Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Jennifer's body

Жанр : Комедија - Хорор. Има само К од комедија, и ХОРОР од хорор. :|
    Џенифер, популарна и убава и згодна девојка, и нејзината најдобра другарка Нејди, nerd и бубалица, со наочарчиња = кој би рекол за таква комбинација. Еден бенд, еден демон, многу крв и добар крај.
    Главната улога ја имаат Меган Фокс и Аманда С. ( не и знам презиме точно ). Типот во бендот одвај ми текна кој е, а морам да кажам, има јакичка тетоважа. :)
    Јас го препорачувам, ми се допаѓаше, иако крајот не го очекував. 9/10
    9 - во е за грдите машки што ги имаше филмов.

2. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Интересно филмче кое го немав гледано едни добри 100 години :lol: Забавно малку налудничаво, ми се допаѓа се освен Овен Вилсон и неговата посрана фаца(се извинувам за изразов ама морав). Можеби го бидува за глума ама ни ми е симпатичен ниту па убав, како што кажав копосран е во фацата.
    7/10

3. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    888
    Pineapple express (2008)
    Супер комедија! на кој му треба доза смеење со еден куп глупави, смешни ситуации препорачувам
    8/10 :D

4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.461
    Допаѓања:
    22.957
    The Pacifier - Вин Дизел не можев да го замислам во ваков фамилијарен филм, во улога на бебиситер :) Ама не е лош филмов.

Го гледав и Princess Diaries 2 - обична лимонатка.

5. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Bridesmaids...Кон филмов имав страшен отпор. Еднаш почнав да го гледам ми се виде глуп, а улогата на главната деверуша Ени, страшно иритантна. И не го догледав.

Вчера го изгледав и впечатокот ми е сосема поинаков. Ме бендиса, хуморот, глумата, а и приказната. И Ени не ми беше антипатична, туку напротив, некако се сочувствував со неа, имав разбирање за нејзиното однесување. Чувството дека губиш се, тонеш и едноставно ништо не ти поаѓа од рака, влегуваш од грешка во грешка. И единственото вредно нешто што го имаш - пријателка од детството, го губиш заради некоја си...која има пари. Значи добра комедија, но си има и понта. Една јака седмица од мене.
    И доказ дека начинот на кој ќе го доживееш филмот, многу зависи од моменталното расположение.

Прикачени фајлови:

6. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.186
    Ghost rider

Филмов ме остави без спиење сношти, оти ми беше страв да си легнам откога го изгледав, а откога заспав цела вечер имав кошмари. Би му дала 0 ради тоа, али јас сум поголема плашливка отколку што филмов е страшен. :D
    Се работи за Џони Блејз, младо момче, што работи со татко му и заедно со мотори рипаат преку огнени обрачи. Дознава дека татко му е болен од рак и нема уште многу време да живее. Една вечер го посетува Ѓаволот и го тера да потпише договор со него, Ѓаволот му ја зема душата, али му го спасува животот на татко му. Следниот ден татко му умира додека скока со мотор, всушност тоа е дело на ѓаволот.
    После многу години Џони е многу успешен во тоа рипањето со мотор, скока преку 20 автомобили, преку фудбалски терен, сите го познаваат. Кога еден од духовите ќе избега од Пеколот а со него ќе повлече и уште неколку проколнати души, Ѓаволот ќе го побара пак. Задача му е да ги врати нивните души во Пеколот, оти нели тој е јавачот на сеништа.

Филмов е направен според стрип, прилично е интересен.
    Ми се допаѓаше ептен песничката на одјавната шпица. :D

7/10

Прикачени фајлови:

• gr.jpg
      gr.jpg
      Големина на фајлот:
      69,5 KB
      Прегледи:
      340
  7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
  8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Ruby Sparks

Калвин е млад писател кој остварил голем успех на почетокот на својата кариера, но се соочува со проблем со пишувањето и со љубовниот живот. Откако успева да направи промена, почнува со пишување на нова книга и го создава ликот на жената по име Руби, која го инспирира. Меѓутоа, по една недела пишување, Калвин ја пронаоѓа Руби на својот кауч - жива, од крв и месо. И одеднаш неговите зборови се претвораат во реалност.

Се препознав во многу сегменти на овој филм, кој ми беше малку поинаков и несекојдневен од оние кои во последниов период ги изгледав. Нема мутав хумор, и има убава поента ако малку подлабоко се анализира. Не ми беше предвидлив и го изгледав во еден здив.
    Сакам вакви филмови.

Го препорачувам.

