Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Discussion in 'Филм и ТВ' started by LaFille, Jan 31, 2010.

1. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

21 & Over

Ах колку мрднат филм. Се изнасмеав на некои сцени. Дефинитивно подобар ми беше филмов од ProjectX. Малку сличен на The Hangover али сепак добар филм за смеење :)

2. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Tangled 8/10
    Со добра поука,дека соништата сепак се остваруваат :inlove:

Attached Files:

hristina979 likes this.
  3. Daydream

Daydream Популарен член

Последниот филм што го имам гледано е "The curious case of Benjamin Button". :) Штознам мене онака ми е 50-50. :?: Интересна замисла ама предолго трае и има некои непотребни сцени. :)

4. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

10/10 Преубав филм. Останав без зборови :inlove:

Attached Files:

5. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Beautiful creatures :)
    Мразам фантастики , ама истото го викав и за твајлајт ,а сите делови ги изгледав во еден ден така и за овој.. :)
    Имам читано за книгата и интересна ми беше, а кога го видов филмов си реков морам да го гледам :)
    Интересна љубовна приказна, со непознати актери, мислам јас барем не сум ги сретнала во друг филм.. малку девојкава ми беше антипатична ама ај :)
    Се збори за Лeна, тинејџерка која се доселува во мало градче и е вештерка (кастер). Во неа се вљубува Итан.На нејзиниот 16 роденден се одлучува дали таа ќе стане добра или лоша..
    7/10

6. Marie.m

Marie.m Популарен член

21 and over

Значи филмот е лудница!
    Се смеев, се смеев и се смеев на филмот... Одамна немав гледано ваква комедија го препорачувам многу е интересен
    10/10

QueenN and LoveIsAllAround like this.
  7. ina..ina

ina..ina Истакнат член

el cuerpo (the body)
    Добар трилер, неизвесен до самиот крај.

8. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Waiting for forever

Прекрасен филм, одамна некој не ме трогнал толку многу.

Вил е многу чуден млад човек, кој после трагичната смрт на неговите им зборува цело време ко да се до него. Никој не го сфаќа, па дури ни поголемиот брат. Тој патува низ градовите, т.е цело време ја следи неговата љубов од детството, Ема.
    Ема е исто осамена девојка, со болен татко и со малце мрднат дечко. Конечно Вил се осудува да и признае дека ја следи и дека ја сака, но како таа ќе реагира е друго прашање. :)

Депресивен е филмов, пред се, но мене ми беше преубав. Рејчел Билсон ми е многу симпатична, со типов беа супер пар.

10/10

Attached Files:

• wff.jpg
      wff.jpg
      File size:
      47.7 KB
      Views:
      309
  9. happygirl

happygirl Форумски идол

Parker - со Џејсон Статам и Џенифер Лопез. Ептен добар филм, го препорачувам на сите оние кои не го гледале. Супер акција, напнатост на моменти, одлична глума! ;)

10. naughtygirl

naughtygirl Истакнат член

Life of Pi :)
    Не очекував дека толку ќе ми се допадне зашто не е баш мој тип на филм.

11. Adi888

Adi888 Форумски идол

Safe Haven

Николас Спаркс, нема промашај :)
    Многу добар филм, ептен ми се бендиса, квалитетно потрошени 2 сати
    Препорачувам :)
    8/10

Angus Thongs and Perfect Snogging
    Одамна сакав да го гледам, никако да седнам :D
    Ептен ми се бендиса,обично тинејџерско филмче, ама јас сепак си уживам во ваквите. :D
    Препорачувам, имаше смешни деловии.
    10/10

simpaticnaa and Elennaa like this.
  12. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Dark Circles

Не очекував да ми биде толку страшен и напорен, ама беше, незнам дали до тоа што јас бев преуморна или не... психолошки хорор е филмот.

13. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Ке ги одвојам како последно гледани Fast and Furıous и Iron Man, затоа што тие се последните 2 кои ги погледнавме заедно со либето во кино. Ја сакам атмосферата во кината и некако филмовите поинаку ги доживувам таму кога ги гледам.

Iron Man ми се допадна најмногу ради Роберт Дауни.Тој човек е прав МАЖ. Многу ми е секси .Исто и Гвинет Палтроу ми е многу убава жена и ептен се пар со Роберт. Сторијата на филмот е веке позната. Железниот човек после борбата со Локи во Одмазниците пати од несоница и параноја и опсесивно произведува нови костими при тоа оддалечувајки се од сите блиски. Ке се наврати на минатото кога на една Нова година запознал девојка која е научник и тука ке започне целата приказна.... Кој е љубител на овој серијал филмови може да си го погледне сигурно ке му се допадне.

Fast and Furıоus Веке позната приказна, со тоа што мене искрено овој дел не ми се допадна толку многу бидејки немаше многу бркотници со коли и трки туку акцентот им беше ставен на акцијата. Во филмот се врака Мишел Родригез и тука започнува приказната со овој дел од филмот. Во секој случај кој е љубител на овој серијал и акциони филмови од овој вид ке му се допадне и вреди да се погледне.

14. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Teen Spirit

Кратка рецензија:
    Најпопуларната тинејџерка умира на денот на матурата, таа оди горе... еден човек и кажува дека треба да ја направи онаа нај непопуларната девојка кралица на матурата за ако сака да влезе во рајот, ако не тогаш таа ќе оди во пеколот!
    Оцена: 10/10
    Немав гледано сличен ваков филм, многу ме воодушеви.

Adi888 likes this.
  15. hristijana-13

hristijana-13 Активен член

The Notebook & The Five-Year Engagement - И за двата „NO COMMENT“ - преубави се и ви ги препорачувам

16. Adi888

Adi888 Форумски идол

Bring it on Аll or Nothing
    Кратка Рецензија :)
    Најпознатата cheerlederka :D се преселва од еден во друг град, и во друго училиште а пред то била најпозната во бившото училиште и капитен на екипата, овде во другото ќе му биди тешко да се вклопи итн..
    Интересен, како да се вклопиш во друга, нова средина :) Сестра му на Бијонсе, добра глумица :)
    Britney ми е преуба :inlove:
    Препорачувам
    10/10

simpaticnaa and solnishko like this.
  17. naughtygirl

naughtygirl Истакнат член

Мене не ми се допадна токму поради тоа што е депресивен и цело време дејството се врти околу тоа како тој од мал ја следи и сака да биде со неа некако морничаво ми е... незнам нема ни некоја поука филмот.

18. sara333

sara333 Истакнат член

(500) Days of Summer [​IMG] Сигурна сум дека сте го гледале филмов затоа нема да го раскажувам. :) Имаше навистина интересни моменти,но не беше нешто специјално. 6.5/10

19. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Savages!
    Долго очекуваниот филм конечно го изгледав :D
    Се работи за Чон и Бен кои се најдобри другари и заедно одгледуваат марихуана и од тоа прават големи суми пари..Тука е и О, нивната девојка која ја делат (малку глупо звучи знам..). Тие добиваат понуда од најмоќниот мексикански картел која ја одбиваат. Па поради тоа ја киднапираат О и се закануваат дека ќе ја убијат..
    -Волку интересна акција оддамна немам гледано, мене мнг ми се допадна филмов и вреди што толку чекав да излезе :D
    10/10 ;)

Adi888 likes this.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Shutter Island
    Дејството се случува 1954 год,Маршалот Теди Даниелс доаѓа на остров ,за да го разреши случајот со исчезната психички болна пациентка....
    Филм кој ми го задржа вниманието од почетокот до крајот.Напнат,збунувачки ,до последен момент непредвидлив.Драма и мистерија.
    Леонардо Ди Каприо одличен...
    Јака деветка од мене.