Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    13.835
    Само што се вратив од кино, со другарките бев на Оz the great and powerful [​IMG]

Првпат гледав филм во 3Д и се изнамачив со моите наочари и тие специјалните над нив :lol: ама вредеше за маката, дефинитно сум фан на 3Д... И филмот беше супер, дефинитивно е убав вовед за приказната на Дороти и волшебникот од Оз.
    Жал ми е што Мила Кунис ја направиле лошата, ама прекрасно си ја исполни улогата

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Argo (2012)
    Морам да признаам дека ми се создаде некоја блага одбивност пред да го гледам, зашто очекував поинаков тип на приказна и од многуте коментари дека бил досаден и незаслужен за оскар, си создаваш некоја слика, без да сакаш.
    Филмот е ФЕНОМЕНАЛЕН. Еден од најдобрите што сум ги изгледала во последниве 5 добри години, а верувајте - I had my fair share. :)
    И продолжувам да читам негативни критики (тие од американците најмногу ме изненадуваат, бидејќи ова е редок пример каде што не се очигледно восхитени од нивната голема американска моќ и нација :D ), и поткревам веѓи и се чудам.

Прво, Бен Афлек од сосем просечен и досаден глумец, прерасна во вистински сериозен квалитетен глумец и режисер.
    Мене ми се допадна претходно и Gone Baby Gone онака баш многу, ама со овој филм се надминал себеси.
    Толку добро ја доловил улогата на скромен, пресметан и ладнокрвен тип, и воопшто не ме нервираше ниту неговиот стајлинг, комплетно се беше на место.

Што се однесува до екипата, собрал врв. Со секој нареден внесен лик во дејствието, не ми се веруваше колку е само добар кастингот и изборот на глумци.

Филмот е реално долг, 2 часа, но не забележав кога поминаа, искрено. Бавен, а некако возбудлив, драматичен и напнат, те тера да се замислиш, да сочуствуваш со приказната, да се соживееш со неа.

Базиран врз вистинска приказна, станува збор за шестмина вработени во американската амбасада во Иран, кои при еден напад од страна на демонстрантите врз амбасадата, ќе успеат да се засолнат кај канаѓанскиот амбасадор, додека САД крои план за нивно спасување.

Имаше драма, емоции, предобра музика од 70-тите, погодена шминка и стајлинг...
    Предобро, заслужен оскар.
    Го препорачувам секому што обожава филмови со ваква тематика.
    9.5/10

На Nefertitii, anuskaNESTLE и Edie.S им се допаѓа ова.
  3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    EXPENDABLES 2

Филмот е :

Терминатор , Умри машки , Транспортер , Роки , Чак Норис + 2-3 споредни мадафакас против 1000 луѓе со калашникови , тенкови , анти тенкови , анти авионски оружја , базуки и разни бомби + Жан Клод Ван Дам ( ако го погодив редоследот :tmi: )

Најдобар дел од филмот : освен тоа што на секој 5 мин се тепаат , моментот кога илјадници луѓе пукаат и фрлаат бомби и никако да погодат нешто , а овие со неколку куршуми успеваат да ја уништат цела војска .

За акција 10/10
    За некоја прича 0/10 , оти нема прича само тепање.Дури решиле да стават кинескиња демек нешто опасна е а цел филм едвај утепа 4ца што во споредба со другите (кој утепаа по минимум 150)е ништо.

4. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Oz: The Great and Powerful
    Доста интересно филмче, да дека малку е детско ама сепак ми се допадна и тоа премногу. Џејмс Франко ми е енодолив во секоја улога, па така и овде, а Мила Кунис преслатка како и секогаш. Освен што малку подолго траеше немам никаква друга замерка. 8/10

5. pancake

pancake Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    27
    Како и другите делови од Fast and Furious акција, со автомобили.
    Според мене најјдобар е петтиов дел :) Го препорачувам на сите кои сакаат ваков жанр на филмови ;)

6. Lavender

Lavender Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    568
    Добри се,посебно првите два,во стил на Вуди Ален...малку налудничави,во слободен дух и духовити...разработени се добри приказни од животот на интересен начин,во атмосфера на Барселона и Рим,со цел да се извлече некаква порака.
    За третиот,во атмосфера на Њујорк и Нова Година е ок,исто така повеќе приказни кои меѓусебе не се поврзани и премногу познати актери.

Прикачени фајлови:

7. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    The Call со Halle Berry и Abigail Breslin е филм од 2013, за љубителите на напнати трилери.
    Хали Бери е операторка на службата за итни повици 911 каде со помош на напредната компјутерска технологија можно е брзо лоцирање на лицето на кое му е потребна помош и брза полициска инервенција. Добива повик од девојка дека некој непознат провалил во нејзината куќа....

Филмот ептен држи тензија, динамичен е, а Хали Бери е одлична. Филмот има и некои фалинки, меѓу кои и двосмислениот крај, но го препорачувам за сите оние кои сакаат да ѕиркаат напнати сцени со покриени очи.

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      9,1 KB
      Прегледи:
      346
    На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Girl-50

Girl-50 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    842
    Liar Liar Интересен филм. И порано го имам гледано и многу е убав. Главни улоги: Jim Carrey, Maura Tierney, Justin Cooper. Се работи за еден адвокат кој никогаш не го испонува реченото. Неговиот син е тажен заради тоа. Адвокатот нема да може да лаже 24 часа заради роденденската желба на неговиот син, која ненадејно ќе се оствари. Неговата бивша жена заедно со нејзиното ново момче, неможејќи да ги истрпи лагите на нејзиниот бивш маж, одлучува да се сели во Бостон.Кога адвокатот ќе свати дека може да го изгуби син му, прави се за тоа да не се случи и успева. На крајот тој се помирува со неговата бивша жена и тие повторно се заедно. :)

Прикачени фајлови:

На Sweety-90 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Shanghai (2010)
    Улоги- John Cusack, Li Gong, Yun-Fat Chow
    Drama | Mystery | Romance

Драма од периодот на 40-те во која еден американски емигрант, кој се враќа во Шангај во месеците пред Перл Харбор, за истрагата на смртта на еден пријател, се вљубува додека наидува на една политичка завера.
    Еден американски офицер од морнаричкото разузнавање патува во корумпираниот Шангај, окупиран од страна на Јапонците, четири месеци пред нападот на Перл Харбор, откако дознава дека еден негов пријател е убиен таму. Тој сака да открие зошто е сторено убиството и кој е одговорен за тоа. Додека работи на својата истрага, тој се вљубува и открива дека неговиот пријател бил вмешан во многу поголема тајна која ја крие неговата влада.

Прикачени фајлови:

• SHANGHAI.JPG
      SHANGHAI.JPG
      Големина на фајлот:
      87 KB
      Прегледи:
      310
  10. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    My boss's daughter
    Нема никаква прича филмов,на моменти има смешни сцени.Но многу претерале,сакале цел филм да биде комичен,а испадна глуп |(
    Не го препорачувам.

Тhis is 40
    Доста интересен,интересна прича :) Ќе ве расположи ;)

11. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    947
    Wedding Daze (2006)

Најмногу го гледав заради Jason Biggs и Isla Fisher, но некако се разочарав. Има неколку смешни сцени, но тоа е се. Можеби имале добра замисла, но не ја оствариле.
    4/10

This is a comedy that shows us that love has nothing to do with perfection. After losing the woman of his dreams, Anderson is convinced he'll never fall in love again. But at the urging of his best friend, he spontaneously proposes to a dissatisfied waitress named Katie and an innocent dare evolves into the kind of love that both have been looking for all along.

12. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    The descent
    Уф какооов филм, кога видов дека е со пештера мислев дека ќе биде досаден ама дефинитивно ми е на листата омилени :D
    Го препорачувам :)
    Оценка 9/10 само заради тоа што трае многу долго :lol:

На Vikica.cuci му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Delicacy (2011) - La délicatesse

Слатко-горчлива романса за преминување преку загубата на љубениот (ако тоа е возможно) и продолжување понатаму. Не е некое филмско парче кое што ќе ви остави којзнае колкави импресии после неговото гледање, меѓутоа е пријатен начин да поминете 109 минути со филм. Одри Тату е неодолива како и секогаш.

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      8,3 KB
      Прегледи:
      113
  14. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Чим си го изгледала првиов, обавезно изгледај го и вториот. Подеднакво се добри и двата и дефинитивно се едни од најдобрите хорори.
    Да не бидам офф топик го гледавме со другарките Paranormal Activity 3
    Незнам мене овие филмови не ми се нешто многу посебно, ги скапуваат фалење а не се ич страшни и незнам некој како може да каже дека се страшни и дека после неможеле да спијат. Но сепак третиов дел каде каде подобар од првите два кои беа безврска. 5/10

15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    The Roommate
    Каква будала еј :D
    Како и да е не лош филмот, најгнасна сцена со пирсот :puke: Ауууу прегнасноо.
    Да си пазиш кој ќе ти се паднат да ти бидат цимерки оти онаква ако ти се падни, готова си :|
    Блер ми беше малку чудна во ова улога, дека ја знам од Госсип 100 пати е поинаква :D ама мислам дека добро се снајде во улогата, Сара и дечко и многу симпатичен пар :)
    Како и да е, добар филм :)
    9/10

16. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    И јас на NBO Го гледав последно.
    Супер филм, интересен е :)

17. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324

може да ми дадиш линк од каде го симна филмот? на замунда го има со камера слика :(

18. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Јас го гледав онлајн на watch32

19. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на: