Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    Тhe impossible

Филмови снимани по вистинит настан, па и драми не сакам по принцип. Но после Intouchables, уште еден филм целосно ме освои.

Семејниот одмор на една фамилија ќе биде прекинат од една природна катастрофа.
    Борбата за преживување и наоѓање на сите членови од фамилијата на островот ќе започне.

Му имаат дадено 7.1, но јас би многу многу повеќе. Кој не го гледал целосно го препорачувам, ќе ве разнежни, потресе и воодушеви.

Прикачени фајлови:

2. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    The Perks of Being a Wallflower

Кој прекрасен филм, која неверојатна и инспиративна приказна. Толку многу ви го препорачувам, што мислам дека нема никогаш да се симне од листата на моите омилени филмови.

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197

Го начекав на Тв со новогодишнава програма, но за различка од другите лимонади од божиќни филмчиња, овој е врв! Ужасно добро филмче, комедија, приказна помеѓу човечката суровост и детската наивност и невиност.
    Вреди да се гледа, детето ми е срцка.

Оцена 7/10

4. She

She Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    54

The Game
    Филм со Мајкл Даглас и Шон Пен. Станува збор за богаташ кој е воркахолик всушност, секогаш озбилен, сериозен, нерасположен за шеги. На неговиот роденден добива подарок од брат му - членство во некаква организација која приредува игри и на тој начин ги забавува своите клиенти. Тензичен трилер, ми се допаѓаше, мислев дека ќе заврши ептен јако. Меѓутоа, тапа. Крајот ми беше глупав. И ми го расипа цел филм. Од мене има оценка 6/10.

5. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Taken 2
    Која снаодливост и која борба и која пожртвуваност ја даде.Малце можеби ми одјде зезнато оти не го имав првиот дел гледано ама давам оценка 8!

6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    22.479
    Last Holiday (2006)

Филмов има неверојатна моќ врз мене. Со секое наредно гледање, чувствувам дека се' повеќе си го сакам животот.

На Masnickaaa, Libera, Vikica.cuci и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Polar Express и Christmas Carol.
    Првиот ми е убедливо најубав новогодишен цртан на сите времиња. :)
    Носи толку едноставна и силна порака, комплетно е прекрасен, од идеја до реализација, музиката која ја нуди. Многу му се радувам на цртанов.
    Топло го препорачувам, фантазијата која ја искреирале на северниот пол ме полни со невидена радост и среќа и повторно се чувствувам дете. :)

Вториов со Џим Кери го имам гледано еднаш, дефинитивно убав цртан, иако за детски вкус е малку морбиден, дури и страшен. :D Има некои сцени навистина да се наапа човек. :D
    Сепак и овој носи една универзална порака - парите и материјалните нешта не можеш да ги понесеш со себе во гроб, најважно е да даваш, да им помагаш на луѓето, да бидеш сакан и да си секогаш во друштво со пријатели и насмеани лица.

Прекрасни цртани за овој период. :)

На Hipica, Annath, kate89 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065
    Последен изгледан ... ок е има приказна, има нешто што навистина ќе те замисли и препорачлив е за гледање, посебно за помладите генерации кои се во оние луди години на созревање и оние кои влечат некакви трауми од детството. Но од мене максимална оценка нема, 8/10

9. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    МАШКА БЕБИСИТЕРКА.

Филмот е преубав и многу беше смешен се пресмеав. :lol: :lol:
    Инаку точно имаја напишано дека Vin Diesel не е баш за вакви филмој , ама ако нема врска пак филмот многу ми се бендиса. :)

10/10

Прикачени фајлови:

• tp.jpg
      tp.jpg
      Големина на фајлот:
      72,7 KB
      Прегледи:
      304
  10. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    The holiday (2006)-8/10
    Романтична комедија!
    Успеа да ми го задржи вниманието цели 2 часа.Многу убав и интересен филм!
    Погоден за овие празнични денови :)

На Hipica и Anja98 им се допаѓа ова.
  11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    The number 23

http://www.imdb.com/title/tt0481369/

Филмов е размрдување за пред спиење. Досега Џим Кери не сум го видела во ваков психолошки филм, за промена е просечен.
    Започнува да чита книга која ќе ја најде кај пријатели на неговата жена. И таа книга буквално го опседнува, и почнува да мисли дека е напишана за неговиот живот. Подоцна колку навлегува во поглавјата, сличностите излегуваат на површина, и дознава дека се во неговиот живот се врти околу бројот 23.

Од мене 5/10.

На Hipica, Mermaid90 и DzingrlakaDzikica им се допаѓа ова.
  12. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
  13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Wanted (2008)
    Знам дека Анџелина има фаца за вакви филмови ама многу смешна ми дојде со нејзините 20 килца како држи оружје потешко од неа и пука со леснотија |( Мислам, знам дека е филм ама пак превртував очи, мм вика дека била женска љубомора во прашање и затоа така реагирам :D
    Воопшто сите сцени беа премногу дури и за sf филм, ниту глумата не беше нешто вау, али ќе дадам едно ок за ефектите, новиот метод на пукање :D и Морган Фримен...

14. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.186
    Christmas vacation

Вчера го гледавме со либето за да се насмееме, оти комедија би требало да биде филмов. :D
    И беше комедија, али толку глупа комедија, немам зборови навистина ... мачка што се спржува жива, гас од канализација што ќе го запали дедото, кола се пикнува под камион, шеф со панделка ... :rofl:

Значи, ретко ваков мутаво-глуп филм да се погоди. :rofl:
    Го препорачувам на оние што сакаат мутави филмчиња, без поента, ако има некој таков.

5/10

Прикачени фајлови:

• cv.png
      cv.png
      Големина на фајлот:
      1,1 MB
      Прегледи:
      193
  15. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Matilda
    Мене лично ми е преубав, ме враќа во детството.

На tigerlady, JuLleE и Hopeful им се допаѓа ова.
  16. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    “Сенки“ - 2007

Пред малку го даваа на МРТ1. Трет пат го гледам веќе, еден од поубавите македонски филмови, според мене. Манчевски и Џајковски во комбинација - нема утка.

7/10

http://www.imdb.com/title/tt0834102/

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Мачорот во чизми :up:

Прекрасен анимиран филм....ме воодушеви.Не би кажувала многу,освен дека се работи за 3те волшебни гравчиња кои ги бара тој а и неговиот пријател-јајцето...у што се случува ќе видите, гледајте нема да зажалите.

18. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Тинејџерско филмче. Ми се допадна, глумицата ми е пресимпатична. Се работи за Ненси Дреј(Ема Робертс) тинејџерка која го истражува убиството на позната актерка. Ми го задржа вниманието.
    Преорачувам 6/10

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.461
    Допаѓања:
    22.957
    Bad Santa - вчера го даваа на ТВ, и случајно го загледав. Добар е филмов, смешен :) На крајот носи добра порака.
    The Polar Express - не знам како до сега не сум го гледала овој филм. Прекрасен е, ептен ми се допадна. Го препорачувам на сите кои не го гледале се уште.

20. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Snow White and the Huntsman 2012
    мојот збор е дека филмов има мнн ама мннн глупости и тоа невидено...
    мислам хеллооо како може така да се глупи и прозирни
    дури и мало дете ке знае дека имаат пропусти ...
    4/10 е мојата оценка
    Diary of a Wimpy Kid: Dog Days
    интересно детско филмче онака лесно со мн смешни и реални работи на тема родител дете и дете во љубаф ,,
    7/10
    En plats I stolen (A Place In The Sun)2012
    10/10
    A Swedish family is murdered on holiday on the Spanish Costa del Sol. Annika Bengtzon traveling there to report and discovers that the family's daughter disappeared. Annika discovers links to a drug route between Morocco and Sweden.
    Искрено до последно немаше да ми текне којја е позадината и секако кој е оној кој стои за сето она кое се случило... но за секој случај одлична е новинарката ...

ќе мора да ги симнам следните делови каде ја има новинаркава ..ова е 2р филм што го гледам со неа