Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Taken 2

Многу возбудлив и интересен филм.Ми го задржа вниманието во целост.Морам да кажам дека исто добар е и како првиот дел.Препорачувам ;)

9/10

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.932
    Cloud Atlas

Филм кој што не ме остави рамнодушна, а сигурна сум дека секој кој го гледал барем малку се замислил. Низ неколку навидум неповрзани и измешани приказни е раскажана вечната борба на човештвото за опстанок. Неизбежно е жртвувањето за да се исполнат целите и амбициите, а сите наши постапки во минатото и сегашноста ја одредуваат и нашата иднина. И притоа, посилниот победува, но не секогаш оној кој физички е посилен. Од друга страна, каде би било човештвото без љубовта како основен двигател на борбата за опстанок? Одлична актерска постава, уште подобра приказна... препорачувам!

Прекрасна е музиката која провејува низ филмот, па решив да си го симнам саундтракот, но не можам да најдам убав линк. Ако некој има линк, ќе ви бидам благодарна ако го споделите :)
    5/5

Ice Age 4 Continental drift

Четвртиот дел од познатата приказна за Леденото Доба. Почнува формирањето на континентите и притоа животните мора да се борат за да преживеат.
    4/5

Hit&Run
    Би го класифицирала како комедија, приказна за една девојка која ќе добие можност за работа во Л.А, ама ја носи момчето кој е во програмата за заштита на сведоци и по пат доживуваат авантури. Класична комедија, просечна приказна, можело и подобро.
    2.5/5

3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Ice Age: Continental Drift

Откако нивниот дом ќе почне да изчезнува, Мани, Диего и Сид ќе останат заробени на голема санта мраз и ќе го бараат патот до дома. Ќе бидат пресретнати од пирати со кои ќе треба да се борат до самиот крај.
    Јас многу ги сакам сите делови, многу ми се забавни и смешни.
    Тие што ги гледале претходните делови, овој не би требало да го испуштат.

4. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    109
    Evolve

Документарна серија на History Channel, има 11 епизоди и во секоја е претставена еволуцијата на одредени органи и карактеристики
    1."Eyes"
    2."Guts"
    3."Jaws"
    4."Sex"
    5."Skin"
    6."Flight"
    7."Communications"
    8."Size"
    9."Venom"
    10."Shape"
    11."Speed"
    9/10

5. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    10.155
    мн интересно филмче...го препорачувам

Прикачени фајлови:

На stojanovskata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Confessions of a Teenage Drama Queen
    Ме потсети на времето ко ги молев мојте да ме пуштат негде, ко праев се и сешто :D
    Инаку Линдзи ми е многу јака, значи убо знај да глуми.
    Значи многу ме нервираше Линдзи во цел филм, ужаси облечена, ужаси.
    Препорачувам инаку, мене ми беше ептен јак :)

10/10

7. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.186
    Premium rush

Не знаев дека филм со велосипеди може да биде толку интересен! :D

Предобра акција, но не со автомобили, туку како што реков, со велосипеди! Неверојатно е колку брзо возат, поготово без кочници, мислам дека јас не би можела таа работа ни за милион години да ја сторам. Секоја чест за 1500те вакви курири што работат во Њујорк. :bow:

Станува збор за курир, која пренесува пратки на неговиот велосипед за екстремно брзо време.
    Треба да испорача една пратка во Кинескиот кварт, која е едно обично ливче, али вреди 50.000 долари. Меѓутоа и некој друг сака да ги добие парите, па така настануваат сплетките.

Многу добра акција, трилер, како сакате, има од се по нешто. И кратко трае, што е добро. :D
    Препорачувам уште вечерва кој е во можност да го изгледа. :)

9/10

Прикачени фајлови:

• pr.jpg
      pr.jpg
      Големина на фајлот:
      125,8 KB
      Прегледи:
      349
  8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Cloud atlas

Мислам 40 пати да го гледам филмов, 40 пати различно ќе го сфатам. Треба навистина голема концентрација за да се сфатат и поврзат приказните ама според мене вреди. Прекрасно обработени теми, убаво склопени, оформени ликови. За актерите сум без зборови, секоја улога ја имаат одлично доловено и ја има онаа нишка која ги поврзува ликовите. Дефинитивно голем кандидат за Оскар.

Уште не можам да се изначудам на паметот и фантазијата на оние кои го смислиле, секоја чест. Само ми е криво што нема да имам можност да го гледам во кино, иако дома можеби е подобро за разбирање и анализирање на филмот, сепак мислам во кино се доживува поубаво.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Го начекав на телевизија, и седнав и го изгледав. Мене ми е пресмешен филмов, глумицата (Ана Фарис) и глумецот (Крис Еванс) ми се преслатки како пар. Има многу смешни настани во филмов а и има добра приказна. Мнпу ниска оцена има на имдб, од мене има 7ka.

10. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    The Perks of Being a Wallflower

Пред овој филм, мислев дека филмовите што се излезени во 2012 и ќе излегуваат, ќе бидат само дел од купот со срања излезени до сега. Но, откако го изгледав, морам да признаам, моето мислење се промени. Прекрасен филм, драма, тинејџ-драма, ме остави без збор.
    Се работи за Чарли, кој ќе ги запознае Сем и Патрик. Од дружбата со нив ќе научи многу, ќе се смени многу, ќе доживее многу. Филм од кој многу може да се научи. Од мене 10/10.

