Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Last Holiday
    Филмле од кое после секое гледазње уште повеќе го засакувам животот. Одлично е, за релаксација у опуштање 7/10. А и ептен сакам да појдам во хотелон, преубаво е.

2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Despicable me (2010)
    ^_^ ^_^ ^_^
    И што да кажам, еден од подобрите цртани што сум го гледала.
    Се изнасмеав слатко од срце.
    Мињоните(жуткиве,кои мене ми личат на киндер јајца :D ) ми се најслатки на свет, одличен додаток на целaта приказна.
    Освен нив, омилена ми е и Агнес, наслатка најмила на свет.
    Прекрасен цртан, кој не го гледал да го гледа, ма од 7 до 77 години не веривам дека има човек кој нема да се насмее.
    Oдвај го чекам вториот дел, одвај!

10/10

На mona.s, L-enna, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    29.384
    Oz the Great and Powerful (2013)
    Љубител сум на оргиналниот филм, па имав желба да го погледнам и овој.Џејмс Франко, е adorable, ептен му ја погодиле улогата на Оз.На моменти беше предвидлив, и по малку детски, ама фино филмче за релакс.И да, Мила Кунис е прекрасна :) 6/10

4. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Movie 43
    Оддамна не бев гледала нешто што ќе ме расплаче од смеење поточно една сцена од филмот :D Само ме нервираше тоа кога почнува филмот има аудио на друг јазик што не се разбира,ама вреди да се гледа понатаму,филмот е составен од повеќе кратки филмчиња.
    Од мене оцена 7.5

5. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Love and Othes Drugs
    Филмов дефинитивно ме совои. Предобар во секоја смисла на зборот. Од глума, приказна па до изборот на главните актери, дефинитивно ме освои. Да дека има многу секс сцени, но сепак има подлабока приказна во него и има многу добри цитати. Ен ми е преслатка и предобро глуми како и секогаш, а Џек ми е пресекси во филмов, а и очите мх мх. Се на се одличен филм. 9/10

На JuLleE, Hipica и Trendafilka им се допаѓа ова.
  6. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928

Незнам зашто гледам другите пишувале дека било океј филмче, колку за релаксација, мене искрено ептен ми се допадна :D И глумата и хуморот и ефектите.. Се ми беше толку добро скоцкано, направено...
    Искрено јас сметам дека вреди да се гледа :D

Аааа.. и да не го заборавам омиленото мое ликче од филмов :lol:

[​IMG] :lol: :inlove:

7. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Филмот е во главна улога со Бред Пит...Се зборува за познат бунтовник од Дивиот Запад,Џеси Џејмс.Во овој филм се зборува за атентатот што сакаат да го извршат на Џеси и тоа им успева,така што со пиштолот назначен кон главата на Џеси,додека тој бришеше прашина на сликата на ѕидот.Џеси имаше две деца и сопруга...Него го уби т.н. кукавицата Роберт Форд,кој се збогати со тоа што го уби Џеси.Но,подоцна и Роберт кукавицата беше одмазден од следбеник на Џеси...
    Мене ми се допадна филмот-го даваа на МТВ1 :)

Прикачени фајлови:

8. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    The Notebook.. Нема потреба од рецензија, мислам дека сите го имате гледано

9. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Shutter Island

уфф послем оние лесни филмчиња со кои си го бомбардирав мозоков у задње време како Silver linings playbook и лимонатки од тој тип ,ми требаше вакво нешто да се активирам малце.
    Мистериозен и незивесен филм до крај.Теди (Лео) е испратен на "мисија" да го најде убиецот на жена му .Всушност убиецот е самиот тој .Тој е ментално пореметен и цело време халуцинира неможејки да ја прифати вистината дека жена му ги убила децата а тој нејзе.Себе си се имма претставено како нереална личност .Ди Каприо е феноменален во оваа улога ,филмот е на моменти и морничав .Значи колку психата е зае*ана работа.Филмов е збунувачки и може различно да се свати .Или Теди е нормална здрава личност или пак е ментално растроен .Јас го сватив како втората опција.
    Незнам зошто порано не сум го гледала филмов ,многу сум пропуштила, ама дефинитвно ке го гледам пак .

