Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Taxi (1998)
    IMDb: 6,8/10
    Моја оцена: 6/10

Taxi 2 (2000)
    IMDb: 6,2/10
    Моја оцена: 10/10

Taxi 3 (2003)
    IMDb: 5,4/10
    Моја оцена: 8/10

Taxi 4 (2007)
    IMDb: 5,2/10
    Моја оцена: 7/10
    Улоги: Сами Нацери, Фредерик Диефентал, Марион Котилард, Бернард Фарси, Ема Виклунд

Приказната веќе ви е позната, таксист (Даниел) кој со помош на својата кола Пежо 406 ги превезува своите патници со огромна брзина. Така им влегува во око на полицијата, каде кога конечно е фатен од нивна страна обврзан е да му помогне на инспекторот (Емилијан) во решавање на нивните случаеви. Така всушност тие и во наредните филмови и се пријателуват.

Вториот и третиот филм, највеќе ми се допаднаа, дури можам да кажам дека џабе првиот дел има најголема оценка на имдб, кога најдосаден ми беше. Видов дека има и римејк на првиот дел со Квин Латифа и манекенката Жизел, али не планирам да го погледам. |(

А баш прочитав на Википедија дека Такси франшизата е една од најуспешните досега со 200 милиони долари профит, низ целиот свет и 23 милиони во Франција.

http://www.youtube.com/watch?v=rHz-XF_FUXQ
    :rofl: :rofl:

Прикачени фајлови:

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Prisoners-Crime, Drama ,Thriller
    When Keller Dover's daughter and her friend go missing, he takes matters into his own hands as the police pursue multiple leads and the pressure mounts. But just how far will this desperate father go to protect his family?
    Оценка 10/10 Предобар! Филмот е предобар,трае 150 мин но го држи вниманието цело време.Го изгледав без да трепнам,и одлична глума на Jake Gyllenhaal,позитивно бев изненадена од него.Го препорачувам да го изгледате доколку сакате трилери.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Limitless (2011)

Возбудлив трилер за еден неуспешен писател кој зема таблета, со помош на која може да користи 100% од мозокот и станува “совршена верзија“ на себе, а користејќи ја оваа дрога запознава еден нов корумпиран свет, преполн со задкулисни игри.

Прикачени фајлови:

• limitless.jpg
      limitless.jpg
      Големина на фајлот:
      241,1 KB
      Прегледи:
      419
    На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Antonijaa

Antonijaa Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    18
    Синоќа го гледав и мислам дека после ова никогаш повеќе нема да гледам хорор филм. Значи филмот е врв. Уште имам трауми (едвај спиев) :D . За љубителите на хорор филмовите е измислен.

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      7,4 KB
      Прегледи:
      366
    На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    The Bling Ring
    Biography | Crime | Drama
    Stars: Katie Chang, Israel Broussard, Emma Watson...

Инспириран од вистински настан, објавен како статија во престижниот магазин “Vanity Fair“, филмот не води во лажниот „селебрити“ свет на група млади луѓе, односно во „селебрити“ светот кој тие сакаат да го ограбат или приграбат. Бандата наречена Блинг Ринг, користејќи интернет како средство за полесно следење на познатите холивудски фаци, успева да „провали“ во нивните домови и да „чепне“ дел од нивното богатство, но и да доживее дел од нивната слава….
    Типичен филм за Софија Копола. Сличен на Spring Breakers. Според мене повеќе од пола од младината во Америка се ненормални, преголемо влијание имаат од звездите(типот на Парис Хилтон, Линдзи Лохан, Ким Кардашиан итн).
    Само позитивно ми беше глумата на Ема Ватсон, пораснала во одличен актер.4/10

Прикачени фајлови:

6. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    We're the Millers
    Интересно филмче. Ми се допадна. Одамна сакав да го гледам, но не најдував време и еве сега седнав и си го изгледав. Имаше некои моменти кои беа пресмешни, но и останатиот дел од филмот беше одличен.
    Џенифер Анистон ми се допадна во филмов како и останатиот дел од актерската екипа.
    Се на се одлично филмче за опуштање и смеење.
    Препораќувам
    8/10

7. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.357
    https://www.facebook.com/photo.php?v=3586653360473
    Значи аматерско филмче од Сашо Паркет кое прејако изгледа вака...снимено во Мариово таму пејсажи куќи патишта...и на крајот има како:се извинуваме на тресењето и снимањето без многу да му ја мислиме...
    :geek:

8. Padre

Padre Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    37
    Watchmen
    За време на ладната воjna USSR и USA се на раб на нуклеарна војна која би го збришала целиот свет, единствено суперхероите можат да тоа да го спречат, а истовремено истите систематски се уништуваат од страна на непознат егзекутор.
    Пријатно ме изненади , имајќи предвид дека е испириран од стрип .. особено ликот Роршах.
    Уште не знам дали крајот беше трагичен или среќен.

На gingerchild му/ѝ се допаѓа ова.
  9. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378

THE LAST SONG

Мене многу ми се допадна, убав филм е.

На barbiche му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Prisoners
    Препорака да се погледне, задолжително. Сторијата можеби позната, крајот можеби предвидлив... ликовите феноменално анализирани и обработени и презентирани. Има нешто во филмов што толку те занесува, што воопшто не се приметува дека временски е толку долг. Јас би рекла дека е драма што длабински ја анализира човековата психа, всушност, ликовите се тие кои го прават филмов, а не приказната.

На MSkorpionka и marama им се допаѓа ова.
  11. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    3.457
    Cinderella Man

Приказна инспирирана од животот на легендарниот спортист - Jim Braddock, боксер во тешка категорија, кој поради неуспесите на крајот е принуден да го напушти рингот.
    Crowe и Zellwegger совршено ја претставуваат меланхолијата од таа ера, 30тите год. во Америка - перидот наречен „Големата Депресија“.

