Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    temptation: Confessions of a Marriage Counselor (2013)
    :o
    Филмов е предобар! Видов неколку феминки го препорачaле пред мене, и тотално се согласувам со нивните мислења.
    Темата на филмот е супер, заклучокот е поучен за цел живот. (дури и дечко ми така заинтересирано ме слушаше кога го раскажував)
    Актерите се 5ка! Дури и заради Ким, би ставила 10ка :D
    Како што кажав, заклучокот е поучен, односно цени си го тоа што го имаш!
    Дури и покрај тоа што е предвилив,
    филмот е прекрасен!
    Не 10- 100 од мене, еден од НАЈДОБРИТЕ филмови што сум ги изгледала!

На Thallia и Agrona им се допаѓа ова.
  2. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Само што го изгледав филмов, ме остави без зборови приказната. Одамна немав гледано вака добар филм.
    10/10

3. rak1

rak1 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    45
    la cara oculta- The hidden face
    Филмот е шпански со María Soledad Rodríguez (глуми во Tengo ganas de ti оние кои го гледале ќе ја познаат :D ). Препорачувам сите да го погледнете, верувам дека ќе ви се допадне. Оцена 10/10

Прикачени фајлови:

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    A Good Old Fashioned Orgy

Повеќечлено друштво од 30 годишњаци, решаваат да го заокружат летото со тоа што ќе направат оргија :wasntme:
    Не е лош филмов, ама мене ми беше многу чукнат :lol:

5. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    The to do list

Поголема глупост оддамна не бев гледала.
    Многу досаден филм... секс секс секс цело време. Глупости |(
    3/10
    А глумците им се утка, уствари цел филм е утка.
    Feeling pressured to become more sexually experienced before she goes to college, Brandy Klark makes a list of things to accomplish before hitting campus in the fall.
    Незнам зошто воопшто го пуштив филмот, добро на трејлерот изгледаше интересно. :wasntme:

6. AniAngie

AniAngie Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    Tyler Perrys до сега ме нема разочарано, филмот или јас го фалев или сум пропуштила овде, знам секаде гласав за него но и без тоа имаше добар рејтинг. Јас го гледав само што излезе со бугарски превод ( :lol: ) ама го разбирам 90%.
    За овој To do list штознам... го гледав, онака беше бар не ме заспа... мада поента... :?:
    Betrayed at 17 ми се допадна, но нема превод. Darkroom ми е следен, за него ќе почекам превод. Ако напишам рецензија за Betrayed at 17 џабе ќе го гледате. Тинејџери, глупирање, наивност која чини живот на една млада девојка.

7. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    The Counselor (2013)
    Многу ќе ми се допаднеше филмот, ако закаснев 1 саат за на кино :D Добар беше, не велам не, ама некако разочарувачки беше :?: Во трејлерот ги ставиле само сцените со акција, во коментарите напишале дека тоа бил најдобриот филм што го имаат гледано, а всушност 1 саат жива досада беше.. |( Втората половина беше како да гледаш сосема друг филм, иако не сум фан на акција, многу ми се допадна тој дел.. Би го гледала повторно ама сама, во друштво не се гледа филмов (барем не во моето друштво, другар ми од почеток до крај не престана да се смее и да дрдори) .. И би го препорачала ама прво изгледајте ги СИТЕ можни трејлери, и не ги кревајте очекувањата премногу..

8. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    The Pursuit of Happyness [2006]

Трогателна драма снимена според вистинска приказна за еден човек кој е во секојдневна потрага по среќата, и иако се` е против него, тој не се откажува и продолжува да се бори за подобар живот, за себе и за своето синче.

Прикачени фајлови:

9. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    4.347
    Ми се допадна филмов.

Две девојчина ќе исчезнат, односно ќе бидат киднапирани. Таткото и полицијата започнуваат по нивната потрага. И не сакам да го раскажувам ама добар е.

Оценка: 8/9

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      6,3 KB
      Прегледи:
      529
    На Krisi и Gordana10 им се допаѓа ова.
  10. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

Филм со Denzel Washington и Mark Wahlberg неможе да отиде на погрешна насока , до сега не сум сретнал филм со Дензел да е тапа и сеуште ме нема разочарано.

