Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Scary moVie 5ти дел
    Па скери мови како скери мови,сличен на претходните делови,само ми се свиѓаше тоа што немаше гнасни сцени какви што можат да направат :D
    Тематиката иста. Пародија.
    од мене 7-10

2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.658
    We Need to Talk About Kevin

Психолошки филм ,кој задира длабоко во умот.Станува збор за безусловната чудна љубов на мајката кон своето дете,кое израснува во монструм.Таа застанува на негова страна и по извршениот масакр во училиштето,убиството на сопругот и ќерката.Гледајки го си мислев ,колку и да се трудиш и вложуваш во децата секое од нив има некој зацртан пат ,понекогаш како во овој случај,за жал.
    Реален ,морбиден,потресен.Препорачувам.
    8/10

Прикачени фајлови:

На Vikica.cuci му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    The Bling Ring

Интересен ми беше филмот, вистинска приказна е неколку тинејџери ги ограбуваат домовите на познатите, болни по мода и по забава :D 8/10

Има ли некој што не го гледал Now you see me :D Ајде и јас да дадам оценка 10/10 ;)

4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    25.553
    Wind Chill

Само ќе кажам дека премногу ми се допадна, од секој аспект.

5. snow.flake

snow.flake Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    24
    Undisputed 2-супер филмче со Јури Бојка е :P

6. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765

Coraline

Предобар филм. Морничаво добар поради копчињата на очите. Сепак ми се допадна реалноста во филмот. Го препорачувам на оние кои го немаат гледано. 8,5/10

На Trnche и Shelea им се допаѓа ова.
  7. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Adore
    Чуден филм, многу чуден.
    Знаев отприлика што е темата на филмов, ама не ни очекував дека толку многу ќе ми се допадне. Несекојдневна приказна, доста оригинална и одлично реализирана. Наоими Ватс ми остави предобар впечаток и во овој филм, а и Робин беше одлична. За момците немам зборови, да незнајш кој е позгоден. А и пејзажите беа прекрасни.
    Кој го нема гледано, а планира да го гледа нека не го отвара спојлерот :!:
    Лил и Роуз се најдобри другарки. Подоцна Лил има син(Иан) и Роуз има син(Том). Се е нормално се додека Роуз и Иан не започнуваат романса, а малку подоцна и Лил и Том. Тука започнува и самиот заплет на филмот. Најпрвин мислев дена Лил и Том се заедно само затоа што Роуз и Иан почнаа први и Том ги виде, но сепак на крајот се дознава дека навистина се сакале.
    Како што кажав доста чуден филм, но сепак го препорачувам.
    8/10

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Trance
    Се изначитав критики на нет, како луѓево очекувале нешто вау или што ти знам од Дени Бојл... мене филмов ми беше ептен забавен. Се усложнува, си поигрува со умот, актерите беа и повеќе од одлични, на моменти не знаеш до каде завршува реалноста, а почнува нечие сеќавање или фантазија. Јас сум си фан на Џејмс Мекавој, мажулево ми е ептен неодоливо, башка тоа акцентот, мх! :D Росарио Досон... прекрасна, секси, интелигентна жена, клучен карактер за вакво добро филмче. Мене ми се допадна и го препорачувам. Почна некако смотано и чудно, ама текот на настаните го доведе до супер филмче.

На Mermaid90 и MandyLane им се допаѓа ова.
  9. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Adore (2013)

Преубав филм, со несекојдневна соджина. :inlove:
    Ми се допадна, јас сум љубител на заплети и драми.
    Се работи за две најдобри другарки кои се заљубуваат во each other's деца.

Од мене има 10/10.
    Одличен избор на глумци, Лил беше преубава, како и нејзиниот син.

10. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    После неколку години, се решив пак да го гледам ( а ретко гледам филмови по втор пат )

Memento (2000 )

Трилер, мистерија
    Во режија на Кристофер Нолан :rock:

Се работи за тип кој поради траума страда од губиток на краткотрајна меморија, и е во потрага по убиецот на неговата жена, воден од бројни белешки и полароид слики, кои ги прави со цел истите да му помогнат да запомни некои клучни детали, што би му помогнале во истрагата.

Оцена : Стотче :D
    Се шалам, 10/10

Филмов го вбројувам во моите топ 10 и истиот бара максимално внесување дур го гледаш, така да прво најадени, наспиени, и одморни, па дури после пуштајте го :D

11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    48.641

The Hunger Games или нашки Игрите на Гладта.

Толку ми беше дебилен филмов едвај го изгледав.Не знам зошто толку сите го исфорсиаа ,си реков ајде и јас да го погледнам ама зажалив. Воопшто не ми се допадна.

The Hunger Games is a 2008 science fiction novel by the American writer Suzanne Collins. It is written in the voice of 16-year-old Katniss Everdeen, who lives in the post-apocalyptic nation of Panem in North America. The Capitol, a highly advanced metropolis, exercises political control over the rest of the nation. The Hunger Games are an annual event in which one boy and one girl aged 12–18 from each of the twelve districts surrounding the Capitol are selected by lottery to compete in a televised battle to the death.

Содржината ниту ми беше нешто посебна ниту ми остава некој посебен впечаток. Мислам дека е прецент.

12. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    grown ups 2

Се пресмеав. 5/10

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      28,8 KB
      Прегледи:
      509
    • image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      25,6 KB
      Прегледи:
      509
    • image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      27,4 KB
      Прегледи:
      509
    На jjoovvaannaa и Agrona им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    The hunger games
    Одамна сакав да го гледам, сум го заборавила :tmi: Не сум ја читала книгата, па не можам да правам споредби, мене ми се допадна филмов. Ми се допадна што дејствието се одвиваше полека, не се брзаше сите работи да се стават во една сцена за да има некоја голема акција. Имавме концентрација на девојката (браво за Џенифер) нејзините емоции, мисли, карактер, да можеш подлабоко да навлезеш во нејзиниот лик и нејзината цел. Некој би рекол дека има празни моменти, моменти каде нема никакво дејствие. Мене баш тие ми се допаднаа, како да и го мериш пулсот, толку добро беше пренесено. И замислата на книгата-филмот, кон каде може да отидеме ние луѓето.
    Вториот дел обавезно го гледам.

На the.vampire.girl, xxx-ba, Vikica.cuci и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    The Bling Ring (2013)
    Филмот е инспириран од вистински настан. Група тинејџери се опседнати со славните па тие почнуваат преку интернет да ги следат познатите со цел да му влезат во домот и да ги ограбат. Нивни жртви ќе бидат Парис Хилтон, Орландо Блум, Линдси Лохан, Рејчел Билсон и други.

Мене искрено не ми се допадна воопшто филмот тапа некако, изгубив 89 мин. за живо џабе. :Down:
    Ми се допадна само музиката во филмот и облеката другo ништо.
    3/10 (само поради музиката) :wasntme:

На RiRii му/ѝ се допаѓа ова.
  15. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.188
    The first time

Не е типичен тинејџерски филм, со глупа приказна и остало.
    Филмот е многу реален, како во поглед на запознавањето на двајцава, така и за првиот пат.
    Ми се допадна што не е претставено ко мед и млеко, и дека не цутат ружи после тој фамозен прв пат, баш во случај кога и двајцата немаат поим што прават, туку дека е нормално да се чувствуваш чудно. :)

Многу слатки ми беа и двајцата, си одговараат ептен.

Еден од подобрите тинејџерски филмови подооолго време што сум ги гледала.

9/10

Прикачени фајлови:

• tft.jpg
      tft.jpg
      Големина на фајлот:
      284,5 KB
      Прегледи:
      434
    На Adi888, Sanniii, sweet-cherry и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    420
    :clap: :rofl: Конечно некој кој размислува исто како мене, во врска со тие "празни" сцени.

Инаку,
    Paranoia

Океј филмче, не ми остави којзнае каков впечаток, просечен за тепање време. Еден тип треба да го шпионира поранешниот партнер на еден друг тип со кој работи во истата компанија и има сега тука напнати сцена... тоа е тоа.
    6/10

Прикачени фајлови:

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Исто и јас, го гледав овој филм и ви го препорачувам, интересно до самиот крај. Малку повеќе фантазија, сајенс фикшн би рекла но сепак вреди да се гледа
    9.5/10

18. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    The Bling Ring 2013

Прилично нов филм, се работи за група тинејџери кои сакаат да бидат како своите идоли и ги ограбуваат нивните домови. Интересен филм, но прилично празен. Нема некоја поента.

Ми се допаѓаат глумиците, дефинитивно добар избор.
    Ема не ја бива за овие лесни филмчиња каде што е никој и ништо, и дефинитивно незнае да пуши. :D

Додека, Клои и Сем беа преубави луѓе, се заљубив готово.

Слики:
    2/10 и тоа 1 за музиката и 1 за целата облека и накит.

19. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    The Hunger Games

Преубав филм, многу ми се допадна.
    Се работи за една традиција, која се обидуваат да ја одржуваат. Инаку, да речеме од 12 села или таму окрузи се бираат по едно момче и едно девојче да се борат меѓусебно, додека не испадне победник. Традицијата е наречена Игрите на гладта. Во тие 74 години, никогаш не се пријавил доброволец, но некогаш семејството ти е се, и ти би направил се за него. Акција филм, проследен со научно-фантастички елементи.
    Од мене 10/10. Џенифер одлично ја заврши својата работа, ни ги пренесе сите емоции, сите стравови и сета љубов, нам, гледачите. Ру беше преслатка, ох срце мало.

Тоа беџот што го имаше, прекрасно парче. Дефинитивно на листата must-have ми е. :inlove:

На 1209, xxx-ba и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  20. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    The way back
    Филмот е снимен според вистински настан. Дејството започнува во Русија, Сибир, кога група затвореници успеваат да избегаат од логорот и од Сибир, преку Хималаите да стигнат до Индија.
    Мене многу ми се допадна филмов. Одлична актерска екипа, а особени Колин Фарел ме изненади пријатно. Приказна за човечката издржливост, надчовечки напори и мотивираност да се стигне до целта.
    Одлична камера, автентични места и пејсажи.
    Нема да им се допадне на оние кои сакаат акција. Овде дејството се одвива споро, во мачна атмосфера.
    Но е доста инспиративен и дава добра слика за едно време, режим и човечки судбини.

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      11,5 KB
      Прегледи:
      196