Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    According to Greta (2009)
    http://www.imdb.com/title/tt1059925/
    Уште отсега да ви кажам, дека не ме бива многу за коментирање, давање рецензии и слично... Јас ќе бидам кратка. А официјално ми почна сезоната со филмови. Така да, ќе кажам за овој, само дека го препорачувам. Не е типичен тинејџерски. Ама многу е добар.

На Adi888, Hipica и simpaticnaa им се допаѓа ова.
  2. Rubinka

Rubinka Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Stoker(2013)

Филм што нема да ве остави рамнодушни и што ќе ве поттикне на размислување, анализа.
    Според жанрот е мистерија. Дејството се одвива релативно споро, освен во последните 10-15 минути. Низ целиот филм владее една морбидна атмосфера, напнатост, исчекување.

Од технички аспект филмот е совршенство. Камера, звук, музика-чиста десетка.
    Кастингот е исто одличен Mia Wasikowska млада актерка фантастично го доловува комплексниот лик на Индиа. Nicole Kidman- нејзината ладна, емоционално дистанцирана мајка. Со своето пластично лице совршено се вклопува во ликот. И конечно Matthew Goode-да се долови длабоко пореметена личност, со релативно сочувана фасада - многу, многу убедливо.

Е сега приказната т.с сценариото, според мене ако се анализира рационално и здраворазумски има многу недостатоци. Најмногу во начинот на кој се интерпретира човечката психопатологијата. Но, ова е субјективно доживување, и не откривам повеќе.
    Во секој случај филм што поттикнува на дискусија бидејќи може да се сфати на различен начин.

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      12,5 KB
      Прегледи:
      390
    На kravce и Vikica.cuci им се допаѓа ова.
  4. sara333

sara333 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Star Trek Into Darkness [​IMG] Сценариото беше добро, како и ефектите.Филмот беше прекрасен, а особено актерите :D :l: Крајот беше предвидлив, но
    не мораа да го замрзнат Khan.
    Навистина прекрасен филм. :clap: :clap: :clap: 10/10

5. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    The Hangover 3
    Во кино го гледав, многу добро филмче ама сепак претходните делови повеќе ми се свиѓаа.
    Кој и да ми кажеше дека Алан ќе се ожени, немаше да му верувам. :D

6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    И јас сношти го гледав :) Чуден, психо-забеган филм. Го чекав подолго време да излезе искрено, планиран ми беше одамна да го гледам. Најмногу поради Миа Васиковска. Девојката е млада, ама одлично глуми, прав професионалец. Да ти е задоволство да ја гледаш. Така добро и длабоко ги портретира ликовите кои ги игра, како да се дел од неа. За нејзе големо 10че. Истото и за Метју Гуд, ти дава некој секси заводлив изглед и слика и веднаш потоа се претвора во тоа што вистински е, психички болен човек со желба за убивање. И кај двајцата истата желба што ги доведува до екстаза, уживање...
    За приказната...се сложувам исто со Пеперминт. Мислам дека тоа што го доведува филмов до повисоко место е одличниот перформанс на тројцата главни ликови.

На Vikica.cuci и Peppermint им се допаѓа ова.
  7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    All Good Things (2010)
    http://www.imdb.com/title/tt1175709/
    Јас мислев нешто љубовно, а тоа... скроз друго. Искрено, да знаев за што се работи, би размислила дали би го гледала. Јас како што сум страшла, на моменти ми фуфкаше. :wasntme: Среќа што го гледав порано. :D

8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Pitch Perfect

Не знам шо сум чекала досега за да го изгледам, искрена да бидам имав полоши очекувања, но не напротив баш ме фасцинира, Многу препорачувам, Одличен е :)
    Би му дала дури поќе од 10-ка :)
    :inlove:

10/10

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    100.623
    Candy

Приказна за млад пар,кој длабоко навлегол во пеколот на дрогата.Приказната солидна ама слабо разработена.Цело време имав впечаток дека нешто недостасува.
    7/10

Прикачени фајлови:

• Candy1.jpg
      Candy1.jpg
      Големина на фајлот:
      20,8 KB
      Прегледи:
      245
  10. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    29.385
    Beautiful Creatures(2013)
    Филмов е нетипичина тинејџерска приказна, малку поразличен со интересна приказна, за магијата и човештвото.Дека би сакала да го гледам пак, искрено не, ама не беше лош.Инаку девојката која ја глумеше Лена некако ептен ми остави впечаток.
    5/10

11. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Snitch2013
    Снимен според вистински настан со доста забавна екипа на глумци John Matthews (Dwayne Johnson)
    (Susan Sarandon),Agent Cooper (Barry Pepper)- кој имаше навистина интересна промена направено...

Ке кажам дека е веч видена приказна стандардна опција ...
    Татко секако УСА прича и цел свет никој ништо не му може али он може да убие едно чудо наркичи и едно чудо ганстери а и секако да е уценуван од страна на „властите“ мислам ... УСА и се е можно ...
    5/10 е мојата оценка .. за бокесерот се надевам дека навистина постои...

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Disney ... Secret of the wings
    Јас сум љуботел на вакви цртани, и 30год. да имам пак ќеги гледам...самиот наслов си кажува, нема да откривам ништо подетално, го препорачувам радо 9/10 ...за тие што имаат видеотека на мах тв, моментално го има во семејни филмови.

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    100.623
    Apocalypto

Филм во режија на Мел Гибсон ,се случува во длабоката џунгла на неоткриена Америка.Приказна која ќе ве остави без здив и го задржува вниманието за целото време .Прекрасен...прекрасен филм :clap:
    10/10

Прикачени фајлови:

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Beautiful creatures 2013

Солидна приказна за тинејџ драма и научна фантастика. Се работи за Лина, која е кастер, но се заљубува во смртник. До својот 16 роденден, таа треба да ја прекине клетвата што не и дозволува да биде во врска со смртник, но и да се потруди да не припадне на лошите вештерки. 10/10

Овој жанр, научна фантастика, воопшто не го гледам, па ова беше вистинско чудо од мене. ;) Многу ми се допадна, различна приказна, задржува внимание. Актерите ми се допаднаа, посебно Лина. Боже, колку е само убава, мрачна, уф уф. Рајли беше убава, посебно кога се појави на стадионот. :o :clap:
    Исто така ми се допадна фустанот на Лина на крајот, ау, прејако нешто.

15. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Трето Полувреме (The Third Half)

Долго време му се токмев да го гледам и изгледа денес му беше редот..Препрекрасен филм!! Дефинитивно еден од најдобрите кои сум ги гледала досега не дека е Македонски впрочем со самото гледање да не беа македонските актери и македонскиот јазик кој го зборуваа и дејството каде се одвиваше би рекла дека е еден типичен американски филм, мило ми е што не е така.. Браво за проектов!! Ми предизвика да чувствувам нешто поинаку, нешто помило. Почувствував топлина, обединетост на Македонскиот народ,историја,љубов и топлина. Едно големо БРАВО за филмов ме направи да ја почувствувам мојата Македонска крв, моето Македонско потекло.. Што уште да кажам... Топло ви го препорачувам, вреди да се гледа.
    1000+/10

На Adi888 и Hipica им се допаѓа ова.
  16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Shrooms
    Чукнато филмче. Одамна не бев гледала нешто такво и убаво ми дојде, да ви кажам право.

Петмина Американци одат во Ирска да соберат некое печурче (кхм печурче :wasntme: ) и да проживеат искуство на „летање“, неконтролирано смеење, и луда забава. Арно ама, една од нив ќе касне од погрешното, џанам Алиса во земјата на чудата, и тогаш почнуваат да се случуваат чудни работи, фатални по животите на останатите. Што е тоа чудо што смртно им се заканува?

Единствено што не ми се допадна е што не беше баш колоритен. Многу сив некако цело време беше, а може и таква снимка сум нашла :D Како и да е, сивотијата одговараше со сценариото.

Кој му е страв од Бабарога, нека не го гледа.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    You may not kiss the bride (2011)
    Баравме со другарките некоја добра комедија да се изнасмееме, читавме критики и одлучивме оваа да ја гледаме.Дефинитивно не погрешивме.Имаше многу интересни и комични ситуации а и погодена екипа.Ми се допадна многу.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Stoker
    Во потполност се согласувам со Peppermint и kravce.
    Многу чуден и забеган филм. Психолошки трилер/мистерија кој дефинитивно на крајот ќе ве остави замислени. Кастингот препредобар. Миа е преталентирана млада актерка која ликовите ги доловува фантастично. Мене просто ме воодушеви во филмов. За Никол Кидман нема што посебно да коментирам, се знае за нема, одлична во секоја улога. Метју дефинитивно ме изненади. Не ни знаев дека вака маестрално може да долови улога на психички пореметена личност. Бравос.
    Главните актери според мене залужуваат оскар за прикажаното. 8/10. Препорачувам

19. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Beautiful creatures

Па океј е филмов, меѓутоа некако долго ми траеше и некои дејствија и многу ми беа развлечени. Очекував дури и повеќе, али сепак тин филм така да поминува некако филмов. Изборот на актери ми се допаѓа, добро одглумено од сите, само не ми беше нешто посебно главната машка улога :)

Safe Haven

Супер филм ми се допадна посебно крајот ме изненади. Како и да е очекував да биде како и сите други книги на Спаркс кога некој ќе умре, меѓутоа филмов има среќен крај :)

20. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Ted :)
    Што да коментирам кога сигурно повеќето од вас го имаат гледано.
    Прекрасно филмче за опуштање. Комедија а мене сепак успеа да ме расплаче...
    Душичка е мечето

Прикачени фајлови: