Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Life's but a dream-Beyonce

Документарец кој дава лекции за тоа што треба да направи една жена која сака да биде независна.
    Првото прашање што треба да си го постави е што сакаш?
    За да даде одговор на тоа прашање мора да смени многу работи.Една од најважните одлуки кои Бијонсе ќе ги донесе е прекинувањето на нејзината соработка со татко за да стане самата свој менаџер.
    Потоа,ќе го намали бројот на луѓето со кои работи,со единствена причина дека работата и љубезноста не одат заедно.Ако бидеш фер спрема луѓето со кои работиш,тогаш не си фер спрема самиот себе,а резултатите не се онака како што посакуваме.
    Раскажува за нејзината бременост,за првото клоцање на бебето,за начинот на кој планира да и соопшти на јавноста за приновата.Исто така,губењето на првото дете уште во раната бременост е една од најголемите трагедии во нејзиниот живот.
    Го опишува нејзиниот живот со Џеј Зи и тоа колку се тие емотивно поврзани.Но,како што вика она: разговорот со еден маж,никогаш неможе да се спореди со разговор и "отварање" на некоја жена која те разбира.

Ај доста ви е,цел ви го раскажав.Кој има макс тв,нека го побара во документарни во HBO,таму го гледав ;)

На SparkyAngel и ariela09 им се допаѓа ова.
  2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    The lucky one - оценка 6/10

Романтичен, типичен за филмовите според дела на Спаркс. Главен коментар од моја страна е што Zac Efron со оваа Taylor воопшто не ми беа добра двојка. Значи како мајка му е, некако ми беше престара за него. Мајка да глумеше повеќе ќе ми одговараше, едноставно не ми идеа да ги гледам заедно.. не ми делуваше реално. Ама се сменил овој Ефрон бре, каков беше Џастин Бибер фаца, сега маж станал не е лош, баш е секси :wasntme: Ама партнерката слабо, ич не ми идеа заедно..
    Инаку приказната предвидлива, просечна. Ама за да се погледно нешто романтично и не е толку лош.

3. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.188
    The wedding planner

Се вратив на постари, романтични, веќе гледани барем еднаш, филмчиња. :D

Лопез глуми организатор на венчавки, си има своја фирма и е успешна во својата работа. МекКонахи е доктор, кој за некое време ќе се ожени. Тие двајца се среќаваат сосем случајно и летаат искри меѓу нив. Но, таа не знае дека тој е верен, а тој не знае дека таа ќе му ја планира свадбата. :D
    Понатаму се случува што се случува, али ваквите филмови секогаш имаат предвидлив крај. :)

Џенифер ми е баш симпатична, исто и Метју, али некако заедно не ми одат ко пар.
    Солидно лимонатка филмче.

8/10

Прикачени фајлови:

• twp.jpg
      twp.jpg
      Големина на фајлот:
      44,7 KB
      Прегледи:
      338
  4. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

Гоооолеееема 10ка за филмов.Значи баш мој тип на филм, акција, комедија и романса.
    Овие двајцата се тајни агенти и случајно се заљубуваат во иста девојка Лорен и сега таа се состанува со двајцата и овие нешто се договорија да видат Лорен кој ќе го избере по прв и уште одма и поставија камери и микрофони во станот за да следат и да видат што сака и што мисли за нив двајцата.Натаму ќе ве оставам да го гледате самите и да видете што ќе се случи.

Се залјубив јас во тој глумецот со плавите очи ама батали тоа неважно, јас колку да напишам нешто ...

10/10 (ова за глумецот е :!: )

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Classic
    Филмов подобро ќе поминеше без младичот во денешно време...мртов ми беше, никаква реакција да се нема |( Нежна приказна, убави моменти, Џун Хо ми беше забавен.
    My Girlfriend is an Agent
    Позната приказна и по малку досадна. Го фалат на нет дека бил смешен... мене не ми беше ништо посебно. Типот беше сладок (ова е реткост да се каже :$ )
    The Conjuring
    Сеуште не знам што има толку посебно во филмов што има толку висока оцена на имдб. Го гледав пред спиење, па секое ќоше го превртев во соба пред да си легнам :tmi: Не е некоја нова приказна, нема нешто изненадувачки. Одамна немав гледано некој хорор, мислев дека ќе ме растресе малку...ама не. Приказната, опседната куќа, нововселено семејство, егзорцизам... вештерки? Грешка сте, тоа е само еден назив што го користеле импотентните мажи за да се убедат во својата супериорност и да се одбранат од самоуверени жени. Бејзд он тру евентс? Јеах рајт...

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.133
    Star Trek Into Darkness

Како љубител на Стар Трек серијалот, чекав прилика да го изгледам филмов, и конечно најдов добра снимка (мака ми е што во кино не го гледав, ама термините не ми одговараа).
    Ме разочара, очекував подобра приказна, ама не. Денес со технологијава може да го направат перфектен, ама ако има слаба приказна, не вреди. Додуша, приказната не беше лоша, држеше вода, ама некако... не ми го задржа вниманието како што очекував, прилично беше предвидлива. Инаку, се работи за мисија на Ентерпрајз за фаќање на бегалец стар неколку векови и разоткривање на причината за неговото бегство и напад на Ѕвездената Флота. Љубителите на Стар Трек може да уживаат, ама дефинитивно постарите филмови се подобри. Актерската екипа е солидна, што ме тера да мислам дека звучни имиња искористиле за да привлечат поширока публика, но тоа не е тоа. Очекував повеќе од Џ.Џ Абрамс, искрено.
    3.5/5

After Earth

И од овој филм очекував повеќе, не приказна за татко и син и обидите на синот да го достигне таткото во успехот. Како и да е, има добра поента приказнава. Се работи за татко и син, чиј вселенски брод ќе се урне на постапокалиптичната Земја при астероидна бура, и ќе преживеат само тие двајца. За да се спасат, синот мора да оди на мисија во која ќе се спознае себеси и своите можности. Чисто го сфаќам како приказна за вербата во себе и дека човек може да оствари се што ќе науми, без разлика на возраста и искуството. Важна е самодовербата и силната волја.
    2.5/5

На Vikica.cuci му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.031
    Допаѓања:
    81.377
    Sydney White (2007)
    Го фатив на телевизија случајно, па иако не ми беше воопшто по вкус, го изгледав колку да не ме копка дали претпоставката за завршетокот ми била точна. :lol:

Наводно, се работи за модерна и видоизменета приказна за Снежана и џуџињата. :?:
    Приказната се врти околу млада девојка, бруцошка (мислам дека истава актерка ја глуми и главната улога во She's the Man) која ќе почне да ги следи стапките на мајка си која била членка во the Kappa Sorority. Сидни се пријавува, но работите не се како што очекувала и ја исфрлаат од игра, па почнува да живее со the seven dorks - тотални аутсајдери кои сите ги избегнуваат.
    За сето ова нели, мора да има виновник и тука тоа е дигнатата Рејчел која сака да ја тргне Сидни од патот зашто всушност се плетка со нејзиниот бивш дечко. :wasntme:
    Па следуваат збрките поврзани околу бирањето претседател на студентите, некои а-у случувања и на крај ... приказната има среќен крај.

На моменти ми имаше толку глупави сцени и случувања - типична тин-драма, ако можам да ја наречам драма, зашто далеку е од тоа. :lol:
    За тепање време може и ќе ја биде.
    3/10

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  8. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.188
    Parental guidance

Семејна комедија со Бети Мидлер и Били Кристал.
    Тие ги немаат видено своите внуци доста време, а откако ќерка им и зетот ќе мора да отпатуваат на некој ден, ќе ги задолжат да ги чуваат. Децата воопшто не ни ги познаваат, секогаш поминувале празници и одмори со другите баба и дедо.
    Но овие баба и дедо се целосно забегани, нема да ги почитуваат правилата поставени од родителите, но накрај тоа ќе излезе дека е всушност најдобриот начин за одгледување на внуците. :)

9/10

Прикачени фајлови:

• pg.jpg
      pg.jpg
      Големина на фајлот:
      542,3 KB
      Прегледи:
      196
  9. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Marley and Me
    Филмот е водичка, ептен убаво филмче да те тргне од секојдневниот живот на неколку часа. Филмот на моменти е многу досаден, на моменти смешен а на крајот е многу жален. Плачев... плачев! ;(
    8/10

