Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

Jumper

Преубав филм со секси глумец кој се телепортира каде сака, но може да се телепортира само онаму каде што бил. Се појавуваа уште еден џампер - скокач и му кажува дека има луѓе кои знаат за нив и ги убиваат. Преубав филм кој морате да го гледате.

11/10

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.656
    Допаѓања:
    4.574
    И јас само што го изгледав , импресии во споилер

според мене пре-распуштено однесување , мозок тотално исушен . Најпаметно според мене испадна првото девојче што свати што може да се деси и си се тргна , вторава доби reality check и се прибра со време , ама последниве две ко чавка да им го испила мозокот , како ладнокрвно испоубија толку луѓе и тоа за некој што само го запознале :x премногу слободни беа , без никакви граници , буквално беше дрога , секс ,алкохол и убивање , тотално погрешна порака праќа филмов , можеш убаво човек да си помине без тие глупости , според мене тотално да си ја сјебеш психата

во аспект на тоа како е изработен 7/10

3. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    3.136
    The Proposal

Напорна шефица го присилува нејзиниот асистент да се ожени со неа со цел да избегне депортација во Канада. Дали ќе остане рамнодушна на целата ситуација и нивниот брак, останува да видите.

Обично не сум фан на вакви романтични комедии, ама овој ми се допадна. На почеток ми идеше да го изгасам, ама не се покајав што продолжив да го гледам. Доста смешни моменти имаше, поготово онаа каде што Маргарет играше со бабата во шумата.:rofl:
    8/10

4. Dacja

Dacja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    40
    Mullholand Drive
    Одличен психолошки трилер...

5. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Click (2006)
    Убав филм во кој се докажуваат и во кој се опишуваат вредностите на семејството преку смешен начин. Одличен филм. :)
    8/10

На Allthatglitters21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Star Trek (2009)
    Супер воодушевена. Долго време ми се врткаше низ компјутер и решив да му дадам шанса, најмногу затоа што дефинитивно сакам да го погледнам вториот дел : Into Darkness со Бенедикт Камбербач како негативец.
    Одличен кастинг, приказната е интересна, ефектите солидни, за сите љубители на научна фантастика, ова е освежување на познатата франшиза.
    Спок е најпогоден. Препорачувам, 8/10.

Vive la France (2013)
    Одлична комедија во која Феруз и Музафар, жители на фиктивното Табулистан се решаваат да ја срушат Ајфеловата кула во Париз, со цел да ја прослават својата земја во светот.
    Неколкуте сцени во јужниот дел од Франција оставаат без здив.
    Глумицата беше апсолутно прекрасна. Добро се насмеав.
    6/10

Овој го изумив, дека многу беше добар :D , толку и го запамтив.
    Olympus Has Fallen (2013)
    Типична американска акција, која може да се објасни со 5 зборови: Претседател, Белата куќа, терористи, Кореја, херој.
    Јасно ви е, нели?
    Мене од друга страна не ми е јасно како сум мислела дека Жерард Батлер е секси, сега буквално ми се :puke: од неговата појава, вистински реднек и необрусен сељо ми е.
    Имаше солидни тепачки и нереална акција, нормално за овој жанр.
    Ок, ништо посебно, само многу скапи глумци.
    6/10

7. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    417
    Spring Breakers
    Еден од поглупите филмови што сум ги гледала.
    3/10 само заради Џејмс Франко и евентуално Рејчел и Ванеса.

Прикачени фајлови:

8. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Spring Breakers

Не ми се допадна филмов нешто многу, т.е премногу напнати сцени за ваков филм.
    Премногу голотија, секс, дрога,па дури и убиства, премногу распуштен филм и девојкиве мислиш немаат грам мозок па ајде ќе правиме се што сакаме и што ќе ни наредат, освен Селена која што си се повлече на средината на филмот. И девојкиве пукаат и убиваат како професионалци да се и тоа за некој што и едвај го познаваат |(
    Како и да е приказната е добра и многу добро изглумија сите ликови, меѓутоа не би го гледала повторно филмов.

