Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    The Help
    Му се спремав на филмов долго време и сега се решив да го гледам.Многу ми се допадна и одвреме-навреме си пуштав по некоја солза. 9/10

Прикачени фајлови:

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    A perfect getawey

Психолошки трилер со Мила Јововиц.
    Млад брачен пар, со авантуристички дух, својот меден месец го минуваат на Хаваите. Се минува забавно и фино, додека не дознаат дека на островот се случило убиство, при што буквално е искасапен млад брачен пар. Напнатоста расте, во игра се уште два пара со однесување кое создава сомнеж...

Она што ми остави најголем впечаток во филмот се прекрасните пејсажи...и неочекуваниот расплет. Да не беше така, ќе беше просечен трилер. И Мила беше одлична.
    Од мене една седмица, а ако имате вишок време - гледајте го.

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      13,2 KB
      Прегледи:
      234
    На Chimera му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Footloose 2011
    Не ми се допадна филмов, некако безвезе ми е. Очекував играње, танцување а не ова. Многу досаден се мислев да го исклучам ама ретко не догледувам филмови и си реков ајде да го догледам. Не го препорачувам. 3/10

4. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    La Cara Oculta -2011

Психолошки трилер што ги истражува границите на љубовта, љубомората и предавство.
    Многу ми се допадна филмчево, мистериозно и неизвесно до самиот крај.
    Во ниеден моменет не ми беше досаден.
    На што се спремни жените за љубовта..... :)
    Го препорачувам
    10/10

Прикачени фајлови:

На Chimera и Hellen им се допаѓа ова.
  5. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Едвај издржав до 20та минута да го изгледам и фала богу овој е последен дел, више ја повампирија и младинава. Не ни очекував нешто од филмов, си заслужи златна малина!
    1/10

6. Camellie

Camellie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    107
    The breakfast club

Одамна сакав да го гледам филмов и не се покајав. Иако е тинејџерски, има многу добра поента.
    Крајот е предвидлив, ама затоа приказната е многу многу добра. Не е само ме сака, не ме сака, туку оди подлабоко. Штета што уште не прават вакви филмчиња.

На DzingrlakaDzikica и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  7. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Liar, Liar
    Денеска беше попладне кога сите заедно т.е. целото семејство вклучувајќи го и срценцето мое седнавме да гледаме филм и некако изборот падна на ова филмче. Иако го имаме повеќе пати гледано се скапавме смеење. Онака лесно филмче за опуштање. 10/10

На Elennaa и SimonLimon им се допаѓа ова.
  8. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107

Pitch Perfect

Долго време сакав да го гледам филмов, и еве конечно се деси и тоа :D
    Многу ми се допадна, комедија, романса, и да не заборавам пеење :lol: Се што јас сакам во 1 филм.
    Откако ќе го изгледате филмов ќе се заљубите во Џеси, just sayin'.

На Hipster, nati44, mileystar и 2 други им се допаѓа ова.
  9. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Lawless (2012)

Филмот е вистинска приказна за тројца браќа кои незаконски прават и продаваат виски и нивните проблеми со корумпиран гад.
    Мене многу ми се свиѓаше, интересна тема, и глумците се ептен погодени, Tom Hardy роден за таа улога, Shia Lebouf исто така...само реалните браќа не се баш згодни како нив :lol:
    9/10

10. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Argo

Се изнапрочитав негативни критики за филмот тука.
    Мене ми е прекрасен, предобар.
    Со оглед дека тек сега почнувам да ги гледам и другите филмови кои беа номинирани за Оскар, ќе кажам отпосле дали е овој најдобар од сите или не, а вака, само за филмот, сметам дека е маестрален.

Глумата на Бен Афлек - повеќе од одлична. Буквално ми ги исполни сите очекувања и ме освои.
    За брадата не би да коментирам, според мене Бен е преубав маж, но овде во филмот посебно, брадава како да го дооформи и приближи повеќе кон самата улога, чист погодок.

Снимено нели според вистински настани, јасно ни е на сите, сметам дека Арго е квалитетен филм.
    Го препорачувам.

11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Silver Linings Playbook (2012)
    Едвај го догледав филмов, на три етапи сум го гледала.
    Значи ок е филмот, ништо посебно. Двајца пациенти со влошена ментална состојба ќе се сретнат на сосема неочекуван начин и ќе се излечат еден со друг.
    Сладникав и очекуван крај, на моменти и ми беше признавам - глупав.
    Развлечен, предолг, одредени делови можеле комотно да ги скратат или сецнат.
    Бредли Купер добро се покажа, со оглед на фактот што не поседува екстра глумечки способности и квалитети.
    Џенифер Лоренс... за што точно зема оскар?
    :^)
    Просечна улога, нормална глума... не видов ништо специјално што ќе ја издвои од останатите глумици.
    Мене ми е искрено и малку како погача во лицето, т.е. не ми е ништо посебно.
    Оскар, пффф... |(
    Оскарот на Џулија Робертс за Ерин Брокович и на оваа, на кантар исто ли ќе тежат?
    :?:
    Веќе видено, преџвакано и монотоно.
    Роберт де Ниро ми беше скроз ретардиран.
    6/10