The prestige
    Филмот мора да го гледате. Само тоа ќе кажам...
    Предобар е, омилен ми стана. :)

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.677
    Допаѓања:
    22.737
    Nedeljni ručak (1982)

Неверојатно добар и поучен филм. Глума извонредна, актери - професионалци и веќе докажани. Семејни вредности наспроти висок општествен статус кој бара многу одрекувања, валкани игри и марионети кои би го извеле сето тоа. Иако снимен пред 30 години, филмов не е толку демоде, ден-денес има многу како д-р Аранѓеловиќ, луѓе кои имаат се` а сакаат уште повеќе а немаат имунитет да се соочат со последиците, пеперутки кои си играат и кружат околу пламенот додека не им ги “голтне“ крилјата.

Филмов исто така претставува и една друга приказна, критика на корумпираноста и неефикасноста на здравството во 80тите години во тогашна Југославија.

Препорачувам, особено за семејни мажи, кои имаат успешна кариера, или пак им ја ветуваат истата, на кои се`уште им лета паметот. Јасно се гледа што се добива а што се губи, со разликата што, со поголемата независност на жените денес, може да се изгуби многу повеќе одошто изгуби Душан.

11. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167

The Makeover

Одличен филм, и конечно нов филм на Julia Stiles, девојката од "10 Things I Hate About You". Во овој филм, таа ќе се кандидира да биде претставник во Вашингтон, но ќе изгуби. Потоа се запознава со Елиот, за кој решава да му направат "makeover", за тој да биде следниот кандидат.
    Интересна приказна, интересни случки, го препорачувам :)

7.5/10

Трејлер:
    http://www.youtube.com/watch?v=zGI_9ykbm84

12. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

Верувам повеќето сте го гледале,мене ми се допадна еве на кратко што се случуваше,Рон и Хермоина цело време бегаат од едно место на друго заедно со Хари и му помагаат, затоа што Волдемор се обидува да го убие Хари :)
    Утре ќе го гледам 2риот дел :D
    10/10

Прикачени фајлови:

• gggggyjuu.jpg
      gggggyjuu.jpg
      Големина на фајлот:
      14,6 KB
      Прегледи:
      523
    На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    25.432
    The loved ones..
    Мирна девојка прашува едно момче дали ќе оди со неа на матурска, тој одбива бидејки ке оди со девојка му и .....
    Филмов ми беше многу грозен али не викам дека е глуп, препорачувам на тие што сакаат крвишта.. :puke:
    Ништо чудно да постои и некој стварно ваков некаде.. :fubar:

14. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Think like a men,act like a lady-Steve Harvey

Дали мажите можат да се сменат,доколку жените ги сменат своите принципи?
    Што мислат тие за љубов,брак,секс?

Книгата на Стив станува вистинска сензација за жените.Тие ги следат правилата кои тој ги напишал и ги применуваат кај машките со кои излегуваат.Од обични авантури нивните врски ќе прераснат во сериозни,а некои и ќе се "окончаат" со брак.Интересна љубовна комедија :inlove:

15. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.188
    Pirates of the Caribbean 2: Dead man's chest

Гледан првиот, гледан третиот, гледан четвртиот, вториот само не. :D
    Еве, си ја пополнив дупката во серијалов и сега третиот дел ми е ептен многу појасен. :D

Пиратите од Карибите, нема што рецензии да давам.

Првиот и четвртиот ми се најдобри делови инаку, овој онака, солидно.

8/10

Прикачени фајлови:

• potcdmc.jpg
      potcdmc.jpg
      Големина на фајлот:
      319,7 KB
      Прегледи:
      403
  16. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Pianist
    Потресна биографска приказна за еврејски пијанист од Полска кој што преживува за време на Втора Светска Војна.
    Одличен филм, ме остави без зборови. Адриен Броди, каква глума човече :bow: . Музиката е предобра. Дефинитивно најдобар филм на Роман Полански.
    Ви го препорачувам изгледајте го.
    10/10

На Mrs.Cuper и Hipster им се допаѓа ова.
  17. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Hangover 2
    А, дали треба рецензија за филмов? :D
    Ќе ви каже насловот.
    Обавезно, гледајте го прво 1 дел па 2 дел па 3 дел.
    Сега треба да го гледам 3 дел.
    46257846758203645/10 :D
    Обавезно гледајте ги сите 3 дела, нема потреба од рецензија, ќе се уверите самите. ;)

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Ја малку каснам али нешто во задње време ми се јави некоја чудна љубов кон акционите филмови.
    Трилогијата за Човекот пајак или Spider-Мan ги мавнав у еден ден.
    Не дека до сега немам чуено за филмов ама имам гледано само делови никогаш цели да ги мавнам и сите по ред.
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Привиот најмногу ми се допадна, како одеа наредниот и наредниот ми беа за нијанса послаби но сепак возбудливи.
    Тоби мене секогаш ми бил муленце али сепак ми е симпатичен во филмот и тој негов гик шарм тука ми беше слаток и симпатичен во филмов, доволно bearable да ги смачам сите делови во еден ден. Самата сторија ко сторија сите ја знаете и сте ја гледале верувам нема да навлегувам во тоа.
    Мене Џејмс Франко ака Хери ми е неодолив, ептен шармантен и секси мислам дека супер си се носеше со улогата и на злочко и на пријател. Затоа и третиот не го преферирам зашто не требаше така да заврши но океј, нека им биде и така.
    Кирстен од друга страна ми беше просечна не знам зашто ама не ми се допаѓа нешто нај нејзината глума во филмов па и самиот лик мене лично ми беше досаден.
    Имаше солидна акција во филмовиве асално се изнатрескаа секој со секого :D
    Во тројката некако ми имаше најсолидна акција зашто и имаше најголеми пресврти, инаку првиот комплетно најмногу ми се допаѓаше.
    Силно 7миче за привиот а за другите два по една 6ка.
    Уште The Amazing Spider-Man ми остана да го откачам човеков пајак for good.

На Mrs.Cuper му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 :rock:

Навистина ми се допадна,повеќе од 1 дел,чиста 10ка од мене :D а и имаше убав крај. :wasntme: ^_^

Прикачени фајлови:

• ggggyu.jpg
      ggggyu.jpg
      Големина на фајлот:
      11,5 KB
      Прегледи:
      276
  20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.031
    Допаѓања:
    81.377
    The curious case of Benjamin Button
    Многу, многу добар филм! Одамна немав гледано некој навистина добар за кој ќе вреди да се одделат неколку часа. Не трепнав во текот на тие три часа, премногу интересно вклопена приказна за да си дозволиш да испуштиш миг.
    Бред Пит + Кејт Бланшет = убиствена комбинација, не знам зошто Кејт се глупира како плавуша, кога е едноставно скроена да биде црвенокоса !? Небитно, да се вратам на содржината.
    Базиран е на приказна од Фитцџералд и кога прочитав на одјавната шпица, знаев дека е тој, едноставно имав такво претчувство дека само тој би можел да склопи таква приказна. :)

Се работи за новороденчето Бенџамин кое се раѓа како старец и како што расте така станува сè помлад и помлад, за на крај како што се подмладува, постепено да заборава на сите важни сегменти од неговиот живот и да умре како бебе.
    Покрај чудната појава за неговиот обратен процес на „стареење“, се соочува и со неговата најголема љубов, Дејзи, која ја запознава кога таа има само 5-6 години и знае дека таа ќе биде жената на неговиот живот.
    Нивната врска постојано е бледа, лабава, никаква би рекла, таа е балерина и си има некои бубачки во глава, но откако ќе ја преживее тешката несреќа, ќе почнат да живеат заедно и ќе се соочат со ужасната вистина дека кога таа ќе биде стара и со збрчкана кожа, тој ќе биде младо момче и нивната врска едноставно не би можела да функционира и, другото ќе мора да го погледнете сами. Ако ве интересира, мислам. :)

Преубав, претопол и преемотивен филм, дефинитивно е меѓу моите омилени после I am Sam.
    Има многу интереси цитати, мене овој ми остави најголем впечаток, најверојатно зашто беше последната реченица, не знам, ама многу ми е емотивна зашто едноставно го опишува целиот филм во неколку десетици зборови.
    10/10

На avita, Mrs.Cuper и 1209 им се допаѓа ова.