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    100.623
    The Lost Valentin

Убава топла љубовна приказна.Жена која секој Валентин го чека на железничката станица.Во приказната се вмешува позната тв водителка,која ќе и помогна да го пронајде изгубениот сопруг во виорот на војната.И ќе го дочека на станицата ,но како?
    9/10

Прикачени фајлови:

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Action | Thriller
    Stars: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman

Кога Белата Куќа (Таен код: „Олимп“) е нападната од терористи и Претседателот киднапиран, поранешниот претседателски заштитник Мајк Банинг се наоѓа себеси затворен во Белата Куќа за време на нападот. Кога националното обезбедување потфрла, тие се принудени да се потпрат на Банинг и неговото искуство за да ја превземат контролата над Белата Куќа и да го спасат Претседателот.
    Супер акција, најпрво заради актерската екипа, посебно за Gerard Butler. :clap: 10/10

Прикачени фајлови:

11. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Hangover 3
    Филмот не е толку смешен како што очекував,сепак првиот дел е секогаш најдобар.Имаше смешни моменти,но не до толку.Не очекував за Алан :lol:
    8/10

12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    И јас го гледав :D
    Задржува внимание, но после толку изгледани филмови од овој вид, веќе ги знаете цаките и знаете што недостасува. Едвај замолчав на некои пропусти, колку да не мрчам на гледачите околу мене :D И мене Џерард сеуште ми е секси :wasntme: баш поради тоа што е погруб :wasntme:

Lockout
    Сај фај приказна за уште едно спасување на ќерката на претседателот. На страна приказната (која се одвива во вселената, конструиран затвор) имаше добри фрази, смешни моменти и добро осмислени карактери. Гај Пирс и Џозеф Гилган (ако вака се чита) го направија филмов. Другото, мање више битно. Добар е да се погледне за забава :)

13. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    10.369
    The huhger games 2012

Многу фалениот филм тотално ме разочара ,посебно крајот .Мислам дека многу непотребно време имаше на почетокот.Би било убаво да дадат повеке време на игрите.Ептен несоодветно реалистички,а само кога ќе помислам колку време со нетрпени сакав да го гледам.Штета ај да се надеваме дека другиот дел ќе биде подобар :lol: Мојата оцена 6 од 10.
    The Notebook 2004

Ретки се филмовите што ги гледам по 2 пати,овој заслужува и 3 пат :D Прекрасна љубовна приказна од 30тите години прераскажана од еден старец на својата љубена.Приказната е напишана од неа ,да секогаш кога и да ја прочита таа да се врати кај него.Ви го препорачувам мојата оцена 9 од 10.

Прикачени фајлови:

14. FromWonderland

FromWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    38
    Beautiful creatures...
    http://www.imdb.com/title/tt1559547/?ref_=sr_1

Итан е средношколец од мало градче.Живее обично секојдневие како секој смртник и има желба еден ден да го напушти градот и да се запише на колеџ. Лина е негова соученичка во која тој ке се вљуби. Таа е кастер(има надприродни моќи) и на 16тиот роденден треба да се определи за темната или светлата страна а тоа зависи од љубовта помеѓу неа и Итан која е всушност проколната. Прекрасна љубовна приказна!!! :inlove:

15. bojananana

bojananana Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Што те разочара во крајот? Мислам, таква е книгата, не можат да ја сменат :)

Инаку, Spring Breakers. Добра беше глумата ама содржината не ми остави впечаток... не знам, ништо посебно не ми беше филмов.

Прикачени фајлови:

16. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110

Ако е типична акција, сепак мене ми се свиѓаше, воопшто не ми беше досаден... само смешно е еден човек да е семоќен, се да убие и сите да ги спаси :^) 8/10

Red lights (2013)

Филмот е нешто сличен на Престиж и Илзионист... онака не ми беше нешто посебно... го чекам едвај Now you see me со слична тематика. 6/10

17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    100.623
    Патот на Халима

Чудно колку е можно животот да напише приказна подобра од секое добро смислено сценарио.Како судбината може да се поигра со човечките животи.И кога таткото не знаејќи ќе си го убие сопствениот син.Филмов е снимен врз основа на вистинска приказна.Низ целиот филм се чувствува барутот на бесмислената војна во бивша Југославија.Јас и по 2 часа се уште размислувам за него.
    10/10

Прикачени фајлови:

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

Значи мора да го гледате ! Прекрасен филм што ќе ги освои срцата на сите суштества на планетава. 20/10

19. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.981
    Beautiful creatures (прекрасни суштества)
    Филм кој ми остави впечаток веројатно затоа што сакам натприродни работи кои се главна тема во филмов. Квалитетна глума и симпатични актери, добри ефекти. Се на се 8/10 :)

20. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Eurotrip
    Луд филм морам да кажам.Многу смешни моменти...Загарантирана смеа и добро расположение :D
    9/10

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.