Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Sinister(2012)

Одамна немав гледано ваков филм.Хорор,мистерија...ама сепак повеќе мистерија.Мислев дека ќе биде многу страшен ама не беше :!:
    Се работи за писател кој пишува крими/хорор книги.Се преселува во куќата во која се убиени 4 члена од семејството,со цел да ја напише следната хит книга со која ќе се прослави и вооедно ќе ја врати својата популарност која ја имал со претходната книга.На таванот наоѓа кутија со 8 филмови,во секој филм фали по едно дете.Се задлабочува и тоа премногу...Натаму сами гледајте :wasntme:

Ми се допадна.Крајот и те како беше неочекуван,според мене.Не е некој хорор,хорор,но сепак е интересен.Препорачувам за сите обожаватели на хоророт и мистеријата :)

2. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    The three stooges
    Интересно филмче :D Вчера го гледав

3. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Sleepover
    Доста интересно тинејџерско филмче кое ми се допадна 6/10

4. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    I am Sam (2001)
    Drama
    Mногу убав филм, вреди да се погледне оваа приказна. Ќе ве насмее, ќе ве поучи и натажи.
    All you need is love.

A mentally retarded man fights for custody of his 7-year-old daughter, and in the process teaches his cold-hearted lawyer the value of love and family.

На ceca-1 и Hipica им се допаѓа ова.
  5. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    White Chicks
    Мислам дека за филмов не е потребна рецензија, сите го знаете, одлична комедија. По незнам кој пат го гледам и мислам дека никогаш нема да ми стани досаден.

6. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
    So undercover(2012)-action, comedy
    http://www.imdb.com/title/tt1766094/
    Многу ниска оценка има,но јас ке му дадам 8/10
    Интересен тинејџерски филм :)

7. Camellie

Camellie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    107
    The Orphanage (El orfanato) :l: :l: :l:

Филмов е феноменален! Хорор , трилер, мистерија...
    Држи во неизвесност до самиот крај, а и самиот крај е неочекуван (барем за мене беше). Ми ги задржа очите на екранот!
    Приказната се врти околу една жена и нејзиниот син кои се селат во куќа која претходно била сиропиталиште во кое пораснала жената...

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    IMPY'S ISLAND 2: Impy's Wonderland (2008)
    Едно диносаурусче ќе биде „киднапирано“ со цел да биде атракција во еден забавен парк.
    Пингвинчето е срцка :inlove:
    ИМДБ рејтинг: 5.2
    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bbfr_ukqU4

9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    A Nightmare on Elm Street - 1984
    Од сите овие хорор класици, најмалце ги сакам филмовите со Фреди Кругер, што знам... Интересен е, да, ама на некои "ефекти" се изнасмеав. Океј, стар филм е, но стар е и Friday the 13th од истата година ама пак нема безврска ефекти и приглупи сцени.
    Како и да е, другите делови од истава франшиза се подобри.
    Инаку, Џони Деп глуми во овој дел, детиште е.
    :lol:

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Bone Cllector
    Одличен филм, го немав гледано од многу одамна и решив да се потсетам. Дефинитивно го препорачувам. 10/10

11. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Веројатно многу наназад го имаат пишано:

So Undercover (2012)

Филм со Мајли Сајрус, актерка што ама воопшто не сакам да ја гледам со тие забите, туку ај заради тоа што филмот е тинејџерски, а такви не ми бегаат од рака.
    Самиот наслов кажува за што станува збор, оди како undercover од FBI во колеџ. Од самиот почеток ги склопив коцките, па затоа ќе му дадам 5/10.

12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Викенд на филмови базирани на книги (малце хонор ме гурна во овој правец :) ) Само да напоменам дека книгите не ми се читани, па критиката е конкретно за филмот
    Некако се навикнав на тоа да женските ликови на Џејн Остин се паметни, образовани и речити жени, па ова детуле опседнато со страшни книги...не ми се допадна. Всушност, сите ликови во филмов беа претставени како подмолни, лицемерни и со искривени намери. Сеуште не можам да замислам како г-дин Тилни се заљуби во Кетрин, а делуваше како зрел постар младич :^)

Mansfield Park
    Филмов најмногу го гледав поради Џони Ли Милер, зашто ми се допадна неговата изведба како Мр. Кнајтли во Ема. Иако овде некако бледо ми настапи, може беше тоа само одлика на ликот кој го презентираше :^) Фени беше шармантна, а сепак верувам дека можело доста подобар филм да се направи.

