Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.132
    Batman Begins
    The Dark Knight
    The Dark Knight Rises

Немав гледано ни еден од трилогијата, па испадна цел маратон, прилично се долги сите делови.
    Добра е цела трилогија, сите делови си имаат свој шмек, Кристијан Бејл е предобар, само не ми се свиѓаше како ја смениле Рејчел во вториот дел, а Арон Екхарт ми беше полн погодок за улогата на Харви Дент. Ен Хатавеј не ми е еншто посебно симпатична, ама тука беше прилично згодна.

На cinderella5, Vikica.cuci и Bright им се допаѓа ова.
  2. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    Сам дома пети дел ( најнов и со различни глумци и режисер )
    одлична комедија ;) на сите ви ја препорачувам
    инаку е сличен со другите делови па затоа немора многу да се објаснува :D

3. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Princess Diaries
    Барав тинејџерско филмче за опуштање и ми текна дека ова го немам гледано од пред едно добри 2/3 години и седнав го изгледав. Одлично филмче. Ен ми е преслатка а и преубава тука. Неможам а да не го спомнам нејзиниот фустан, преубав е. 6/10
    Сега ќе си го изгледам и вториот дел :lol:

4. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.797
    Допаѓања:
    4.914
    3 Ninjas
    http://www.imdb.com/title/tt0103596/
    Солидно филмче, ми фалеа таквите детски, постари филмови, ме враќаат во детството.
    Имаше многу смешни моменти, се изнасмеавме со сестра ми.
    The polar express
    http://www.imdb.com/title/tt0338348/
    Еднаш го имав гледано овој филм и не ми беше ништо посебно, а сега по втор пат ми беше многу добар. Малку нетипичен божиќен филм бидејќи очекував елфско село каде џуџињата прават подароци и се тоа ама не испадна. Имаше по некоја смешка и тука. :) Се на се, добро за празничниве денови.

5. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    The Door (2012)

Прекрасна драма, особено Helen Mirren како глуми, просто и завидувам и и се воодушевувам. Никогаш не разочарала, па ниту во филмов. Тука може да се каже дека ја има главната улога како помошничка на една писателка и дејствието во филмот се одвива токму за таа една поврзаност помеѓу нив две.
    Има доста поучни работи за животот.
    Од мене има 8/10.

Прикачени фајлови:

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Машка бебиситерка
    Навистина многу добро филмче за опуштање и смеење. Vin Diesel одличен како и секогаш :clap:
    9/10

На Lepaaa и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  7. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Интересно филмче, доста предвидливо ама сепак интересно. 5/10

8. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    16 Wishes :inlove:
    Интересно филмче :) Девојката полни 16 години и има 16 желби напишано уште од кога била 8 години... ме мрзи да го раскажувам :D го препорачувам. Оцена од мене 8/10

Прикачени фајлови:

9. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    August Rush

Го имав гледано порано, не не мислам дека го разбрав тогаш како сега.
    Љубовна приказна, почеток, двајца прекрасни млади вљубеници во музиката, синче со исти квалитети но не и ист живот, многу музика, мудрости, животна желба, крај.
    Прекрасен филм, драма, мислам дека ќе им се допадне на повеќето, го препорачувам. 10/10
    За феминката што ме поправи погоре, во право си, ги смешав малку. Малечкиов глумел во The Art Of Getting By. Срцка е.

Мајкава и татково се преубави, како личности, како актери, како пар. :inlove:

На DjinTonik, xxx-ba, Edie.S и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Skyfall

Kонечно и јас да го изгледам филмов, ептен интересен, многу добар филм. Доста добра акција имаше во филмов, Даниел Крег ептен фраер делува, се на се филм кој верувам дека нема само еднаш да го гледам :)

11. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    [​IMG] + [​IMG]

Јокер, иако негативец, многу ме засмејуваше. Многу добра глума. Луд.
    Бетмен само ќотек јадеше, барем мене така ми изгледаше. Очекував (па нели е филм) да има поголеми „моќи“. Знам дека целта не му беше да убива со оружје, туку да тепа. И не ми се допадна што гласот му го направиле многу погруб, за разлика од првиот дел (многу подобро ми звучеше таму).
    Ме изнервира што Рејчел ја смениле во вториот дел. Не можев да ја гледам другава, не ми се вклопуваше со Бетмен никако.

