Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Chrisrmas Story
    Малку постар ама многу интересен филм, го начекав на телевизија и ептен ми се допадна. 8/10

Devil
    Нешто како мистерија трилер. Добар филм не е некој си хорор малку е напнат ама, се работи за петмина кои се заглавуваат во лифт и еден по еден умираат но со изгаснато светло во лифтот .Прашањето е кој е убиецот?? Гледајте го не е лош 6/10

2. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (2012)
    На почетокот ми беше некако глуп ама на крајот многу беше јако. 8/10

Прикачени фајлови:

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    И јас го изгледав последниот дел од TWILIGHT франшизата - No judgement please :D

Breaking Dawn - part 2

Не сум љубител на Твајлајт, но верувам дека има и многу полоши филмови од овој.
    Ги имам изгледнао и претходните делови и сега за еден, плус - завршница на серијалот, не сакав да цепидлачам.
    Можам да кажам дека овој дел заедно со првиот се меѓу подобрите, затоа што деловите 2,3 и 4 помеѓу се катастрофа во боја.

Приказната беше мутава, но од старт си е мутава, па и не очекував којзнае каков развој на настаните.
    Глумата на Бела во овој дел беше на нивоУ, бидејќи конечно стана вампирка, и таа бледа кожа, и таа нејзина статичност, отсутност, безизразност и ладнокрвност дојдоа до израз. :D
    И некако поубаво изгледаше, во претходните делови ми беше како промиена, натурална тикварка.

На Едвард му мавнале троа повеќе пудра отколку што било потребно.
    Девојчето на Едвард и Бела беше преслатко, како цртано порцеланско кукле.
    Џејкоб важно се соблече, што е друго битно? :D
    Дакота Фенинг ака Џејн, имаше една од најантипатичните улоги и изгледи во целата нејзина кариера. Каков фејл.

Филмот има еден добар пресврт и пристојна акциона сцена.
    И сите среќно си живееја...

5/10 од мене и мило ми е што куртуливме од серијалов, амин.

На Chocolate.me, Sanniii и Vikica.cuci им се допаѓа ова.
  4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Коса
    Изгубено момче од фармата, њујоршки хипици, пријатен хумор, многу песни...
    Кога прочитав дека трае два часа, се помислив дал да го гледам, и да не го гледав, ќе зажалев. Прекрасна поента за бесмисленоста на војната.
    Крајот беше неочекуван.
    Прекрасно :clap:

На DzingrlakaDzikica, kravce, HeidiDiWalt и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Trendafilke
    од збор до збор си ме погодила само да кажам дека незнам зош не се потепаа вистински пошто ке е позабавно или ?
    хехехе

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    The Collection (II) (2012)

Хорор, од оние крвавите.
    Овој колекционеров прави попара со испоколени луѓе, почетокот на филмот е многу јак, во тоа диското, каша ги направи :D Од таму зема една девојка како заложник. Татко и собира тим за да оди и да ја најдат, со помош на една жртва, која успеа да му избега на овој колекционеров, за да го одведе тимов до местото на злосторот.
    Добро филмче, за оние љубителите кои сакаат да гледаат раскрвавени делови од телото, фатални стапици и шилци по тело. Инаку филмчево е правено од продуцентите на некои од деловите на Пила.
    Оценка 8/10.

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    The Raven
    Дејствието се случува во средината на 19тиот век.
    Еден од љубителите на творбите на Едгар Алан По, започнува за извршува убиства идентични на оние во приказните на овој писател. Младиот детектив Балтимор, ги здружува силите со Едгар Алан По за да може да ги предвиди чекорите на убиецот и така да успее да го пронајде.

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Hairspray
    Ептен интересно и забавно филмче. Предобра музика, ми се допадна филмов би го гледала и пак. Од песните последната најуба ми беше :lol: 7/10- Препорачувам
    http://www.youtube.com/watch?v=Yhxfn6rXHP8

Twilight Saga: Breaking Dawn part 2
    Ајде и јас конечно го изгледав филмов. Потполно се согласувам со се што напиша Трендафилка и да посебно ми е мило што конечно заврши серијалов, а и се согласувам со figgi.mk барем да се испотепаја како што треба :lol: 4/10