Прикачени фајлови:

12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.977
    Допаѓања:
    90.437
    Филмот е базиран според вистинска приказна...семејство поради здравсвените проблеми на нивниот син се вселуваат во една нова куќа ,момчето цело врме има некои мрачни визии онаа што се слуувало во куќата пред многу годиништо воопшто имало таму... куќата била гробница... му се случуваат чудни работи тој гледа се а неговите мислат дека тоа му е од болеста...
    Искрено мн ми се допадна филмот бидејќи обожавам хорор па доколку има некој што сака добар хорор погледнето го се надевам ќе бидете задоволни :)

Прикачени фајлови:

13. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    The Internship (2013)
    IMDb: 6,2/10
    Моја оцена: 10/10
    Улоги: Винс Вах, Овен Вилсон, Роуз Брн, Макс Минхела, Џон Бренер, Дилан О'Брајан

И покрај тоа што повеќето имате поделени мислења околу филмов.
    Мене ми се допадна.
    Ме насмеа фино.

Приказната секако, веќе ни е позната. Ама интересно беше да се види, дека ипак е стажирање во Гугл.
    Предизвиците секако беа интересни, особено играта Квидич од Х.П. :D И кога му викнаа на Вилсон дека е Малфој.. :D Ах да, и приказната за Флешденс, девојката која се трудела и го добила на крај тоа што го сака.. :D :D :lol:

Прикачени фајлови:

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    http://www.filmovizija.com/movie/hours- ... 4e5f4.html
    филмот ме погоди дирекно ме потсети н апериодот кога и јас висев врз инкубатор ;(
    не се двоумете видете ја пожртвуваноста на таткото да се избори за своето бебе по загубата на неговата сопруга
    одамна многу одамна се немав расплачено на филм

15. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    The Banger Sisters
    Comedy
    Stars: Susan Sarandon, Goldie Hawn, Geoffrey Rush

Во доцните 60-ти и 70-ти години, Сузет (Голди Хон) и Вини (Сузан Сарандон) биле две најпознати следбенички на рок-бендови во Јужна Калифорнија. Најдобрите пријателки Сузет и Вини се имаат забавувано речиси со сите битни рок-ѕвезди од тоа време и имаат колекција од фотографии како доказ за нивните диви авантури. Во 2001 година, Сузет сè уште е девојка со слободен дух, а откако ја губи работата како шанкерка во еден рок-клуб во Лос Анџелес, таа одлучува да ја побара Вини, која не ја видела 20 години. Сузет оди во Феникс, Аризона за да ја изненади Вини со посета, а по пат го собира Хери (Џефри Раш), писател кој има креативна блокада, не знае да вози и немал секс цела деценија. По пристигнувањето, Сузет открива дека Вини не е баш истата личност која ги бркаше сите мажи со долга коса и со електрична гитара. Вини сега се вика Лавинија и е уреднаа мајка и сопруга од предградието, столб на заедницата и повеќе можеш да ја најдеш дома, на забава во дворот отколку на некој концерт. Повторното соединување на „Сестрите рокерки“ е судир на двата света на две жени. Едната живее во минатото, а другата се крие од него. И двете ја учат вредноста на тоа да се живее во сегашниот миг.3/10

Прикачени фајлови:

16. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Zombieland

Се зборува за еден дечко (Колумбос) кој е принуден да се најде со некој искусен зомби убиец (Талахасе- така чинам се викаше) со цел да може да ја преживее таа некоја си зомби апокалипса. Се впуштаат во мисија да го најдат последното Твинки (не разбрав баш што им значи ова). После во една продавница запуштена со зомби ќе се запознаат со две девојки (Вичита и Литл Рок) кои успеале да се спасат од зомбите. Повеќе мислам дека не треба да раскажувам.
    Ништо не ми беше онака баш интересно, освен неколку сцени во кои се одбрануваат со зомбите, се изнасмеав. :D
    Филмов е онака, за тепање време и малце да се насмееме (а, и гаден е, мислам зомбите) :lol:
    IMDb rating: 7.7/10
    Од мене: 4/10

17. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Heartbreaker(L'arnacoeur)
    Не обожавам многу француски филмови,ама овој некако забавен ми беше.Типична романтична комедија,типот го најмуваат да разделува парови и притоа ги заведува женските.И во една таква зделка ќе се заљуби во девојката итн итн :D Предвидливо,ама интересно и комично.
    7/10

18. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    6.710
    The Vow... Прекеасен филм Романтика-драма базиран на вистинска случка гледајте го.. Јас се утепав од плачење :D

19. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.357
    Равна Гора трилогија е фактички..се раскажува за втората светска војна во Југославија во периодот од 1941-1945 година...вчера беше првиот дел,кој е именуван како НАПАД а во првиот дел од филмот се прикажуваше за 6 април ’41 година,кога кралот Петар Први Караѓорѓевиќ избега од Југославија откако рано изутрината Хитлер го бомбардира Белград и после ја пороби цела Југославија...Има и наш македонски актер,само заборавив како се викаше :?:
    Филмот го даваат на РТС1 во терминот околу 20:15 часот или 20:10 :geek:
    Многу ми се допадна,ќе продолжам да ги гледам и останатите два дела ;)

20. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    10.391
    The Internship (2013)

Лежерно филмче, на моменти многу глупо изведени сцени ама во целина може да помине ме насмеа.

Pope Joan 2009

Предобар филм,незнам како не сум го гледала до сега. Се работи за една девојка која поголемиот дел од животот го поминува како маж. Ви го препорачувам.

Прикачени фајлови:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.