Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Stand Up Guys 2013
    http://www.youtube.com/watch?v=IJtMQVUz8Vw
    Конечно една добра класика и комедија со интересна опција !!
    Aл и сите фаци ОЛД СКООЛ во филмов само прават да е уште подоброо ...
    Препоракаа за сите !!
    10/10
    п.с. мислам дека ке има и 2р дел ...(
    не покажа кој умрел
    )

2. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Notebook
    Незнам зошто претходно не му дадов шанса на филмов. Изгледа поради тоа што во потполност се имав разочарано од Прошетка за паметење, па несакав тоа да се случи и со Бележникот(кои две книги ми се најдобри од Спаркс), ама сепак филмов можам да кажам дека вреди. Одлично е прикажана приказната за Ноа и Али, баш имаше хемија меѓу нив. Рајанчо ми е пресекси немам зборови за него, а Рејчел ми е многу харизматична и мила, дури и многу си ја сакав и во улогата на Рејчел во Злобни девојки. Не ме трогна кизнај колку, ама сепак филмов ве остава замислени. Дефинитивно една од подобрите љубовни приказни кои ги имам гледано. Оцената на имдб според мене му е малку големка, а од мене има чиста 7ка.
    Препорачувам.

3. Lavender

Lavender Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    568
    Pride and Prejudice (2005)-Keira Knightley ја обожавам,не знам зошто,но многу е харизматична и уникатна.Филмов е добар,книгата ја немам читано(голем минус за мене),а и Matthew Macfadyen одлично го претстави Mr.Darcy.

Safe Haven (2013)-Решив да ги гледам сите филмови снимени според книгите на Николас Спаркс,овој ми се допадна,добар избор на актерска екипа и добра приказна.Не очекував нешто премногу,но и не се разочарав.

Message in a Bottle (1999)-Се' беше добро само очекував среќен крај како и во другите негови приказни,но токму крајот го направи филмот непредвидлив и подобар.

Dear John (2010)-Актерите прекрасни,Channing Tatum многу е згоден,а Amanda Seyfried блескава како и во секоја улога.Приказната многу реална,тоа ми се допадна.

Red Riding Hood (2011)-Многу ми се допадна,го изгледав без да почувствувам досада и времето веднаш помина.Извонредна модерна бајка.

Прикачени фајлови:

4. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    The Host
    Интересна е приказната, ама некако дејството во филмот многу монотоно се развиваше, штознам, не бев одушевена. 7/10

5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Филмов е...секс. Супер одбрани актери, во просечна позната приказна, тројки веќе видени на филмските платна, жешки сцени, насилни сцени, комични сцени. Она мислам, дечково произведува марихуана и со парите гради водовод и канализација во Индонезија :rofl: Добро филмче за забава.
    Save the date
    Не знам зошто ми се свиѓаше филмов, изгледа го погоди тајмингот :^) Имаше многу емоции, обична приказна, обични ликови, скршени... ама ете така, некако ме допре :)

На mona.s и Chimera им се допаѓа ова.
  6. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    The Place Beyond The Pines
    Филмот тотално ме погоди.Нема потреба од коментар,вреди да се гледа,а и глумците се погодени :)

7. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Dark Skies
    Филмов ми се допадна, хорорче и трилерче на едно место. Препорачувам за љубители на вакви филмчиња. 7/10

8. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Одамна го имав филмот и денеска му дојде редот.Се каам што не го изгледав порано.Многу интересен филм, ми се допадна, имаше доста смешни сцени.Ми беше жал што заврши.Одамна не сум се смеела толку на некој филм.И да, дефинитивно Рајан ми е омилен глумец од денеска.Совршенство :inlove:
    Мојата омилена сцена

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    SpoiledBaby, каде можам да најдам нормална а не кино снимка од филмов ?

10. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Види овде: http://zamunda.net/details.php?id=357073&hit=1 :)
    Yankee Zulu (1993)
    http://www.imdb.com/title/tt0111787/
    Од филмот, се сеќавам само на неколку сцени. Познат ми е, ама не го знам. :D Добро, сепак јас сум 96та, а филмов е 93та. :wasntme: Стар е, ама многу е јак. :rofl: Убо. Убо. Убо си се насмеав. :D Луди се скроз. На некои сцени, со мерак се смеев. :rofl: Доколку некој го нема гледано, нека го гледа. Обавезно! :rofl:

На Someonespecial, Hipster, Camellie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Немаш појма колку сум среќна. Филмов пред некој ден го барав од тие сцени што ми текнуваа ама никако неможев да го најдам. Одма одам да го гледам :) :*

Three can play that game

Јас овој го гледав, можеби и ќе научите нешто од филмов :)
    9/10

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Léon: The Professional

Што да кажам, еден од омилените ми е, си го гледам од време на време заедно со Мемоарите на една гејша...

