Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Барав по интернетов превод на насловот на филмов на македонски, но не најдов, па си зедов за слобода да го преведам сама и го нареков Другата ќерка на Болејнови.
    Верувам сите знаете за кој филм се работи и дека голем дел од вас го гледале. Првпат го гледав во прва година факултет; ни го препорача професорката по драма кога ни кажуваше за Хенри и неговите вкупно шест жени. Бев скептик кога го спуштив зашто не сум љубител на историски филмови, ама во филмов тоа историското е избегнато колку е можно повеќе и поголем акцент е ставен на семејните врски и подготвеноста да се оди во крајности за пусти пари.
    Го начекав пред некоја вечер на телевизија, имаше најава дека ќе го емитуваат, и не ни помислував да го пропуштам. Предобра глума, костимографија и секси маж! Натали Портман е ненормално добра глумица, иако и Скарлет не заостанува. Сепак, ликот на Натали т.е. Ен Болејн е оној поради кој се случуваат најголемите проблеми и сплетки во цел филм.
    Филмиште кое, не топло, туку жешко го препорачувам.

На 1209 и Camellie им се допаѓа ова.
  2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.188
    The bone collector

Еден од подобрите трилери кои воопшто сум ги гледала.
    Не пишувам рецензија, зошто сигурна сум дека повеќето го гледале, поготово оние што сакаат ваков жанр.
    Тие што не, веднаш нека го гледаат, топла препорака.

Џоли не ја сакам многу ко актерка, секаде ми е некако бичи, али овде добро си ја одиграла улогата. А за Дензел не знам што да кажам, човекот е сјаен актер.

9/10

Прикачени фајлови:

• tbc.jpg
      tbc.jpg
      Големина на фајлот:
      129,7 KB
      Прегледи:
      489
    На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Американска пита 2, прееска го даваа на Сител 3. Сум го подзаборавила филмот, ама толку се немам смеено одамна :rofl:
    Рецензија мислам дека не е потребна :)

4. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Mean Girls 1,2 :)
    Тинејџерски филм....
    Една девојка постојано се преселува, има 16 или 17 год, незнам...
    Во првиот дел, таа се здружува со најпопуларните девојки во училиштето нарешени Пластикс
    Во вториот дел таа е во друго училиште ама и таму има Пластикс ама други девојки се, и сега таа постојано се бори против нив...
    Може и не објаснив најубаво, ама ајде :rofl:

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    The conjuring
    Cемејство се сели во нова куќа која испаѓа дека е опседната, па на помош повикува брачен пар кој се бави со истерувања на демони итн.
    Oд мене 7.5, крајот многу не ми се допадна, инаку добра замисла, имаше некои страшни сцени, не е досаден ти го држи вниманието :)

6. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Now you see me
    Еве ви трејлер. :D
    http://www.youtube.com/watch?v=4OtM9j2lcUA

Мене искрено ми се допадна филмот. Се работи за 4 магионичари кои ќе бидат избрани. Тие се спојуваат во една група и настапуваат насекаде со тоа што ограбуваат банки, па полицијата ќе ги брка. А зад нив стои еден мистериозен човек во кој не би се ни посомневале. :) Ако сакате магија, трикови, мистериозност- препорачувам :D
    9/10

7. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Evil Dead
    Филмчево убаво.
    Одамна немав гледано хорорче и еве седнав денеска си го изгледав Зли Мртви. Ми се допадна римејков, подобар од оригиналот. Изобилуваше со крвави сцени филмов а и доста гадни, напнат, страшен.
    Глумата од девојката во главната улога ептен ми се допадна, а и тој шо го глумеше брат и(од Црвенкапа) ми е преубав.
    На почетокот почна малку досадно, но натаму е преинтересен.
    Го препорачувам на сите њубители на хорори.
    7/10

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Тројцата будали

Разиграна комедија која на моменти ќе ви донесе солзи во очите од смешните инсерти.
    "Будалите" се оставени во дом за деца без родители,и постојано чекаат некој да посака да биде нивно семејство.
    Стануваат најдобри другари,а воедно и најтемпераментните деца во домот.Се што ќе направат е промашено,но од друга страна смешно.
    На пат е да се случи затворање на нивниот дом,поради нивните пакости.За да не се затвори домот потребни се околу 800 милиони долари. :o
    Тие ја превземаат одговорноста во свои раце и ветуваат дека нема да дозволат домот да се затвори.Како ќе ги заработат парите и што се ќе доживеат,оставам на вас да откриете :)
    9/10

9. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.188
    Fast & furious 6

Искрено, не се ни сеќавав дека Лети загинала некако во 5ти дел, а го гледав.
    Значи акција ко акција, али ништо не сум запамтила. :D

Еден од подобрите акции-серијали, но кастингот си го прави своето. Вин Дизел е роден за вакви улоги, Пол Вокер исто, додека за девојкиве само пофалби. Оваа Мишел малце ме нервира оти се во вакви улоги мислам дека е, секаде само знае да мава и крши глави.
    На крај не ми се допадна што загина девојката на Хан, а пoсле и тој.
    Кога го видов тоа, ми текна на третиот дел (Tokyo drift), кога беше со друг актер, па се појави само Хан кој му беше како ментор за возење. На крај Хан умира, ваљда ова е пред тоа, не знам, така ми останало во сеќавање.
    Најавата за седмиот дел не можеше да биде подобра. :D

8/10

Прикачени фајлови:

• ff6.jpg
      ff6.jpg
      Големина на фајлот:
      227,7 KB
      Прегледи:
      356
  10. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    сама гледав и тоа во темница и кун 2 гледав "The Awakening Blue Lagoon" леле преубав филм ви препорачувам да го гледате ептен е преубав филмче :D :$

11. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    The Big Wedding [2013]
    Одамна се спремав да го гледам и денес му дојде редот.Мене ептен ми се допадна, имаше доста смешни сцени.А и актерската екипа ја погодиле.

