Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Project X

Сигурна сум дека повеќето од вас го имаат гледано филмов, и многу фалби слушнав па ајде и кај мене му дојде редот, ама некако не ми се свиѓа, нема поента ниту пак поука филмов, некако безвеза :| Ааа да за малку ќе заборавев има порака филмов како нема: Никогаш не правете огромни роденденски забави дома, освен ако не сакате да си ја самозапалите сопствената куќа и да го удавите во безент автомобилот на татко ви. 6/10

Аquamarine

Филмов е малку постар чинам 2006 и одамна го немав гледано и веќе го бев заборавила, но синоќа баш кој ветер ме навеа го уклучив и го изгледав повторно. Фино филмче тинејџерска лимонатка , добро е за релаксација 10/10

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.653
    The Reader

Почнува скокотливо...а завршува како драма која може само животот да ја напише.Млад човек започнува врска со постара жена на која и ги чита омилените книги,затоа што таа е неписмена...понатаму не можам да го опишам,зашто едноставно филмов те води,потресува..
    Филмиште.
    10/10

Прикачени фајлови:

• 50864.jpg
      50864.jpg
      Големина на фајлот:
      214,9 KB
      Прегледи:
      466
    На Mishela, Camellie, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Total Recall
    Интересен филм. Ми го задржа вниманието. Кејт, жениште, презгодна ми е, Колин исто, а Џесика ми беше како умрена во фацата. На сите љубители на сај-фај филмови ќе им се допадне филмов.
    6/10

4. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.188
    Something's gotta give

Гледан ми е повеќе пати, но сеуште можам да го гледам.
    Дајен Китон ми е една прекрасна актерка, жена, преталентирана и преубава ми е.
    Џек Николсон не ми е нешто посебно, али човекот си има некој шарм. Добар пар се во филмов.
    Во филмов глумат и Киану Ривс и Аманда Пит.

Симпатично, интересно филмче за постар господин кој никогаш во својот живот не бил заљубен, не сака да признае дека остарел и го стигнуваат годините, па затоа секогаш излегува со доста помлади жени од него. Вниманието сепак ќе му го привлече жена на негови години, т.е мајката на една од девојките со кои излегува.
    Интересен е фактот дека човек за првпат се вљубува во третата доба од животот. :D

Навистина топол, на моменти ептен смешен филм. Препорачувам. :)

8/10

Прикачени фајлови:

• ssgg.jpg
      ssgg.jpg
      Големина на фајлот:
      57 KB
      Прегледи:
      395
    На khaleesi1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Chocolat
    Филмот е значи предобар, а посебно за љубителите на чоколадото, па и со самата помисла дека Џони Деп е како чери он топ :angel:
    10/10

Прикачени фајлови:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.653
    What Maisie Knew

Филмов ја покажува состојбата на малата Мејси која се наоѓа збунета помеѓу бракот на нејзините родители,и новонастаната врска помеѓу новите партнери на нејзините родители.Поучен филм кој покажува дека не секој може да биде родител.
    5/10

Прикачени фајлови:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    425
    Baby on board

Филм за млад пар кој нема деца, и е фокусиран на кариерата и сеуште живеат опуштен и нормален живот. Но, кога еден ден Енџела ќе дознае дека е бремена, нештата се менуваат и се тргнува наопаку, а воедно и нејзината кариера ќе биде во прашање.Сепак крајот е среќен, и очекуван.За пополнување на празното време,ова е одлично филмче. :) 9/10

Прикачени фајлови:

• baby-on-board.jpg
      baby-on-board.jpg
      Големина на фајлот:
      153,8 KB
      Прегледи:
      273
  8. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Departed
    Предобра криминолошка драма зачинета со малку акција. Ми стоеше долго време во компјутеров и се решив да го изгледам. Предобар ми е филмов. Предобра актерска екипа составена од: Леонардо ДиКаприо, Мет Дејмон, Џек Николсон и Марк Валнберг. Лео the best :rock:
    Ви го препорачувам филмов, ќе ви се допадне.
    10/10

На Camellie и bittersweet им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.653
    Leap Year

Не знам дали сум јас во пмс,или филмов ме распекмези.Лимонатка која ќе ве насмее.Ана сака да го изненади својот вереник и да му предложи брак.Но не оди се како подмачкано.
    Заради убавите предели во Ирска,
    9/10

Прикачени фајлови:

10. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Man of steel-
    Одвај би му дала една 4ка.почетокот беше интересен,како он дошол на земјата исто и крајот не беше лош.Но дејствието нула.се на се губење време,го гледав на цепки од 10 сабајле до 18 вечер и со тешки маки го догледав.

11. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

Го имав симнато од порано но дечко ми рече дека е досаден. Конечно некако се наканив да го гледам. Филмот воопшто не е досаден. Многу е поучен и има скриени мисли во филмот за иднината во светот. Мене навистина ме расплака а главната улога или лик Wall-e е толку слатко што ми се идеше да влезам во филмот и да си го земам за дома,го засакав премногу (посебно кога секој пат викаше по Ива :D ). Вреди да се гледа филмов,преубав е. Чиста 10ка ;)

На mili4ka123 и staycalm им се допаѓа ова.
  12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    25.431
    The tall man (некаде се среќава и како The secret)
    Се работи за мистерија - трилер, во едно мало градче децата исчезнуваат. Сите сметаат дека киднапирањето ги врши тој што му имаат дадено име The Tall Man. Детето на единствената медицинска сестра е киднапирано и таа се решава да го спаси. Понатаму не кажувам бидејки има преголем пресврт и многу ми се допадна.
    5/10 (само заради крајот)
    Ама ме нервира крајот, мн жал ми падна за неа :( Очекував добра сцена и одеднаш филмот заврши... Воопшто несакав така да заврши..

Прикачени фајлови:

13. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Интересно филче,го имав гледано и порано се работи за еден рагби играч Џо Кингман кој игра за Бостон Реблс и е многу славен и одеднаш дознава дека има 8 годишна ќерка,која побегнала од дома за да го запознае.
    8/10

Прикачени фајлови:

На Adi888 и staycalm им се допаѓа ова.
  14. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    25.431
    Enter nowhere.
    Тројца странци стигнуваат еден по еден во мистериозна колиба во шума сите од различни места само за да сфатат дека се заедно со причина. На сликата можеби изгледа како хорор ама не е, мистерија е :)
    6/10
    Ми се свиѓаше филмот ! Препорачувам :)

15. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    She's the man

Се работи за една девојка која многу сака фудбал, но со нејзиниот клуб нема да успее, па и се јавува шанса да оди во училиштето на брат и, претворена во машко, да го претставува него, а воедно и да игра фудбал.. И таму и се случуваат многу сплетки! :D
    Филмот мене ми беше премногу интересен, има многу смешни сцени, така не сум се смеела одамна на некој филм.
    А има и добри момци за гледање :tmi:
    Многу ми се допадна! Го препорачувам! :D

10/10

На Hipica и Dog-lover им се допаѓа ова.
  16. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    25.431
    Денес изгледав 3 филма :?:
    The panic button
    Четворица луѓе победија на натпреварот.Добија награда лет со приватен авион до Њујорк од социјална мрежа.Пред да се качат во авионот им бараат да ги предадат мобилните. Откако влегоа земаа учество во „игра’’ додека летаат.
    Да ви кажам додека го глеав филмов се плашев на моменти пошо иам добиено мн награди од Фејсбук страни али сепак нема никакви шанси тоа да се случи. Или пак ако добијам лет во приватен авион нема да отидам хехеххе :lol:
    Не беше којзнае што филмот али мене ми се допадна и ми се допаѓа што на крајот се дознава причината за сето тоа што се случуваше..

17. Mia-Wallace

Mia-Wallace Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    131
    The place beyond the pines

Извонреден филм со уште поизвонредна актерска екипа.
    Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes
    Додека го гледав филмот имав чувство дека гледам два различни филмови кои се сепак поврзани,
    од почетокот до половина еден дел и од половина до крајот другиот дел.
    Се работи за Luke (Ryan Gosling) моторџија кој е без никакви амбиции за својот живот, се додека не дознае дека станал татко, и одтогаш неговиот живот се променува и негова цел станува грижата за својот син.
    Случајно се сплеткува со еден механичар кој во минатото ограбувал банки и му предлага да станат ортаци.Тој заслепен од идеата да обезбеди подобар живот за синот на било каков начин, ја прифаќа понудата која ќе му донесе голема несреќа.
    9/10

На khaleesi1 и PussyHunter им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.653
    He's Just Not That Into You

Од толку филмови го избрав баш овој. :fubar: Приказна за вечното прашање на жената -зошто не сака да излезе со мене,зошто не сака брак ,бла,бла бла :drunk: Може слободно да плетете чорапи и да го гледате филмов.
    3/10

Прикачени фајлови:

• 00000.jpg
      00000.jpg
      Големина на фајлот:
      20,6 KB
      Прегледи:
      210
  19. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Викендов беше резервиран за филмови.
    1. Safe Haven (моја оценка: 6.5/10)

Филмов е веќе доста коментиран и раскажуван низ темава, па нема да ја кажам содржината. Не ми се допадна многу крајот, некако се се случи набрзинка. Можеа тој дел да го одолговлекуваат малку подолго, наместо некои други делови.

2. The lucky one (моја оценка: 7/10)

Ептен бев романтичарско расположена деновиве, па удрив на филмовите базирани на Николас Спаркс. :D Овој за разлика од претходниот повеќе ми се допадна.
    Логан е на мировна мисија и сред пустелија наоѓа слика од една жена. Во тој момент баш на местото каде што седеше пред да стане да ја земе сликата, паѓа бомба и тој верува дека судбината го спасила. И подоцна се случуваат чудни работи за кои верува дека сликата му е всушност амајлија која го штити. Откако се враќа во Америка се заколнува дека мора да ја пронајде жената на сликата за да и се заблагодари.

3. Silver linings playbook (моја оценка: 8,5/10)

Навистина добар филм. Џенифер Лоренс заслужено доби Оскар за улогава, но и Купер не заостанува зад неа.
    Пет излегува од психијатриска болница каде се лечи од биполарност по разводот со сопругата која го изневерувала. Тифани е млада девојка која го изгубила својот сопруг полицаец. И двајцата не се однесуваат вообичаено како нормални луѓе. Но, се наоѓаат и успеваат еден на друг да си помогнат да ги пребродат тешкотиите.

4. Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous (моја оценка: 5/10)

Заостанува зад првиот дел. Помалку смешни сцени и помалку го задржува вниманието.
    Грејс Харт е сега позната личност, слава поради која не може да ја работи својата работа на ФБИ агент. Затоа ја ставаат за „лице“ на ФБИ. Но, неколку месеци подоцна Шерил (мис на САД и другарка на Грејс од првиот дел) е киднапирана. Грејс не може само туку-така да се седи, па трга во мисија да ја спаси својата пријателка.

Прикачени фајлови:

• images.jpeg
      images.jpeg
      Големина на фајлот:
      11,5 KB
      Прегледи:
      185
    • index.jpeg
      index.jpeg
      Големина на фајлот:
      9 KB
      Прегледи:
      185
    • index2.jpeg
      index2.jpeg
      Големина на фајлот:
      12 KB
      Прегледи:
      185
    • Miss_Congeniality_2.jpg
      Miss_Congeniality_2.jpg
      Големина на фајлот:
      27,8 KB
      Прегледи:
      185
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Spellbound
    Забавен беше. Имаше многу кинења на маици :D Дечкото е магионичар, девојката гледа духови. Малце страшни сцени, романса, комедија. Мене ми се допадна :) Го препорачувам да го ѕирнете.

The art of seduction
    Со истата глумица :$ Позната приказна, двајцата се играчи, ќе се сретнат и ќе се трудат еден со друг да се смуваат. Имаше смешни сцени, стандард прича со корејски шмек.

Parker
    Филмов има два моменти, добар и лош. Добриот, каде секси Џејсон Статам си го тера шаблонот во филмот како нај јак фраер (нормално) и лошиот кога се убацува Лопез со нејзината срцепарателна приказна за тоа колку и е лош животот |( Би го казнила со камшик тој што ја дал идејата Лопез да игра во филмов. Се изнервирав, не можев да се восхитувам на прекраснотијата од човек, заради лејм причата на Лопез и нејзиниот обид да го заведе (јеах рајт бич, ноу веј!). Ми фалат старите англиски филмови на Статам.

Oblivion
    Не знам дали од што ми е одвратен Том Круз или едноставно не го биваше, филмов не ми се допадна. Бледа ми беше приказната, мислам дека наидов и на некои дупки и нелогичности во сценарио. Само Морган Фриман вредеше што се појави во некоја сцена...се друго, преценето.

На Vikica.cuci и 1209 им се допаѓа ова.