Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Discussion in 'Филм и ТВ' started by LaFille, Jan 31, 2010.

1. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Последно филмче што го гледав е United 93, доста интересен филм, базиран на вистинити случувања на 9/11. Ви препорачувам да го изгледате и да уживате 2 часа во акција, неизвесност и драма. :)

United 93 (2006)
    111 min - Crime | Drama | History

http://www.imdb.com/title/tt0475276/

2. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Snow Dogs
    Сега го гледав на сител повторно.Прекрасен филм :inlove:

3. Inhume

Inhume Популарен член

Интересно филмче

4. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

The Wedding Planner
    филм кој НИКОГАШ нема да ми стане досаден.Најубавиот филм :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
    Во филмот се работи за организаторка на венчавки која неможе да ја најде љубовта, па затоа организира венчавки.
    Едноставно прекрасен е :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Attached Files:

Elennaa and Gordana10 like this.
  5. nirvanaholic

nirvanaholic Истакнат член

Drag me to Hell
    Многу страшен филм. Ако планирате да го гледате вечерно, изгасени светла никако.
    A loan officer who evicts an old woman from her home finds herself the recipient of a supernatural curse. Desperate, she turns to a seer to try and save her soul, while evil forces work to push her to a breaking point.

Paranormal Activity 4
    It has been five years since the disappearance of Katie and Hunter, and a suburban family witness strange events in their neighborhood when a woman and a mysterious child move in.

Ги препорачувам! :hai:

6. Name

Name Популарен член

Сосема се согласувам со напишаното, само како филм мене ми се допадна..добра глума, добри актери, убава приказна..али сцената со фудбалските резултати, и малтретирањето со утакмиците ми беше чиста глупост.

7/10 само заради тоа...

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Stranger than fiction
    http://www.imdb.com/title/tt0420223/

Не ми е прв пат гледан, но конечно цел да го изгледам, порано се сум фаќала само делчиња на телевизииве и никако неможев да сфатам за што се работи во филмов.
    Мене филмот ми беше прекрасен, еден од понтересните кои сум ги гледала.
    На многу им беше досаден, зашто има делови кои се малку развлечени, ама со тоа според мене се постигнува некој благо драматичен ефект на исчекување.
    Многу интересна идеа, мислам дека е оригинална, барем јас не сум гледала таков филм претходно и одлична актерска екипа, мислам Дастин Хофман, Ема Томпсон, Kвин Латифа и Вил Фарел кој ме изненади пријатено, преходно се во некои приглупи хумористични филмови сум го гледала, овде е и одличен.
    Незнам зашто многумина ми рекоа дека филмот немал поента, немал поука, јас мислам дека и те како има, и тоа прилично јасна и воочлива.
    Животот е многу повеќе од рутина, и не треба да се затскриваме и повлeкуваме во неа.
    И да ми се допадна крајот, искрено ми се допадна што заврши поинако него предвиденото.

8.5 од 10, пред се заради идеата, навистина необична и интересна.
    Дефинитивно препорачувам.

Trendafilka likes this.
  8. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

The Perfect Score
    Филмчево одамна го немав гледано и случајно го затекнав на ТВ и си го изгледав. Онака филмче за опуштање и пуштање на мозокот на пасење. 5/10

Juicy likes this.
  9. alekce83

alekce83 Популарен член

Peace, Love, & Misunderstanding (2011)
    Улоги- Jane Fonda, Catherine Keener, Elizabeth Olsen,Jeffrey Dean Morgan
    Comedy | Drama

Diane е адвокатка која со своите две деца, ,Zoe и Jake, живее на Manhattan. Меѓутоа нејзиниот брак се распаѓа и поради тоа е принудена да побегне од градот.Diane заедно со своите деца оди да ја посети нејзината мајка во Woodstock, која ги нема видено внуците никогаш до сега.
    За разлика од ќерката, Grace се гордее со својот хипи живот и е водач на градската субкултурна заедница.Grace i Diane немаат разговарно повеќе од 20 години.
    Додека мајката и ќерката се обидуваат да ги решат несогласувањата, децата на Diane запознаваат нови личности во малото место и животот им станува поинтересен и позабавен.
    Супер филмче, го препорачувам за оваа неделна вечер, ќе ве опушти и насмее.9/10

