Форумџика на годината

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    ^ И јас го гледав вчера филмов на прва, иако го имам гледано може едно 5 пати. Мене не ме изненадува што го даваа на прва, бидејќи колку што знам мислам дека го имаат давано и 5тиот дел.

Како и да е интересно е пак да се погледне филмов, па и не само овој дел туку и сите други, посебно првите 3 :)

2. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    Со оглед на тоа дека е митологија, а јас такви филмови обожавам има чиста 10ка од мене :D

3. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Brave (2012)
    Animation | Action | Adventure
    Stars: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson
    10/10

Прикачени фајлови:

4. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Sydney White (2007)

Eeeј баш е топ филмчево. :) Релаксирачко тинејџерско филмче, со романтика со комедија, со се :)
    Сосема ми ги исполни очекувањата, не се разочарав.
    И сите ликови ми се ама скрос погодени, совршени!

Го препорачувам
    10/10

На Chica.Loca, Adi888 и Tiki-lolipop им се допаѓа ова.
  5. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Never Let Me Go
    Во филмов глумат Кира Најтли и Ендру Гарфилд(од Спајдермен).
    Се работи за деца кои живеат во дом кој воедно е и училиште. Се си е нормално, се додека еден ден не дознаваат дека тие се само копии кои се создадени за донирање на органи. Кет и Томи се сакаат, но на нивниот пат застанува Рут. Понатаму Рут и Томи се неразделни. На 18 годишна воздраст сите деца од домот се преместуваат а нив тројца ги преместуваат во иста област. Понатаму е ваше. Гледајте го, нешто како драма и романса е и секако малку фантазија. Мене ми се допадна. Посебно ќе ја пофалам глумата на Ендру, предобро одглумено, секоја чест, а за Кира не се ни сомневав. 7/10

На SimonLimon и 1209 им се допаѓа ова.
  6. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    го гледав Scary Movie 5 поглупав филм здравје

7. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    The Ides of March (2011)
    Drama
    Stars: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman

Амбицијата заведува, а моќта корумпира, во напнатиот трилер од режисерот Џорџ Клуни. Идеалистичкиот кампањски работник Стивен Мајерс (Рајан Гослинг) му се заколнува на целосна верност на гувернерот Мајк Морис (Клуни), претседателски кандидидат, чии напредни идеи би можеле да го променат политичкото милје. Сепак, бруталната изборна трка во Охајо го тестира интегритетот на Морис. Стивен е заробен во валканата битка и се вмешува во скандал, при што единствениот пат за преживување е да се игра и на двете страни.
    Премногу високи очекувања имав од филмов но се разочарав.Да не беа Ryan Gosling и George Clooney немаше да го догледам.5/10

Прикачени фајлови:

8. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Life As We Know It
    Филмов кога и да го гледам ми буди силни емоции. Предобар филм, приказната сите ја знаете. Џош ми е пресекси а со Катрин Хејгл ми се идеален пар. Баш си одговараат. Софи ми е срцуленце. Филмов колку пати и да гог ледам нема да ми биди досаден иако трае неполни 2 часа. За тие што го немаат гледано, обавезно нека седнат да го изгледаат. 8/10

На Agrona, SimonLimon, Elennaa и 2 други им се допаѓа ова.
  9. nirvanaholic

nirvanaholic Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    147
    Abandoned
    Mary Walsh delivers boyfriend Kevin to a hospital for routine outpatient surgery. But when Mary returns to take him home, he's mysteriously vanished. An administrator can find no record of him, and a police search turns up nothing. Increasingly frantic, Mary's taken to staff psychiatrist Dr. Bensley, who pronounces her unstable. Now she must not only find her missing boyfriend, but prove her own sanity as well. When a stranger informs her he knows Kevin's whereabouts and demands a $10 million ransom, she has one hour to comply... and her boyfriend's life hangs in the balance. Forced to embezzle the money from the bank where she works, Mary soon discovers the shocking truth behind the disappearance. Now time is running out and she must take matters into her own hands to save herself.

10/10 го препорачувам, предобар филм.

10. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    http://www.imdb.com/title/tt0113691/

Кајла, зависничка од дрога, една вечер си го остава детето во кутија на улица. Следниот ден трезна сфаќа што направила и оди да го земе. Еден скитник и кажува дека бебето е мртво и таа се откажува од барање. Бебето го носат во болница и бидејки никој не го бара еден социјален работник го посвојува. После 5 години Кајла е излечена, има работа и дознава дека нејзинит син не е мртов. Понатаму вие гледајте :D

На nirvanaholic му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115
    многу добар филммммм ;( 10/10

На little.woman и Hipica им се допаѓа ова.
  12. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Вчера го гледав sydney white,интересно тинејџерско филмче за релаксација :D 7/10

А денес го гледав se7en на канал 5,мнг добар трилер,еден од подобрите што сум ги гледала само крајот малку ме разочара :| 9/10

13. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    The other Woman

Emilia му станува љубовница на Jack и останува бремена, тој се разведува од жена му со која има син и ја зема Emilia за жена. Меѓутоа трагедија ке се случи која ке ја растури нивната љубовна идила. Emilia (Natalie Portman) ми беше многу слатка и улогата и беше интересна, таа е другата жена но добра, мила, се труди синот на Jack да ја засака. Мене лично многу ми се свиѓаше филмот. 10/10

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    слична тематика со инсидиус, од истите режисери, на семејство почнува да им се случува нешто чудно во домот :) имаше некои сцени кои ќе ве здрмаат, не е лош, за едно гледање супер. 7.5/10 од мене интересен крај, интересен пресврт, научно фантастичен хорор ;)

15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Аcross the universe
    Требало филмов со време да се изгледа. Пре-прекрасен. Го обожавам.
    Приказната е сместена во 60тите, љубов помеѓу едно британско момче и една Американка, Виетнамската војна, уметност, креативност, создавање...сето тоа испеано со песните на Битлси. Воглавно се одвива во Њујорк, што не можеш а да не го сакаш, затоа што вриштеше од слобода да се биде свој, инспирација.
    Џуд оди во Америка да го побара својот татко, таму се здружува со Макс и се заљубува во неговата сестра Луси. Во целото задоволство, на Макс му стигнува покана да оди во војска. Љубов, војна, протесети и бркање од државата, низ сето тоа музика, музика, музика.
    Селма Хаек толку сакала да глуми во филмов што не била задоволна само една, туку сите мед. сестри во сегментот со Макс се всушност Селма Хаек. :lol: Во филмов и Боно се појавува, некаде на средината, и токму тој дел е веројатно ќе се изгубите, некој психоделичен, шарен свет на имагинација. Во делот со строубери филдс, ми идеше да му влезам на Џуд во соба и да почнам да се валам во јагодите :D
    Воглавно, филмов ептен го препорачувам. Може не е за сечиј вкус, може ќе ве изнервира или ќе ви биде глуп, ама јас...го сакам. :wasntme: Ако продолжам...цел ќе ви го раскажам :angel:
    На крајот ми се и плачеше :angel:
    http://www.youtube.com/watch?v=2LGpW6SHGvE

16. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Anna Karenina (2012)
    Drama
    Stars: Matthew Macfadyen, Keira Knightley, Jude Law

И јас сум во онаа група на луѓе која долго време го чекаше филмов и на крај се разочарав.Ја имам прочитано книгата и очекував многу повеќе.Ова незнам дали беше на шала направен филмов или озбилни беја :^) И крајот очекував дека ќе биде срцепарачки, но напротив беше толку набрзина изведен што ја вратив сцената кога се фрли под воз бидејќи не ја приметив.Тотална утка. :puke: 3/10

Прикачени фајлови:

17. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Hotel Transylvania

Многу срцкасто анимирано филмче. А плус и го гледав во 3Д кино и уште повеќе ми се допадна.
    Интересна приказна и супер ликови.
    9/10

На Hipica, Cliona и Camellie им се допаѓа ова.
  18. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Liar Liar (1997)
    Пак.И 100 пати да го гледам филмов нема да ми здосади.Макс е срцка посебно за него го гледам филмов.

19. la-nina

la-nina Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    27
    старо купувам... и значи најглуп филм што го имам гледано

20. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167

Marry Me

Одлична романтична комедија со Луси Лу, ја препорачувам на сите! Филмот е од 2010 и не знам како не сум го гледала до сега.
    Луси Лу е во двегодишна врска и чека секој момент дечкото да ја запроси, но тој ја остава за да оди да слика жаби...
    Дејството се развива МНОГУ интересно.

Го препорачувам :)

На Hellen му/ѝ се допаѓа ова.