Hope Springs (2012)
    Не можам да се одлучам дали го сакам или го презирам филмчево.
    Мерил Стрип и Томи Ли Џонс во главните улоги. Средовечен пар кој заглавува во еден монотон и незадоволителен брак. По иницијатива на жената, се решаваат да посетат брачен советник (Стив Карел).
    Интересен, имаше некој свеж и добар пристап, иако темата е видена и очигледна.
    И Карел беше добар, а Стрип изглуми совршено, како резервирана, но длабоко емотивна домаќинка.
    Сепак ми се допаѓа на крај. :D
    7/10

На mileystar, Camellie, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
    http://www.imdb.com/title/tt0903624/

И не, не сум уште еден фан на ринговите, ако иам гледано 2/3 овој чудно ама ми се допадна и уживав 3 часа и не ми беше мачење.
    Го гледав прописно и законски :D во Милениум. Супер што преку сила бевме 30 души у цело кино, немаше никој ни до мене, ни пред мене за да ме иритра како си типка на телефонот и да си шмата со пуканките, а имаше такви |(
    За разликаа од ценетите прстени, овој ми беше каде каде поинтересен и смешен на моменти и премногу.
    Прешесссс :rofl: го обожавам жими се, искрено ме изнасмеа слатко.
    Ми се допадна приказната, и да ќе идам да го гледам и 2риот кога ќе излезе, ме заинтригира ептен како ќе ја одвиваат приказната.
    Омилен лик, дефинитивно Прешес :D и сцените со него и Билбо, т.е Riddles in the dark
    Riddles in the dark
    Неможам фаците му се КРАЈ :rofl:
    Приказната пристојна, пејсажите 10ка чиста.
    И сите љубители на прстените овој не им се допадна, а обратно тие што не ги сакаат прстените овој им беше подобар. Така да ако не сте љубители на прстените мислам дека овој може да ви се допаде.
    Од мене оцена 8ка, само заради прешес! Каква појава е мајке ми незаборавна.

13. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Transformers: Dark of the Moon
    Одлично филмче, со досат добра акција, но и мене ми беше предвидливо. Дефинитивно ми фалеше Меган Фокс оти ова новава не ми беше ич по кеф. 7/10

14. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2
    Само што го изгледав, уште сум под имресии.Според мене најдобар дел од сите четири/пет дела.Многу добро беше она со борбата и супер беше тоа што се појавија уште повеќе ликови.Ренесме колку е прекрасна :inlove:

15. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Art Of Getting By
    Ми стоеше филмов во компјутер скоро една година и еве седнав конечно и го изгледав. Актерот е од Аугуст Раш инаку, баш ми се допадна филмчево. Интересно и необично тинејџерско филмче. 7/10 Препорачувам

16. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Пак јас :lol:
    Chalet Girl
    Интересно тинејџерско филмче за британка која ќе замине да работи во Австрија за време на сезоната како помошничка на едно бокато семејство со цел да заработи повеќе пари. Типично тинејџерско филмче, доста предвидливо но сепак го задржува вниманието да го изгледате до самиот крај. 6.5/10

На Elennaa и mileystar им се допаѓа ова.
  17. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Pitch Perfect
    конечно и јас да го изгледам. :D
    Лесно филмче за опуштање но не ми остави некој голм впечаток. На моменти беше дури и по малку досаден.
    6/10

Прикачени фајлови:

• 11167512_det.jpg
      11167512_det.jpg
      Големина на фајлот:
      29,6 KB
      Прегледи:
      550
  18. nirvanaholic

nirvanaholic Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    147
    Rise of the Guardians (2012)

Појак цртан филм немам гледано. Го препорачувам. 10/10
    When the evil spirit Pitch launches an assault on Earth, the Immortal Guardians team up to protect the innocence of children all around the world.

Ted (2012)

Супер филмче со супер актери и многу добра глума. 10/10
    As the result of a childhood wish, John Bennett's teddy bear, Ted, came to life and has been by John's side ever since - a friendship that's tested when Lori, John's girlfriend of four years, wants more from their relationship.

19. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    947
    Mr. Popper's Penguins

Мене искрено, не ми се допадна. Го сакам Jim Carrey, неговата глума, неговите движења и шарм, но се познава дека е остарен, и филмов не е ништо посебно, премногу детски за мој вкус. 4/10
    The life of a businessman begins to change after he inherits six penguins, and as he transforms his apartment into a winter wonderland, his professional side starts to unravel.

20. Lavender

Lavender Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    568
    Ми се допаднаа... :clap:

Прикачени фајлови: