Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Вчера со другарками имавме една sleep-over party, и секако филмски маратон.
    The Sisterhood of the Traveling Pants (2005)
    Интересна комедија, но онака немаше нешто брзо одвивање. Романтична тин комедија, го препорачувам на тие што сакаат тин филмчиња.
    Од мене 9ка.
    4 другарки ќе се разделуваат преку летото, и додека шетаат наоѓаат едни фармерки кои им се точни на сите, што е чудно.. Едната е попуничка другата е слаба. И ги нарекуваат магични фармерки, коишто ќе им носат среќа на сите...
    А колку ќе им донесат.... Не ви кажувам! :wasntme:
    и
    The Sisterhood of the Traveling Pants 2 (2008)
    исто од мене 9ка.
    рецензијата.... Скоро како првиот дел, само тука
    фармерките прават друга “магија“

На Hipica и Adi888 им се допаѓа ова.
  2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.186
    Charlie and the chocolate factory

Го фатив на Тв пред некој ден и си го изгледав пак. :D
    Иако е малце крипи, чукнат и необичен детски филм, мене ми се допадна многу.
    И има многу добра поента на крај, дека сепак семејството е најбитната работа во животот и дека поддршката од нив ни е најпотребна. :)

8/10

Прикачени фајлови:

• catcf.jpg
      catcf.jpg
      Големина на фајлот:
      286,7 KB
      Прегледи:
      244
    На Cacy и Hipica им се допаѓа ова.
  3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    The Princess Diaries
    Миа е обично девојче, кога наеднаш ќе се појави баба ми и ќе му кажи дека треба да наследи да биди кралица на Џеновиа. Интересен е, ми се бендиса.
    Со другарка му ретардираната се изнасмеав :lol:

9/10
    _______________________________________________________________________________________________
    The Princess Diaries 2
    Втор дел :D многу поинтересен од првиот, се воведува закон во Џеновија дека принцезата треба да биди мажена за да биди кралица, се дешават разни згоди и незгоди, ај да не ви откривам :wasntme:

10/10

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Bachelorette
    Добар филм иако очекував повеќе,помалку досаден. 6/10

Прикачени фајлови:

5. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Hereafter (2010)

Ако сте љубители на книгите на Гијам Мисо сигурна сум дека ќе ви се допадне филмов.Мене ми се допадна.
    Приказна за тројца луѓе кои на различен начин ја доживуваат смртта.Џорџ од Сан Франциско(Мет Дејмон) е Американец од работничката класа и тој има посебна врска со задгробниот живот, која потекнува уште од неговото детство.На другата страна на светот, поточно Париз, Мари која е француска новинарка, има блиска средба со смртта која ја потресува нејзината реалност. А кога Маркус, ученикот од Лондон, ја губи личноста која му е најблиска, тој очајно има потреба да најде одговори. Секој од нив ја бара вистината, а нивните животи ќе се вкрстат и засекогаш ќе се изменат од страна на она за кое веруваат дека може – или мора – да постои во задгробниот живот. Добитникот на „Оскар“, Клинт Иствуд ја режира оваа маркантна оригинална приказна според сценариото на двократно номинираниот за „Оскар“, Питер Морган.

9/10

Прикачени фајлови:

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.461
    Допаѓања:
    22.957
    P.S. I love you - мислам дека не треба рецензија за овој филм, скоро сите сме го гледале. Јас веќе неколку пати. И можам уште толку. Сега случајно го затеков на Хрватската телевизија, и баш се релаксирав со него.

7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Christmas in Wonderland (2007)
    http://www.imdb.com/title/tt0991150/
    Убаво, Божиќно семејно филмче. На неколку наврати, се смеев како чакната. Има некоја допирна точка, со Home Alone. Двајца глупчовци, ги бркаат, за да си ги земат своите пари. Но, сепак децата излегуваат попаметни. Но, сето тоа се случува во трговски центар, таму ги прават сите тие глупости. Проследени со многу смешни моменти. Кој сака вакви филмчиња, му препорачувам.