Ема е прекрасна со кратка коса и оваа улога баш и лежи. :inlove: Преубава и своја беше цел филм, одлично глуми и се снаоѓа. А, и Чарли беше срцка. Инаку Чарли е тоа малечкото од August Rush. A Мери Елизабет беше прејака. She rock. :rock:

11. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    398
    Не е тој од August Rush, тој е Фреди Хајмор, овој е Логан Лерман :)

Submarine

Прекрасна драма каде се опишува животот на едно момче кое мисли дека мајка му го изневерува татко му. Плус, саундтракот е совршенство, Алекс од Аrctic Мonkeys ги изведува песните :clap:
    8,5/10

Прикачени фајлови:

12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Knockin on heaven's door
    Германски филм, двајца мажи, ќе се сретнат во болница, двајцата на умирање. Ќе се напијат отповеќе :D ќе им текне дека мораат океанот да го видат, ќе украдат кола и ќе тргнат на пат. Да не расипувам забава, ќе ги брка и полиција и мафија, интересен филм, мене ми се допадна. Имаше добри смешни сцени, колку што може да се смешни за германски филм :wasntme:
    И овој, бидејќи сум фан на трежр лукинг, лост ајленд филмови и приказни, ама не бев нешто задоволна. Да траеше подолго потрагата по островот, отколку неговото тонење, ќе беше далеку подобар.

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794

Црвени светла.

Мислев дека има многу повеќе возбуда/хорор сцени, но на крајот излезе дека е многу субјективна перспектива, впрочем како и самата приказна во филмот.
    Не можеш вечно да се одрекуваш од она што си, така беше главниот пункт.
    Ништо посебно. Парапсихологија, имажизам, малку трилер и многу предвидливи сцени.

Оценка 4 од 10.

14. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.186
    The princess diaries

Првиот дел од Дневниците на принцезата со Ен Хатавеј и Џули Ендрујз.
    Мене подраг ми е вториот дел, веројатно бидејќи принцезава го има Крис Пајн како момче, а не ова шмокле од првиот дел. Значи, брат ми има 15 години, да го пуштам него, сигурно тој поарно ќе глумел на местото на детево овде. Ме нервираше кога и да го видев. :tmi:

Друго се беше супер. Приказната, преобразбата од грдото пајче во лебед, типично женско филмче.
    Да бев некоја година помала сигурно повеќе ќе ми се допаднеше. :D

8/10

Прикачени фајлови:

• pd.jpg
      pd.jpg
      Големина на фајлот:
      91,5 KB
      Прегледи:
      163
  15. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Вчера го гледав и јас :)
    Се согласувам, интересна акција и вреди да се погледне. :up:

16. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886

http://www.imdb.com/title/tt0496806/

Не сум љубител на филмови каде цела багра се собрани на едно место и филмот е преправен во бучкуруш, ама овој го обожавам. Клуни и Пит секогаш се привлечни заедно. :devil:
    Ги имам изгледано и 11 и 12, 13 на Оушн по неколку пати, и никогаш не ми се досадни. Деновиве ќе ги изгледам и другите пак, ма да оној што најмногу го имам гледано е 12мината со Џулија, малце да разбие `монотонија` од муживе. :)

Од мене 8/10.

17. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Home alone 5
    Finn Baxter се преселуваат од Калифорнија во Мејн во една стара куќа за која се вели дека е опседната.Фин постојано игра видео игри и е зависен од технологија.. Сплетките започнуваат кога тој почнува да се сомнева дека има дух во куќата..Не е како првиот и вториот дел но сепак ми се допадна :)
    оценка:8/10

Прикачени фајлови:

18. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Premium Rush
    Одличен филм. Дефинитивно ми го крена адреналинот. Погоре имат кажано за што се работи во него, јас само ќе кажам предобар е, морда да го изгледате! 9/10

19. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    The Shawshank Redemption (1994) (Crime | Drama, 142 min)
    Two imprisoned men bond over a number of years, finding solace and eventual redemption through acts of common decency.
    Филм број 1 на листата од Imdb. Прекрасна приказна, одлични глумци, сцени и нивен распоред.
    Andy Dufresne: Get busy living, or get busy dying.

Looper (2012) - Action | Crime | Sci-Fi (119min)
    In 2074, when the mob wants to get rid of someone, the target is sent 30 years into the past, where a hired gun awaits. Someone like Joe, who one day learns the mob wants to 'close the loop' by transporting back Joe's future self.
    Не дека од спојлеров ќе се разбере нешто, ама не би сакала да почнам да го раскажувам. Лично мене ми се допадна самата приказна и глумците, верувам дека оние кои сакаат ваков спој на жанрови ќе им се допадне исто.
    _______

Batman Begins (2005) Action | Adventure | Crime (140 min)
    Bruce Wayne loses his philanthropic parents to a senseless crime, and years later becomes the Batman to save the crime-ridden Gotham City on the verge of destruction by an ancient order.
    Koнечно и јас да почнам да го гледам Бетмен. Christian Bale и онака си го сакам, па вака уште толку ми се бендиса. Како и да е, во филмов се заљубив, вечер ќе ги гледам вториот и третиот дел (па... едно 5 сати гледање ќе се фати). Си сакам стрипски јунаци и акција, па срамота беше да не го имам овој гледано.

20. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Into The Wild

Јас не сум обожавател на вакви филмови, иако не се лоши. Филмот е драма, авантура и биографија - се во едно. Предлог од дечко ми, нема тука сакаш - нејќеш гледаш. Мораш. :)
    Инаку, во филмов се работи за еден типац што сака авантури и му е смачено од луѓе, па оди да поседи малку на Аласка. До таму, се среќава со луѓе - некои слични на него, некои различни, па сите тие му се едно ново доживување и искуство.
    Од мене има 7/10. Има сцена со убивање на животно, крв, гнасно и жално. :puke: Исто така, му давам помала оцена зашто глуми Кристен од Twilight, ептен ми е антипатична таа.

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.