На Chocolate.me и DzingrlakaDzikica им се допаѓа ова.
  9. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    The Dictator
    Koнечно и јас да го изгледам...
    Супер филм за опуштање
    10/10 :)

10. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Bachelorette(2012)

Очекував многу повеќе од филмов со оглед на тоа дека имаат солидна актерска екипа.
    Три девојќи ќе бидат деверуши на свадбата на четвртата дебела другарка која ја исмевале во средно, поради нејзиниот физички изглед.
    Ноќта пред венчавката работите тртнуваат наопаку кога трите ќе се издрогираат и начукаат и ќе го упропастат невестинскиот фустан на идната невеста.И целата вечер трчаат и се обидуваат да го спасат фустанот.
    На моменти се прашував дали е можно да е толку глупав филмот и како им се исплати да направат ваков филм.Далеку полош од Bridesmaids

3/10

Прикачени фајлови:

11. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    The Polar Express

Еден од поубавите божиќни филмови, филм кој обожавам да го гледам. Предобра приказна, музиката феноменална ;)

A Christmas Carol

Го имав порано гледано филмов али го гледав и денеска. Одличен филм, приказна веќе добро позната.

12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Wilder Days
    Кога немате што да правите, а е ладна јануарска саботна вечер, ќе си пуштите Фокс Лајф и ќе си начекате семејно топло филмче.
    Дедово го носи внуков:
    [​IMG] на едно лудо патување, да му покаже каде е колибата направена од остатоците на бродот Wilder Days, циркуски брод со кој дедово наводно патувал по Англискиот брег кога бил млад.
    Да ви кажам, си се посмеав убаво, од срце, и се стоплив на крај, што од милост на пораката, што од ќебето. Не жалам за тој час и половина.

13. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    Претпоставувам дека не треба да објаснувам за што се работи :)

На Hipica и Lepaaa им се допаѓа ова.
  14. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Something Borrowed (2011)

Интересна романтична комедија со Kate Hudson во главната улога.Ја препорачувам за оваа празнична ноќ.

8/10

Прикачени фајлови:

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    The Ugly Truth

Филмов го знам што се вели, уште од кога излезе и не ми текнало да го гледам. :lol:
    Лесна приказна, видено, чуено.
    Продуцент и водител на емисија. Па типкава неможе дечко да си најде, па овој и кажува како работат машките, па нели ќе се заљуби и happy ending.
    Во филмов глуми една од моите омилени глумици, Katherine Heigl. Ја обожавам, прекрасна е, преубава насмевка и многу добро глуми, природно некако.
    Леле тој ортопедот колку беше убав, уф, криво ми е што не се заедно .. Ле ле.
    Инаку, препорачувам. 8/10

16. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Незнам зошто ама мене филмот баш ми се допадна и баш си се насмеав... обично не сакам глупи комедии и стварно незнам зошто ми се свиѓаше филмот :D

17. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Овие два дена имав филмски маратон :D
    Passengers
    10/10 Значи кој не го гледал филмот ОБАВЕЗНО... Се случува авионска несреќа и психијатар треба да разговара со преживеаните...

Killing Them Softly
    7/10 Филмот е малку политички, не ми беше многу интересен, али до вкусови е

Stardust
    9/10 Интересен фантастичен филм и приказна

18. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Сакавме со дечко ми да изгледаме некое филмче и тој ми го пушти овај. Не бев нешто воодушевена напочетокот уште по самиот наслов Предатори, филмов не ми ветуваше многу. Започна малку набрзана ама затоа натаму како што се ближеше крајот се подобруваше. Крајот ме изненади мислев дека ќе се спасат. Инаку во филмов глуми Адриен Броди, и ова ми е прв пат да гледам некој филм со него а да не е некоја драма. Инаку за филмов оценка 6,4/10 исто како имдб.

19. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    How to Lose a Guy in 10 Days (2003)
    Романтична комедија!

Незнам како не сум го гледала до сега.Многу интересен и убав филм!Го препорачувам!

Kate Hudson
    Matthew McConaughey

20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Django Unchained

Tarantino, you either love him or hate him, I love him :*

Тарантино е маестрален режисер, сценарист, сите 165 минути се максимално исполнети.
    Сите што се љубители на филмовите на Тарантино знаат дека се полни со violence, blood, guts and profanities,така да на тие со слаби стомаци не го препорачувам.

Контроверзен филм во САД поради огромната употреба на зборор niger, не ни очекував нешто помалку од Тарантино.

Модерна верзија на шпагети вестерн, проткаен со робството на црнците, нивната борба против истото и колку грозно ги третирале белците.

Christoph Walz е маестрален во улогата на доктор Кинг Шулц, забар/bounty hunter :bow: :bow:
    Leonardo Di Caprio исто маестрален во улога на негативецот Калвин Кенди, нешто сосема ново и невобичаено за него (мада скоро сите се негативци во филмот) :bow:
    Samuel L Jackson во улогата на верниот слуга на Калвин Кенди, Стефан, исто маестрален :bow:
    Jamie Foxx во главната улога на Џанго, солиден мада повремено се губи во присуство на овие предходно спомнати маестри на својот занает.

Огромна плејади на познати глумци кои прифатиле мали улоги колку да можаат да бидат во филм на Тарантино ете толку е добар 8)
    Музиката исто е полн погодок, ма се е полн погодок, оддамна немам гледано волку добар филм.

10/10 :up: :up: :up:

На anuskaNESTLE и danichap им се допаѓа ова.