Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    The Call

Хали Бери и младата Абигејл Бреслин (од Литл Мис Саншајн) во главните улоги на овој екстра возбудлив трилер.
    Бери глуми оператор вработен во 911 - мрежата за помош при итни случаи.
    Филмот изобилува со многу пресврти, интелигентно сценарио, одлична глума, има многу адреналин, одржува внимание и цело време ќе бидете ко на игли додека го гледате.
    Се запрепастив како од најобична ситуација може да се случи трагедија и колку всушност оваа работа во „911“ е зашеметувачки напорна и одговорна.
    Имаше и неколку пропусти, но на крајот филмот се извлече убаво и се` на се` - ова е еден одличен и напнат трилер.
    Го препорачувам.
    9/10

На wolf4e и Hipica им се допаѓа ова.
  2. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Warm Bodies

Ми се бендиса филмов. Одлична приказна, глума кастинг се. Николас Холт ми е стварно преубав, прв пат дечково го гледав во About a Boy, и уште од тогаш ми остави голем впечаток и добро глуми.
    Се започнува кога Р кој е зомби ќе ја спаси Џули. От тогаш кај него нешто се променува, а тоа влијае и на останатите зомбија. Го препорачувам филмов. 8/10

На Agrona и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Bring It On: Fight to the Finish (2009)
    http://www.imdb.com/title/tt1349482/
    Интересно тинејџерско филмче. Само преемногу шмизличко однесување. :D
    На почетокот едвај се стрпив, да не го исклучам. Ама после ми стана интересно.

4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Freedom Writers
    НИВНАТА ПРИКАЗНА.
    НИВНИТЕ ЗБОРОВИ.
    НИВНАТА ИДНИНА.

Го имав спуштено меѓу еден куп други филмови кои на овој или оној начин би биле корисни за идните професори, me included. Ете, му дојде денот да го гледам.

Млада професорка (Хилари Свонк) своето учителствување го започнува со еден клас каде децата не се ни малку заинтересирани за учење, образованието не го сфаќаат сериозно, се грижат само за тоа да преживеат уште еден ден во опасната средина во која се израснати.
    Оваа млада професорка ќе им го смени погледот на светот, ќе го смени начинот на кој децата гледаат едни на други, и ќе ги научи на нешто многу важно: праведност и сплотеност. И на тоа колку можат да бидат опасни стереотипите.

На почеток филмов ми беше онака лежерен за гледање, без нешто многу богато во својата содржина. Но кога се фатив себеси како потплакнувам на една сцена... :D
    Убаво филмче. И корисно. И од општествена и од професорска гледна точка.
    И многу премногу ми се допадна односот на професорката кон студентите.

Патрик Демпси го игра сопругот на професорката.

На figgiMK, glosipgirl, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    It's kind of a funny story

Криг, тинејџер кој учествува во надарена програма во училиште занесен е во девојката на неговиот најдобар другар. Откако сфаќа дека е депресивен и пробува да се самоубие, ја посетува психијатриската болница мислејќи дека таму брзо ќе му помогнат и дека ќе може утредента да се врати во училиште. Го задржуваат цела недела во одделот за возрасни бидејќи оној за полнолетни се реновира. Го запознава Боби, татко на мала ќерка кој ќе му помогне да се снаоѓа наоколу. Ја забележува и Ноел, девојка на негова возраст. Тој се обидува да не дозволи неговите пријатели да дознаат каде е.
    Многу убаво филмче :)

На kravce и Trendafilka им се допаѓа ова.
  6. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Enchanted
    Распеано, разиграно, шарено, предобро. Ејми уште еднаш покажа дека е талентирана актерка, и дека секаква улога без проблем ја доловува предобро. Ми се допадна филмчево, интересна замисла. 8/10, препорачувам.

7. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    3.136
    The Call

Какво филмиште.:worried:ilent:
    Ова е еден од оние филмови на кои доколку јадам нешто во моментот престанувам со жвакање за да видам што ќе се случи следно. Повнесена во филм никогаш не сум била. Предобар трилер, онака напнат и цело време ве става во исчекување.
    Од мене има 10/10, иако очекував малку поинаков крај.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Maid in Manhattan

08/10
    Филмот ми беше и прилично досаден но сепак има добра сторија.
    Слугинка во хотел се запознава со еден богаташ. Таа се облекува во облеката на една од богатите жени кои се во хотелот, тој се заљубува во неа мислејќи дека таа е на негово ниво. После тоа се открива вистината...

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    The Hangover III
    EPIC!
    Вриштев од смеење, не можев да се досмеам асално си го симнувам сега и дома да си го изгледам уште еднаш.
    Мене ми е neck to neck со првиот, малку поразличен од претходните два, ама дефинтивно подобар од вториот.
    Имаше сцени на кои ме заболе стомак од смеење.
    За мене трилогијава сепак остана еден од најдобрите комедии.
    Препорачувам да си го гледате, без разлика дали дома или во кино.
    Не се согласувам со најголем дел од критиките кои ги прочитав, за мене ова си беше класична комедија во нивен стил, и воопшто не ме разочара зашто на крајот на фимот стомакот ме болеше и ми се размачка маскарата, што се знаци на успешна комедија ;)
    9/10

[​IMG][​IMG]

На QueenN, Hipica, DjinTonik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    10.369
    Малку закаснав,но го оставив на раат да си го изгледам.Иако сите велаат дека филмот стана веке сериал,мене секој нов дел ме воодушевува.Конечно Брајан татко,пречуствував дека Лети ќе ја има и во овој дел.А акцијата хм да секогаш е подобра.

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      8,5 KB
      Прегледи:
      270
  11. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Hangover Part 3
    Многу лош филм дури и глуп на моменти. Мене ич не ми се допадна. Хуморот беше сведен на 0. Мислев дека овој дел ќе биде смешен и имав големи очекувања, но ништо. Дупло повеќе се смеев на Скери Муви 5 отколку на овај. Сепак за мене првиот дел ќе остани една од најдобрите комедии кои сум ги гледала. 4/10

12. kaRRma

kaRRma Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    32
    Еден од најдобрите филмови што сум ги гледала во мојот живот. Топло го препорачувам на сите. Мислам дека ќе го цените животот многу повеќе после гледањето на филмов :)

Еве и трејлер :)
    http://www.youtube.com/watch?v=K0b5jjS1zt4

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    го имав гледано али ете го гледав пак :^)
    се работи за месец ноември кога двајцата ке се запознат и ке се засакаат :!: ке имат интересно запознавање па потоа ке се гледат некое време и девојката е болна и нема да сака да он ја виде како умира па на крајот ке го остави за да не ја гледа како умира :talk: и не ме бива баш да раскажам интересен и на крај трагичен :)

Прикачени фајлови:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

Преубав филм. Дечко и девојка и другарот на дечкото одат на скијање и ноќно време додека се враќаат им ја гасат жичарата па мораат таму високо да останат цела недела. Немаат излез а сепак само еден успева да се спаси. Ви го препорачувам,преубав филм.
    другарка ми плачеше кога го гледавме ама незнам зошто :?:

На PinkPrincess, AnaMKD и Mermaid90 им се допаѓа ова.
  15. Antoninaaa

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    10.369
    За љубителите на хоророт
    Hates - House At The End Of The Street (2013)

На почеток си мислев да го исклучам некако многу ми беше банален :D ,но дефинитивно филмот е морничав,заслужува да се изгледа.Мајка и керка се преселуват во друг град .Соседи им се една фамилија која била убиена од нејзината керка,а единствен преживеан е братот на девојката.Братот живее уште таму и се залубува во новата сосетка ,но има многу тајни од минатото :lol: .Погледнете го верувам дека ќе ви го задржи вниманието.

Прикачени фајлови:

• images (2).jpg
      images (2).jpg
      Големина на фајлот:
      11,7 KB
      Прегледи:
      429
    На Mermaid90 и xxx-ba им се допаѓа ова.
  16. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    21 and over

Многу јако филмче, слично нешто како Project X. Ви препорачувам да го гледате :D

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    the amazing spider man
    Нема да објаснувам многу, само ќе речам се работи за синот на spider man, филмчево е екстра денес го гледав и ви го препорачувам 10/10
    За тие што имаат видеотека на мах тв, моментално го има во акциони филмови.

18. Antoninaaa

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    10.369
    Пак јас напнав |(
    Само што го шкртнав од листата :D
    Upside down

Романтичен,малку ми се свитка вратов али вредеше :D Приказнава се одвива во универзум каде живеаат два паралелни света.Адам кој што живее во еден од паралелниве света во кој владе војната е заљубен во една девојка од другиот свет.Тие се толку блиско ама нивната љубов е забранета.Имав многу по големи очекувања од филмов.Мојата оцена 8 од 10.

Прикачени фајлови:

• upside-down.jpg
      upside-down.jpg
      Големина на фајлот:
      363,7 KB
      Прегледи:
      318
  19. meni.99

meni.99 Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    MAN OF STEEL :D Бев на премиерата во cineplexx и супер беше. Супермен ми е омилен херој, сите делови ги имам гледано, ја имам гледано серијата smallville (за супермен е :D )!! ГО ОБОЖАВАМ !!!!! :D :lol: <3 [​IMG]
    А И ПЛУС ГЛУМЕЦОТ Е ПРЕУБАВ Henry Cavill :inlove: (го гледав истиот ден во филмот IMMORTALS - кој го имам гледано над 3 пати :D ) :)

20. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Love Wrecked

Jenny е обична девојка заљубена во еден пејач со име Џејсон, таа е целосно затрескана во него. Летото одат да работат со нејзиниот најдобар другар на некој остров. Тогаш доаѓа и Џејсон, тој оди на крстарење а Џени е келнерката. Џејсон од претерано пиење повраќа пред Џени и тој тргнува на страна а Џени по него. Одеднаш силно загрмува и Џејсон паѓа во водата и Џени скока по него. Тие на качуваат на чамчето и заспиваат. Кога се будат тие здогледуваат остров и одат таму. Џени да се покаже пред Џејсон оди да најде храна и тогаш открива дека тие сеуште се на истиот остров кај што таа работи. Таа радосна оди да му каже на Џејсон и тој ја гушка силно и и вели дека немало да се спасат да не била таа... тогаш Џени решава на не му ја каже вистината на Џејсон.

Ова е еден од подобрите филмови кои ги имам гледано во последно време.
    Приказната е вејќе видена но ова е една добра верзија! :)
    10/10

На WeHeartIt му/ѝ се допаѓа ова.