Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Four Christmases

Лесна и интересна комедија. Ми се допадна. :)
    Се работи за Кејт и Бред, запознаени случајно, по некое време заедно, решаваат за Божиќ да одат на Фуџи и ги лажат фамилиите. Арно ама, сите летови се откажани и ги даваат на вести од аеродром, па фамилииве ќе ги видат. Добро тоа, но ќе беше добро ако не им беа разведени семејствата, и тие за Божиќ мора да поминат 4 фамилии, сите со различни табиети.
    Ми се допаѓаше актерската екипа, Рис е преубавка, ептен ја сакам, а и лежат вакви лесни улоги. А Бред, го знам од филмови, таман беше тука, но со актеркава не ги биваше како пар. Овој голем, мендо, таа слаба сиротката, кога ќе ја гушне нема воздух. :)
    Има доста смешни моменти, го препорачувам, со друштво, поинтересно е ;) . 8/10

На Ilusionist му/ѝ се допаѓа ова.
  2. simply-red

simply-red Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Flight со Дензел Вошингтон.Д рама за еден од најголемите пороци - алкохолот, и неговото влијание врз сите сфери на човекот.

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.133
    Hotel Transylvania
    Одлично анимирано филмче. Интересно е како е свртена ситуацијата и чудовиштата се тие кои се плашат од луѓето.
    Дракула отвора хотел каде сите чудовишта ќе можат да се одмараат и да бидат безбедни од луѓето. Воедно и прави дом за неговата ќерка да биде на сигурно и никогаш да не го напушто. Но, работите стануваат комплицирани на нејзиниот 118ти роденден, кога во хотелот ќе пристигне човек.
    Интересни ликови, одлично за релаксација. :)

На ma4o4female и kate89 им се допаѓа ова.
  4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    10 things I hate about you

Дури ми е срам да кажам, :$ по прв пат го гледам филмов.
    And yup, it is a shame .. Како и да е, супер е.
    Искрено, мислев дека цел филм ќе се врти околу Бјанка, но грешка бев. Кат е срцка, ја обожавам. Прекрасни црти има и стилот што го има и одговара. Ми се допаѓаше момчето што и го одредиле, иако неможам да се сетам на кој ми личи освен на Кејлеб од Убави Мали Лажливки. Добар пар.
    Мислам дека ви кажав дека го бендисав Артур во Зачеток, кога еве го и тука како мал. 8) Судбина, шта чеш. Инаку, приказнава е добра. На Камерон му се допаѓа Бјанка, која и е сестра на Кат, која никој не ја сака, а ако има таа дечко, ќе има и Бјанка. И така. 9/10 Го препорачувам.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Многу одамна го имам гледано по телевизииве, но колку што ме држи сечање главниот фраер е Хит Леџер, исто у млади дани, и тоа ќе му е почетокот на кариерата (нека му е лесна земја ;( )
    Малиот е Џозеф Гордон Левит, и ова му е исто едно од првите големи дела после Третиот Камен од Сонцето -серијалот, и иако има помала улога фино ја издржа.

6. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    The Hole
    Многу добро филмче за оние кои сакаат непредвидлив крај. :)
    9/10

Last Holiday
    Ништо посебно,онака за релаксација,празнично :)
    6/10

7. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    The bo:@2009)
    Одамна ми беше на листа за гледање, и денес му дојде редот и ау.Уште сум збунета, филм со доста добра порака.Филм кој прикажува до каде би одела човечката жртва за материјално богатство.На почеток бавно, а во последните минути не можете да се соземете и да сфатите што се десило.Сложен филм, ми предизвика гадно чудни чуства.Ме дрмна, а очекував нешто полесно.Единствено крајот не ми се допадна, суров ми беше. 7/10

8. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    50/50
    Приказна за младиот Адам кој ненадејно заболува од карцином. Како тоа ќе му влијае врз неговиот живот знаеќи дека шансите за преживување се 50/50 ве оставам сами да дознаете. Морам да признаам очекував малку повеќе од филмов, но сепак одличен е. 7/10

9. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    The Perks of Being a Wallflower
    Филм кој навистина ми се допадна. Не е типична тинејџерска или средношколска приказна. Има нешто подлабоко прикажано на многу убав начин. Вреди да се погледне. :)
    9/10

Прикачени фајлови:

10. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    The dark knight rises

Конечно да го изгледам и последниот дел.Добар филм,многу акција и добри неочекувани пресврти.Само имам замерка,не морало толку многу да трае,можеле да скратат на некои непотребни сцени.Во главно ми го задржа вниманието.Го препрачувам :D

9/10

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Значи баш како што ми кажаа, така и беше...Исплакнав очи како машко во живот да немам видено :P
    Приказната не е ништо нарочита, али "акцијата" вреди за сите пари ;)
    За мој вкус 8/10

