Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    На ова ке додадам дека филмов стана серијал !!! и ако не си гледал предходните делови мислам дека нема да е интересен ... аууу која ретроспектива му удрија ...усхте за бабите да се фатеа немасхе да е лошо..
    сепак му давам висока (хехехех) 9ка/10 не сакав со Русинката тоа да се деси ...
    И Људови само мене ли тоа пистата ми беше предолга или имаа стопирано времето за полетување :lol: :rofl: :lol:

Bad ASS[​IMG] се прашувам чиво дете го пишело сценариото и секако како се нафатиле да глумат овие фаци во филмов ....поголема глупост незнам !! на 3 пати го гледав почни прекини .. па пак од почеток и на крај го оставив да си вика во позадина за да може да си играм со ку4енцето
    мојта оценка е поддд 0 /10
    на Вики раскажаната содржина
    Decorated Vietnam War veteran Frank Vega (Danny Trejo) returns home only to be shunned by society, leaving him without a job or his high school sweetheart. It's not until forty years later when an incident on a commuter bus, where he protects an elderly black man from a pair of skinheads, makes him a local hero, and he's suddenly celebrated once again. But his good fortune suddenly turns for the worse when his best friend Klondike (Harrison Page) is murdered and the police aren't doing anything about it.

2. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Scary Movie 5
    Каде каде послаб од претходните делови, но сепак имаше смешни сцени каде се пресмеав. Пародија е на Insidious, Mama, Paranormal Activity, Cabin In The Woods, Inseption, Black Swan и Evil Dead. Онака за тепање време добар е. 4/10

3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Aquamarine (2006)
    http://www.imdb.com/title/tt0429591/
    Преубаво филмче! Многу интересно, смешно и помалку тажно.
    Многу ми се допадна. :rofl: Да, тинејџерско... :wasntme:

4. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Teen Spirit (2011)

Интересно филмче, секако тинејџерско. Убаво е за тепање време, малку забава, поука..
    Се работи за
    тинејџерка која сака да стане кралица на матурската забава но пред да ја земе круната, ја фаќа струја и умира.За да оди во рајот има мисија да ја направи најмирната и најнемодерната девојка- кралица на матурата..

8/10

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Седум психопати (и едно киднапирано куче :D )
    Аууууу :clap: :clap: :clap:
    Ѕверско филмиште.

Колин Фарел во улога на сценарист (и психопат кој се чини нормален :D ) и незаменливиот Кристофер Вокен во улога на еден од психопатите (оној ненасилниот).
    Марти (Колин Фарел) пишува сценарио за филм со наслов како вистинскиов наслов на филмов. Инспирација бара по весници и вистински приказни. Најинтересното е тоа што всушност доаѓа до директен контакт со психопатите за кои пишува.

Колку и да сакам, не би можела доволно добро да ви објаснам за да ви го доловам филмов. Едноставно ќе ви го препорачам да си го гледате.
    Колин, како и секогаш, е право маче. Гррр...
    Cast:
    Олга Кириленко
    Кристофер Вокен
    Колин Фарел
    Сем Роквел
    Аби Корниш
    Том Вејтс (тој со зајачето)
    Вуди Харелсон

6. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Beautiful Creatures
    Како за тинејџерско филмче добро е, но некако како нецелосно ми изгледаше, како многу сцени да ми фалат во филмов, некако недовршено, ама сепак добро е. Приказната ми се допадна, а Лина ми остави преголем впечаток. 5/10

7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Big Miracle (2012)
    http://www.imdb.com/title/tt1430615/
    Добро, самиот наслов кажува, дека ќе се случи некое чудо на крајот.
    Сепак многу ми се допадна. Лајк. :up:
    Иначе, малку глуми и овој глумецов од Ларин избор. Или Долина сунца. :D :wasntme:

8. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    425
    Edward Scissorhands (1990)

Филм кој секоја минута и секунда ќе го следите со внимание без да мрднете и трепнете. :up:
    Филмов е приказна за Edward (Johnny Depp), кој нема да има човечки раце , а наместоа тоа ќе има ножици кои ќе го прават да се разликува од другите.Со неговите раце-ножици ќе прави скулптури од дрвја,лед,фризури и уште многу други дела, но ќе наиде и на непријатели. Топла,интересна и несекојдневна приказна во секој случај. Го препорачувам. 9/10

Прикачени фајлови:

На figgiMK, Domino и Butterfly14 им се допаѓа ова.
  9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.130
    Допаѓања:
    67.257
    Identity Thief
    Филмчево е веќе видено некако, акција и хумор, ама така, средно... Мелиса е закон, она е таа што му дава посебен шмек на филмов, едноставно ми е премногу симпатична, а и прилично само поради неа го гледав.
    За тепање време интересен е. :)

На figgiMK и Hipica им се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    The perks of being a wallflower
    Дури и каснам со гледање.
    Одличен и преубав филм, ужасно ме разнежни и замисли.
    Очекував дека ќе биде добар, мој тип на филмови, и јас како тајгерлејди си го споредувам со 500 days of summer, иаку тој ми е неприскосновен и совршен, овој му се приближува солидно.
    Нaјмногу од се ми се допадна тој емоционален рингишпил што не движеше низ целиот филм,емоции, љубов, пријателство, младост, лудост.
    Совршен кастинг на улоги, мене омилен лик ми беше Патрик, иаку од првин мислем дека ќе би биде Сам(Ема) морам да признаам дека Патрик беше полн погодок за мене, врв на самиот филм.
    Чарли е приказна сама за себе, одма после Патрик ликот во кој најдлабоко се сочувував и ужасно ме замисли за многу нешта додека го гледав.
    Одлична глума, ептен професионални сите до еден.
    Ми се допадна кастингот и за мајката му, братот, сестрата, наставникот по англиски(Пол Руд ме изненади максимално тука).
    И за крај повеќе од совршен пар еден за друг Сем и Чарли, поубаво не можеше да си одговараат, во секоја смила на зборот.
    Малку сум штрта за десетки, и мислам дека и 9ка солидно добро би му одговара.
    Што би рекле Американците to deep во секоја смила на зборот ми беше.
    Некако како завршна реценица и мисла, поука-life now in the moments, memories will always be there wherever you want them to be. But things are happening now, don't lose the right to live them and enjoy.

На Mishela, Domino, sweet-cherry и 2 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    100.623
    If Only

Може ли еден сон да ти покаже како да се љуби?Како да се смени судбината?Може...и повеќе отколку што мислиш...
    Крајот на филмот е ф-а-н-т-а-с-т-и-ч-е-н!
    9/10

Прикачени фајлови:

12. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

http://www.imdb.com/title/tt0461770/
    Интересно , филмче , главниот лик ме исполни со позитивна енергија, а и многу ме насмеа

Жизел е девојка која живее во свет со принцови , вештерки и е многу позитивна личност.На денот на нејзината венчавка лошата вештерка ја испраќа во реалниот свет , кај луѓето бидејќи се плаши дека таа ќе може да го заземе нејзиниот престол.И откако таа преку едма шахта ќе пристигне во ЊуЈорк е сосем изгубена,Робер живее во ЊуЈорк и е адвокат а неговата ќерка многу сака принцези и кога ќе ја здогледа Жизел и кога ќе свети дека таа нема никој близок и нема каде да оди ќе ја вдомат кај нив.И од тука почуваат сите случувања и смешки . Ке ги викне Жизел животинките за да го исчистат станот па после од завесите ќе си прави фустани , комедии :rofl: .Убаво е филмчето за релаксација ;)

13. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    The host - Го гледав филмот во кино Милениум. Се работи за души од друга планета кои доаѓаат на Земјата со цел да ја заземат. Значи тие души ги ставаат во луѓето и со тоа им ја бришат меморијата на луѓето...Филмот е исто љубовна приказна, но да не ви откривам многу :)
    Филмот е направен според книгата на Стефани Мајер (авторката на The Twilight Saga).. така да доколку Ви беа интересни 4те дела на The Twilight Saga, ќе ви биде интересен и овој филм, ако не - не :lol: Мене лично ми се допадна :)

Прикачени фајлови:

14. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    Многу интересно филмче! :inlove:

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      9,8 KB
      Прегледи:
      393
    На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. princessbubblegum

princessbubblegum Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Poslednite filmovi shto gi gledav bea Keith, i Limitless. Keith e preubav film, koj malku potsetuva na A walk to Remember od Nicholas Sparks, i mene lichno me potseti na The Fault in Our Stars od John Green (ne znam zoshto). Filmot kje ve rasplache, i kje ve nasmee vo isto vreme.
    Limitless e interesen film so Bradley Cooper (The Hangover, Silver Linings Playbook, All About Steve...) i Robert De Niro. Neznam pod koj zharn bi bil, no e odlichen film, so odlichna gluma. Se raboti za eden pisatel, koj vsushnost ne mozhe da ja zapochne svojata kniga, kje najde droga koja pomaga toj da ima pristap do sekoj del na svojot mozok...
    I dvata filmovi treba da se gledaat. Prviot ako sakate drama i romansa (samo kolku da kazham so srednoshkolci e, za da znaete ako ne vi se dopagjaat takvi filmovi), i vtoriot, ako sakate malku science fiction, mystery i thriller :D
    [mod-kirilica:2esloc58][/mod-kirilica:2esloc58]

16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Keeping Mum
    Дејствието започнува пред 40 години, кога младата бремена Rosie Jones ја апсат во воз каде носи куфер во кој ги складирала телата на нејзиниот маж и неговата љубовница.
    40 години подоцна, Rosie со својот куфер доаѓа во едно семејство во улога на помошничка. Но, освен за домашните работи, старата Rosie ќе се обиде да му помогне на семејството каде таткото свештеник е преокупиран со работата, неговата жена има афера со помлад Американец, неговата ќерка е нимфоманка, а неговиот син постојано се соочува со проблеми со останатите деца во училиштето.
    Чукнат хумор има филмчево, ама не е лошо :)

На tigerlady, Tiki-lolipop и Elennaa им се допаѓа ова.
  17. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Yes Man
    Филмот го имав гледано и порано и морам да кажам дека никогаш нема да ми стане досаден! :)
    И морам да кажам дека е еден од најдобрите филмови со Џим Кери.
    Карл се придружува на една кампања на која мора секогаш да кажуваш ДА, тоа го промени неговиот живот. Долколу каже НЕ на било која понуда ќе му се случи нешто лошо. :)
    10/10

На crazylady, Elennaa и Hipica им се допаѓа ова.
  18. Lavender

Lavender Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    568
    Into the Wild (2007)

Предобар филм,а ако се земе предвид дека е снимен според вистинска приказна тоа е уште една причина да се погледне,крајот на филмот е брутален...тажно е како заврши неговиот сон и целото негово трагање по слободата и вистината.

Прикачени фајлови:

На Chocolate.me и boomsleng им се допаѓа ова.
  19. naughtygirl

naughtygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    100
    Horrible Bosses :) Добар фиилм

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Teen Spirit

Интересно филмче, онака за релаксирање, мене ми се убај ваквите :D Но многу некако брзо ми заврши, малку е и поучно за некој работи :)
    Погледнете па ќе видите :) Мене ми се допадна :)

9/10