор.
    Владата смета дека може да го поправи неговиот злобен нарав со помош на специјална програма и повторно да го вклучи во општеството како нормален поединец.
    Дали лошиот човек навистина може да се промени?
    Што се може да стори лидерот на една нација за да си ги покрие грешките?
    ... и уште безброј филозофски прашања и одговори кои може да ги понуди овој чукнат, бизарен, но лично за мене - мошне допадлив филм.
    Има суштина, има поента, има душа.
    Има од се` по малку.
    Интересен сплет на зборови во нарацијата, психоделичен поп-декор.
    Филмот со еден збор е - исчукан !
    9/10

На Hipster, kravce и FridaKahlo им се допаѓа ова.
  17. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    "Lajanje na zvezde"

Пред малку го гледав на ТВ, го обожавам филмот :clap:
    Се изнасмеав убаво.

8/10

На Hopeful, kravce и Hipica им се допаѓа ова.
  18. FridaKahlo

FridaKahlo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    182
    The book of Eli

http://www.imdb.com/title/tt1037705/

Приказната се врти околу една книга чија содржина може да го измени светот. Оној во чиј посед е има голема моќ.
    Дејствието се одвива некаде во иднината, 30 години по "големиот блесок " кога сонцето ќе ја спржи земјата а новиот живот ќе опстане во свет со ограничени ресурси на храна и вода, безредие и според правилото - посилниот опстанува.
    Почеток на нов свет, нова ера и нови правила. И каде што има луѓе таму е и жедта за превласт.
    Сериозно, филмот носи голема порака.
    Иако нема да се воодушевите од локаците на филмот кои доловуваат крајно безживотна атмосфера во која умрело последното зрнце на надеж за човечкиот род, се заклучува дека некој смислено се занимавал да ни прикаже таква распаднатост на човекот во секоја смисла и да не наврати на нешто суштинско - луѓе кои се загубени ако немаат прирачник со правила, луѓе кои се водени од сопствениот глас и следбеници и оние најлошите - Манипулатори. Сите наоѓаат место во оваа приказна.
    Филмот е полн со симболика. Книгата, заштитникот, девојката, нивните состојби се метафори за нешто. А крајот е најинтересен - најголем круг, најголем заклучок и потполнување на мозаикот.

8.5/10

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      56,6 KB
      Прегледи:
      443
  19. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Само што го догледав на МТВ. Бев возбудена како да го гледав прв пат(иако го гледав по незнам кој). Предобри ми се сите делови, сега ме фати една носталгија по Хари Потер и ќе седнам и ќе си ги изгледам останатите :lol: 10/10

На SimonLimon, the.vampire.girl, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.186
    Hitch

Го имав и порано гледано, али Вил Смит ми е секогаш интересен за гледање, додека Ева Мендез е згодна, али за убава воопшто не, ко патка ми е во устата. :|
    Малце потпросечна романтична комедија, добра е за тепање време, али не е нешто посебно.

6/10

The pacifier

Го гледав прееска на Сител.
    Добра комедија, Вин Дизел не е баш прв избор за вакви филмчиња, али акцијата и комедијата се споени на интересен начин. :D

9/10

Прикачени фајлови:

• h.jpg
      h.jpg
      Големина на фајлот:
      120,7 KB
      Прегледи:
      350
    • tp.jpg
      tp.jpg
      Големина на фајлот:
      259,8 KB