Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Pljačka Trećeg rajha Таман си доаѓам дома, татко ми салдисал ТВ, ечи цела куќа. :D Му викам ти нормален си? А тој неможе да ми одговори од смеење. Си викам ај да седнам да видам што има овде толку смешно.
    Леле уште стомакот ме боли. Добра комедија е! Си сакаме такви филмчиња со тато да си гледаме. Најдобро друштво ми е за вакви српски комедии. Го препорачувам на некој тмурко како мене, да се насмее малку. Леле уште ми е смешно :rofl:

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Silver lining playbook
    И тоа два пати го гледав, впечаток позитивен, ми се допадна.
    Незнам зашто толку негативни критики за нејзината глума мене многу ми се допадна, баш беше она глумата на ниво. Двајцата ми беа екстра, Бредли Купер ми изненади, не го замисливав во ваква улога.
    Роберт Де Ниро класа, каква улога и да игра е ненадминилив.
    Мене ми се допадаа како спарка, имаше хемија меѓу нив и повеќе од очигледно.
    Приказната можеби не беше нешто ново, но ми се допадна нивната глума, доста природно.
    Препорачувам дефнитивно.
    8/10

На sweet-cherry, BlackSwan5, mileystar и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262

Филмов не ми се допадна. По Оскариве решив да го гледам, сега конечно успеав ама не ми е ништо посебно. Особено не ми се допадна делот кога Џенифер упаѓа во куќата на Бредли и се рафрла со фудбалските резултати (како глупаво американско клише), а и самата таа суеверност на Де Ниро ми беше чиста глупост. Син ми го пуштаат од лудница и сега ја ќе го малтретирам да седи до мене, да држи марамчиња или не знам што или да оди на натпревар за да добијам пари или па ќе му се дерам ако моите изгубиле. За мене барем немаше логика.
    И..

...кој ми беше досаден и не го ни изгледав до крај. Два пати го пуштав од почеток ама не ме заинтересира ни малку.

На ElenaRbd му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.967
    Оваа година првиот ДОБАР,ПРЕДОБАР,НАЈДОБАР филм кој го изгледав е La Cara Oculta/The Hidden Face -2011
    Многу пати сум гледала филмови од овој жанр,но овој ми е врв. Филмот е полн со неизвесности до самиот крај, не знаеш што може да се случи. Главен лик е шпански диригент, на кој му нудат работа, оди со неговата девојка, изнајмуваат преубава куќа и таа исчезнува. Не сакам повеќе да пишувам бидејќи нема да ви е интересен. Филмот го препорачувам да го гледате 10/10

На DjinTonik, Hellen, figgiMK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lavender

Lavender Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    568
    The Tree of Life (2011)

Приказна со надреални елементи,научно-фантастична драма...за смислата на животот,раѓањето и смртта на човекот,неговото место во универзумот,Бог,создавањето на вселената,планетата Земја и еволуцијата на животните.Приказната прилично бавно се одвива,посебно првите 40 мин. кои се тешки за преживување,тогаш сме вратени назад во времето,на самиот почеток на вселената.
    Во овој филм се бара одговор на секое прашање,изобилува со внатрешни монолози и прашања кон Бог.Значи,многу малку дијалози меѓу ликовите.
    Се работи за семејство од средната класа кое живее во Тексас во 1950-ите.Приказна за смртта на сопственото дете,прашањата кои се појавуваат после тоа...сето тоа низ визиите на најстариот од трите синови-Џек кој е прикажан како изгубена душа во еден модерен свет.

Taken 2 (2012)

Ми се допадна,но не како првиот дел...малку повеќе во американски стил,цела албанска мафија ништо не му може на главниов лик,секогаш подготвен и информиран до детали буквално за се...но сепак едно добро продолжение на приказната од првиот дел,ништо чудно ако се снима и трет дел,да се одмаздуваат другите двајца синови на шефот на мафијата.

Прикачени фајлови:

6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    The breakfast club

Секогаш го оставав за друг пат и незнам како ама конечно го изгледав.
    Очекував повеќе, многу повеќе, обично ги обожавам филмовите од 80тите ама не и овој.
    Малку ми беше монотон на моменти, премногу развлечен, како да предолго траеше.
    Дали дека очекував многу, и ме разочара, очекував малку повеќе дејствија.
    Крајот ми беше пре-предвидлив.
    Најинетересен лик ми беше дефинитивно Алисон, најоткачена и најсмешна, дефинитивно најдоброто нешто од филмов.
    Па трансформацијата, уау
    [​IMG][​IMG]
    5/10

7. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Playing for Keeps (2012)
    Улоги- Gerard Butler, Jessica Biel, Dennis Quaid
    Comedy | Romance | Sport

Поранешен успешен фудбалер, кој на многу лош начин ја завршува кариерата, се враќа во местото близу куќата на неговиот син, неговата поранешна сопруга и сегашниот вереник.Сосем случајно почнува да работи како тренер на тимот каде што игра и неговиот син, но се среќава со многу чудни и непредвидени случки.Исто така предизвикува воодушевување кај мајките на децата.
    Мене лично ми се допадна филмчево, реласирачко е и комично на моменти.9/10

Прикачени фајлови:

• j.jpg
      j.jpg
      Големина на фајлот:
      21,5 KB
      Прегледи:
      392
  8. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    The impossible

Прекрасен филм за едно пет члено семејство кое што оди на одмор во Тајланд. Еден ден се случува неочекуваното-цунами и го опустошува островот. Мајката со најголемиот син се наоѓаат и ги пренесуваат во болница оти мајката е многу повредена, а таткото со најмалите деца се раделува ги праќа со спасувачките служби на сигурно додека тој останува на островот да ги бара сопругата и синот.
    Во болницата каде што се преместени мајката и најстариот син по некоја случајност или интуиција се сретнуваат сите заедно. Толку емотивна сцена не сум видела дури и солзи пуштив. На крај мајката ја оперираат и ги префрлаат во Сингапур па потоа дома. :)

Прикачени фајлови:

• images (3).jpg
      images (3).jpg
      Големина на фајлот:
      10,2 KB
      Прегледи:
      325
    На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    http://www.imdb.com/title/tt0435705Next (2007)
    Со Nikola нели старо филмче ама кога имаш гости кои е го гледале го гледаш пак !
    хехехе
    6/10 имааа супер БАу БАУ грешки

10. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
  11. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Orphan (2009)- Mystery,thriller 8/10
    A husband and wife who recently lost their baby adopt a 9-year-old girl who is not nearly as innocent as she claims to be.

12. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Smurfs
    Доста предвидливо филмче но одлично е за опуштање и смеење. Препорачувам ако сакате потполно да се опуштите 8/10

13. Lavender

Lavender Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    568
    Melancholia (2011)

Станува збор за планета Меланхолија која се приближува до Земјата и постои опасност да удри во неа.
    Повеќе е посветено внимание на однесувањето на човекот во таква ситуација и врз неговата психа,страв од непознатото и исчекување дали ќе се случи тоа...Првиот дел ја разработува депресијата како болест.

Another Earth (2011)

Една вечер на небото се појавува планета која е копија на Земјата...иста големина,исти бои,континенти...таа ноќ една девојка кога ја забележува Земјата 2 на небото доживува сообраќајна несреќа,таа преживува како и возачот во другото возило во кое удира,но не и неговата бремена сопруга и петгодишно дете.Интересен е,го препорачувам.

Прикачени фајлови:

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    последен што го гледав е трето полувреме. За наш филм не е лош интересен е, сепак е убаво да се погледне.

15. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Water For Elephants
    Ми стоеше симнат скоро година дена, а бев скептична бидејќи мислев дека е глупав и дека Роберт нема појма од глума. Откако го изгледав филмов повлекувам се што имам кажано за него и неговата глума, одлично одглумено од него-предобар беше и не е фер да остани запомнет како актер кој што глуми во Твајлајт, дефинитивно го бидува чоеков за глума. Рис исто така ми се допадна-прекрасна беше а Валц е роден за вакви улоги. Браво за приказната, браво за глумата и браво за филмов и морам да кажам крајот ме изненади. Накратко ова е филм кој мора да допри до вашите срца, да ве разнежни, натажи а на моменти и да ве насмее и да ви ја стопли душата. Накратко ова е филм кој мора да допри до вашите срца, да ве разнежни, натажи а на моменти и да ве насмее и да ви ја стопли душата. Одличен е. 10/10- Препорачувам!

На mileystar, Cacy, anuskaNESTLE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Drive Angry 3d
    По втор пат.Па шо? Интересен филм,до сега немам сретнато ваква приказна во некој друг филм.Николас Кејџ во главна улога :)
    Татко,кој е мртов ќе избега од пеколот за да се одмазди на тие што брутално ја убиле ќерка му и да си ја врати штотуку родената внука која патем и му е единствена блиска :) Го препорачувам.

Limitless
    Со веќе познатиот Брадли Купер и во споредна улога Роберт Де Ниро.
    Веќе пропаднат писател,без инспирација, ќе сретне стар познаник кој ќе му даде таблета која ја активира 100% работата на мозокот.Ќе учи јазици за неколку часа итн. да не ви го раскажувам,интересен е гледајте го :)

17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    259.621
    Water For Elephants
    Dream House
    Го користам бесплатниот месец на HBO и ви ги препорачувам, ги има во видеотеката.
    Листајќи низ неа просто се запрепастив какви се глупости се снимаат и тоа од добро платени холивудски ѕвезди и познати продукции.

18. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Can't Hardly Wait
    Интересно филмче со интересна приказна. 6/10

19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    50/50 (2011)
    Конечно, го изгледав, ми беше на листата to long.
    Го обожавам Joseph Gordon-Levitt и едноставно по дифолт филм со него неможе да ми биде лош.
    Ме расплака морам да признаам, имаше еден момент кога веќе почна да губи верба, и едноставно ме разнежни. Но од друга страна па ме изнасмеа слатко, претежно Кајл со неговите фрази и "финти" за бркање женски.
    Ме изненади Seth Rogen, го имам гледано во прилично глупи филмови и улоги, но овде ми беше одличен.
    Навистина добро се надополнуваа, едниов озбилен, другиов блесав.
    Можеле да најдат бољи кастинг за девојките,и двете не ме воодушевија.
    7/10

На Sweety-90, kravce и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  20. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    И јас тој го гледав, интересен е..
    :D