На Cacuvche и Camellie им се допаѓа ова.
  10. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Silver Linings -конечно го гледав филмов,добар беше по малце досаден. 7/10
    The Hangover I и II -видов ќе имало 3 дел а јас ги немав изгледано претходните.Највеќе ми беше за Бредли Купер зашто го сакам како актер.Супер беа и двата дела цело време акција а и многу беа смешни. 9/10

11. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    многу ми се допадна,многу!А и кога ќе земеш во предвид дека Dylan O'brien од Teen Wolf го гледаш во неколку сцени гол хммм... :tmi: Не кажувам повеќе,кој е по тинејџерските ромнантични филмчиња нека си го гледа.

На Sanniii, Tiki-lolipop, Adi888 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Life of Pi
    Иако не сум љутител на нови филмови и ги гледам дури откако ќе подостарат, не зажалив што го гледав ово, иако мислам дека на 3Д ќе беше поарно да го гледав.
    Каква графика човече :o
    [​IMG] :D
    Го препорачувам ЕПТЕН!

На Hipster и CoverGirl10 им се допаѓа ова.
  13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    The Brass Teapot

Го препорачувам овој филм, ама ептен. :)
    Животот на млада брачна двојка, која плива во финансиски долгови, целосно се менува откако случајно ќе пронајдат чајник кој создава пари доколку физички се самоповредуваат.
    Прашањето е - до каде се подготвени да одат, само за да натрупаат богатство?
    Интересен филм, со силна поента и порака. :)
    Можеби му фалеше малку повеќе детали, околу приказната за чајникот и јас лично очекував повеќе драматичност и мистичност, но главната идеја беше остварена.
    На што се` е подготвен еден човек, за да се докопа до пари.

Џуно Темпл е предобра млада актерка.
    8/10 за филмот.

На Sanniii, anuskaNESTLE и Mishela им се допаѓа ова.
  14. AckaS

AckaS Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
  15. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Интересен филм.Иако не ја сакам Мајли сепак тука беше одлична.Слична е приказната со Miss Congeniality само понова верзија.Котон ми беше најјака :D

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Stitches (2012)

Као демек хорор со комични елементи, многу крв прскаше, интересно ми почна филмот но после више не е мој тип на хорор :( 5/10

17. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    29.384
    Hotel Transylvania(2012)
    Како љубител на паранормални појави, цртанов ми беше на листа за гледање.Прилично ми се допадна,со преслатки суштества, интересна приказна,ме насмеа од се срце и ми ја огреа душава.Приказна за вистинската љубов и взаемното постоење на монструмите и луѓето.
    P.S.Дракула Рулз.

На Hipica и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  18. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Crazy, Stupid, Love.
    Филмов колку пати и да го гледам нема да ми здосади. Стив Карел и Џулиен Мур како и секогаш се прекрасни. Ема преслатка, а за Рајанчо немам зборови освен дека ептен си одговараа со Ема во филмов. Приказната интересна, малку заплеткана и необична. Препорачувам 9/10

На mona.s, Hipica и Tiki-lolipop им се допаѓа ова.
  19. Camellie

Camellie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    107
    Happy People: A Year in the Taiga (2010)

Ова е всушност документарец за луѓето кои живеат во едно село во Сибир на начинот на кој живееле и нивните преци. Го прикажува нивниот начин на живот во период од една година - како ловат, како се поврзани со своите кучиња, како ја користат природата за да преживеат и др. во согласност со нивните традиции.
    Многу интересен документарец, ми остави голем впечаток.

20. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    The First Time

Не беше лош филмов, може на некои моменти досаден и сметам дека би можел да биде уште подобар. Глумците ептен ми беа слатки како пар :)