Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Silver Linings Playbook
    Преубав филм, од самата приказна, до одличната глума на Бредли Купер и Џенифер, а секако и на Роберт Де Ниро. Oчекувам да земат некој оскар а би сакала Бредли да се позлати овој пат, се покажа одлично, не бил само актер за комични приказни. Оценка за филмов 9/10

Zero Dark Thirty
    Сакам вакви драми, вакви филмови историски и воени. Убивањето на Осама Бил Ладен, интересно вклопено во 2 ипол часа, воопшто не осетив развлеченост во филмов или досаден период. И сакам да направам една споредба со Арго кој е сличен филм за тероризам, а кој мене ми е далеку поглуб и подосаден и понеинтересен филм. А за жал Арго ги собира сите награди на оние манифестации, за што многу се нервирам, едноставно го мразам филмов :devil:
    Jessica Chastain предобро одигра, би сакала да го земе оскарот за главна женска улога. Кој сака вакви филмови нека го погледне. Интересни акции, супер одбрана актерска екипа, а и убава слика и се надевам во оваа категорија ќе земе Оскар.
    Се на се 9/10

2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.072
    Може кај тебе не се гледа, до нетот веројатно ти е ... се работи за Хачи или Хачико филмот.

Последен филм ги гледав двата дела на

Haunting in Connecticut

Трилер хорор ... Вистински приказни наводно, за места кои се опседнати од духови ... Од мене 7/10

На Mini-Mouse му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    The lost valentine
    Тажна љубовна приказна,за големата љубов на двајца млади која што била разделена поради војната во САД. Жената секоја година на валентајнс деј ќе оди на железничката станица за да го чека мажот и,кој е исчезнат во мисија,со надеж дека тој ќе се врати. Сепак по 60 и нешто години дознава дека тој е мртов,и со помош на еден негов другар го наоѓаат телото и го враќаат во САД. Убав филм,доста тажен ако ме прашате мене :)
    Оценка 9/10

Прикачени фајлови:

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Да не се повторуваме со рецензиите , од мене 9ка

Прикачени фајлови:

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Пред заминување од дома имав филмски маратон.
    Шест дена, седум ноќи (1998)
    По една седмица во рајот, навистина ќе им треба одмор.
    Од романтичен одмор до несреќа и доведување на врската во прашање.
    Као демек романтична комедија, двајца бегаат од пирати и во меѓувреме се заљубуваат |( Дел од филмов преспав, што укажува на динамиката и интригантните реплики. Тапа.
    Харисон Форд во главна улога, мислам поарно ќе му било да си се држел до Индијана Џонс. Пресекси е човеков за вакви глупи филмови.
    Најсветла точка: кога се обидува да се камуфлира и претопи во природата и да биде дрво.
    Оцена од ИМДБ: 5,6. Моја оцена за овие 98 минути: 3.
    The Upside of Anger (2004 или 2005, не сум точно сигурна)
    Времетраење: 118 минути.
    Улоги: Кери Расел, Кевин Костнер, Џоан Ален, Ерика Кристенсен, и Алиша Вит.
    Семејна драма. Мајка и четири ќерки. Малку љубов, малку драматичност. Вредеше да се погледне, колку да се опоравам од овој претходниот.
    Шармантен пар :)
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    Jeepers Creepers
    What's eating you?
    Група ученици ќе заглават со автобусот in the middle of nowhere, а нешто ги делка еден по еден...
    Добар хорор, каков одамна немав гледано. Го гледав со моите и откако заврши ни беше страв од соба да излеземе. Вреди да се гледа.
    Единствена замерка ми е што беше малку грозничок, па морав да подзамижувам на некои сцени :puke:
    [​IMG][​IMG]
    Џуманџи
    Добропознатата авантура со Робин Вилијамс. Немам што многу да кажам, верувам многу од вас го гледале. Се работи за една чудна игра која МОРА да биде одиграна до крај.
    А јас би го гледала повторно, и повторно, и повторно... Омилен дел: мешаницата во супермаркетот и тој пушкаџијата. Прајслес :D
    Кирстен Данст ми е преслатка :)
    [​IMG][​IMG]

6. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Jane Eyre (2011)
    (голема благодарност до kravce за торентот)

Е ова е филм!
    Ми се допадна притапот на режисерот кон филмот, ретроспекциите беа на место, актерите одлични, сцените со Џејн и Рочестер далеку подобри од верзијата од 1996.
    Ова веќе не е губење време и вреди да се погледне. Се разбира прво да се прочита романот!

Прикачени фајлови:

На 1209, kravce и ElenaRbd им се допаѓа ова.
  7. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    162
    Доколку ја немаш гледано, јас би ти ја препорачала верзијата од 2006та година т.е. мини-серијата од по 4ри епизоди. Не можам да ти опишам какво уживање е да се гледа глумецов Toby Stephens во улогата на г-дин Рочестер..прекрасен е :$

Прикачени фајлови:

На honorthyself му/ѝ се допаѓа ова.
  8. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Сакав да си го одморам мозочето па гледав неколку лимонада филмчиња, за релаксација.

A lot like love
    Интересен за губење време, ништо фамозно и впечатливо ама не беше лош. Ештон е бонбона, а и Аманда е прекрасна. Романтично филмче за двајца млади со неуспешен и баксузен љубовен живот, чие пријателство после долго време ќе премине во нешто повеќе. Не е лош за опуштање. 7/10
    there's nothing better than a great romance to ruin a perfectly good friendship.

Good luck Chuck
    Го гледав повеќе заради Алба, не дека е некоја добра актерка, ама преубава е .. да уживаш додека ја гледаш, ако си жена :wasntme: Сите жени што спиеле со Чак, после него ја наоѓаат љубовта на својот живот, па така лекоумниот женски род ќе почне да верува дека тој носи среќа да го најдеш вистинскиот и секоја една ќе сака да биде со него само на една вечер. Но тој ќе се заљуби и ќе направи се за да не ја изгуби љубовта, вервајќи дека е проколнат и откако ќе биде со неа таа ќе го напушти за наредниот како што налага претходното искуство. Не е лош за тепање време, ама ништо спешл. 7/10

9. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.480
    Допаѓања:
    23.004
    Celda 211 (Cell 211) - филмот е шпански, и одличен е! Препорачувам на сите кои не го гледале. Се работи за несреќен чувар кој останува заробен во затворот со најтешкте криминалци. Ептен добра приказна, глума и тажен крај. Гледајте го, нема да погрешите ;)

10. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Jane Eyre (2006)

Откако ги изгледав сите можни верзии на Џејн Ер :tmi: (ако има уште давајте торенти :D) можам да кажам дека првата верзија е најкатастрофална, оваа мини-серија од 2006 е не многу зад неа. Но, тука не ги обвинувам актерите, барем не сите. Рочестер беше добар, Џејн ужас. Мислам, во книгата и двајцата не се некој рај за очи, ама тука го направиле Рочестер убавец, а Џејн грдотија. Друго што не ми се допадна е сценариото. Ги превртиле ептен зборовите на Шарлот Бронте, не се создава истата слика за Џејн како кога го читаш романот. Друга критика и она што најмногу ми пречеше беше насмевката на Џејн. Немам ништо против тоа да се смее таа, ама толку често? Јас ја замислував баш сериозен лик, кој ретко се смее, како што е прикажано во филмот од 2011. Овде не само што 90% од времето е насмеана, дури ми изгледа и некако премногу слободна, премногу приврзана со Рочестер, а тие цело време се на дистанца, таква дистанца што го прави очигледен фактот дека се сакаат, ама те држи во незвесност и те тера да ги сокинеш страниците на книгата од нервоза. Ете таква.
    Значи - Џејн не можела да биде полоша. Тука го обвинувам режисерот, бидејќи актерите го прават она што го кажува режисерот. Сцената кога ја бара за жена, ах како си ја замислував, а во серијалов ја премотав напред бидејќи беше ужас. И Адел ми беше катастрофа. Ептен.
    Значи уште еднаш повторувам и никогаш повеќе - прочитајте ја книгата! И тоа оригинал ако можете. А, за филм - не си трошете време на никоја верзија освен на онаа од 2011. Толку.

"Do you think I am an automaton? — a machine without feelings? and can bear to have my morsel of bread snatched from my lips, and my drop of living water dashed from my cup? Do you think, because I am poor, obscure, plain, and little, I am soulless and heartless? You think wrong! — I have as much soul as you — and full as much heart! And if God had gifted me with some beauty and much wealth, I should have made it as hard for you to leave me, as it is now for me to leave you. I am not talking to you now through the medium of custom, conventionalities, nor even of mortal flesh: it is my spirit that addresses your spirit; just as if both had passed through the grave, and we stood at God's feet, equal — as we are!"
    — Charlotte Brontë (Jane Eyre)

Прикачени фајлови:

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Exorcism of Emily Rose
    Само што го догледав на ТВ1000. Го видов дека почнува и неможев а да не го гледам. Добро позната приказна за Емили Роуз која е опседната и нејзиниот егзорцизам. Сакам вакви филмчиња со егзорцизам- едни од поомилените хорори ми се. 10/10

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.608
    Допаѓања:
    252.437
    Argo
    Го пуштив и го догледав филмов, најпрво бидејќи ретко да не догледам филм колку и да е глуп и досаден, а второ, филмот ги собира сите награди, а веројатно ќе го земе и Оскарот.
    Не е толку лош како што ми изгледаше на почетокот, ама е далеку од филм кој треба да освои Оскар.
    Приказната стана клише, а очигледно е дека ваквите стории палат кај американциве, па не ме чуди целата таа фама.
    Просечен филм, и ништо повеќе.
    За едно гледање и толку.

Прикачени фајлови:

• Argo.jpg
      Argo.jpg
      Големина на фајлот:
      23,8 KB
      Прегледи:
      236
    На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    this is 40-5/10
    комедија
    Што ова ке му дојде втор дел на Knocked Up?
    Тој беше интересен,овој е досаден.
    Никаква приказна нема,и никаква поука.Досаден е!

14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Daydream nation
    Чуден, умоболен филм. На моменти ме потсетуваше на Американ бјути. Едно општество каде извртените појави се нормални. Љубовта кон другите за сликата која ние ја имаме за нив, а не кон реалните личности кои всушност се. Осаменост. Зависност и потреба од јавно или тајно признавање. Многу елементи имаше :^) многу забегани ликови. Кет беше пре-прекрасна со тоа црвената марама на точакот.

15. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Friends With Benefits
    Интересно филмче, го гледам по втор пат и повторно м и се допадна. мила Кунис ми е пресимпатична а Џастин е презгоден и му го бендисувам газето :$ Се на се одлично филмче за опуштање. Препорачувам.

На Lovy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Трето Полувреме

Интересно филмче кое е поразлично од останатие Македонски филмови,интересна замисла,и убава идеја. Филм во кој е покажано многу.Моја оценка 10\10. Јас сум задоволна,па дури и презадоволна... :rock: :lol:

17. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Anna Karenina (2012)
    Улоги: Кеира Најтли, Џуд Ло, Метју Мекфадиен, Арон Тејлор - Џонсон
    IMDb: 6.9/10
    Моја оценка: 5/10

Очекував многу повеќе. На сите тие реклами, промоции, па и актерската екипа. Ама едноставно.. :puke:
    Ми се допадна глумата на Метју, глумецот од Гордост и Предрасуди..некако ептен ми беше смешен во филмов ; а исто и на Џуд Ло, верувам дека шминкањето не било многу тешко кај него, со однос на тоа што веќе му паѓа косата. :D Оној младиот, плавиот..незнам зошто ама стварно ми е одвратен. Се на се, океј ми се допадна на почетокот идејата со театарот.. ама после 45 мин. малку и досадно станува. :^)

Argo (2012)
    Улоги: Бен Афлек, Брајан Кранстон, Алан Аркин, Џон Гудман
    IMDb: 8/10
    Моја оцена: 8/10

Мене искрено не ми беше до толку лош филмот. Ми се допадна приказната, и дефитивно со повеќе волја го изгледав него Ана Каренина. Едвај чекав да дојде крајот, да видам дали ќе се спаси.. филмската екипа.. :D Плус ми беше поинтересно за гледање, читајќи претходно дека е по вистинска приказна. Една замерка само, Бен Афлек можеше комплетно да ја склопи приказната и во помалку од 2 саати филм.

Here Comes the Boom (2012)
    Улоги: Кевин Џејмс, Салма Хаек, Хенри Вринклер, Џо Роган
    IMDb: 6.4/10
    Моја оцена: 10/10

Пресмешен филм. Незнам зошто има толку мала оценка, али од мене има 10-ка. Палец нагоре, за најавната песна на Скот. :rock: Лесно филмче за гледање, онака без обавези.. што дефитивно расположува.

http://www.youtube.com/watch?v=TZjpnXcGZ9w

Life of Pi (2012)
    Улоги: Сурај Шарма, Ирфан Кхан, Адил Хусаин
    IMDb: 8.2/10
    Моја оцена: 10/10

Како што уназад прочитав од една феминка, ако не ви се допадне филмот, барем ќе уживате во прекрасните пејсажи. Али ќе уживате и во одличен филм. Приказната веќе е позната, нема да се повторувам. Чисто ќе дадам коментар, дека навистина сум импресионира од графиката, пејсажите, Индија и така натаму. Се надевам дека ќе освои добар дел од 11-те номинации за Оскар. :)

Amour (2012)
    Улоги: Жан - Луис Тринтингант, Емануел Рива, Исабел Хуперт, Вилијам Шимел
    IMDb: 8/10
    Моја оцена: 4/10

Доколку сте навистина, навистина фанови на драма, би ви го препорачала филмов. Доколку не, не е филм за секого. Вклучувајќи ме и мене. Немам ништо против вакви филмови од овој тип на драма, сепак не би го погледала 2 пати. Станува збор за пар во 80-тите години, каде жената еден ден добива мозочен удар, и врската измеѓу неа и мажот е тестирана на поле на сама љубов. Тој се грижи за неа, ја храни, облекува, бања и итн. се додека таа не добива уште еден мозочен удар, па решава да и помогне на својата жена и олесни нејзината болка.
    Искрено, не би го номинирала за Оскар.

И така неделата ми помина со Оскаровски филмови... :D Од кои, не сум баш импресионирана многу многу, али ајде имам уште неколку преостанати. :)

Прикачени фајлови:

• 1.jpg
      1.jpg
      Големина на фајлот:
      24,8 KB
      Прегледи:
      325
    • 2.jpg
      2.jpg
      Големина на фајлот:
      23,8 KB
      Прегледи:
      325
    • 3.jpg
      3.jpg
      Големина на фајлот:
      22,7 KB
      Прегледи:
      325
    • 4.jpg
      4.jpg
      Големина на фајлот:
      24,8 KB
      Прегледи:
      325
    • 5.jpg
      5.jpg
      Големина на фајлот:
      18,9 KB
      Прегледи:
      325
  18. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    The blind side-биографија,драма,спорт 10/10
    The story of Michael Oher, a homeless and traumatized boy who became an All American football player and first round NFL draft pick with the help of a caring woman and her family
    Филмот мислам дека сите го знаете,нема потреба од додатно објаснување.Одличен е!
    Кој не го гледал,обавезно да го гледа :D

19. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Priest (2011)
    Искрено, сама дома да седнам да глеам вакво филмче.. Не би гледала :)
    Иако, не е мој тип на филмови(повеќе има акција), мене ми се допадна искрено! И би го препорачала за некој што сака филмови со акција+надреални работи(вампири, човечки вампири, и слично).
    8-10 Од мене. :) (само ради тоа што пола и повеќе беше акција)

20. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Out-of-Towners
    Интересно филмче малку постарно. Има задоволителна доза на хумор и одлично е за опуштање и релаксација. Препорачувам 06/10

На Saya и Hipica им се допаѓа ова.