Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Sara.Be

Sara.Be Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    143
    Frozen
    Премногу тажен филм и страшен.. Ме расплачии :( ;(

На E.D му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Red Dragon
    Едвард Нортон го игра детективот Вил, кој по крвавата пресметка со сериски убиец канибал по име Ханибал (кого го игра Ентони Хопкинс), решава да се пензионира и да живее мирен живот. Се додека не се појави нов мистериозен сериски убиец, наречен The Tooth Fairy.
    Вил е повикан да учествува во решавање на случајот, а тој го посетува Ханибал во затворот за да побара негово мислење.

Интересен филм, не велам не.
    Ама некако очекував повеќе уште од самиот старт, затоа што игра екипа која е докажана во ваков тип на филмови. Како и да е, го препорачувам :)

3. Girl-50

Girl-50 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    842
    Bad Teacher - убав е (главни улоги: Cameron Diaz, Jason Segel, Justin Timberlake) комедија ;)

Прикачени фајлови:

На Sweety-90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Water for elephant
    Интересен филм, очекував да биде потажен, ама не ме дирна нешто многу, можеби јас сум таква тврда :lol: 8/10

La Cara Oculta
    Е значи ги обожавам некогаш овие шпанците и нивните филмови, филмот цело време те држи во неизвесност, просто обожава, вакви 8) 10/10

Трето Полувреме
    Не е лош филмот, слушав коментари дека е сличен со Монтевидео, но освен фудбалот мене ми немаше никаква сличност. Љубовта некако помеѓу овие двајца ми беше многу нереална и вештачка. Гледајте го со вашите дома, плус со баба и дедо, дека нели на македонски па ние така дома кино правевме :lol: 8/10

И сите овие се по ваши препораки погоре :*

5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Трето полувреме
    Си бев пристрасна додека го гледав, реално, па си се стегав и опуштав чиниш навивам за да дадат гол. Филмот ми ја нема тежината за да биде филм за војната, љубовта не беше доволно силна за да биде љубовен, па дали е тогаш филм за фудбалот? Мене искрено тие сцени најмногу ми се допаднаа. Тимот како целина и поединечно, тренерот, еуфоријата кај публиката. И Ѕвезда криво ми е што ја немаше повеќе, ама и во делот што го имаше остави печат. Сашко на почетокот ми беше шармантен, потоа некако ми се изгуби. Најверојатно поради Шпитц, кој мислам дека беше стварно феноменален. Во емотивни сцени веројатно би ги вклопила улогите на Србите и Бугарите во постојан обид за присвојување на нашето.
    Патем, не ми имаше некој 40тите шмек филмов :^) или до мене е. Во тоа време постоел зборот прчла? :^)
    Ten inch hero
    Go Jensen, go Jensen :D Не го ни познав. Филмов е лесен, драма-комедија. Приказните, ништо невообичаено. Ама ми остави таков впечаток, што пак би го гледала. Ми се допадна. Ликовите, карактерите поединечно, секој различен, секој кон истата цел, љубов. Џенсен (пристрасна или не, гајле ми е :D ) ми е меѓу водечки актери за фејс ектинг. Толку добри и убедлици фацки прави. Сцената со тампоните :D константната потреба на мажите да се докажат и покажат. Гледајте го :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    50 First dates
    Многу интересен филм, незнам зошто не сум го гледала до сега. Ми се допадна приказната. Препорачувам. 7/10

На Elennaa и Hipica им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    252.616
    The Impossible
    Преубав филм за борбата на едно семејство кое се обидува да преживее по несреќата од цунамито.
    Трогателна приказна која ме натера да заплачам. Снимен е по вистинска случка, но и самите настани во филмот се толку реални, што ве тера и вие да се борите со нив.
    Глумата одлична, Наоми беше и номинирана за оскар, но Лукас беше маестрален.
    Таква глума, сите тие емоции и начинот на кој ги пренесе се воодешувачки. Детето блесна.
    Филмот е предобар, топло го препорачувам.
    Оценка 9/10.

Прикачени фајлови:

На mona.s и Hipica им се допаѓа ова.
  8. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Limitless (2011)-Mystery,sci-Fi,thriller 8/10
    A writer discovers a top-secret drug which bestows him with super human abilities.
    Добар! Препорачувам!

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.061
    Silver linings playbook

Филмов беше ок, иако очекував повеќе. Типична американска лимонада. Да, со психички лабилни личности во главните улоги, ама ова е само филм, далеку од реалноста. Само на филм може толку брзо да се оправи психички нестабилна личност и притоа да си ја најде љубовта на својот живот... ех, камо во реалноста да беше така :) Инаку, се работи за професор кој има биполарно нарушување и добива нервен слом кога ќе ја затекне жена си со љубовникот. Се лекува прво во установа, а потоа додека живее со своите родители, притоа ќе ја сретне Тифани, вдовица на полицаец која исто доживеала нервен слом кога тој загинал. Двајцата ќе си помогнат еден на друг да се справат со своите проблеми и секако, ќе се заљубат еден во друг.
    Како и да е, добар за саботно попладне пред телевизор. Од мене има солидна 3/5.

Playing for keeps
    Собрале куп ѕвезди за да го протнат филмов, ама во глобала е досаден. Типичен фамилијарен филм кој сепак сакале да го направат малку смешен со исмејувањето на разведените жени и оние кои се во формален брак. Како и да е, го изгледавме... одвај :D давам 1.5/5.

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467

Awake
    Cтрашно интересно, чудно, невообичаено, досега не видено филмче :)
    Oд мене висока 8ца, вреди да се гледа.
    3а Jessica што да се каже, препрепреслатка ми е, на моменти ми доаѓаше преку монитор да и влезам, од што е толи совршено слатка фаца.

3а време на трансплантација на срце, Clay доживува anesthesia awareness. T.е тој е буден, неподвижен, и неспособен да збори, ама сепак, способен да слуша, а тоа што ќе го слушне е .... ;)
    Jас препорачувам нема да зажалите, други детали не откривам :lol:

На anuskaNESTLE, Bunny2 и Hipica им се допаѓа ова.
  11. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    http://www.imdb.com/title/tt1800741/?ref_=sr_1

Step up revolution :inlove:

Ништо нема да напишам за филмот....останав без коментар (со оваа реченица не мислам на филмот) На глумецот мислам :inlove: :inlove: :inlove: Типот ми го зеде срцето.... Аххх :doh:

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Green Lantern
    Иако сум љубител на вакви филмови и си ги гледам сите, морам да кажам дека овој ме разочара. Слаба приказна, додуша целиот филм ми е некако не склопен, не целосен и не довршен. Слабо многу слабо, ме разочара. Единствена светла точка на филмов е рајан и неговото газе во хеланки, мх мх мх :lol:
    4/10

13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Silver linings playbook
    За филмов реално немав големи очекувања, па можеби затоа многу ми се допадна. Веројатно заслуга повеќе на Лоренс и Купер, затоа што одиграа фантастично, повеќе отколку на приказната. Со време слушав доста пофалби за Лоренс, ама мене Бредли Купер многу повеќе ми остави впечаток како Пет. Одлично, па и повеќе од одлично завршена работа. Му се поклонувам.
    North and South
    Кој е љубител на романтични филмови, а не ги гледал серијалите во продукција на ББС, меѓу кои и овој филм...многу пропуштил :!: Си го прекршив ветувањето дека ќе ја прочитам книгата прво, но не жалам воопшто. Филмот е преубав, актерите одлични, приказната и нежна и силна. За разлика од претходните филмови базирани на класици, имаше повеќе точки со општествените проблеми, индустријализацијата, сиромаштијата. И еве јавно ќе си кажам, јас и Ричард Армитаџ...љубов на прв поглед :$ Го засакав човеков уште на првата сцена. :wasntme:

На ElenaRbd и Hipster им се допаѓа ова.
  14. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Over the Hedge

Убаво анимирано филмче. Ќе ве насмее и расположи.

The door

Прекрасна изведба на Хелен Мирен во улогата на слугинка. Приказната на филмот, просечна.