12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Во потрага по стан
    Млад брачен пар бара нов стан, а во меѓувреме сопругов пишува статија за запознавање партнер по телефон, статија која би требало да му донесе унапредување.
    Дали ќе му донесе унапредување и колку успешно истражување ќе направи тој додека ја пишува статијата... останува на вас да видите (ако сакате да видите).
    Не го фатив од почеток, но ми се допадна и го догледав. Чудно филмче, малкуцка подизопачено, ама се јадеше. Фино баш.
    http://www.imdb.com/title/tt0191787/

13. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    THE FIRST TIME

..што да кажам..ок филмче за тепање време..мене не ми се допдна нешто посебно,некако како се да се случува на едно место,се се врти само околу двајца..не е толку лош ама има многу поубави тинејџерски филмови..
    Мислам дека сите разбирате така да еве ви рецензија на англиски :D
    Dave Hodgman (Dylan O'Brien) is a high school senior who spends most of his time pining away over Jane Harmon (Victoria Justice), a girl he can't have. Aubrey Miller (Britt Robertson), a junior at a different high school, has an older boyfriend Ronny (James Frecheville) who doesn't quite understand her or seem to care. A casual conversation between them sparks an instant connection, and, over the course of a weekend, things turn magical, romantic, complicated and funny as Aubrey and Dave discover what it's like to fall in love for the first time.

6/10

14. khaleesi1

khaleesi1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    52
    One day (2011)
    :inlove: После дипломирањето Ема и Декстер ке поминат една нок заедно (но нема да спијат :) ) и оттогаш стануваат најдобри другари. Филмот го прикажува секој 15 јули(денот кога се запознаа) наредните 20 год и прикажува до каде се тие со нивните животи.
    Инаку е драма/романса... А актерите прекрасно глумат посебно Ен Хатавеј :inlove: :)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    25.552
    The Lords of Salem
    Иако прочитав дека тема е окултизам, вештерки бла бла, сепак му дадов шанса само поради Роб Зомби, бидејќи му го сакам специфичниот начин на режирање хорори.
    Ама... Лошо.
    А се трудев да најдам и најмала причина за да ми се допадне, ама не.
    За режијата пак немам забелешка, за самата кинематографија... ама сценариото и приказната- :x
    Катастрофа...

16. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Очекував барем малце по интересен да ми биде ама јок.
    Романтична прикаска некаде во Грција.
    Целата приказна се одвива околку разговорот кој го води парот , за нивното запознавање некогаш , за стравот од иднината за љубовта која ја имааа-ле....

Прикачени фајлови:

17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    The Croods
    Интересно анимирано филмче за едно семејство од пештерски луѓе, кои се плашат од непознатото и многу ретко ја напушта својата пештера. A oткако истата ќе биде уништена, приморани се да тргнат во потрага по нов дом. Полека започнуваат да ги откриваат убавините на природата и започнуваат урнебесна авантура :)

На khaleesi1, dejana2 и ariela09 им се допаѓа ова.
  18. Madonna

Madonna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    148
    Одлична семејна комедија...докажани глумци Роберт Де Ниро, Сузан Сарандон, Дајан Китон,Робин Вилијамс,Кетрин Хејгл,Аманда Сејфрид и др.- одлична екипа.
    Го препорачувам филмчево.. за да ви се подобри расположението во спарниве летни вечери :)

Прикачени фајлови:

19. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.188
    While she was out

Осамена жена која е измачувана и несреќна во бракот. Ким Бесинџер е во оваа улога.
    Вечерта пред Божиќ оди на завршно купување, едвај наоѓа место за паркинг, а до неа има автомобил што зафаќа две места. Таа изнервирана му пишува порака на возачот и му ја остава. Кога се враќа, гледа дека направила голема грешка. Колата им припаѓа на четворица младичи, кои се криминалци, мрднати и шлакнати. Почнуваат да ја малтретираат, а еден од чуварите кога ќе се обиде да и помогне, го убиваат.
    Таа е сведок, па мора и неа да ја убијат. Почнува една борба за живот, или ќе ги убие таа, или ќе ја убијат нејзе.

Не е хорор, бидејќи јас го изгледав, а не гледам нешто блиску на тој жанр, но сепак не е најнормален филм. Психо трилер, ај така да го наречам.
    Уште не знам дали е глупав или извонреден, дали има некоја скриена идеја за тоа до кога може човекот да трпи насилство и кога и тој ќе се мрдне.
    Али секако го задржува вниманието.

6/10

Прикачени фајлови:

• wswo.jpg
      wswo.jpg
      Големина на фајлот:
      130,7 KB
      Прегледи:
      243
  20. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    A walk in the clouds

Еден од моите омилени роматични филмови, не ми беше гледан над десет години и повеќе и случајно се сетив на фимот и си го симнав. Едноставно многу ми е убав овој филм.
    10/10