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.021
    Допаѓања:
    81.365
    Eдноставно морав пак да го изгледам и да се потсетам убаво на сите детали.
    Vanilla Sky (2001)
    Приказна која мора да ја доживеете!
    Прекрасно одбрана музика (Radiohead е врвот, нормално според мене) и добра група на актери се секако едно непишано правило за добар и успешен филм.
    Приказна, за јавето и сонот измешани во едно, приказна за тоа како нашиот ум си поигрува со нас, а ние несвесно правиме некои работи кои ги забораваме, па дури и стигнуваме до тоа скалило да се прашаме дали сме тоа ние и нашата сурова реалност или се работи за некаков сон, кој ни го мати умот.
    И се надеваме на ова второво, па се молиме да се разбудиме и да ја видиме вистината онаква каква што ние самите сакаме, а не онаква каква што навистина е.
    Па, не би била добра приказнава доколку тука немаме вмешано некои љубовни ноти.
    Епа, има лотс оф лав, лотс оф евритинг и ви препорачувам наместо да висите на социјалниве сајтови, да одделите два саати и десетина минутки и да потонете во Vanilla Sky. :)
    Ниту еднаш не погледнав на саатот за да видам уште колку време останало до крајот и ниту еднаш не стиснав пауза за да се протегнам. :D
    Дефинитивно ми останува омилен филм од детството.
    Иако, требаше да помине време нели, за да го разберам. :$ :D

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Warm Bodies (2013)

Филмчево е комедии :D

За сите љубители на романтични филмови, или комедии или филмчиња со зомби, или пак доколку ги сакате сите три жанри погледнете го.

Се работи за љубов меѓу девојка и зомби. Џон Малкович игра во овој филм.
    Не знам како им текнало да направат ваква спојка, баш оригинална идеја. Ми се допадна филмчето, ја покажува другата страна, страната на зомбињата и како тие се менуваат и стануваат повторно луѓе.
    Има доста смешни делови, значи има комедија во него. Прилично тазе е филмов, јас го гледав со кино снимка, но што е тука е. Не беше лоша.

На mileystar и prettyliar им се допаѓа ова.
  11. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    The Watch (2012)

Со Бен Стилер и Винс Воун во главните улоги. Филмчево е комедија и научна фантастика, се работи за инвазија на вонземјани, кои сакаат да ја уништата нашата планета. Од друга страна овие четворица чувари се во мисија да ги уништат вонземјаните.

Малку си се посмеав, добар филм.

Оценка 8/10.

12. Lavender

Lavender Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    568
    Го гледав на HBO...интересен и смешен...пингвинчињата се прекрасни!

Прикачени фајлови:

• penguins.jpg
      penguins.jpg
      Големина на фајлот:
      207,7 KB
      Прегледи:
      262
    На CoverGirl10, Elennaa и Hipica им се допаѓа ова.
  13. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Captain America: The First Avenger
    Интересно филмче, ми го задржа вниманието. Ако сте љубители на вакви филмови тогаш погледнете го, ќе ви се допадне и на вас. 7/10

14. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Вчера правевме маратон со мачорот, се спремаме за Оскарите утре.

Life of Pi (2012)

Не знам оти ама Пи (помладиот) ми беше многу комичен.
    Ми се допадна филмот, со причина е номиниран за 11 Оскари. Да лапне еден Best Achievement in Editing и јас задоволна ќе си легнам на 24ти.
    Pondicherry, лудило место во Индија. Би сакала барем еднаш да го посетам. :wasntme:

Argo (2012)

Цели 120 минути си мислев колку само му стои фризот на Бен Афлек. :rofl:
    Вистинска приказна за заложничката криза во Иран, 1979.
    Падна кладбa дека Афлек ќе земе Оскар за најдобар режисер па сега ќе видиме.

И за крај, мојот фаворит

Django Unchained (2012)

Или по нашки Разузданиот Џанго, приказна сместена во 19тиот век за робовите во југот.
    Не осетив кога поминаа 165 минути, сцените поминуваа како ништо. Не обичам вестерн ич, ама кога е дело на Тарантино, со одличен саундтрак, одлична актерска екипа и хумор не може да не ми се допадне. Кристоф Валц ќе ја земе наградата за најдобра споредна улога. 100%.
    Јас ако сум член на Академијата (never was & never will) све од златни статуетки ќе му дадам на филмов.

...форррррррррррр Џангооооооооооооооооооооооо... :music: :D

http://www.youtube.com/watch?v=IAooXLAPoBQ

15. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Avengers
    После Капетан Америка дојде на ред и овај филм кој веќе подолого време ми стои во компјутерот. Незнам оти сум чекала досега за да го гледам. Многу акција и возбуда на едно место а имаше и многу смешни моменти, најсмешна кога Хулк го трескаше одземја Локи се скапав смеење. Се на се одличен филм, како што кажав многу возбудлив. А Крис Еванс ми е мерак да го гледам па уште во хеланки мх мх мх.. :lol:
    Еден од подобрите филмови со суперхерои(секако Бетмен за ништо не го менувам :shake: )
    Од мене има солидна 7ка. Гој го нема гледано(ако има некој таков) нека го изгледа, ќе ви се допадне.

16. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Snow White and the Huntsman
    Конечно се натерав да го изгледам филмот и уште сум под импресии. Предобар филм! Одамна не сум гледала некој филм вака.Ефектите беа одлични и иако не ја сакам многу Кристен тука беше прекрасна :inlove: Браво за глумата не очекував вакво нешто од неа.Омилена сцена ми беше онаа во шумата :)

17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Невозможното
    Иако не сум голем обожавател на новопечени филмови (сакам да помине година-две, па да ги гледам :D ), по предлог на другарките го гледавме заедно. Имав прочитано убави критики, ми се допадна сижето, и ајде реков, play it!
    Очекував да гледам потресна приказна. Тоа и го добив. Не очекував така некој крвави сцени. Тоа дефинитивно ме изненади, а кога нешто ќе ме изненади во филм, алал да му е на режисерот :clap:
    Дефинитивно го препорачувам :up: Успеа и по некоја солза да ми измами.
    Обожавам како глуми најстарото дете :inlove:
    [​IMG]Сцените со цунамито ептен реални беа, прејезиво беше, се пренаежив!

18. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    This is 40 (2012)

Долга, на моменти смешна, плитка, глупава комедија.
    Се работи за една жена што ќе наполни 40, ама несака да има 40. И немам поима која е приказнава зашто го гледав до пола, зашто беше досаден. Кога видов дека трае 2 саати, ми се стемни пред очи. 2/10

19. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Наидов пред некој време, на статија 100 филмови вредни за гледање се со високи оценки. И така во слободно време, нешто си спуштам од нет и си гледам. Деновиве ги гледав:

Annie Hall (1977)
    Улоги: Дајан Китон, Вуди Ален, Тони Робертс, Пол Симон
    IMDb 8.2/10
    Моја оцена 8/10

Немав досега гледано филм со Вуди Ален. Секако сум го избегнувала зошто не сум многу фан на романтични комедии. Не дека од филмов, и ми се смени мислењето за него, али позитивно ме изненади.
    Филмот ја опишува врската помеѓу комедијантот Алви Сингер (Вуди Ален) и Ани Хол (Дајан Китон). И успут како животот на Алви се одвивал од мал до денешната возраст.
    За филм од 77-та година, неколку слики во спојлер, пошто Дијан Китон, ми беше преубаво облечена. Малку слаб квалитет се, но не беше возможно да се најдат подобри. :)

The African Queen (1951)
    Улоги: Хамфри Богарт, Катерина Хепбурн, Роберт Морли
    IMDb: 8/10
    Моја оцена: 8/10

Авантуристички филм каде за време на Првата светска војна, англичаните Роуз и Самуел Сојер (брат и сестра) живеат во едно мало село во Африка, и притоа го учат локалното население. Сосема оделени од Европа, тие не се свесни дека Европа е во војна, се до дека локалниот капетен со бродот Афричка Кралица, кој притоа ги снабдува со потребните намирници дека светот е во војна. Набргу, тие ќе бидат соочени со германските офицери, кои се префрлиле во Африка, барајки луѓе за војска. Самуел згрозен од глетката, кога германските офицери го земаат локалното население како војници, крева револт спрема нив, меѓутоа тој е повреден и набргу умира. Роуз заедно со капетанот Чарли заминуваат на Афричката кралица, и по неколку дена пловење, решаваат со овој број да го уништат германскиот воен брод Луиза. Во меѓувреме тие се впуштаат во интересни авантури, и како филм од 50-та година и се заљубуваат. Крајот е интересен, кога конечно ќе кренат против Луиза, со само правски торпеда, и нема да успеат, па Германските ќе ги фатат и решат да ги обесат. Афричката Кралица ќе потоне, али како на филм, бродот на кој тие ќе треба да бидат обесени, баш ќе оди во курс како што Афричката Кралица е потопена, и моментот кога ќе треба да ги обесат, бродот ќе удри во торпедата. Двајцата претходно венчани, како последна молба (од страна на германскиот капетан) ќе избегат. :)

Прикачени фајлови:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Help
    Го начекав на ХБО и неможев а да негогледам. Кога и да го гледам филмов повторно и повторно ме потресува, а ова ми е 4 пат да го гледам. Доволно имам пишувано за филмов на форумов, и на сите кои го немате гледано обавезно да го гледате!! 10/10

На AwesomeGirl и boomsleng им се допаѓа ова.