Форумџика на годината

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Inescapable!

Татко таен-агент ја бара својата изгубена ќерка. Дејствието се случува во Сирија, татковината на главниот актер. Одоколу и минимално е претставен начинот како функционира власта таму. Колку само да имаме некаква претстава.

На филмот му фалеше може некоја подлабока содржина. Многу непотребни ликови и елементи. Сепак ми се допадна главниот актер, некако имаше некоја харизма во него.
    Многу лош и лошо oдглумен крај. 5/10

http://www.youtube.com/watch?v=4qzdMCuFptc

2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Everybody's fine

АХН ме изненадуваат се попозитивно. Одамна сакав да го гледам филмов и конечно дојде и тој момент. Искрено, очекував некој смешен, веселкаст филм со ептен happy end. И добив, 100 пати подобар реален филм со реални проблеми. Сопругата на Френк неодамна починала и тој традиционално ги собира децата кои живеат во различни делови од Америка на скара. Но сите му откажуваат и тој решава и покрај здравствените проблеми да ги посети. Така ги открива сите работи кои жена му не му ги кажала, односно како таа бирала да му ги каже само убавите вести.

Ми се допадна приказната ептен, а за Роберт Де Ниро немам зборови, феноменален. Дру Баримор искрено никогаш не ми се допаѓала, премногу ми е 'бледа' како актерка и таква е и во филмов. Кејт исто, ништо посебно. Цел филм дефинитивно во носи Де Ниро, и навистина вреди да се изгледа.

На Mermaid90, Vikica.cuci, senza.parole и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    ^ Не ми се верува, само што дојдов за истиов филм да прокоментирав.
    Ја гледам одамна рекламата на АХН и никако да го изгледам филмов, конечно го фатив од почеток.
    Oдличен филм, прекрасен, филм со огромна поента и поука на крајот. Ме разнежни, ми се заводенија очите повеќе од еднаш. Одлична екипа, Роберт Де Ниро никогаш не може да биде просечен, во секоја улога е брилијантен, ги оправда моите очекувања.
    Приказната е навистина реална, филм во кој секој може да се пронајде на свој начин, помалку или повеќе.
    Силна 9ка, затоа што верувам дека нема човек до кој нема да допре, и да го разнежни па и замисли дали сите по некогаш знаеме да ја сокриеме вистината па макар и за некој глупост.
    Совршен за неделно попладе.

" If the mountain won't come to Mohammed, Mohammed must go to the mountain"
    http://www.imdb.com/title/tt0780511/

На Mermaid90, tigerlady, Madonna и 2 други им се допаѓа ова.
  4. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    морам да го гледам нема утка филм со Де Ниро него Хипстер кажи ми на која страна го најде на нет? :)

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    На Ахн го гледав и јас редхет, али еве ти линк да го гледаш онлајн
    http://watch32.com/movies-online/everybodys-fine-2646
    Или со превод на српски, смао треба да се регистираш, ништо страшно
    http://www.leptiricabioskop.com/?post_t ... vi&p=17817

Или па најпаметно ако имаш инсталирано Utorrent симни го од тука
    http://thepiratebay.sx/torrent/5333975/ ... 337x_-Noir

На redhat му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    25.553
    Tucker and Dale vs Evil

Едно катастрофално недоразбирање, каде лошите се всушност добри, добрите се лоши, исполнет со црн хумор... Доста забавно филмче на еден несекојдневен начин.

На Mrs.Cuper, Sexybaby86, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167

Everybody's Fine

Лелеееее... ;(
    Mногу ме растажи филмов. Многу. Не сум го видела Роберт Де Ниро во ваква улога. Колку ми беше жал за него. Но навистина понекогаш е така, сите лажат дека се добро, само да не ги разочараат најблиските дека не е се’ како што се очекува од нив.
    Многу реален филм, имав грутка во грлото скоро цело време. ;(

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Мислам дека доста укажува и на тоа колку ние сме полни со предрасуди и како ги оценуваме луѓето врз физичкиот изглед... ако решиш по сериозно да му пристапиш :D мене ми беше супер фан :)
    Јас го гледав
    World war z
    Уште едно зомби филмче. Бред Пит сите ги тепа, најбољи е, најпаметен и прв го дознава лекот. За мене мислам дека Dawn of the dead (заедно со Шон оф д дед) ќе остане меѓу првите и најдобри зомби филмчиња. Овој не беше лош, имаше некои моменти глупави, мислам дека фактот што е Бред Пит во филмов, му ја дига оценката. Толку.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Shakespeare in Love
    Незнам по кој пат го гледам филмов и повторно ми ги буди истите емоции. Мене ми е предобар филмов, никогаш нема да ми стани досаден, доста емотивен, интересна приказна.
    Препорачувам
    9/10

10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.054
    Допаѓања:
    178.869
    Ten Inch Hero 2007
    Не знам како филмов не сум го открила претходно, срам да ми е, Jensen Ackles глуми :$
    Забавно тинејџ филмче, со добра екипа која успева да долови битна поента во животот, дека не е се во надворешниот изглед. Филм као филм, назад во реалноста е друг муабетот. :) Дел од филмов е предвидлив, дел...па и не толку. Препорачувам. 8.5/10
    Jensen е доказ дека може да биде секси на толку многу начини :$ :D

Прикачени фајлови:

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. serena123

serena123 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Now You See Me.....-ПРЕКРАСЕН ФИЛМ КОЈ ВРЕДИ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ....Нема да зажалите верувајте..... :) :) :P 10/10

На Barca-Gril му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.824
    Допаѓања:
    25.553
    See No Evil

Немам некој посебен коментар.
    Типичен слешер.

13. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.316
    Допаѓања:
    13.429
    собарката во менхетен
    лимонатка филм, но супер одиграно.Како и секогаш џенифер лопез не ме разочарува :)
    10/10

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.658
    The Boy in the Striped Pajamas

Како може животот да изгледа поинаку ако немаш поим што всушност се случува во него.Тогаш и твојот татко е херој,светот е одличен ,и несреќата на другите луѓе кои се родиле поинакви да не ја приметуваш.Се дури љубопитноста не те натера да го пробаш лошото колаче на среќата.И тогаш е крај.
    Книгата не сум ја читала,не знам дали крајот на филмот се совпаднува со неа,мене некако филмот ми делуваше недоречено.
    8/10

Прикачени фајлови:

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Breakfast at Tiffany's

Преубава класика. Не преубава, одлична. Паметно искористени скоро 2 часа.
    Уживав во секој миг од филмот, многу добро поврзани работи, без досадни сцени.

Се работи за една млада девојка, која си го живее животот во Њу Јорк. Како мала била мажена, но побегнала, сметајќи дека тоа не е за неа. Секојдневната рутина и го исполнува животот, но скорото доселување на еден згоден тип над неа, и го променува животот.

Одри беше неверојатна, прекрасно одглумено. Песнава ја смени скроз, предобро изведено. Чиста 10-ка.
    http://www.youtube.com/watch?v=uDoNZVYvhQQ

На 1209, lunicka и Hipster им се допаѓа ова.
  16. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Parental Guidance

Многу интересно лесно филмче што ќе ве релаксира и насмее. Одличен е за овие врнежливи денови. Препорачувам! Доколку имате време погледнете го трејлерот. :)

http://www.youtube.com/watch?v=sP-uO3B8ip0

17. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl' (2003)
    Предобар филм,мачно ми е да пишувам за што се работи еве ви трејлер :tmi: патем Johnny Deep e закон во филмов :D
    http://www.youtube.com/watch?v=0Z1XpfbuZOA

18. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    before midnight!
    Дијалог на две души.

Тука нема акција, поточно има душевно разоткривање, толку длабоко и искрено. Се претставуваат луѓе кои не се плашат да зборуваат за своите чувства и ставови. Луѓе кои светот го гледаат од еден поинаков агол.

Се полемизира за начинот на кој се доживува љубовта. И тоа за онаа која не не заробува, туку ни ги отвара границите.

Леле колку е сето ова она за кое си сонував цел живот и јас. Целиот начин на функционирање на главните ликови е скокотлив и сладок. Ме освоија! Грижата за нивните деца, свесноста дека и двајцата не се совршени човечки битија кои секогаш би знаеле како правилно да се однесуваат како стереотипни романтични вљубенковци и родители. Одлично сценари(ј)о!

Ми се допадна и краткото мешање и отсликување на неколку различни генерации на луѓе кои доаѓаат од различни земји и култури.

Во филмов нема некои егзотично блескави појави, нема богатства, ниту некои проѕирно американски ликови и приказни.

Но прикажани се едноставните убавини. Оние кои се всушност и тие битните.

8/10

Мора да ги гледам и претходните два филма, не се сеќавам баш убаво на нив, одамна ми се гледани.

Прикачени фајлови:

• images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      11,7 KB
      Прегледи:
      263
    • images (2).jpg
      images (2).jpg
      Големина на фајлот:
      12,8 KB
      Прегледи:
      263
    • images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      10,8 KB
      Прегледи:
      263
  19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Exam
    http://www.imdb.com/title/tt1258197/

Или беше навистина предвидлив или јас сум генијалка, го погодив и го погодив французинот дека не е вистински кандидат, туку дека е подметнат таму, и погодив! Веројатно фактот дека беше единствениот незаинтересиран за целиот настан ми стана сомнителен дека не сака да дознае кое е прашањето зашто и не му треба работата, не дека е она генијалецот, ама некој од тимот, намерно поставен за да ја испита целата ситуација уште од внатре.
    Навистина напнат и возбудлив, интересен и интригантен, до сега не сум гледала филм со слична содржина, браво за оригиналноста и уникатаноста.
    Крајот малку ми како да кажам неубаво исцениран, неверијатен и од драма испадна сај-фај, но океј, можеби и целиот филм беше доста невобичаен и нерелаен, па зашто крајот да биде поразличен.
    Силна 8ца, бидејќи задржува внимание до самиот крај.

На Tiki-lolipop и Vikica.cuci им се допаѓа ова.
  20. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    4.061
    Scary movie 5 - многу многу лошо очекував дека ќе биде смешен али искрено се разочарав го гледав 20 мин и се откажав .

The hunger games - искрено многу ми се допадна филмов браво за екипата а и Џенифер Лоренсон добро ја изигра улофата . чисто 10че :)

Прикачени фајлови:

• images.jpeg
      images.jpeg
      Големина на фајлот:
      11,9 KB
      Прегледи:
      200
    • hunger.jpg
      hunger.jpg
      Големина на фајлот:
      110 KB
      Прегледи:
      200
    На SimonaTino и xxx-ba им се допаѓа ова.