Pride and prejudice
    Можам само да си се искарам себеси зашто не сум го гледала серијалов претходно. Пре-преубав филм (верувам и книга, затоа што после ова се наканив и прочитав неколку поглавја на нет од книгата :$ ) Ветувам дека во најскоро време ќе ја прочитам цела. Колин Фирт, боже, колку предобар настап. Јас го љубам бре :rofl: Она што ми се допадна многу, е што имаше навистина хемија меѓу него и Лизи. Моментите кога ја гледаше...па ја се топев бре, а камоли она :D Прекрасен филм, искрено го препорачувам на сите. (она што малку ме разочара е ефектот на изненадување кој Лизи не успеа да го долови при првата брачна понуда од Дарси). Одлична костимографија, одлична сценографија.
    По серијалов, ме интересираше како е изведен и филмот со Кеира Најтли. Ѕирнав искрено неколку сцени и бев апсолутно разочарана. Почувствував омраза кон Кеира затоа што не се однесуваше така достојно и смирено како една дама во тој период. :$ За тоа тука рака може да и се пружи на Џенифер Ехл. A Метју Мекфејден да му се фати на малото прсте на ногата на Колин Фирт :D

На Vikica.cuci му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110

14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Anchorman : The Legend of Ron Burgundy
    Добра комедија,се насмеав убаво :D
    8/10

Why did I get married?
    Го гледав на ТВ,многу добро филмче,поучно.Сега гледам имало и втор дел.
    9/10

15. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110

The Possession
    Интересен хорор за оние кои не сакаат хорори со крвишта и гадни работи како мене ;)
    8/10

Silver Lining Playbook
    Леле многу ми се свиѓаше филмот, и убаво ми глумеа и двајцата, и слатки ми се и се, и од мене има највисока оценка ама чудно ваков тип на филм да биде номиниран во категоријата за најдобар филм на оскарите :^)
    10/10

16. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    The Man with the Iron Fists
    http://www.imdb.com/title/tt1258972/
    Не дозволувајте да ве прелаже некој да го гледате филмов. Тоа е кога ќе му дозволиш на дечкото да бира филм, очекувај кунг-фу борби и крвови на сите страни. :roll:
    Приказната е 'веќе видено'.
    :Down: за филмов!

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    408
    The Words (2012)

[​IMG][/img]

Ми се допадна филмот многу и ми го задржа вниманието цело време,да кажам се до самиот крај,како да му фалеше подобар завршеток во смисла која е поврзаноста на нараторот со Rory :^)

18. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225

The words ( 2012 )

Му тргна на Bradley Cooper со драмиве :) ( Silver linings playbook уште не ми е гледан, следен ми е на листа за гледање , но според рецензииве :) )

Се испреплетуваат неколку приказни низ филмов.
    Всушност приказнава тече како презентација на книга од страна на ( ајде да кажам ) наратор . Истата е во врска со млад писател и неговите обиди да се пробие меѓу читателите . После неколку безуспешни години, гради слика на совршен живот , конечно ги стекнува посакуваните слава и успех , во кои ужива заедно со жената која ја сака , која му е истовремено најголема поддршка. Но целата таа идила за кратко време ќе биде разнишанa откако во неговиот живот ќе се појави еден старец , кој навидум е комплетен странец за него.
    Тоа за приказнава, и не го гледајте трејлерот мој совет :)

Има неколку моменти низ филмов кои ме трогнаа да не речам :)
    Приказната на старецот - без сомнение ; врската која ја имаат Рори и Дора.
    И пораката која тече низ филмов : " We all make choices. The hard thing is to live with them, and there ain't nobody that can help you with that "

19. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Животот на Пи
    http://www.imdb.com/media/rm763276032/t ... f_=tt_ov_i
    Филмчето добро познато на сите,да не раскажувам како и што.Филмчето онака лесно,интересно,со убава идеа,но ов некои моменти нереална. Од мене има 7/10.

20. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
    Blue Lagoon: The Awakening ( 2012)
    Adventure ,Drama,Romance
    Two high school students become stranded on a tropical island and must rely on each other for survival. They learn more about themselves and each other while falling in love.

Лесно филмче за гледање,но не ми е ништо посебно.Некако нереално е направен,а и главните глумци не глумеа како што треба.Од мене оцена 5/10
    Очекував многу повеќе