Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Discussion in 'Филм и ТВ' started by LaFille, Jan 31, 2010.

1. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Ова е филм ама во повеќе дела мислам...
    Вчера онака си вртев да видам шо филмови има на ТВ-па оп на ХРТ ми излезе овој филм!
    Ај ќе го погледам....после на телетекст видов дека ова е 4ти дел од вкупно 9 дела на филмот(така таму пишеше)
    Вчера беше Свадбата на Лукреција(инаку филмот е насловен како Семејството Борџиа)
    На венчавката со Џовани Сфорз,Лукреција го моли Џиулиј да и’ помогне во подготовките.Но Родриго не сака да ги налути моќните Сфорзи па забранува доаѓање на мајката на девојчето. За Лукреција и Цезар тоа е тежок удар.Покрај неуспехот во Наполи,Дела Ровере патува во Фиренца и бара помош од пребогатите Медичи.Спремен да го поттикни францускиот крал кој положи право на наполската круна ако му кралскиот сојузник помогне да бидат против папата...
    Улоги:Џереми Ајронс,Франсоа Арнауд,Холидеј Греинџер,Давид Оакерс

2. Leeloo

Leeloo Популарен член

Ова е серија, во 3 сезони (29 епизоди).

3. ohana

ohana Истакнат член

Да не се повторувам, само ќе дополнам... Многу добар филм, барем според мене. Со преубав глумец, Jamie Campbell Bower. Дефинитивно се заљубив во него. :lol:

Има чистка 10 и од мене. :)

4. Thallia

Thallia Популарен член

Приказна за млад Пакистанец вработен во успешна фирма во Њујорк кој е растргнат меѓу живеењето на американскиот сон, заложничката криза и повикот од татковината.

Attached Files:

5. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Vertical Limit
    Прејако филмче. Баш hold your breath. На крајот имаше и солзи. Неочекувано но..
    Изгледајте го доколку не ви е гледан - нема да зажалите ;)

6. Claire

Claire Истакнат член

We're the Millers!
    Комедија, буквално да пуштите мозок на пасење и да не мислите на ништо друго.
    Накратко, дилер на дрога, треба да пренесе преку граница, е сега како ќе го изведе тоа... Ќе видите самите :)
    8/10

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

The Truman Show

Веројатно повеќето веќе го гледале филмов, бидејќи е малку постар.
    А во случај да не сте го гледале - ви го препорачувам!
    Нема да пишувам кратка рецензија, бидејќи секое откривање и на најмалиот детал, ќе ви го уништи филингот. Само ќе кажам дека од сите досега изгледани филмови на Џим Кери, овој ми е најдобар!

Espadrila likes this.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Вчера го гледав и не сум воопшто задоволна. Типичен американски акционен филм. Па колку само глупости се изнагледав, смешно глупави ситуации, па претседателов никаква глума, па немој да му ги пипнале џорданките, па додека ги бркаат негативците они си прават муабет, уште им фалеше да се прашаат жените што им правеле вчера за ручек.
    Olympus has fallen беше нешто слично во содржината ама беше далеку подобро направен и немаше вакви пропусти во поглед на глума па и на возбуда.
    Умри машки се многу подобри од вакви филмови, затоа обично ако гледам акција, гледам тоа да е со Брус Вилис 8)

Bozica1980 likes this.
  9. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Bend It Like Beckham http://www.imdb.com/title/tt0286499/ Интересно филмче,девојка од индиско семејство,која многу сака фудбал но нејзините не и го дозволуваат тоа....но таа ќе оди во Германија да игра...

figgiMK likes this.
  10. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Gravity...со Сандра Булок и Џорџ Клуни.Преинтересен филм каде двајцата остануваат во вселената и на секој начин пробуваат да се вратат на Земјата.Од мене чиста десетка :)

Attached Files:

11. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

The Mummy Returns
    Си го начекав во Неделата на Фокс и си го снимив. Сега си седнав и си го изгледав. Мене ми се допаѓаат и двата дела иако првиот ми е за нијанса подобар. Го сакам Стар Египет и секој филм на таа тематика ми е интересен. Рејчер Веиз ми е жениште ипол во филмов, а Бендон Фрејзер, ауф, само за плакнење очи.
    Онака интересно дејствије, малку смешно и мене иако го гледам по незнам кој пат, не ми беше ама ич досаден.
    Од мене филмчево има едно 7че.

12. lunicka

lunicka Форумски идол

Incendies

Мајчината последна желба е да ги прати своите деца ,близнаци, на Блискиот Исток да си ги побарат корените.Сцените се сменуваат наизменично сегашноста и минатото,но тоа нема да ве збуни,туку ќе ве држи приковани.Шокантна приказна .
    Што и кој може тука да сака ,да мрази.
    Ме држат импресии од филмов,крајот е тој кој ќе ве докрајчи.
    10/10

Attached Files:

mia9184 and anichka94 like this.
  13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

13 going on 30
    Комедија,романса,фантазија.
    Станува збор за 13-годишно девојче,кое на својот роденден замислува желба да биде 30-годишна девојка.
    И наредното утро,желбата е исполнета :D

Attached Files:

14. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Пследен филм шо го гледав е The Mortal Instruments: City of Bones. Во овој филм се зборува за мајката на девојчето која исчезнува и девојчето се бори да ја најди.......... мн убав филм ;)
    http://megashare.info/watch-the-mortal- ... mprMU1BPT0 :)

15. naughtygirl

naughtygirl Истакнат член

http://forum.femina.mk/fajlovi/eat-pray-love/134197
    Прекрасен филм.Најпоучниот филм според мене,можеби затоа што моногу се пронајдов во него.Прекрасна животна историја ... немам зборови 10ка !!!!

16. Feodora

Feodora Популарен член

Во филмов се работи за добар професор кој предава кривично право. Додека држи предавање, се случува убиство во близина на факултетот. Професорот за убиството се сомнева во еден од неговите најдобри студенти. Тоа ќе го наведе да започне истрага.

Оцена: 8/10

Attached Files:

17. lunicka

lunicka Форумски идол

Prisoners

Навидум мирен ден ,малку врнежлив за семејно прославување на Денот на Благодарноста.И се би било во ред да не исчезнеа двете мали девојчиња,а единствена трага е паркираното камп-возило на улицата.Истрагата ја презема детективот Локи ,меѓутоа таткото на едно од девојчињата ја зема истрагата во свои раце.Колкава болка треба во себе да има човек за да полуди и да не биде свесен за постапките.
    Го затвора сопственикот на камп возилото,физички го матретира,длабоко уверен дека тој има врска со киднапирањето на девојчињата.Не е далеку од вистината,но тој е само индиректен учесник во настанот.
    Во филмот цело време владее мрачна напната атмосфера,и акцијата трае до последната сцена.
    8/10

Attached Files:

do-re-mi and Yowannty like this.
  18. Agrona

Agrona Популарен член

Baggage Claim (2013)
    Жанр: Комедија
    Многу убаво лимонатка филмче. Девојката по име Монтана го бара совршениот маж кој ќе ја побара за жена и ќе оди на свадба со него кај нејзината сестра, но не е така се како што очекува поминувајќи илјадници километри.....

9/10

19. Thallia

Thallia Популарен член

We bought a ZOO - Интересна семејна драма со Мет Дејмон.

Attached Files:

20. Avenged

Avenged Популарен член

Последен филм беше In time,добро филмче ви го препорачувам! :)

Attached Files:

Antoninaaa and ariela09 like this.