Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    The Big Wedding (2013)
    Comedy
    Stars: Robert De Niro, Diane Keaton, Katherine Heigl

Дон (Де Ниро) и Ели (Китон), во улога на разведен пар, коишто треба да се преправаат дека се среќно венчани на венчавката на нивниот посвоен син. Биолошката мајка на нивниот син, којашто исто така ќе присуствува на венчавката, е една Католичка од Колумбија. Таа не знае дека посвоителите не нејзиниот син се развеле.
    Во присуство на фамилијата и сите пријатели, нивната измама незапирливо прераснува во вознемирувачка и непријатна смешна приказна за врската којашто се испреплетува.

Не дека очекував многу од филмов ама неможам да сватам толку јака актерска екипа и толку потрошени пари за комедија без содржина.Мислам ако им се одвишок пари на продукцијата нека фрлат наваму :lol:3/10

Прикачени фајлови:

2. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Shoot to kill..Прекрасен филм на секого би го препорачала :)

3. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    The butterfly effect
    ПРЕУБАВО филмче! Баш со вистинска замисла, и вистински заклучок.
    Кој не го гледал морално,подхитно да го гледа!
    10-10 од мене!

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Да не беше оној со тепање и нунчаки? |(

5. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Now you see me

По толку фалење на филмов во темава и кратките коментари во врска со содржината, морав да седнам и да го изгледам.
    Морам да признаам дека филмов е еден од подобрите кои сум ги изгледала годинава. Самата содржина те прави напнат, а во исто време и те тера да се насмееш.
    А, и дефинитивно не очекував таков расплет. Во ниту еден момент не помислив дека таков ќе биде крајот, што ми остави голем впечаток. Ретко кој филм може да те изненади на крајот.
    Во исчекување на вториот дел :)
    Оценка: 9,5/10

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      10,3 KB
      Прегледи:
      361
  6. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    The Big wedding

Заборавив да пишам за овој. Дајан Китон ми е една од омилените актерки, да ми ја стават пред мене ќе и се клањам. Ама во филмов ми беше премногу просечна. Како и целиот филм. Пробале да направат нешто поинаку, само не знам колку е успешно. Мене на моменти дури језиво ми дојде, ги гледаш стариве од една страна само околу секс им се врти муабетот и Топер Грејс како 30-годишна девица :^) . Чудно, чудно. Кетрин Хејгл ми остави изнанадувачки добар впечаток тука, ама онаа Аманда не знам зошто се дефинира како актерка.

Резиме: јас сакав со мајка ми да го гледам, дури и во кино планиравме да идеме. Среќа што не отидовме и што сама го изгледав, во седиште ќе пропаднев инаку.

На Lemony му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Now You See Me (2013) :rock: :rock: :rock:

Најдобриот филм што сум го гледала. Заслужува чиста 11-ка, не 10-ка.
    Драма, мистерија, трилер и криминалистика. Магичен филм, магија преовладува во него.
    Филм кој не ти дава да стиснеш пауза, филм на кој одвај чекаш да видиш кој е следниот потег на главните улоги. Глумицата е таа од тоа Шопахолих, а другите ... ќе ги видите.

Ќе се изненадите во позитивна смисла од изборот на глумци, а и од самата приказна.
    TIME WELL SPENT!

Се работи за 4 магионичари кои ќе бидат избрани да бидат дел од една од најголемите проневери на пари во светот. Секако, сето тоа проследено со магија. Нема да им верувате на очите, а богами и на крајот.
    Ако сте љубител на магија, на измами и илузија, ова е вистинскиот филм за вас.

На Barca-Gril и Lemony им се допаѓа ова.
  8. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Shoot to kill се вика, на планина беа игубени таму се тепаја итн :D

9. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Now You See Me
    Го гледам втор пат, но сега на каде каде подобра снимка.
    И после второто гледање на филмов сум исто толку имперсионирана, да не кажам овој пат и малку повеќе.
    Над мене гледам доста го имаат гледано, се согласувам со се што имаат кажано.
    Си сакам вакви филмови, мислев дека 21 е најдобар, но овој го надмина. Кастингот беше предобар, секој актер го погодиле и ми беше совршен за улогата. Приказната одлична, супер смислено филмче, а уште подобро реализирано. Мистерија, трилер, акција, се има во филмчево. Буквално ќе се препотите дури го гледате.
    9/10

10. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Adore

Чудно филмче, ама едно од подобрите што ги имам гледано во последно време. Навистина невообичаена приказна, за две мајки кои ќе се заљубат во синовите. Вака звучи премногу забегано, но доста поинаку е претставено во филмот. Ако за ништо друго, вреди за мужите да се гледа, презгодни, да не знаеш кој да сакаш да го прибереш. И пејзажите, ах таа Австралија. :)

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Life of Pi

Прекрасен филм. Кој не го гледал - гледајте го.
    Нема да зажалите..

12. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    25.553
    Mama

Доста језив, ама премногу компјутерска работа, не ме влечат хорори со толку ефекти, што знам, повеќе сум за пореален "изглед" и тема.
    Ама во секој случај има солидна и малце потресна приказна, не е нешто веќе видено.

13. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Despicable me 2
    Конечно.И овој е многу интересен исто како и првиот.Гру се заљубува. :D Многу ми се слатки овие minions, читав дека ќе имало уште еден дел само со нов, едвај чекам.И да, Агнес ми е омилена :inlove:

14. Victory15

Victory15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    161
    Forever Strong - Поучен филм кој раскажува дека во животот треба да донесеме многу правилни одлуки, исто така, во овој филм пронајдов некое мотивациско чувство за спорт и за креативност. За подобрување на животот и моите идеи, замисли и амбиции... :fubar: Значи земање на конците во свои раце!

15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    We're the Millers (2013)
    Типична американска комедија со тој американски хумор кој не знам како не им здосади.
    Мене ми беше ок филмот, веќе ги навикнав овие филмчиња, не е ништо поретардиран во морето ретардирани комедии. Имаше неколку ок моменти.
    Џенифер Анистон е толку остарена, огрубена и гадна, ауф. И дефинитивно не се потрудила околу улогата за стриптизерка. Благо речено патетична. Ако тоа требаше да биде жешко и секси, јас сум принцеза.
    Децата беа ретардирани, како со улогите, така и во глумата.
    Типот можеби беше најсолиден од сите.
    Дејвид, ситен дилер на марихуана ќе биде приморан да обезбеди транспорт на поголема количина на дрога од Мексико во САД, за да се извлече од неволјите.
    За да поуспешно да изврши задачата, ќе стане дел од измислено семејство кое ќе му помогне во планот...

На figgiMK, Agrona и bittersweet им се допаѓа ова.
  16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Knowing со Николас Кејџ во главната улога.
    Станува збор за сликање на иднината(конкретно за наредните 50години) од страна на ученици.Иако задачата е да се нацрта слика,една од ученичките,која ја сметаат за чудна,на листот хартија ќе напише само бројки.По 50 години ќе биде отворена временската капсула во која се наоѓаат цртежите,и ќе бидат поделени на сегашните ученици.Цртежот ќе стаса до рацете на Кејлеб,чијшто татко по долго истражување ќе констатира дека на листот се напишани датите,координатите и бројот на жртвите во несреќите кои се случиле во изминатите 50 години.Исто така ќе го открие и денот на крајот на светот.Верувајќи во кодираната порака,ќе се обиде да промени нешто.

Прикачени фајлови:

На ElenaRbd му/ѝ се допаѓа ова.
  17. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    4.061
    Now you see me - Чиста 10ка за филмов ! Дефинитвно еден од најдобрите филмови што сум ги гледала толку е неизвесно што едвај чекаш да видиш што ќе се деси понатаму а крајот е дефинитвно врв . Браво за филмчево :))

На MarcheloGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    29.385
    Now you see me(2013)
    Да не пишувам пошироко рецензија, само ќе кажам предобар, непредвидливо до самиот крај, башка Dave Franco e :inlove: 10/10

19. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.831
    Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole - 2010.

Цртан филм, бувови, борба на добро и зло, победува доброто, но мора да се платат одредени жртви. Хероизирани бувчиња, добра приказна, чиста анимација и прекрасна музика.
    За оние кои сакаат англосаксонска метафора врз нацртано сценарио, препорачувам. Кралски тип на цртан филм, кој те тера да сакаш да полеташ.

20. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Грешка си, се заљубуваат во детето на најдобрата пријателка.
    Така, Лил се заљубува во Том, а Роз во Иан. А Лил и Иан се мајка и син, исто како и Роз и Том.