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    12 мажи за Божиќ

Прекрасен филм за неделно попладне. Убав филм, да речам романтична комедија.
    Во филмот се случува:
    Иџеј живее во Њујорк и работи во голема фирма, каде работи и нејзиниот свршеник. Таа една вечер на една прослава ќе го фати во вц својот свршеник со својата газдарица. Таа самата веднаш ја напушта фирмата. По иницијатива на нејзината сестра таа заминува во Монтана да работи кај градоначалникот, каде добива задача за да ја зголеми посетеноста на градот. .... што се случува понату погледнете самите....
    Филмов 9/10
    Моја замерка,требало друга глумица да биде во главната улога.
    Инаку кој има видеотека преку Т-Ноme пакетот може да си го погледне филмов.

13. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    The hunger games (гладните игри :lol: )

Рецензија:
    Филмот се работи за многу далечна иднина кога Америка ќе остане на 12 општини. По некој бог секоја година се организираат hunger games, каде што учествуваат од секоја општина едно машко, едно девојче. Првин ќе ги однесат на тренинг во Њујорк и после ги оставаат во прашума и таму треба меѓу себе да се убиваат (нешто слично на олимпијада :lol: ). Љуѓето што го организираат тоа им ги отежнуваат игрите со тоа што пуштаат јагуари да ги бркаат, палат пожари и така натаму. Не можам се да раскажам! ;) Интересен филм и вреди да се гледа, само јас плачев каде што умре едно девојче! (премногу емотивна сум) ;(

Главните ликови:
    Женското :) [​IMG]

Машкото :) [​IMG]

14. simply-red

simply-red Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Линколн. Добар историски филм за животот на американскиот претседател :) и неговата улога во градењето на американската демократија. Одличен за оние кои сакаат историски филмови, и одлична улога на Даниел Деј Луис како Линколн.

15. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Whatever Works (2009)

Колку релаксирачко филмче значи :) . Обично филмовите на Вуди Ален некако не ми се допаѓаат, но овој го докажа спротивното. Сосема карактеристично за неговиот стил.... роматична драма, без многу развлекувања, гњавежи и досадни муабети.
    Потенцијален добитник на Нобелова награда, малце во по одминати години, ја раскажува суштината за животот, љубовта, навиките, интелегенцијата... со еден збор гениј Борис Јелникоф. Сосема случајно ја запознава младата девојка Мелади, која ќе ја најде пред својот дом и под предвидувачки околности нивната врска преминува во брак. После одредено време работите почнуваат да се менуваат, но без многу драматизирање....камо реално во животот работите вакви да беа :) .
    Цело дејствие ми се допадна како се одвиваше, ликовите доста интересни( барем според мене )јасни мисли, без многу преувеличување, а со одредена доза на филозофија, но сепак вистинити. Се на се, кој ги обожава филмовите на Ален знае за што зборувам :)
    Оцена 8/10.

Прикачени фајлови:

• whateverworks.jpg
      whateverworks.jpg
      Големина на фајлот:
      82,5 KB
      Прегледи:
      328
  16. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.186
    The tourist

Америка направила копија на филмов - http://www.imdb.com/title/tt0411118/.
    Сепак, подобра е копијата од оригиналот.
    Повеќе акција, поубави актери, поубави пејсажи, Венеција рамно на сон.

Џоли не ја сакам многу, т.е ич, али во филмов е многу убава. Само не би и наштетило малце месо да стави на коските, кога имаше некое килце плус беше далеку попривлечна.
    А Деп остарел, воопшто не ми беше симпатичен, дури и здебелен ми се виде.

7/10

Прикачени фајлови:

• tt.JPG
      tt.JPG
      Големина на фајлот:
      325,5 KB
      Прегледи:
      298
  17. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    A да, и Hunger Games го гледав и воопшто не сум импресионирана. :Down: Во ред беше главната тема, killing just for fun во денешно време, како што правеле порано во Колосеум, Рим и неморалната и лоша страна на богатите. Воопшто немаше развој и обработка на ликовите, ништо не ми креваше адреналин и возбуда (баш така како што го опишуваа). Немаше некоја борба за опстанок, не од самите натпреварувачи, туку од самата околина.

На Anouk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Stylesh

Stylesh Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    45
    Јас го гледав Harry Poter...:)

19. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Home Alone 5 - The Holiday Heist
    Старата приказна со нови ликови... :D
    Семејството се преселува во Калифорнија каде една вечер родителите заминуваат на прослава а децата остануваат дома. Не е лошо но минатите делови беа некако подобри...
    6/10

Прикачени фајлови:

• HomeAlone.jpg
      HomeAlone.jpg
      Големина на фајлот:
      16,4 KB
      Прегледи:
      222
  20. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    398
    Не беше баш Њујорк туку Капитол :lol: ама нема врска :) И јас го гледав денес овој по 28ми пат (точно), и нема што многу да кажувам, 100/10.

На Angel-Adriana му/ѝ се допаѓа ова.