Типичен Акционен филм со многу пресврти , 3-4 екипи со голем арсенал и angry bosses. Другото останува да го видите , нема да се разочарате :!: :D

11. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Dream house

Првичната замисла ми беше сека станува збор за хорор.Ама нешто како измеѓу испадна.
    Станува збор за човек чиешто семејство ќе биде убиено во неговата куќа.По излегувањето од психијатриска болница,тој се враќа во куќата и живее во спомените..
    Не ме фасцинира воопшто.

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      7,1 KB
      Прегледи:
      480
  12. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    ИНтересен ми беше иако сценариото е малку збунувачко ,ова е еден британски трилер во кој главниот лик се бори да открие всушност дали тоа е нејзиниот идентитет по несреќата која ја доживува.Измешани настани и неколку верзии за нејзното минато во зависнот од тоа каква корист има другиот. На самиот крај сепак ја открива вистината :)

Прикачени фајлови:

13. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    добар филм,онака да те расположи :) .Имаше некои моменти кои стварно беа смешни,а некои баш и не.Се работи за еден човек кој е шверцер на дрога,па треба да оди во Мексико да товари многу дрога,па смислува план за да не го фатат на граница да си направи лажно семејство итн :D

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      12,6 KB
      Прегледи:
      441
  14. neo

neo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    163
    http://www.imdb.com/media/rm763276032/t ... f_=tt_ov_i

Филмов го гледав на монитор, но од она што го прочитав многу ќе беше подобро да го гледав во кино на 3Д, се разбира додека го имаше во нашите кина.

Направен е според истоимениот роман на Јан Мартел. Филмот поствува фундаментални прашања за верата, надежда, преживувањето. Има прекрасни кадри со животни и пејсажи. Приказната се врти околу младиот Пи кој што доживува бродолом. Ќе ви изгледа нереална приказната но се си има свое значење и објаснувањето ќе го добиете на самиот крај.

15. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Thor:The Dark World.
    Ги гледав пред некој ден во кино во 3D.Морам да кажам дека е еден од подобрите филмови што ги имам гледано во последно време.Крис Хемсфорт и Натали Портман се предобри актери,но не само они цела екипа е одлична.Ви препорачувам одма да го гледате :D

16. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Си почнав јас со гледање божиќни филмови, минатата година не успеав да ги изгледам сите што ги сакав па затоа оваа година си почнав еден месец порано. :)
    Christmas in Wonderland (2007)
    Овој можам да го ставам во листата на омилени божикни филмови.Преубав празничен филм, приказната наликува на Home Alone но според мене овој е подобар.Во трговски центар двајца крадци го губат својот ранец со лажни пари, децата го наоѓаат и си ги трошат парите.Имаше многу комични ситуации а и децата се преслатки.

Christmas with the Cranks (2004)
    Ќерка им заминува и тие решаваат да го прескокнат Божик, да ги зачуваат парите и да одат на одмор.И овој беше многу интересен, еден од подбрите што сум ги гледала.

17. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Temptation: Confessions of a Marriage Counselor (2013)

Видов дека многу Феминки го гледале филмов и кажаа убави зборови, па решив да го гледам и јас, навистина интересна приказна од која може да се извлече добра поука,
    одличен филм кој топло го препорачувам!

Прикачени фајлови:

18. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Grown Ups 2
    И покрај тоа што првиот дел ни малку не ми се допадна, сендав да го изгледам и вториов, атер на другарка ми која викаше дека бил ептен интересен. Како што очекував, филм без цел, без никаква приказна. Ич не ми беше интересен дури на моменти ми беше и мизеричен. Адам сака со сила интересен да биди, ама не моижи.
    Не го препорачувам
    2/10

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  19. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    4.065
    9/10
    Баш добра комедија. Вчера ја гледав во кино се изнасмеав. Се подготвуваат 3 пензионери да му направат момачка вечер на својот другар исто пензионер во Лас Вегас :))

Прикачени фајлови:

20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.462
    Очекував многу повеќе од филмот. Веке видена приказна и со нетрпение го очекував крајот , кој можам да кажам дека ми даде целосен пресврт на настаните и ме изненади.

Прикачени фајлови:

• nbmnb.jpg
      nbmnb.jpg
      Големина на фајлот:
      6 KB
      Прегледи:
      435