Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Step up Revolution
    Какви само кореографии има то чудо едно, :o останав, алал да му е на тој шо го има смислено сето она.
    Филмот ми е супер искрено и многу препорачувам :)

8/10

На Agrona и Tiki-lolipop им се допаѓа ова.
  2. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Вчера го изгледавме и можам да кажам и јас дека не беше нешто господ знае колку добар !!!
    најдобра сцена беше она со Жирафата .. се другото видено ...
    4/10 моја оценка
    п.с. ако не им идат некои идеи добри нека не се замараат да прават маки за снимање на стара слава !!

На Hipica и Daisy.E им се допаѓа ова.
  3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Anger Management (2003)
    http://www.imdb.com/title/tt0305224/
    Добро филмче. :rofl: Можеби мааалкуцка досадно. :wasntme:
    Јаки му живци на Сендлер во филмов, стварно. :D

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Pitch Perfect (2012)
    Типично тинејџерско филмче на моменти досадно.Таа песната со која што повеќе пати настапуваа мислам дека долго време ќе ја памтам.На крајот како и секогаш, најдобрите победуваат.Како и да е, добар филм за едно врнежливо попладне.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Arthur (2011)
    http://www.imdb.com/title/tt1334512/
    Доста интересно филмче. И смешно. И покрај тоа што беше предвидлив крајот.
    За еден ваков ден, филмчево е супер. :)

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Bachelorette (2012)
    http://www.imdb.com/title/tt1920849/
    Па се изначитав доста негативни критики.
    Мене ми беше онака. Ми се допадна.

На DjinTonik и Tiki-lolipop им се допаѓа ова.
  7. digitron

digitron Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    5
    последен филм шо го гледав Хорор е "МАМА" многу добро филмче сеуште ме лазат морниции :devil:

8. Lavender

Lavender Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    568
    Chocolat (2000)

Една млада жена и нејзината ќерка се доселуваат во мало француско село и отвораат продавница за чоколада што ги размрдува ригидните морални сфаќања во општеството.
    Го сакам филмов,не знам зошто ама ми се допадна,интересна приказна(не којзнае колку оригинална) раскажана низ чоколада и љубов.

Прикачени фајлови:

На HeartlySmile, moonlight-girl.55 и Hipica им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    100.623
    Insomnia

Врвниот Ал Пачино овде е искусен полицаец,кој доаѓа да разреши убиство на девојка на некое зафрлено место на Аљаска...случајно го убива својот партнер и тука започнува приказната...
    Робин Вилијамс непрепознатлив во улога на убиец.Барем јас не сум го навикнала во таква улога.
    8/10

Прикачени фајлови:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Pitch perfect
    Иако такво мутаво тинејџерско филмче е, мене ептен ме бендиса. Музиката беше со-вр-ше-на, буквално си попевнував и јас со нив. Приказната нели со среќен крај, сите сме среќни и весели. Многу шмекерски тип патем беше Џеси, уф бре. 6/10

Nick and Norah's infinite playlist
    Искрено, имав поголеми очекувања. И од филмот и од музиката. Најмногу го гледав заради Кет Денингс која тука имаше иста ама и различна улога од вообичаено. Не ме воодушеви и дефинитивно не би го гледала пак. Романтична блабладија ама ептен.1/10

Daydream Nation
    И овој е со Кет ама многу, многу поинаков и подобар. Некоја романтична драма би бил, со одлична приказна (односно неколку) и тоа што мене ми се допаѓа цело време нешто се случува. Кет е феноменална, дечкото исто (уф како би го грицнала) и сите пропратни глумци. Овој го препорачувам без размислување. 7/10

Тhe first time
    Жива глупост, не знам со кој памет го гледав. На часови, девојчиците ми рекоа бил многу интересен ама очигледно од одреден аспект ми пораснал мозокот. Ептен глупав, со лоша глупа и на-ти-го/дај-ми-го моменти. Не, не и не. 0/10

11. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Sex and the city 1 (2008)
    Четирите пријателки повторно заедно. Филм кој сигурно одлично ќе ве релаксира а зарем може да ви биде досадно со сексот и градот? :lol:
    Погледнете како ќе заврши венчавката на Кери и мр.Биг :)
    8/10

Прикачени фајлови:

• satc-movie.jpg
      satc-movie.jpg
      Големина на фајлот:
      29,9 KB
      Прегледи:
      130
    На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Значи 21 and over, од истиот продуцент од Hangover што значи има ептен сличност на него, јас не ни знаев дека е истиот а само што почна филмот познав :D Тинејџерска комедија за студент за тоа што ќе се случува вечерта на неговиот 21 роденден а другиот ден треба да оди на интервју за прием во медицинско училиште. Ептен е смешен има оцена 5.7 но јас му давам повисока 8/10 :)

Прикачени фајлови:

• 21-and-over.png
      21-and-over.png
      Големина на фајлот:
      884,4 KB
      Прегледи:
      115
  13. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    This Means War

Го имам гледано и порано, меѓутоа денеска ми текна повторно да го гледам. Криво ми е што не сум на местото на Reese Witherspoon, оти дечкиве во филмов ми се ептен згодни, незнам кој е позгоден :rofl:
    Само сметам дека Reese Witherspoon не требало да глуми во филмов, можеле да најдат и некоја поубава. Како и да е интересен филм :)

14. Lavender

Lavender Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    568
    Reign Over Me (2007)

Филм за еден човек кој го загубил целото свое семејство на 11.09.2001 па од успешен стоматолог сега е само сенка на тоа што некогаш бил.Откако се среќава по многу години со својот пријател од факултет се обидува со негова помош да се соочи со животот и да направи чекор напред за да ја излечи својата тага.
    Нешто поинакво од Адам Сандлер.

Прикачени фајлови:

15. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    The Roommate
    Го вбројувам во trying to be horror, заедно со Jennifer's body. :wasntme: Незнам зашто велат дека е хорор, но филмов нема ни Х од хорор. Напнат беше јесте, али не беше страшен. Мене ми беше многу језив, уф, цел час и половина се чувствував грдо. Но ми беше интересен и ми го задржа вниманието, не ми беше досаден. Кастингот ми се допадна, посебно Лејтон. Уф, никогаш ја немам видено во ваква тешка улога. Морам да признаам, одлично се снајде. Стивен го познав, Џемјс од Твајлајт е. Многу е секси, уживав додека го гледав. Исто и Caра, преслатка, немам зборови.

Инаку, во филмов се работи за Сара кога е на факултет и нејзината цимерка Ребека која е психички пореметена личност. Опседната е, а заради своето нарушување никогаш немала пријатели, па Сара и е првата пријателка. Ребека се однесува прилично загрижено и опседнато, што и смета на Сара. Таа забележува некои чудни работи кај неа, како и нејзината другарка Трејси, која уште на почетокот ја предупредуваше за влијанието на Ребека. Работите не се движат на добро, напротив, веќе е помината границата. Видете што ќе се случи.
    Од мене има 9/10, ќе повратев на сцената со пирсот.

На Paloma18, mileystar, Adi888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    100.623
    My Sister's Keeper

Преубава семејна приказна за љубовта,животот,борбата со ракот.Плачев како сушна година на филмов.
    10/10

Прикачени фајлови:

На Anja98 и Vikica.cuci им се допаѓа ова.
  17. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    The Intouchables (2011)

Го гледав вчера, одамна се наканував и го шуткав на страна ама филмот е преееубав, плус се изнасмеав убаво, значи глумците се врв, прави таленти... Во последно време гледав доста шпански и француски филмови и го увидов квалитетот наспроти американските сра*а кои се више предвидливи.
    10/10

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.026
    Допаѓања:
    81.371
    My Girl
    Не верувам дека постои некој која не го гледала филмов, а ако има таква - да го гледа под итно! :)
    Баш е детски, искрен и топол - ќе ви го згрее и насмее срцето како ... како чашка-две црно вино. :D
    Многу ми е потресен делот со смртта на Томас, во моите мисли му давав поинаков завршеток. Некогаш. :)

На Domino, reddiamonds, Mrs.Cuper и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    48.637
    Повторно кино ден овој пат на дневен ред Звездени патеки.

Иако не сум љубител на овој тип на филмови,овој ми се допадна.Најмногу ми се допадна можеби затоа што го гледав во кино на 3д па поинаку го доживеав. Покрај специјалните ефекти ми се допадна поуката на филмов односно моментот кога ке сфатиш на што се е подготвен еден човек за да ги спаси своите најмили.Покрај Крис Пајн многу ми се допагаше и негативецот,некако ме трогна неговата мрачност и осаменост од една страна

After the crew of the Enterprise find an unstoppable force of terror from within their own organization, Captain Kirk leads a manhunt to a war-zone world to capture a one man weapon of mass destruction.

Cast:
    Chris Pine ... Kirk
    Zachary Quinto ... Spock
    Zoe Saldana ... Uhura
    Karl Urban ... Bones
    Simon Pegg ... Scotty
    John Cho ... Sulu
    Benedict Cumberbatch ... Khan

20. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    644
    Always (only you) .. Лелее девојки ви го препорачувам на сите, прееубав е, го има на јутјуб со превод на Српски. Многу е тажен што дури ме расплака.. :(

Прикачени фајлови:

• alwaysfrontxl.jpg
      alwaysfrontxl.jpg
      Големина на фајлот:
      402,9 KB
      Прегледи:
      184
    На Anja98 и kravce им се допаѓа ова.