Attached Files:

10. Lella

Lella Форумски идол

Cyrano de Bergerac ;)

Добро филмче, до душа, не го изгледав цел, ама поезијата на Сирано беше прекрасна, а и научив малку француски :lol:

11. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

12. Vikica.cuci

A Mighty Heart
    Филмов кога и да го гледам ми предизвикува бурна реакција во врска со се што се случува во светов посебно во Авганистан, а крајот ми е премногу тажен. Анџелина ми е како родена за вакви улоги, прекрасна, предобра, незаменлива. Го препорачувам. 10/10

13. Masnickaaa

Masnickaaa Популарен член

Ајде и јас го гледав Silver Linings Playbook (да не пропуштам нешто :D ), и се каам, воопшто не ми се допадна, изгледа е до мене, но многу ми беше некако развлечен, досаден. Најдобар опис: изгубени два саати :@ За глумата на Bradley Cooper, Jennifer Lawrence и Robert De Niro давам 10ка, ама за филмот како целина 3/10.

Name likes this.
  14. Lavender

Lavender Истакнат член

Добри се,забавни и за опуштање...Нормално повеќе ми се допадна Under the Tuscan Sun (2003),a
    Valentine's Day (2010) просечно,многу познати актери,добро познати приказни... :P и нормално,љубов и луѓе против љубов кои предвидливо на крај и тие омекнуваат.

Attached Files:

15. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Shelter (2010)

Филмот е бомба, одамна некој филм не ми го задржал толку вниманието, саат ипол гледав во компјутерот без да трепнам, и чудно не заспав на него (како што имам навика последно време да заспивам на филмови :lol: ). Само не ми беше јасен насловот, дали е сменет оваа година 6 Souls се вика сега, така нешто.
    10/10

xxx-ba likes this.
  16. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

FRACTURE

За глумата на Ентони Хопкинс нема збор ,како и во секој филм е одличен но и Рајан Гослинг многу пријатно ме изненади.
    Добро трилерче,квалитетно потрошени саат ипол.
    Тед Крафорд ( Ентони) дознава дека жена му го изневерува и ја убива .Тој решава сам да се брани на судењето ,а Рајан Гослинг е одличен обвинител,кој нема случај што не го добил .Но Тед има доста заебана одбрана ги знае сите закони и дупки во правниот систем ,и со својата смиреност и убедливост го збунува Вили ( Р.Гослингг), а ја убедува судиката.Тој всушност меѓу редови и му признава на Вили дека е виновен но проблемот е што нема докази да го обвини . На крај Тед ке ја докаже својата "невиност" .

mona.s and Markusa2 like this.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

The call 8/10 интересно филмче, малку нелогичности,и дупки, можеле малку поинтересно сценарио да снимат ...

сепак се на се, те држи, барем мене ми беше неизвесен и интересен ;)

18. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

19. Vikica.cuci

The Amityville Horror (2005)
    Филмов го имав гледано одамна, ама баш многу одамна и одвај се сеќавав на нешто. Единствено нешто кое е малку страшно и добро направено е крајот. Посебно ми се допадна. Инаку има уште две три сценички каде што ќе се штрекнете малку :lol: Рајан неможев да го замислам во ваква улога, но сепак одлично одиграно, а тоа детето нивно, женското колку ми беше само слатко.
    Се на се солидно филмче, би ви го препорачала да го изгледате. 6.5/10

20. Vikica.cuci

Date Night
    Аааа филмчево, браво. Ептен убо, ептен ми се бендиса. Стив ми е предобар, а за Тина немам зборови. Покрај тоа што изгледа фантастично за свои години и носеше преубав фустан, маестрално одглумено. Акција зачинета со еден куп комични моменти. Незнам кога последен пат сум се смеела вака. Незнам зошто порано не сум го гледала. Од мене има големо БРАВО за тоа како е склопено и направено, и сигурно ова нема да ми биди последен пат да го гледам. Дефинитивно ви го препорачувам, сигурна сум дека на сите би ви се допаднало. 10/10

mona.s, Hipster and Butterfly14 like this.