Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Се согласувам со Виножитка за овој филм ... но ке додадам дека е свеж и има доста јаки заебанции на машка страна ... Мелиса е ѕвер и навистина си заслужува централна улога во филмов :rofl:
    9/10 пошто ми е малку поразлично од она кое сум гледала на оваа тематика до сега :clap:

21 and over
    го гледав вчера и да кажам дека не ми се верува колку глуп филмм имаа.... не го препорачувам дури ни за тепање време .. мислам плус е типична приказна би рекла некоја комбинација на Ханговер и на Американска пита ... само со малку помалкууу голотија !!!
    КРшшш невиден од мене 0/10

Iron Man 3
    Оценката е 4/10 и тоа 4 на тема хумор за време на филмов .. и секако дека од време на време главната УСА фаца добиваше и чотек ... хехеех не ми се верува дека му ја рушија куќата и сега се мислам за 4тиот дел во која палата ке живи ...туфф туффф ке мора да копша изгледа нов рид за да може да направи едно 5 милијарди новии ОДЕЛА :rofl: :rofl:

последно и за мене најдобар во листава е
    The Chef или Le Chef
    The Chef (French: Comme un chef) is a 2012 French comedy film, directed by Daniel Cohen and starring Jean Reno and Michaël Youn.
    се смеев со солзи пошто Рено е уникатен а и малиоф е уште позабавен ... кој и да се реши да го гледа нема да згреши пошто е забавен и е интересен ... убав ЕУ- Француски филм :angel: 10/10

2. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    White Chicks (2004)
    http://www.imdb.com/title/tt0381707/
    Го даваа пред некој ден на телевизија. Не го гледав почетокот.
    Ама претходно го имам гледано неколку пати. Така да...
    Мислам дека повеќето го имаат гледано. Смешен е и интересен.
    Препорачувам. :)

На Marie.m, Hipica и Vikica.cuci им се допаѓа ова.
  3. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Мене повеќе ми се виде психолошки отколку хорор :?:

Инаку само што го изгледав Requiem for a Dream.Такво совршенство од режисерот,истиот што ме одушеви од The black swan.Под импресии сум сеуште незнам толку реална слика,и саунд тркот ептен јак и Џеред Лето совршен за оваа улога.10/10-Дури и повеќе заслужува :rock:
    Ако некој знае некој сличен филм од него нека ми каже :call:

На hristina979 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Now is good (2012)

Луѓенца, многу добар филм. :clap: :inlove: Главната улога ја има Дакота Фанинг, а се појавува и Каја што ја глуми Ефи во Скинс. Типацот е МЈАААААУ, презгоден, мислам дека е свеж глумец, го немам сретнато по филмовите. Убав пар се :) Од мене има 10/10, го сместувам во драма.

Инаку, Теса (Дакота) боледува од рак и не и преостанува многу време. Таа се откажа од хемотерапија и започнува да го живее животот што го немала, правејќи работи кои од секогаш сакала да ги направи, но водејќи се по една листа.

Топло го препорачувам, ќе си исплакнете очи со типот. Пуса :*

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Sex and the city 2
    Четирите пријателки на патување во Абу Дабу. :D
    Вреди да се погледне...
    7/10

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      10,1 KB
      Прегледи:
      419
  6. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Morning Glory (2010)
    Comedy | Romance
    Stars: Rachel McAdams, Noah Bean, Harrison Ford

Млада продуцентка на информативна утринска програма по име Becky Fuller(Rachel McAdams) по неочекуваниот отказ добива работа во New York, превземајки ја националната утринска програма Daybreak. Меѓутоа веќе првиот ден нејзиниот сон се претвара во ноќна мора.Беки ги има сите квалитети кои се потребни за успех, но една личност и прави проблеми.Се работи за легендарниот Mike Pomeroy(Harrison Ford), мрзоволен, самобендисан и неколегијален водител.
    Супер романтична комедија, баш добро ми дојде.Ја обожавам Рејчел Адамс, нема утка до сега.9/10

Прикачени фајлови:

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    The little rascals
    [​IMG] :rofl:
    Многу интересен филм со мали дечиња. Во клубот на малите палавковци наречен "He-Man Woman Haters Club" се случуваат пријателски и љубовни драми откако еден од основачите, Алфалфа, ќе се вљуби во слатката Дарла. Неговите другари на секаков начин пробуваат да го оттгрнат од Дарла и постојано му прават некој сплетки. Но на крај и тие ќе си најдат девојки иако цело време беа против тоа. :D :D

На Mrs.Cuper, Hipster и Hipica им се допаѓа ова.
  8. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    425
    Camille

Интересен и необичен со мааалку фантазија, но мислам дека на повеќето би им се допаднал. :)
    Camille е девојка која треба да се мажи и си ја планира својата венчавка од соништата, а Silas Parker кој го глуми нејзиниот вереник , е сеуште неподготвен за големиот чекор. Тој не може да поднесе многу нешта кај неа , како и нејзиното постојано зборување цело време...На пат кон нивниот меден месец, ќе имаат сообраќајна незгода, а оттука веќе почнува и пресвртот во приказната и нереалните случувања. Сепак лесно и необично филмче за топли летни денови,а актерската екипа позната-Сиена Милер и Џејмс Франко во главните улоги. :) 7/10

Прикачени фајлови:

• 36640b.jpg
      36640b.jpg
      Големина на фајлот:
      281 KB
      Прегледи:
      304
  10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073

Фина приказна ... секојдневна. 8/10

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  11. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Girls Just Want to Have Fun (1985)

Интересно филмче, тинејџерко.. Мислам дека филмов сака да докаже дека сонот секогаш може да стане реалност.Многу би сакала да бидам на местото од некоја од девојките или да се најдам во некоја таква ситуација, на лудории и луди години
    8+/10

12. Minion.M

Minion.M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... LXAAbWEMTQ

My sister's keeper.
    Ако ви е до плачење слободно пакетче паломички до вас и гледајте. Совршен филм премногу жален,реален. Си се утепав плачејки и после ова сватив колку ми значи сестра ми. Гледајте го нема да зажалите :)

13. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    We Need to Talk About Kevin
    Психолошки трилер е филмов. Го отвара прашањето дали некој се раѓа злобен или таков го прави животот. Добар филм, направен од BBC продукција.
    Се работи за Кевин кој што е во затвор откако прави масакар во неговото училиште. Мајка му живее блиску до затворот и често го посетува. Натаму гледајте, интересен е ми го задржа вниманието. Езра Милер го глуми Кевин во адолесцентните години, па зато очекувајте добра глума. 8/10

На SparkyAngel, AnaKarenina и bojananana им се допаѓа ова.
  14. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

Девојката е ѕвезда падната од небото. Прекрасен филм. Авантура,фантазија,романтика. Се што посакувам,вклучувајќи ги ѕвездите :) Приказната е неверојатна,ви го препорачувам филмов да го гледате. 10/10 ! :rock:

15. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Man of Steel (2013)
    Улоги: Хенри Кавил, Ејми Адамс, Расел Кроу, Кевин Костнер, Мајкл Шенон
    IMDb: 7.9/10
    Моја оцена: 7/10

Се на се, неможе да кажам дека не е поразлична приказна од сите други филмови за Супермен кои ги имам гледано. Не бев мн. расположена т.е. и овој да го гледам, иако Хенри ми е преубав, ама ајде го пуштија дома и викам ќе го гледам. Значи има дел обратено на каков бил животот на Криптон, дејствието што како шо унапред реков, досега го немало во друг филм, шо го некаде ми се допадна. Добри сцени, добра акција, и убав избор на глумци. :) Значи и покрај скептичноста, незнам колку време траеше филмот ама сигурно ќе е 2 саати, ми летнаа како 2 минути.

И секако нели,

Прикачени фајлови:

16. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301

и јас го гледав вчера и да кажам дека јас некако не бев господ знае колку задоволна од ова што го показхаа некако сите дешавања ми беа како пинг понг да се игра со нас !!
    не ми беше јасно зош до толку мора да ја променат ситуацијата на причата !! и секако не ми е јасно како Lois Lane абе во секое време беше у 1ви ред на дешаванките ... ко од почетј од цела планина со снег го виде со апаратот баш него и баш за 2 минути се најде горе ... се надевам дека нема да им текне да направат дека му е сестра следно :lol: :rofl: :lol:
    Мене лично не ми е филмов WOWWWWWWWW само глумецо ми е :emo:
    6/10 моја оценка ( и 6кава е зарди тучата на крај и секако Малиот СуперМен кој цели 3 пати му го кажаа именцето )

17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.487
    Допаѓања:
    23.051
    Вчера ги гледав Before sunrise и Before Sunset. Прекрасни филмови, ме воодушевија дијалозите и приказната. Ги препорачувам на сите кои не ги гледале се уште.
    Сега на 14 јуни излезе и третиот дел, се вика Before Midnight и едвај чекам да го изгледам со убава снимка.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Safe Haven- (2013)

прекрасна сторија.. ми се допадна начинот на кој режисерот сака да го долови она вистинското и мислам дека успеал.Убав филм, им го препорачувам на сите оние кои сакаат да се одморат, да се релаксираат и им го препорачувам на љубителите на романтика .
    10/10

19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.157
    The babysitters
    Го даваа синоќа на Cine Star па си викам ај да го гледам ме намами насловот иако беше прилично касно :D Ширли е средношколка која заработува чувајќи деца, но се развиваат симпатии помеѓу неа и човекот чии деца ги чува, еден ден враќајќи ја дома како и секогаш имаат секс, тогаш тој покрај парите што и ги дава за децата и даде и за тоа, ненамерно зашто на крај тој ја засакува многу. Ширли сфаќа дека вака може да заработува повеќе и да собере пари за колеџ, тогаш ја ангажира најдобрата другарка за бебиситерка, па по неа и други и се повеќе и повеќе, кои чуваат деца а на враќање дома имаат секс со газдите а на нејзе и даваат процент од заработеното, филмов е преполн секс да напоменам :D Интересно филмче само малце глупав крај ми имаше..
    8/10

Прикачени фајлови:

20. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Spring Breakers
    8/10
    Добар филм,срамотен по малце,малце повеќе :D :$ Баш ме интересираше како Селена ќе се снајде со улогата зашто она има таква невина фацичка,мислев ќе биде повеќе bad ass ама до пола филм беше и после си отиде |( Како и да е,многу добро ми глумеа актериве а улогата највеќе и лежеше на Ванеса најдобра ми беше :D

Прикачени фајлови: