Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Pitch Perfect
    Леле филмооов немам зборови значи сјдисјфхфу на крај посебно се изнаежив,и смешен е посебно онаа Fat Amy :rofl: 10/10

Прикачени фајлови:

На mrs.Styles му/ѝ се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.133
    Django Unchained
    Го знаете филмов, знаете дека е на Тарантино... Треба да се каже нешто повеќе?
    Крвишта на сите страни, леле колку крв човече, не штеделе воопшто. Кастингот не можел да биде подобар, Џејми Фокс е одличен, за Леонардо ди Каприо нема потреба да се каже нешто, се на се еден одличен филм, 2 саати и 45 минути минуваат додека да трепнеш.
    Само ми беше жал кога го убија забарот/ловецот на глави. И моментот кога Џанго и рече на Брумхилда, It's me baby, морници ме полазија.

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Многу добар филм, иако навидум едноставен, сепак прекрасен. Ниту во ниедна минута не ми беше досаден филмов. Џенифер Лоренс ептен ми беше убава во филмов и ептен и стои и самата улога. Бредли Купер како и секогаш најубав (дури се мислам и одсега тој да ми е мојот Господин Купер) :D
    Се на се филмов си заслужува оскар :)

4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    The Vow (2012)
    http://www.imdb.com/title/tt1606389/
    Штета што името и презимето на филмот, имаат 3 букви, па не можам да прочитам критики за ова филмче, oд вас. И дефинитивно мала е оцената што е на ИМДБ. За разлика од некои, што се утки, а имаат преголема оцена. Како и да е...
    Филмче, што го изгледав во еден здив. По малку почувствував изреволтираност. На моменти ми одеше да им учукам по една, на оној Џереми, и таму уште на некои... Но, тоа нема врска.
    Прекрасен филм. Двајцата многу си одговараат. Рејчел од секогаш ми била слатка и пријатна. А за Татум, да не збориме. :D

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Во моментов на Сител3 (се разбира премиерно по милионити пат :D ):
    Дневникот на Бриџит Џоунс (2001) според романот на Хелен Филдинг
    Без цензура. Без секирации за туѓото мислење. Без маж.
    [​IMG] со Колин Фирт во улога на несмасниот и романтичен со џемпер со ирвас Марк Дарси,Хју Грант во улога на безобразниот и шармантниот Даниел Кливер, и Рене Зелвегер во улога на уште понесмасната и збркана Бриџит.
    [​IMG][​IMG]
    Сепак, и покрај тоа што ми е гледан пет милиони пати и што овие од Сител3 дефинитивно МОРААТ да си набават нови филмови, не можев да го променам каналот. Едноставно.... не можев
    .Филмов е дефинитивно за сите оние кои некогаш биле наместени или извисени. Хит-комедија полна со паметни реплики, топлина, искреност, хумор, прелиен со феноменална глума.
    Морам да ја споменам и одличната листа на саундтраки:
    http://www.youtube.com/watch?v=sbMfA-aFFe0
    http://www.youtube.com/watch?v=pICotGMudJw
    http://www.youtube.com/watch?v=Q8xuUdI1an0
    http://www.youtube.com/watch?v=Dr9X-GKtbJI
    http://www.youtube.com/watch?v=oyMlEWwJ3KE
    Killin' Kind - Shelby Lynne
    Kiss That Girl - Sheryl Crow
    Stop, Look, Listen (To Your Heart) - Diana Ross and Marvin Gaye
    ...
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.495
    Допаѓања:
    17.227
    The princess diaries 2
    На 2 дела ми бешесимнат филмот, за првиот најдов превод, ама за вториот ни абер од преводот.
    Ова до пола што го гледав ми се допаѓа. :)
    9/10

А Cinderella story
    Ми се допадна многу. Особено глумецот ]:)
    Оваа маќеата квачка ::rofl:, овие ’фаците’ у школо и полусестрите лигавешки невидени :puke:
    Го препорачувам.
    10/10

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.495
    Допаѓања:
    17.227
    Неможам да редактирам.
    Mean Girls
    Онака, лесно филмче за опуштање.
    8/10 - го препорачувам. :)

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

Ова ми беше ептен смешно
    [​IMG] :rofl: :rofl:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    I Want You (2012) - Tengo ganas de ti
    http://www.imdb.com/title/tt1797504/
    После толку време, дојде време и јас да го гледам. Олку немам плачено, не памтам од кога. На ниту еден филм! Не знам дали е до тоа што имам црвено ферари. Ама плачев, и кај што е, и кај што не е за плачење. Последните минути, липсав, мислам. Поготово кога се појави другар му (додуша, мене ми требаше малку време да сконтам што му се случи, и кој беше он уствари) и после тоа, готово. Кога ми текна кој е он, ја вратив сцената назад и почнав да плачам. Ама тоа беше само една сцена, имаше после тоа уште катаљарда сцени, кадешто плачев. Почнав да си грмам, уште град да почнеше да ми паѓа од очите. А моите спијат, тивко си плачам, да не ги разбудам. Ама џабе, и плачењето е исто како смеењето... Кога сакаш да прекинеш, не можеш. Уште повеќе ти доаѓа. Дали е подобар од првиот дел, не знам. Веќе не го ни паметам првиот, асално. Но, во вториот дел, дефинитивно повеќе плачев, и повеќе чувствував изреволтираност. Баби почна да ме нервира, малку. Добро де, малку поише... кучка... Добро де, ова беше превише... А Џин и не е толку антипатична, како што рекоа некои. Башка ме потсеќа на некој, не знам на кој. За Аче, мислам дека се` е јасно, нема потреба да коментирам.
    :inlove: кхм... :wasntme:
    И дефинитивно, ми фалеше шпанскиов. Иии, прв пат толку многу да пишувам за некој филм.
    И конечно, ќе одам да си го олеснам малку носето. Го изнашмркав.

На indelible му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Les miserables
    :clap: :clap: :clap: прекрасен мјузикл, ми се допадна многу. Не би да ги делам поединечно, мислам дека секој еден лик што се појави во филмов вредеше и одигра одлично. На крајот ми идеше да си запеам со нив, да станам и ракоплескам. И солзи си пуштив :| Хју Џекмен си доби златен глобус, Енчето исто, бравос. Само пофални зборови.
    Django unchained
    Малку ме изненади Тарантино, не беше толку крваво како што очекував...освен крајот :D Не знам што да искоментирам, од генијален забеган ум може само одлични забегани филмови да излезат :D Останав без спиење поради филмов. Супер хумор каде треба, глумата до перфекција на главните ликови. Не сум го сакала многу Леонардо, ама после филмов се преиспитувам :^)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    На репертоар овој месец ќе бидат сите филмови номинирани за оскар. Почнав со The Impossilbe, драма снимена според вистинска приказна за американско семејство што е на одмор во Тајланд за време на цунамито во 2004.
    http://www.imdb.com/title/tt1649419/
    10/10

11. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    И јас го изгледав The Impossible. Фенименален филм. Одлична актерска екипа.
    Страшно емотивна приказна,трогателни сцени и многу реални.
    Сеуште сум под под такви импресии како лично да сум преживеала цунами.
    Гледање-задолжително!

Прикачени фајлови:

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794

Другата Земја.

Инди сф драма, поприлично откачено сценарио, многу симболика, добра фотографија и концепт. Се работи за девојка чиј сон е да ја посети Другата Земја, сонувач, но и многу блед лик, според мене. Главната вина е што пијана возејќи и мечтаејќи (многу глупава сцена, must say), прави сообраќајка во која гине цело семејство (освен таткото, офкорс, за да после се развие сижето), а таа добива 4 год казна затвор.

По излежувањето казна, се претвора во проѕирен лик од маргините и го наоѓа преживеаниот татко од сообраќајката, сака да му признае дека е виновна... И погодете што?

Имаат секс, по низа смотани сцени.

Не го препорачувам, а во последно време сфаќам дека ниеден филм не ми ја задоволува желбата за добро сценарио и поента :fubar: |(

13. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    kravce-каде ги најде овие новите филмови?
    Јас на филмовизија гледам,ама таму ги нема

14. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    10.156
    абе филмов шпанска серија |( зашо ли го гледав незнам...катастрофа

Прикачени фајлови:

15. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    399
    Bang Bang You're Dead

Се работи за еден тип на кој му е дојдено преку глава од малтретирање во школо и сака сите да ги убие. Ама, со помош на еден професор ќе се свести....
    8,5/10

Прикачени фајлови:

• jademe.jpg
      jademe.jpg
      Големина на фајлот:
      369 KB
      Прегледи:
      340
    На Hipica и kravce им се допаѓа ова.
  16. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Argo
    Вистинита приказна за спасување на американци дипломати од нивниот непријател Иран и оп номинации за оскар и за златен глобус. И синојка го изгледав филмов и денес отварам добил Златен Глобус. Неверојатно!
    Се палат американците на вакви приказни како млади мајмуни. Очекував далеку далеку подобар филм. Циа, терорирам, спасување, Бен Афлек главна улога, па и филм на Бен и Џорџ Клуни, па Иран вс САД. А добив досаден филм кој одвај го догледав. Досаден ептен!
    Дури и толку смешна приказна каде на една страна имаш 6 заробени дипломати кои ги спасуваат, а на во амбасадата остануваат 10 пати повеќе американци заробени, но тие само на крајот се спомнаа дека после година ипол биле ослободени од самите иранчани. Никаква акција, никаква возбуда, заспав на филмов.
    Арно ама американски награди, американска академија и оп 7 номинации за Оскар и 2 добиени глобуси. Смешно. Само американец може да прецени ваков филм.
    Прво си викам до мене е за филмов, после видов уште 2-3 феминки го гледале и тие имаат негативен коментар. Дечко ми како најголем филмоман што го познавам рече дека ужасен е филмов. Не дека не постојат подосадни филмови ама не заслужува глобуси и оскари ова.
    Ајт 5/10

17. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Pitch Perfect

Гледав дека многу го фалевте, па си реков да го погледнам и јас. Филмов стварно ми се допаѓа. Лесен филм за опуштање, интересни перформанси на песните.

9/10

18. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.186
    The golden compass

Го гледав пред некој ден на Тв, по втор пат, али очигледно првиот пат не сум му обрнала многу внимание, оти на ништо не се сеќавав.
    Никол Кидман ми е преубава овде, Крег не го поднесувам органски, а и Ева Грин ми беше симпатична, иако беше вештерка. :D

Филмот е повеќе фантазија, има доста ефекти, не е нешто посебно, али онака за тепање време ќе заврши работа.

7/10

Прикачени фајлови:

• tgc.jpg
      tgc.jpg
      Големина на фајлот:
      214,6 KB
      Прегледи:
      291
  19. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    На watch 32 ги има и двата. Без превод, но не знам колку се квалитетни кино снимките за овие два.

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.133
    Вчера на глобусите гледам си лапна Афлек за режија, зема за најдобра драма, па си викам мора да е нешто добро. Е сум била во грешка. Се што си напишала поддржувам, навистина разочарувачки филм. Подобар од Џанго, ахм да.