Во продолжение решив да погледам уште еден филм со "Мајк" :D Очекував тинејџерска романтична лимонатка, но позитивно се изненадив, имаше добра приказна со убави мисли за настаните во животот. Од мене 7/10

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.359
    Harry Potter and the Half-blood Prince
    Па, што да кажам !?
    Омилен ми е, не дека не ми беше гледан, ама морав, морав уште еднаш да си поплачам за смртта на Дамблдор. :sweat:
    Мене детството ми помина со познатата ХП-тројка и уживам во сите оние работи поврзани со нив.
    Понекогаш дури чувствувам и потреба да седнам и маратонски да ги изгледам сите филмови по ред. :tmi:

Содржината на филмот, смотано ми е да ја пишувам зашто ако некој/а ги нема гледано другите делови - џабе е, не е тоа тоа! :D

Не сум некој голем обожавател на вакви нереални филмови, ама сепак не ми се става во ист кош со Господар на прстените и Твајлајт компанија. Не, не, не и не!
    Ова е нешто, нешто прекрасно - пријателства, ама од оние вистинските - за кои навистина вреди да ставиш рака в оган, мешавина на родителска и онаа другата љубов и многу, многу моменти во кои те понесува приказната и си воздивнуваш заедно со ликовите, па и се внесуваш во нивна кожа.
    Ми-ли-на.
    П.С. Потер ми е симпатија. Уште од второ одделение. :tmi:
    И затоа што бев послушно девојче, ме најде дечко што личи на него. Му фалат зелени очи, ама останатото е кхм. :geek: True story. :rofl: :lol:

На teddybear и Lali-Esposito им се допаѓа ова.
  13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Think like a man
    Мора да го изгледате :D Базиран на книгата Act like a lady, Think Like a Man
    Мене ми е многу јак, Одлична приказна..
    Нема да ви откривам шо се работи на тие шо го немат гледано, Препорачувам. :)

10/10

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.133
    ^ Мене не ми се допадна толку, многу беше млитав некако, оној другиот што е сличен на овој, ич не ми текнува како се викаше, ама на сител го даваа, таа што имаше теории како да се фати маж и да ти стави прстен на рака, сто пати е подобар.
    Инаку го гледав Skyfall, многу разочарувачки, приказната слаба, Даниел остарен, некако никаква привлечност ми немаше. Едвај го догледавме со мм, само чекавме да заврши.

15. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    He's Just Not That Into You

Романтична комедија, која е многу реална. Баш за машко женските односи. Што жените посакуваат и како однесувањето на мажите ние го интерпретираме. Дали грешиме при проценката? И дали работите си ги сфаќаме така како што нас ни одговара? Или само се тешиме дека се` е во ред и се` ќе биде во ред без да ја согледаме реалноста?
    Некогаш некои работи ни се пред нос, а ние не ги гледаме...

Убава, лесна романтична комедија. Во која верувам дека многумина од нас би се пронајдиле во некое делче. На моменти се смеев, но на некои сцени и солзи ми навираа.

Убава спојка од актери...
    Препорачувам грлс :)

16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.494
    Допаѓања:
    17.224
    The last song
    Јас секогаш последна ги гледам филмовите ]:)
    Многу ми се допадна, глумата на Мајли посебно.
    Вилијам е многу убав, сакам дечко како него. Во потрага сум по таква симпатија :devil:
    10 од 10 би дала на приказната, глумата и на Вилијам. :rofl:

17. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Last holiday-10/10
    многу ми се допадна филмчето,носи убава порака.
    Да го живееме секој ден како последен и да го правиме она што не прави среќни во животот!

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.568
    Допаѓања:
    115.428
    Ask tesadüfleri sever (Love Likes Coincidences) 2011

Филм за кој е тешко да најдеш збор да го опишеш. Животна драма, за љубовта, судбината, животот. Топло препорачувам да го гледате. Нема да зажалите. Еве како на ИМДБ е раскажан на кратко филмот.

Моја оценка 10/10 имдб 7,3/10. Да не забравам, музиката е преубава во филмот..

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Нешто слично е и филмот Two can play that game, типично женски :D
    А како што приметив на форумот се одвива масовно гледање на The Perks of Being a Wallflower :lol:

20. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Remember me (2010)
    Приказна за тоа како животот не е бајка и не е се совршено како на филм. Започнува трагично со убиство, се зборува за друго убиство поради кое главниот лик Патисон што го глуми не може да се помири со тоа и да го прифати и на крај пак завршува со смрт, трагично. Не откривам повеќе, кого го интересира нека го гледа
    8/10.
    Going the distance(2010)
    Некако глумецов ми е далеку помлад од глумицава и некако тоа ми бодеше очи цело време, можеле да направат и подобар избор.
    Една современа приказна за тоа како се одржува или одвива као сакате врска на далечина. Се запознаваат, имаат романса, таа е на стажирање и потоа мора да се врати во нејзиниот град. И понатаму не откривам, важно филмот има среќен крај.