The best exotic Marigold hotel

Фина драма за група пензионери од Британија, кои заминуваат на одмор во Индија. Неколку приказни собрани на едно место. Филм за љубовта, за пронаоѓањето на изгубеното, за новите предизвици кои може животот да ги постави пред нас и во подоцнежните години. Релаксирачки за едно врнежливо попладне.

Прикачени фајлови:

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.243
    Finding Nemo
    Не знам како не сум го гледала до сега, ама денеска баш добро ми легна ко што не сум во добрите. Ептен ме расположи и разнежни, колку добро ја прикажува љубовта на родителот, ќе го преплива океанот само за да си го најде детето, ќе го направи и невозможното... Одлично анимирано филмче. :)

На Cacy, Hipica, Adi888 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Oz the Great and Powerful (2013)

Прво да кажам дека сум огромна обожавателка на Џејмс Франко. Толку ми е сладок, ми доаѓа да го изгрицкам преку екран. :D He's on my TO DO LIST. ;) :$

Филмот почна интересно и впечатливо. Подоцна се претвори во вистинско хаотично, предетско и прешарено филмче. :^)
    Ама последните 15 минути воопшто не му одат во прилог. Предолг е, сафра ме фати. :sweat:
    Би го препорачала за сите кои сакаат да се релаксираат, сакаат да погледнат нешто фино во 3Д, без огромни очекувања секако.
    Мила Кунис беше прекрасна, до одреден дел во филмот. Нејзината улога, покрај оваа на Франко ми се допадна најмногу.

Модерен твист на приказната за Волшебникот од Оз. Сепак, нема споредба со оригиналниот сo Џуди Гарланд. Тоа е вистинско ремек-дело. :)
    6.5/10

На Mini-Mouse, Vikica.cuci, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Ако треба и ке се тепаме за него :lol:

Вчера го гледав Хобит, незнам дали дека го гледав во домашна атмосфера некако ми беше предолг и малку здодевен, инаку и од Господарот на прстените порано не бев одушевена ваљда не обожавам таков тип на филмови. А верувам да го гледав во кино, многу повеќе ке ми се свиѓаше, такви филмови како Оз и Хобит не се за дома.

8/10

18. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.801
    Допаѓања:
    4.931
    Into the wild
    http://www.imdb.com/title/tt0758758/

Ретко се токмам да гледам такви долги, психолошки филмови кои после ќе ме остават со побркан разум. :tmi: На овој не знам како се одлучив да седнам, ме заинтересира и го догледав до крај, што не ми се случува на секој филм.

Приказната е за едно момче кое после завршувањето колеџ ги дава своите заштедени пари за хуманитарни цели и се одлучува да побегне од дома и да патува. Притоа ги гори преостанатите пари, ги сече своите лични документи и оди во дивината. Неговиот сон е да живее неколку месеци на Алјаска.

Филмов ми побуди многу емоции. Ме натера да станам да заиграм и во исто време ме расплака. Кога тој се смееше и јас бев среќна, се чувстував како да сум таму. Со тоа што бега од дома, Крис го изразува своето незадоволство спрема општеството, тоа што сите станаа материјалисти, не се настроени кон тоа да доживеат, не се склони кон духовно богатство. Го иритираат политичарите, злобните и лицемерни луѓе кои гледаат само да си наштетат. Исто така, имаат и семејни проблеми што му остава длабока трага. А Крис, е пречувствителен за да може да се помири со тоа и сака да побегне од тоа вештачко опкружување.
    Овој лик го засакав бидејќи можам да го разберам; и мене ме гуши ова општество, овие луѓе. Филмов покажува еден неправилен начин како да се избегне сето тоа. Кажува исто и за оковите кои го држат човекот заробен и дека е многу тешко да се избегнат. Со самото тоа што тој побегна од дома ги повреди неговите родители и неговата потрага по апсолутна слобода излегува крајно себична.

Нема да ви кажам како завршува, вреди да се погледне.

На peperutka20 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Fright Night
    Интересно филмче иако очекував многу повеќе хорор елементи кои ги имаше ептен малку. Онака за тепање време добар е. 5/10

20. Miss.Bass

Miss.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    206
    Flight со Дензел Вашингтон,
    интересен, али очигледен крај , сепак препорачувам