Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    V for Vendetta
    http://en.wikipedia.org/wiki/V_for_Vendetta_(film)

Одамна немав гледано филм со содржина со волку озбилна и сериозна тежина. Секоја минута си има свое значење, секој детал е значаен. Уште кога дознав дека Портман глуми со сигурност знаев дека ќе потонам со заинтересираност во каучот гледајќи го. Совршена како и секогаш, и се восхитувам на тоа како може толку длабоко да се соживее со ликот што го глуми. А V, тој едноставно те тера да се вљубиш во него исто како Иви (Натали Портман)... Одма во него го познав типичниот глас на Ангентот Смит во Матрикс. Подобра комбинација не можеле да направат. Иако не го гледаш ликот, се заљубуваш во неговата суштина... Иако ја гледаш маската, се заљубуваш во самата идеја.

10/10

На Vikica.cuci и kravce им се допаѓа ова.
  2. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.576

Одамна не бев гледала волку добар филм ! Се преплетуваат спомени од војна , недолжни животи се одземени , и нормално се се враќа на некој начин !

10/10

3. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

Iron man 1 и 2 :)

Ќе го гледам и 3ката деновиве :hai:

Многу добар филм, и оваа рецензија се однесува на оние кои се по стриповите и суперхероите :)
    Приказната на Бетмен но во посовремена верзија во Марвел. Мене лично многу ми се допаднаа и двата дела, слушам третиот најдобар бил ^_^. Глумецот е предобар и улогава е створена за него. Го препорачувам за сите :) 10/10

4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    You are my pet
    Уште еден глуп филм :$ Малиов нема кај да живее, па ќе и се намести на девојкава да и биде домашно милениче. Ми се присака и мене едно вакво :wasntme: Можеше да биде поинтересен, имаше доста празни моменти некако...
    Almost love
    Овој ми се допадна :) Се изнагледав филмови со хепи ендинг. Ми се допадна хуморот и приказната и ликовите. Топло филмче за релаксација. Ким Ха Нул и младичов ми се ептен добар пар, девојката е стварно супер актерка.
    The lone ranger
    Филмов ми траеше предолго. Џони Деп во уште еден ексцентричен лик. Би сакала да пишам некој добар збор, ама напорен дури ми беше...сакав да мотам до крајот. Ништо ново, ништо невообичаено, дури и заморно.
    Shelter (6 souls)
    Филмов вреди заради главните актери, Џулиен Мур и Џонатан Р Маерс. Ми се допадна и крајот, неприфатливо ми беше поинаку да заврши. Добрата и скептична психијатарка ќе се труди да најде докази дека Адам ја измислува својата болест, за да наиде на нешто по натприродно. Во секој случај повеќе ми го задржа вниманието од Осамениот ренџер

5. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    со внуките мои го гледавме филмот т.е „The Amazing Spiderman" - значи немат поубав филм :D :)

6. The.Girl.Next.Door

The.Girl.Next.Door Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    18
    The First Time.. :rofl: Преубав филм.
    Јас обично несакам романтични такви,љубовни.Ама овој некако ми се допадна.!
    За двајца тинејџери е работата...
    Глумиците се Брит Робертсон и Дилан О"Брајан.
    ..http://www.youtube.com/watch?v=tBYmQsPDEUk
    Ете го..целиот филм!Па уживајте :) ;) :P

7. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Big Wedding
    Одлична актерска екипа составена од Роберт ДеНиро, Дијан Китон и Сузан Сарадон. Ги сакам тројцава актери, преинтересни ми се и мислам дека токму заради нив и ми се допадна филмов.
    За релаксација е одличен филмов.
    6/10

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  8. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.188
    40 days and 40 nights

Постар филм со Џош Харнет во главната улога.
    Поради разочарување во љубовта (го остава девојката), ликот на Џош решава да апстинира од секакви секс/љубовни активности во рок од 40 дена. :D
    Лошото е што во тие 40 дена ќе ја најде совршената девојка за него, но поради заветот што го дал, нема да може кутриот ништо да прави со неа. :D

Интересен, смешен, романтичен филм.

8/10

Прикачени фајлови:

• 40da40n.jpg
      40da40n.jpg
      Големина на фајлот:
      65,2 KB
      Прегледи:
      326
    На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    She's the man :) Прекрасен според мене.Давам 10/10.
    Одлични актери Amanda и Channing :* Идејава на филмов ми е фантастична,камо се да беше вака едноставно во животот :P
    Интересно филмче ќе ви насмее и ќе ве мотивира :) Вреди да се погледне ;)

10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Water for Elephants (2011)

Филмов е со добро познатите Reese Witherspoon и Robert Pattinson. Роберт е студент по ветерина, чиј живот драстично ќе се промени по еден несреќен настан. Така оставен сам на себе, ќе се придружи на еден циркус караван каде многу работи ќе му се случат, меѓу кои и љубов.. Не е лошо филмчето, ќе ви се допадне особено ако сте љубители на животни.

