Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Parental Guidence

Комедија со Billy Crystal и Bette Midler, приказната е за урбан млад брачен пар со три деца кои ги одгледуваат по некои си современи стандарди и кога треба бабата и дедото да ги чуваат не ги применуваат правилата на родителите и настанува хаос :D

Не е лош филмот ама јас сериозно ќе почнам да гледам филмови само со млади глумци затоа што овие постарите со ботоксот и пластичните операции се одвратни, Billy Crystal и Bette Midler во филмот се како фрик шоу :puke: во Холивуд е изгледа забрането to age gracefully :worried:

6/10

2. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    936
    (500) Days of Summer

Мене искрено не ми беше нешто посебно. Обид за некоја поразлична љубовна приказна, но не ме импресионираше баш, некако ми беше бледа. Моја оцена 4/10 само затоа што Joseph Gordon-Levitt ми е многу сладок :) Оценката на imdb е превисока :)

http://www.imdb.com/title/tt1022603/?ref_=sr_1

3. Lizzy.Grant

Lizzy.Grant Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    46
    The Intouchables [2011]
    10/10 Го препорачувам.Нема што да раскажувам,треба да го изгледате. :)

Прикачени фајлови:

На AwesomeGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Life of PI

Многу ми го збореа и на крај се решив да го гледам.. Се работи за едно младо момче кој доживува несреќа која го води во епска авантура а сопатник му е тигар..
    Единствената работа што ми беше светла точка беше убавината, навистина во овие 2 саата се изнагледав убавина, немам видено поубави пејсажи и места..
    Се на се убав филм. оценката е 8/10
    а јас нема да дадам моја, но секако вреди да се погледне :)

5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065

Ухх, што да кажам, а останало не кажано ... Читав дека е емотивен, дека не може да се остане рамнодушен, дека солзите сами од себе ќе потечат ... се плашев да го гледам заради тоа ... Решив и не згрешив иако препорачувам кога сте во денови на пмс немојте. Приказнава е прекрасна! 10/10

На strangewoman, Dulceee, cheetah.girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Iron Man 2
    Because of his superhero alter ego, Tony Stark must contend with deadly issues involving the government, his own friends and new enemies.
    Првиот дел повеќе ме бендиса, и плус се зачудив колку кратко траеше борбата со непријателот.

7. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    По втор пат. Одличен филм. Препорачувам.

8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Carlston za Ognjenku
    Еј што добро е филмчево! Иако читав доста за него на интернет, единствено заклучив дека е најскапиот српски филм |( Ама вчера го изгледам и многу ми се допадна. Необична приказна, добро реализирана, супер вклопени глумци. Го препорачувам дефинитивно, само не мислам дека може да се објасни, треба да се изгледа.

The perks of being a wallflower
    Конечно, конечно да го изгледам. Само ми е криво што не можев да најдам англиски превод, тоа за следен пат. Некако си го поврзувам со 500 дена од летото, иако нема допирна точка (освен Смитс). Интересно, тажничко, смешничко, убавко. Ема ми беше препреубава, со косичката и алиштата исто како и Патрик. :inlove: Убаво бе, таман и за ладна зимска ноќ и запотено лето.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    The Avengers (2012)
    Улоги: Роберт Дауни Џ., Крис Еванс, Марк Руфало, Скарлет Јохансен, Џереми Ринер
    IMDb: 8.3/10
    Моја оцена: 10/10

Незнам како сум го заборавила филмов да го гледам. Како фан веќе на Ајрон Мен и воопшто Марвел стриповите, не ми е јасно. Како и што си претпоставував дека ќе биде, одличен филм. Добар е деталот што Гвинет Палтроу имаше удел во филмот, како и Натали Портман иако беше само слика. Едино, не ја сакам Скарлет Јохансен во улога на црната вдовица. И пред и после гледањето на филмот го имам истото мислење. За Хулк, исто бев во двоумење, меѓутоа морам да кажам, го сменив мислење. :D
    Значи, едвај чекам 2 дел, ама за тој дуриииии во 2015-та. :)

Beasts of the Southern Wild (2012)
    Улоги: Двајт Хенри, Кувензане Волис, Џина Монтана
    IMDb: 7.4/10
    Моја оцена: 3/10

Не ги разбирам сите тие освоени награди, како и четирите номинации за Оскар, како и високата оценка на имдб. Мојата оценка главно се однесува на слаткото девојче во главна улога, другото ми беше.. без поента. Во глобала се работи за место Bathtub, оделено од копното и како малото девојче се снаоѓа во животот со можноста за поплавување на нивното место и болеста на татко и. И тука е нештото со највеќе мразам да гледам, како таткото е невиден пијаница, па еднаш се грижи за детето, еднаш го нема.

Не го препорачувам за гледање.

Прикачени фајлови:

10. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Хобитот.

Многу , многу , многу , многу јак филм и одлична приказна , ако сте некој фан на научна фантастика обавезно да го гледае :!:

За приказна неможам да ви кажам оти незнам од каде , има 11 сата во 3 дела едниот (lord of the rings) и 10 саата во другите 3 дела така да :rofl: :rofl: :rofl:

11. bibip

bibip Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    101
    http://www.imdb.com/media/rm128811264/t ... f_=tt_ov_i
    Двајца самци посвојуваат дете на нивни заеднички пријатели кои загинале во сооб.незгода....
    Прекрасно филмче,смешно но со многу емоции........со Katherine Heigl и Josh Duhamel во глави улоги.

12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Thick as Thieves
    Филмов според имдб нема некоја висока оцена, ама сепак решив да го изгледам бидејќи сепак се работи за комбинација од Морган Фриман и Антонио Бандерас :wasntme: Освен тоа, сакам вакви филмови во стилот на Ocean's Eleven.
    Овојпат Морган Фриман е во улога на стар, искусен крадец кој се здружува со помладиот Габриел (Антонио Бандерас) за заедно да извршат мошне тешка акција и да провалат во еден од најдобро обезбедените сефови.
    Фриман прв пат го гледав во ваква улога, ама како и секогаш беше краток и отсечен :)
    Не се изоставени секс сцените со Бандерас и баш се смеевме со дечко ми дека очигледно омилена поза му е лотус - и во Desperado го гледавме во таа поза со Салма Хајек :wasntme:
    И нормално, во улога на руски мафијаш кој друг ако не - Раде Шербеџија.

Во некои делови наликува на Ocean's Тhirteen, а освен тоа не ми се допадна што има некои непотребни сцени, а кратко трае. Ама како и да е, не е толку лош. Можеби му недостасуваше поголема напнатост.
    За оние кои сакаат вакви филмови, многу од финтите ќе им бидат познати, па можеби и предвидливи. Ама ете, барем јас - крајот не го предвидов.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Преееедобар филм ..
    Базирана е врз бестселерот на Стив Харли, Размислувај како машко.. Се разботи за 4 другари, од различен карактер на кои ке им се промени животот откако жените играат по правилата на книгата на Харли.. Кога бандата ке свати дека нивните најголеми слабости се откриени од еден маж, тие решаваат да играат до крај, да играат по книгата и да ги зафркнат жените.
    И понатаму не го кажувам..
    Мора да се гледа :)

Оценката на имбд е 6.1 а од мене ке добие 9/10

Прикачени фајлови:

14. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Hitchcock (2012)
    Улоги: Ентони Хопкинс, Хелен Мирен, Скарлет Јохансен, Џесика Бил
    IMDb:7/10
    Моја оцена: 7/10

Ми потераа мене вечерните часови со оскаровските филмови. Станува збор за автобиографски филм за Алфред Хичкок, базиран на времето кога кој го режисира неговиот најуспешен филм Психо, како и врската со неговата жена Алма. Во текот на снимањето тие се соочуваат со проблеми, како од прва почетка гледна точка, нивниот филм не е прифатен од страна од студиото, и тој сам ја става под хипотека својата куќа да го финансира. Измеѓу е испреплетена врската меѓу него и неговите симпатии спрема девојките (очигледно плавуши) кои глумат во неговите филмови, а од друга страна љубомората за неговата жена Алма, која се повеќе време поминува со друг човек.. а тука се и неговите халуцинации.
    Пред се браво, за Ентони Хопкинс, дури е непретпознатлив во филмов.

Прикачени фајлови:

На EmGreen му/ѝ се допаѓа ова.
  15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065
    The collection

Трилер-хорор ... Кој има слабо срце и слаб желудник не би препорачала иако е добро продуциран. И е продолжение, првиот филм е The collector (2009). Кој е заинтересиран двата да ги гледа за да поврзе.
    7.5/10

Посебно препорачлив за Лудото :wasntme:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Love happens (2009)-drama,romance 6/10
    Aaron Eckhart
    Jennifer Aniston
    A widower whose book about coping with loss turns him into a best-selling self-help guru, falls for the hotel florist where his seminar is given, only to learn that he hasn't yet truly confronted his wife's passing.
    Лесно филче,не е ништо посебно,но не е ни досаден,за тепање време е одличен :)

17. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Charlie's Angels: Full Throttle
    Ова е еден оф филмовите кој заедно со првиот дел никогаш нема да ми здосадат. Го имав на ЦД и едноставно пораснав со него. Отсекогаш сакав да бидам како Деми Мур (Медисон Ли), преуба ми беше и да секогаш ме привлекуваат негативците во филмовите :lol: . Одлично филмче за релаксација. Препорачувам 6/10

18. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Now is good

Не ми се допадна нешто посебно. И некако преработена ми е тематикава на филмов, само Love Story го поштувам. Дакота Фенинг искрено ми беше одвратна. Никогаш не сум имала посебна симпатија кон неа, ама тука буквално не можев да ја гледам. И и фатив неколку лапсуси каде прозборе со амерички акцент. Јас не би го гледала пак.
    2/10

Silver linings playbook

Не бев сигурна што да очекувам од филмов, ама пријатно ме изненади. Оригинална беше приказната, само на моменти доста долго ми се чинеше. И изненадена сум што има толку номинации за Оскар, иако за главните улоги и онаа на Роберт Де Ниро се заслужени. Бредли Купер беше убаво да се види и во ова светло, дефинитивно има талент дечко, се надеваме ќе продолжи со филмовите. Само некој да ми објасни, што беше со таа линијата меѓу веѓите што му беше, цел филм се мислев? :^)
    8.5/10

Hitchcock

Леле, Ентони Хопкинс, леле! За дедо си го сакам под хитно. Феноменален беше во филмов, исто како и Хелен Милер. Одлично реализиран филмов, лично не знаев нешто многу за Хичкок ама ова беше сосема нов пристап. Дури и Скарлет Јохансон ми беше благо поднослива тука, затоа што инаку не можам да ја гледам. Навистина добар филм.
    9/10

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blingy

blingy Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    19
    Girl with a Pearl Earring (2003)
    IMDB: 7.0/10
    Лично и персонално: 9/10
    Чисто од причина што обожавам уметност и филмчиња базирани според некое значајно дело или настан. Разумни и чувствителни сцени, како и улогите коишто им се соодветно поделени на глумците. Секоја чест!

На Dulceee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Jumanji
    Одличен филм. Го немав гледано од многу одамна и денеска се потсетив. Многу ми е убав филмов. Нема кој го нема гледано. 10/10

На kravce и Inhume им се допаѓа ова.