You Don't Mess with the Zohan (200 Глупости. Онака филм, за тепање време. Нешто сакале да направат како Скери муви, но ништо не испаднало. На Адам сигурно не му одговара ваков филм. 6-10 Just Friends (2005) Имаше некои пресмешни делови, имаше некои досадни делови. Предвидлив. 7.5-10 Најинтересното дефинитивно: Spoiler
500 Days of Summer Зошто овој филм има висока оцена не ми е јасно, зошто? This is not a love story...ова ме прелажа, мислев ќе е интересна приказна без патетики, а испадна досадна со многу патетики. Обична приказна за најобична врска каде едниот е малку повеќе заљубен а другиот малку повеќе се лади. Ваков филм со плитка содржина можат да го изведат само харизматични актери, ок типот не беше толку лош, ама девојкава...актерка ли е, глуми ли во филмот или некој ја пуштил да се шетка низ сцени...Се изнервирав Додека сум тука да ги пофалам Now you see me и Prisoners :up:
Perfect Stranger (2007) Крими драма/Мистерија Убаво филмче со неочекуван крај. Да не го раскажувам, вреди да се погледне. Прекрасни глумци дефинитивно Halle Berry и Bruce Willis. 9/10
2 guns! Адреналинска акција со Denzel Washington, Mark Wahlberg и Paula Patton. Филмов е возбудлив, по малку предвидлив и со сосема мали пропусти и неколку непотребни сцени. На интересен начин ја разработува корупцијата која владее дури и во оние институции кои навидум би требало да се против таквата корупција, нечесност и криминал. 8/10
Disconnect (2012) -драма,трилер 9/10 Реален филм за се она со што можат да се сретнат луѓето на интернет!Добар е,го препорачувам! http://www.imdb.com/title/tt1433811/
http://magazine.topman.com/wp-content/uploads/2013/06/now_you_see_me_ver3_xlg.jpg После толку препораки како да не го изгледам ама навистина ми се допадна. 10/10
Филмот дефинитивно ми стана еден од омилените ,прекрасен е има одлична содржина но и глумците ми се допаднаа многу ,ми се допадна хемијата помеѓу нив
The bad boys of Last Vegas - Freeman, DeNiro, Douglas и Kline! Комичен филм кој ни ја презентира темата за пријателството. Вреди да се погледне. 7/10
The internship Ми се допадна! Лесно предвидлива комедија која може да ве насмее до солзи! Ај лав тис гајс! Препорачувам! 9-10
PRISONERS 2013 Се работи за киднапирање на две мали девојчиња... Сите што сакате трилер/мистерија/драма, гледајте го филмов обавезно Башка Џејк и Хју глумат ...
Париз, те љубам - 2006 Како да ви кажам... Ме враќа назад. Убав филм, секвентен и полн со љубови. Секакви. Паднати, кренати. Изгубени, најдени, истрошени, наполнети. Одамна го имам гледано, но намерно сега после патувањето, сакав пак. Да му се вратам, како да е најново. И повторно солзи и насмевки. Препорачувам, топло.
Два филма направени според книги, откако веќе сум ги прочитала книгите The Great Gatsby и Perfume: The Story of a Murderer. Вообичаено не сакам да ги гледам филмовите, ако веќе сум ги прочитала книгите. Ама овие два филма ми ги препорачаа, па си реков ќе ги изгледам. The Great Gatsby ми се допадна неочекувано многу, особено изборот на музиката. Нормално, ликовите ги замислував сосема поинаку, ама тоа не ми пречеше и не ми го расипа чувството на задоволство додека го гледав. Голем дел од настаните во книгата, се содржани и во филмот. Сценариото соодветствуваше на книгата, што ми се допадна. Од друга страна, Perfume: The Story of a Murderer малку ме разочара. Како филм не е воопшто лош. Ама како филм направен според книга, е еден од полошите што сум ги гледала. Многу од настаните се исфрлени, а некои се сосема изменети. Имав чувство како да и недостигаат парчиња на целата приказна. Можеби затоа што во книгата се содржани многу детали, па очекував во филмот да видам се што имам прочитано.
Ми се допадна зошто во некој моменти со пронајдов во него Се зборува за една жена која сака да стане брачен советник има другар со кој се омажува а заендо се од деца,но бракот и ставнува монотон па го изневерува со еден богат и згоден маж кој и нуди многу повеќе бозбуда од него.Накраот сфака дека тоа поминува и дека само вистинското останува,но веќе е касно..
The Hangover Part III Незнам зошто не ми беше гледан до сега, ама сфатив дека ништо не сум пропуштила. Ништо посебно и ептен предвидливо, и морам да забалежам со некое многу „чудно„ и безврска сценарио во однос на другите два дела. Оцена плус му давам од таа што ја заслужува ради стара слава. 5/10
Two weeks notice Малце постаро филмче,ама секако одлично.Типична романтична комедија,онака совршено склопена со шармантноста на Хју Грант и неговиот преубав акцент и незаменливиот хумор на Сандра Булок.Вакви филмови можам по 100 пати да ги гледам. 10/10
500 Days of Summer Еве моментално завршив со гледање и сум ваква Филмот апсолутно незаслужено има висока оценка. На почетокот ми ветуваше многу, гледав добра слатка приказна.. Актерот ми е повеќе од харизматичен, совршен маж во секој поглед.. девојката Summer буквално ме преврти за 360. Филмот докажува колку само е вистина тоа дека добрите момци секогаш завршуваат повредени. Стварно не ми беше јасна поентата, не сфатив што очекуваше.. врската им се движеше одлично, се беше во ред.. Ама госпожава читај ку*ва што не знае што сака, и текна дека сака брак и туп си се омажи со првио што и се најде на патот. Не, филмов ми е булшит во секоја смисла на зборот.. крајот ми е како на сценаристов му секна инспирацијата и ајде ќе се дешава се all over again.. Нема ниту среќен, ниту тажен крај.. а мразам вакви фулмови кога ќе го видиш крајот без смисла и уствари сфаќаш дека џабе си го гледал филмот и си го чекал крајот за да заврши толку рандом. Се на се.. поучен е да, дека не треба во љубовта да имаме високи очекувања.. и дека еднаш во животот ќе ни биде скршено срцето. Ама да бев на местото на Том јас би и ја лупнал една и би и кажал чао пријатно Оцена 4/10
Coraline Анимиран филм.Одамна сакав да го гледам.Многу ми се допадна.Накратко се работи за едно мало девојче кое со своето семејство се преселува во розевата палата.Наоѓа мала вратичка која ја носи во нов свет,таму мајка и татко и ја сакаат и имаат време за неа.Но тоа е само замка. Да не откривам многу,интересен е филмот.Иако е анимиран има доста работи за сконтање и не е баш детски филм.Некако мислам ќе се навлечам на овие јапонски анимирани филмови.Иако се анимирани имаат стварно некоја суштина и толку се добро анимирани Има стварно нешто во филмов што ме влече и ме тера одново и одново да го гледам.Има некоја мрачна страна, а сепак анимирана.Немам баш гледано одамна анимиран филм па затоа и некако ме воодушеви овој.Ама пак и концептот на филмот е прекрасен