8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.133
    Silver linings playbook
    Преубав филм. Апсолутно преубав. Има некоја едноставност во филмов, а сепак е толку страшно добар.
    За Џенифер Лоренс немам зборови. Некако ми делуваше премладо за ваква улога, ама девојкава знае да глуми. И тоа како. И прекрасна е, навистина е прекрасна во филмов. Колку само емоции може да пренесе преку погледот, преку еден израз на лицето...
    Бредли Купер откако го гледав во The words некако немав добро мислење за него, не ми беше јасно како можел да сними толку тапа филм. Ама тука ми се поправи мислењето, исто и он е феноменален. И покрај големата разлика во години имаат одлична хемија со Џенифер.
    Топло препорачувам и сосема заслужени осум номинации за оскар.
    After a stint in a mental institution, former teacher Pat Solitano moves back in with his parents and tries to reconcile with his ex-wife. Things get more challenging when Pat meets Tiffany, a mysterious girl with problems of her own.
    http://www.imdb.com/title/tt1045658/

На Mayyya и Vikica.cuci им се допаѓа ова.
  9. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    И јас само што го догледав филмов и уште сум под импресии. Потполно се согласувам со се шо имаш напишано за него. Џенифер Лоренс ми е прекрасна и преталентирана актерка и според ова во филмов го заслужува оскарот. Исто така и Бредли Купер беше одличен а ми се допадна и Де Ниро. Уште еднаш одличен филм со заслужени 8 номинации за Оскар. 10/10 препорачувам

10. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    399
    И јас сега го изгледав, прекрасен филм! Џенифер е дефинитивно нешто ново совршено на сценава!

11. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    The Tall Man 2012

Џулиа е вдовица и работи како медицинска сестра во мало гратче. Во градот каде што живеат децата полека почнуваат да исчезнуваат. Една вечер ќе и го земат и нејзиниот син. Таа почнува да си го бара синот.

12. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.461
    Допаѓања:
    22.957
    Dolphin's tale - по препорака на некоја девојка од темава решив да го погледнам филмов. И прекрасен е! Од секогаш сум ги сакала делфините, ама сега се заљубив во нив. Одличен филм, 10/10. Башка според вистинска приказна е. Препорачувам на сите обавезно! ;)

13. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Forgetting Sarah Marshall (2008)
    http://www.imdb.com/title/tt0800039/
    Па ми со допадна. Само многу долго трае. Маалкуцка да го скратиле само.

[​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

14. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.495
    Допаѓања:
    17.227
    The Princess Diaries
    Ми се допадна. Се изнасмеав.
    9/10
    го препорачувам.

На Divinebutterfly, Hipica и Adi888 им се допаѓа ова.
  15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Keeping the Faith (2000)
    http://www.imdb.com/title/tt0171433/
    Два саати, човечеее? Стигнав до 34 минута, и сфатив дека немам желба да го догледам.
    Со Бен Стилер и со плавушата што не знам од каде, многу ми е многу позната...
    Кој има живци, нека гледа, што да кажам... Се работи за 2 другари што имале другарка што се отселила. И сега таа се враќа во овде (каде и да беше, нивниот град) и така, и двајцата се борат кој да ја добие. :yawn:

16. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Misery

Mи се гледаше филм и случајно гледав на тв на видеотека и го видов филмов,прочитав за што се работи,ме заинтересира и го пуштив.
    Jас не знам како не сум го гледала филмов до сега,цело време си напнат,не седев мирна воопшто.

Eден писател ке има несрека и ке биде спасен од една жена Eни,која е медицинска сестра и го зема кај неа дома за да го негува,не може да го однесе в болница оти има снег и патиштата се многу лоши.
    Eни изгледа нормално и фино,но полека почнува да ја открива темната страна. :emo:

Mи се допадна,одличен е!

На Mermaid90, Anouk и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Barbie, A Perfect Christmas
    Од време на време ме фаќат вака за да глеам ваков со Барби :wasntme:
    Интересен е ме бендиса, онака филмче за опуштање :)

8/10

18. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Beastly-спој од фантастика и љубов.
    Never back down 2-за сите љубители на акциони филмови и боксот.

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.133
    Seven psychopaths
    Филмов е целиот сјебан. Да почнам да ја раскажувам содржината и самата ќе звучам ко психопат. :rofl:
    Има некаков црн хумор, ама дефинитивно не е за секого филмов, или ќе ти биде крајно досаден или ептен интересен. Мене ми беше интересен, има добра актерска екипа. Препорачувам, за оние што сакаат малку позабегани филмови.

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Тесна Кожа 3
    вчера го гледав на Сител :) и пукнав од смеење, неповторлив хумор :D :rofl:

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.