Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    НЕзнам зошто, но очекував повеќе да ми е интересен.Не дека не беше си носеше со себе добра сторија ....или пак моите очекувања беа поголеми , зашто ми беш желба да го гледам .
    Ми се допадна упорнаоста и вербата во себе, на момчето.Исто ми се допаднааа неколкуте сцени во филмот кои беа една прекрасна глетка ....која убавина ја имаме на земјината топка....

Прикачени фајлови:

• Life-of-Pi1.jpg
      Life-of-Pi1.jpg
      Големина на фајлот:
      44 KB
      Прегледи:
      345
  2. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    4.020
    За сите љубители на хорор филм ! Најјак е дефинитвно ...
    Се збори за тоа како еден човек со својата фамилија се преселува во една куќа и наоѓа кутија во која што има лента од убиства... се задлабочува во тоа и сака да открие кои стои зад сите тие убиства.

Прикачени фајлови:

• 7503434.3.jpg
      7503434.3.jpg
      Големина на фајлот:
      130,6 KB
      Прегледи:
      303
  3. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    "Wedding crashers"

Не знам по кој пат, ама секогаш многу се смеам на филмот.

Сигурно сте го гледале, да не раскажувам :)

4. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Вчера на МТВ 8)

На Adi888 и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    I Love you Beth Cooper
    Бубалицата на генерацијата се заљубва во најпознатата девојка од школото и ќе и признај на денот на матурата, па тука нонстоп пречки од дечко и нејзин, па тепање едно друго.
    Стандард филмче како и сите други. Онака за тепање време добар е.

7/10

6. Ashitaka

Ashitaka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    34
    Life of Pi (2012)
    Приказна за едно момче кое доживува бродолом. Само тоа преживува на еден чамец. Со него е Ричард Паркер, тигарот од неговата зоолошка градина.
    Многу топла приказна, преубави бои, убава нарација.
    Секогаш сум велела дека е многу важно нараторот да има глас што нема да те успие, иритира, или пак нема да го разбираш што зборува. Иако Индиец, нараторот, односно Пи, и те како фино ме внесе во приказната.
    Многу ми се допадна главниот лик, неговите лични борби, барањето на себеси преку сите религии, погледот на Бог.
    Главно филмов е тоа, издржливоста на човекот, враќањето до услови на чиста егзистенција, соочување со анималноста (во овој случај и буквално).
    Преубави пејсажи, преубави бои на екранот. Од мене чиста десетка.

Прикачени фајлови:

• Life_of_Pi.jpg
      Life_of_Pi.jpg
      Големина на фајлот:
      234 KB
      Прегледи:
      394
    На FridaKahlo и Doozy им се допаѓа ова.
  7. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Интересно тинејџерско филмче. 6/10

8. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Take the Lead

Не знам како не сум го гледала филмов досега! Одличен за сите љубители на филмови со танцување (како мене), плус тука е и неодоливиот шарм на Антонио Бандерас. Препорачувам!

9. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    http://www.imdb.com/title/tt0285175/

Алисон (Anne Hathaway) и Емили се богати девојки на кои им е здосадено од нивниот богаташки живот и почнуваат да истражуваат надвор од тој круг. Се запознаваат со мексиканскиот дилер Хектор кој им продава дрога. Започнуваат да се дружат со него, но доцна ќе сфатат дека неможе така лесно да излезат од неговиот круг на пријатели.

10. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Panic Room

После многу долго време да седнам и да изгледам филм.
    Но мислам дека рекордот на негледање филм по долго време го скршив со ништо.
    Ми го привлече вниманието, но не ми го задржа целосно и до крај.

Мајка и ќерка се вселуваат во нова куќа. Уште првата вечер влегуваат крадци кои знаат за постоењето на голема сума на пари во неа. Тие се кријат во безбедна соба.. натаму гледајте што се случува ако ви го привлекува вниманието. Мене ме залажа трејлерот на јутуб.

11. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
  12. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Sinister (2012)
    Итан Хоук во главната улога.
    Ова е научнофантастичен трилер-хорор, во кој Хоук глуми писател на крими-хорор новели, базирани на вистински настани.
    Набрзо со своето семејство, се вселува во куќата, на самото место каде што се случил последниот злостор, обесено четиричлено семејство, со цел да ја напише неговата следна хит книга, која се надева дека ќе го стави на мапата на познати автори и повторно и ќе го збогати, како пред 10-тина години.
    Низ низа на бизарни ситуации, налетува на кутија полна со 8мм филмчиња, кои прикажуваат гадни масовни, т.е. сериски убиства на семејства, во кое задолжително фали едно исчезнато детенце.

Мене ми се допадна. :)
    Имаше мрачна и језива атмосфера од самиoт почеток до крајот, напнати сцени, мрачен, неизвесен до половина, потоа ја сконтав финтата, но сепак беше неочекуван. И трошка страшен. Ама тровче. :D
    Подоцна сфатив дека е сублимат на неколку познати хорор филмови, кои ми се допаѓаат нормално, па затоа и овој ми остави фин впечаток.
    :)

The ring - секој што ќе ја види снимката умира, Blair witch project - делот со снимките со рачната камера од памтивек... се` што е мрачно и култно од неколку добри филмови е позајмено тука и е направен добар и пристоен хорор.
    Итан Хоук беше солиден во глумата, а жена му беше најлоша утка - лоша глума, многу напорна и бајаги глупава во филмот.

Уште една замерка -
    дечињата имаа крајно мутавки фаци и лоша шминка, а главното Апо беше како излезено од Слипнот. :D
    Оцена : 7/10

На Cacy и HeidiDiWalt им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.584
    Допаѓања:
    252.147
    Django Unchained
    Филмот го гледав три дена. Трае предолго, а јас ненаспана и никако да го догледам. Причината за влечкањето на филмот е во мојот умор кој почесто ме совладува, па ретко догледувам филм.
    И тоа ми е единствената замерка за филмот. Трае предолго.
    Приказната е одлична, ама развлечена, Тарантино треба да сфати дека има луѓе кои се спанквоци :D . Ама му се простува, сепак кога на исто место се собрани големи актерски имиња, се друго станува споредно.
    Christoph Waltz го украде моментот, брилијантен е и заслужува Оскар. Leonardo DiCaprio имаше мала улога, па затоа и не е номиниран за споредна улога, иако како и секогаш блеска. Го сакам и обожавам човекот и се надевам дека годинава ќе биде негова, два филма се на репертоар :) .
    Филмот во стилот на Тарантино, крв и вулгаризам, седнуваш и знаеш дека ќе има колење :D .
    Се на се одличен филм, препрачувам, ама да сте наспани ^_^ .
    Оценка 8/10

Прикачени фајлови:

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Breathless (2012)

Филмчево е невидено. Пред да го гледам видов само кој жанр е и толку, не прочитав претходно за што станува збор во филмот.

Целиот филм се одвива на една локација, во Тексас, каде нормално пари се во игра, интриги, љубовни триаголници/четириаголници и тн. Малку крвав (малку повеќе), извртена комедија и кон крајот се разјаснува целата ситуација кои се главните сплеткароши.

Мене ми беше доста интересен.
    8/10.

15. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Marly And Me.
    Многу убав филм. Со Џенифер Анинстон е.. и уште еден актер итоа познат е ама не ми текнува моментално :|
    Тие демек се заедно, се земаат па купуваат куче.. Интересен е.. После тоа имаат деца, на Таа Џенифер (во филмот незнам како се викаше) и здосадува веќе од кучето дека нема место, нема време..
    Но на крај пак го засакува живеат заедно но кучето станува болно.. па умира.. Таму секако почнаа и солзите :doh: :sweat: ;(

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065

Интересно анимирано филмче. 8/10

Не. Класика си е класика, оригиналот секогаш останува ... верзиите после него ја немаат таа тежина. Тука се истакнува некоја уметничка страна на целава сторија, ама мене не ме привлече нешто ... 5/10

Толку едноставно, толку обично ама толку фино и симпатично филмче драма. Ми го задржа вниманието. 7.5/10

17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.584
    Допаѓања:
    252.147
    Les Misérables
    Јас не ги сакам мјузиклите, ама филмов го гледав заради книгата.
    Сум спомнала, Клетници ми е омилена книга, посебно ми е драга и не постои поубаво дело кое сум го прочитала.
    Филмот не ме разочара и покрај жарнот кој ни најмалку не го сакам.
    Маестрална глума, целиот кастинг е предобар, но сепак Хју Џекман блесна. Повеќе од совршен, ликот на Жан Валжан предобро одглумен, човекот заслужува Оскар :bow: .
    Ен како и секогаш покажа дека е талентирана, прави одлични трансформации и просто блеска во секоја нова улога. И Расел Кроу не заостануваше.
    Премногу сум фасцинира од филмов, од музиката, самата адаптација.
    Достојна екранизација на вакво дело. Филмот заслужува награди.
    Препорачувам!
    Оценка 9/10.

Прикачени фајлови:

На Vikica.cuci му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Sex An The City
    Го гледав по незнам кој пат, и мислам дека никогаш нема да ми стани досаден. Повеќето знаете што се работи, прекрасни модни комбинации, поучни работи... Кој што сака нека каже мене ми се допаѓа филмов, одличен е. 6/10

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    cinderella story upon a song

Прекрасен филм, направен со подлога од приказната на пепелашка но се работи за музика.
    Баш баш убаво филмче.

инаку за сите што имаат HBO dEMAND видеотека го има филмов моментално :)

На Lovy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    [​IMG]\
    Пет излегува од ментална инститиција и ја среќава Тифани со која има многу сличности.Понатаму нивната приказна полека се развива.9/10

Се работи за мјузикал кој може да се нарече комедија за добро познатата тема на Виктор Иго-Клетници.Музката е многу добра.10/10
    Двата филма се номинирани за Оскар