Тhe impossible Филмови снимани по вистинит настан, па и драми не сакам по принцип. Но после Intouchables, уште еден филм целосно ме освои. Семејниот одмор на една фамилија ќе биде прекинат од една природна катастрофа. Борбата за преживување и наоѓање на сите членови од фамилијата на островот ќе започне. Му имаат дадено 7.1, но јас би многу многу повеќе. Кој не го гледал целосно го препорачувам, ќе ве разнежни, потресе и воодушеви.
The Perks of Being a Wallflower Кој прекрасен филм, која неверојатна и инспиративна приказна. Толку многу ви го препорачувам, што мислам дека нема никогаш да се симне од листата на моите омилени филмови.
Го начекав на Тв со новогодишнава програма, но за различка од другите лимонади од божиќни филмчиња, овој е врв! Ужасно добро филмче, комедија, приказна помеѓу човечката суровост и детската наивност и невиност. Вреди да се гледа, детето ми е срцка. Оцена 7/10
The Game Филм со Мајкл Даглас и Шон Пен. Станува збор за богаташ кој е воркахолик всушност, секогаш озбилен, сериозен, нерасположен за шеги. На неговиот роденден добива подарок од брат му - членство во некаква организација која приредува игри и на тој начин ги забавува своите клиенти. Тензичен трилер, ми се допаѓаше, мислев дека ќе заврши ептен јако. Меѓутоа, тапа. Крајот ми беше глупав. И ми го расипа цел филм. Од мене има оценка 6/10.
Taken 2 Која снаодливост и која борба и која пожртвуваност ја даде.Малце можеби ми одјде зезнато оти не го имав првиот дел гледано ама давам оценка 8!
Last Holiday (2006) Филмов има неверојатна моќ врз мене. Со секое наредно гледање, чувствувам дека се' повеќе си го сакам животот.
Polar Express и Christmas Carol. Првиот ми е убедливо најубав новогодишен цртан на сите времиња. Носи толку едноставна и силна порака, комплетно е прекрасен, од идеја до реализација, музиката која ја нуди. Многу му се радувам на цртанов. Топло го препорачувам, фантазијата која ја искреирале на северниот пол ме полни со невидена радост и среќа и повторно се чувствувам дете. Вториов со Џим Кери го имам гледано еднаш, дефинитивно убав цртан, иако за детски вкус е малку морбиден, дури и страшен. Има некои сцени навистина да се наапа човек. Сепак и овој носи една универзална порака - парите и материјалните нешта не можеш да ги понесеш со себе во гроб, најважно е да даваш, да им помагаш на луѓето, да бидеш сакан и да си секогаш во друштво со пријатели и насмеани лица. Прекрасни цртани за овој период.
Последен изгледан ... ок е има приказна, има нешто што навистина ќе те замисли и препорачлив е за гледање, посебно за помладите генерации кои се во оние луди години на созревање и оние кои влечат некакви трауми од детството. Но од мене максимална оценка нема, 8/10
МАШКА БЕБИСИТЕРКА. Филмот е преубав и многу беше смешен се пресмеав. Инаку точно имаја напишано дека Vin Diesel не е баш за вакви филмој , ама ако нема врска пак филмот многу ми се бендиса. 10/10
The holiday (2006)-8/10 Романтична комедија! Успеа да ми го задржи вниманието цели 2 часа.Многу убав и интересен филм! Погоден за овие празнични денови
The number 23 http://www.imdb.com/title/tt0481369/ Филмов е размрдување за пред спиење. Досега Џим Кери не сум го видела во ваков психолошки филм, за промена е просечен. Spoiler Започнува да чита книга која ќе ја најде кај пријатели на неговата жена. И таа книга буквално го опседнува, и почнува да мисли дека е напишана за неговиот живот. Подоцна колку навлегува во поглавјата, сличностите излегуваат на површина, и дознава дека се во неговиот живот се врти околу бројот 23. Од мене 5/10.
Wanted (200 Знам дека Анџелина има фаца за вакви филмови ама многу смешна ми дојде со нејзините 20 килца како држи оружје потешко од неа и пука со леснотија Мислам, знам дека е филм ама пак превртував очи, мм вика дека била женска љубомора во прашање и затоа така реагирам Воопшто сите сцени беа премногу дури и за sf филм, ниту глумата не беше нешто вау, али ќе дадам едно ок за ефектите, новиот метод на пукање и Морган Фримен...
Christmas vacation Вчера го гледавме со либето за да се насмееме, оти комедија би требало да биде филмов. И беше комедија, али толку глупа комедија, немам зборови навистина ... мачка што се спржува жива, гас од канализација што ќе го запали дедото, кола се пикнува под камион, шеф со панделка ... Значи, ретко ваков мутаво-глуп филм да се погоди. Го препорачувам на оние што сакаат мутави филмчиња, без поента, ако има некој таков. 5/10
“Сенки“ - 2007 Пред малку го даваа на МРТ1. Трет пат го гледам веќе, еден од поубавите македонски филмови, според мене. Манчевски и Џајковски во комбинација - нема утка. 7/10 http://www.imdb.com/title/tt0834102/
Мачорот во чизми :up: Spoiler Прекрасен анимиран филм....ме воодушеви.Не би кажувала многу,освен дека се работи за 3те волшебни гравчиња кои ги бара тој а и неговиот пријател-јајцето...у што се случува ќе видите, гледајте нема да зажалите.
Тинејџерско филмче. Ми се допадна, глумицата ми е пресимпатична. Се работи за Ненси Дреј(Ема Робертс) тинејџерка која го истражува убиството на позната актерка. Ми го задржа вниманието. Преорачувам 6/10
Bad Santa - вчера го даваа на ТВ, и случајно го загледав. Добар е филмов, смешен На крајот носи добра порака. The Polar Express - не знам како до сега не сум го гледала овој филм. Прекрасен е, ептен ми се допадна. Го препорачувам на сите кои не го гледале се уште.
Snow White and the Huntsman 2012 мојот збор е дека филмов има мнн ама мннн глупости и тоа невидено... Spoiler мислам хеллооо како може така да се глупи и прозирни дури и мало дете ке знае дека имаат пропусти ... 4/10 е мојата оценка Diary of a Wimpy Kid: Dog Days интересно детско филмче онака лесно со мн смешни и реални работи на тема родител дете и дете во љубаф ,, 7/10 En plats I stolen (A Place In The Sun)2012 10/10 Spoiler A Swedish family is murdered on holiday on the Spanish Costa del Sol. Annika Bengtzon traveling there to report and discovers that the family's daughter disappeared. Annika discovers links to a drug route between Morocco and Sweden. Искрено до последно немаше да ми текне којја е позадината и секако кој е оној кој стои за сето она кое се случило... но за секој случај одлична е новинарката ... ќе мора да ги симнам следните делови каде ја има новинаркава ..ова е 2р филм што го гледам со неа