И песнава...ме докрајчува.
    Филмот тотално се вклопува во моето денешно расположение, и добро ми дојде повторно по незнам кој пат плачењето. Бар ми олесна малку.

http://www.youtube.com/watch?v=nVYFOlVB-Uo

На Agrona и Anouk им се допаѓа ова.
  13. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Страв (1998)
    Засекогаш заедно.
    Или...

Кога не можете да заспиете рано наутро (читај: во ниедно време), пуштете си ТВ1000 и ќе начекате филм од пред сто години, емитуван повеќе од сто пати. Јас лично го имам гледно сигурно едно 20 пати.
    Семејно-љубовна драма трилер. Залутана полна-со-хормони тинејџерка, насилен чудак психопат од дечко, курвиче од другарка.... Пубертет, шта чеш :D
    Добра глума од Рис и Алиша, интересно е да се гледаат на оваа возраст. Поучен филм, според мене. Би го гледала пак.
    Мислам дека помлади од 17 години не би требало да го гледаат. Just sayin'.

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    I Do (But I Don't) (2004)
    Комедија | Драма | Романса

Филмов многу го сакав кога бев тинејџерка, му се радував секој пат кога го даваа на телевизија. Сега после неколку години конечно најдов торент да го симнам и се потсетив на него, ми буди некои убави чуства и спомени. Дениз ми е преслатка во филмов и заедно со Дин ми се супер пар, двајцата добро ги одиграле улогите. Тие што го немате гледано филмов забавен е, интересен, романтичен но не очекувајте најдобра комедија што сте ја гледале.

Lauren, a divorced wedding-planner who falls for the groom-to-be.

Едит: Јас се извинувам, филмов не ми е симнат од торент туку од you tube преку you tube downloader. Сум се збунила зошто симнував истовремено филмови и од торент и од you tube па така сум се помешала.

Еве линк од целиот филм и превод во случај да го симнете.
    http://www.youtube.com/watch?v=jfLBVMTekzY

На Adi888 и Hipica им се допаѓа ова.
  15. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    The perks of being a wallflower
    Значи филмов, значи... Ептен го сакам. Има филмови што ми се допаѓаат и филмови што ги сакам и можам да ги гледам 100 пати. Е овој е како вторите. Апсолутно одличен.
    Ја пресликува младината, проблемите и мислите што се појавуваат кај еден млад човек. Се пронајдов во ликот на Чарли, многу сме слични на моменти.
    Одлични дијалози, глума. Им симнувам капа и на Логан, Ема и на Езра, одлични млади актери.
    И Езра Милер е прекрасен, за разлика од плиткоста која владее во Холивуд, момчево е освежување.
    Од мене, 10/10.
    И а, да...
    :inlove:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    го начекав дома на цд,па му седнав
    last holiday 8/10

интересо филмче.Дали треба да го живееме животот онака како сакаме,
    само кога ќе дознаеме дека ни се ближи крајот...

17. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Flashdance

Верувам на сите добро познат, филм кој е класика и верувам дека иако е стар ќе го гледаат и наредните генерации што доаѓаат.
    10/10

На Hipica и Hipster им се допаѓа ова.
  18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
  19. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Овој на Ноколас како прикаска ми беше :) .
    Непредвидлив интересен , мистериозната девојка која ќе одседни во Саутпорт и ќе се заљуби во човек кој ќе и помогне подобро да се сноси со проблемот кој ја мачи
    Француска збрканица , како ме опуштил чиниш се шеткарев по француските улици :D ...не бара многу тупење на мозокот и баш за уживанција .

Прикачени фајлови:

20. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    The Next Three Days

Ау ау ау колку добар филм, е вакви сакам, интересни до максимум, што не ти даваат да погледнеш на страна. 10/10

На Mermaid90 и Juicy им се допаѓа ова.