8/10

11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.654
    He Loves Me... He Loves Me Not

Филм кој во првите 30 минути дури е и досаден,но неопходно е да се погледа за да се фатат сите конци.Одри Тату во филмов се претвора од ангел во болна девојка.Немојте да дозволите да ве заведе нејзиното невино лице.
    8/10

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      12,1 KB
      Прегледи:
      613
  12. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Great Gatsby 2013
    Поради тоа што премногу ми се допадна книгата, а и главна улога е Леонардо ДиКаприо очекував многу од филмов и добив и повеќе од тоа. Пре предобар филм навистина. Подобар Гетсби од Лео неможам да замислам, иако целиот кастинг ми беше погоден. На почетокот бев само скептична за Ник, ама на крајот исто не ни можам да си замислам подобар Ник од него. Забавите ми беа врв, сакам и јас таму :lol: .
    Емотивна и реална приказна за Гетсби- сиромашно момче кое ќе натрупа големо богатство, ќе купи огромна палата со само една цел, да ја освои љубовта на Дејзи.
    Дефинитивно еден од најдобрите филмови кои што се направени според книга. Препорачувам.
    10/10

На Hipster и femina90 им се допаѓа ова.
  13. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.462
    Младиот дечко е на пат да го изгуби целото свое наследство бидејки се заљубува во девојка , која неговото семејство не ја одобрува. Интересно филмче ми го задржа вниманието

9/10

Прикачени фајлови:

14. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Epic (2013)
    Animation | Adventure | Family
    Stars: Amanda Seyfried, Colin Farrell, Josh Hutcherson, Beyoncé Knowles

Една тинејџерка изненадно пристигнува во тајниот универзум кој што е населен од забавни и единствени јунаци. Таа мора да ги здружи силите со нив за да го зачуваат нашиот и нивниот свет.
    Ми се допаднаа гласовите, но содржината ништо посебно, очекував мн повеќе. 7/10

Прикачени фајлови:

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.654
    The proposal

Маргарет е водечко лице во издавачка компанија,која се соочува со истекот на нејзината виза.За да не биде вратена во Канада,го уценува нејзиниот секретар да се ожени со неа.И тука почнува забавата.
    Слатка комедија!
    8/10

Прикачени фајлови:

На Anja98, axl-babe и anabel-a им се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Despicable me 2

Мене лично првиот ми беше подобар, не знам зашто ама некако малку акција ми имаше со мињоните,ми фалеше поише време со нив у кадар.
    Како и да се, се згазив од смеење на крајот, последната сцена ми беше врв.
    Анимираниве секогаш знаат да ми го направат денот, колку и да бил тиња.
    И за крај, еден мињон за носење ве молам!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=ZGwmM94zR1w

17. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    "Step up revolution" (2012)
    Искрено не беше лош, онака лесно филмче кога сакате нешто да гледате но да не внимавате на сите детали онака за релаксација. Кореографиите им се WOW :o Секој што сака танцување и малку романтика во тоа, нека го погледне обавезно. Главниот актер е чиста 10ка :lol:
    Јас би му дала 6 или 7 од 10 бидејќи нема многу заплети онака доста лесно филмче.

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    The Terminal

Ова е еден од филмовите за кои си велам: Како е можно да не сум го гледала порано?

Овојпат Том Хенкс го игра Виктор Наворски - Русин кој останува заробен на аеродромот во Њујорк поради тоа што нема валидни документи, а не може да се врати назад во родната земја бидејќи во меѓувреме таму избива војна. Останува без документи, без државјанство и без идентитет. Полека почнува да се прилагодува на животот во аеродромот, не откажувајќи се од остварување на својот план да го посети Њујорк. А која е причината за неговата посета на тој град - нема да откривам :)
    Поголемиот дел од дејствието се случува на аеродромот во Њујорк, што можеби звучи малку досадно, но тоа нека не ве залажува. Филмот е прекрасен! Ми предизвика толку измешани емоции и ме натера да размислам за толку животни филозофии, што добив чувство дека сум во пмс :lol:
    Том Хенкс е одличен како и секогаш!
    Го препорачувам!

На Elennaa и MandyLane им се допаѓа ова.
  19. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
  20. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    The pact

Хорор во кој има премалку потрошени зборови.Тишината доминира во филмот и ни раскажува за настаните.
    Еми и Никол по повод погребот на нивната мајка се враќаат во куќата во која порано живеле.Никол умира на самиот почеток од филмот,односно убиена е од човекот за кој никој не знае дека живее во куќата.
    Еми(другата сестра)доживува непријатни и потресни моменти поминати во куќата.
    Таа треба да дознае нешто многу важно,за нејзиниот кошмар конечно да заврши.

6/10
    Ми фалеше повеќе текст,зборови...на моменти досаден ми стануваше :worried: