Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Inception (2010)

Интересен филм со Леонардо ди Каприо во главната улога, полн со акција и мистерија кој е неизвесен до самиот крај.

Прикачени фајлови:

• inception.jpg
      inception.jpg
      Големина на фајлот:
      301,1 KB
      Прегледи:
      362
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Совршен филм за предновогодишниот период :inlove: Убава приказна, одлична анимација, симпатични ликови, добар хумор, мелодични песни кои го завршувањето на филмот ќе си ги потпевнувате :)

Прикачени фајлови:

• frozen.jpg
      frozen.jpg
      Големина на фајлот:
      109,4 KB
      Прегледи:
      329
  3. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Да не си утнала нешто со сликава? :rofl:
    И не е Brother Beer (братско пиво?) туку Brother Bear.

4. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Four Christmases (2008)

Прикачени фајлови:

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Snow buddies

Интересен детски филм, ако сакате да се вратите за миг во светот на децата. Го имам гледано и првиот дел но овој вториот ептен ми се допаѓа. :inlove:

На Domino му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Да,дааа :D
    И покрај тоа што е детски,интересен и примамлив е и за возрасните
    Ќе ве опушти со интересните мелодии,а снешкото ќе ви украде безброј насмевки. :up:

7. Mjauu

Mjauu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    78
    [​IMG] По долго прескокнување конечно го гледав.Епа за страшен е страшен,ама клише приказна,со запоседување од демони.На почеток сите вакви филмови дури држет во неизвесност ми се океј,ама ко ке ги покажет после одблиску демоните епа ме засмевет.Ама има моменти онака од апансас ко ке те фатет да се наежиш то да
    А овој за после него идеален,лимонатка онака забавна.Сместен во рани 90-ти, за почетокот на сексуалниот живот на една тинејџерка

8. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.578

преубав филм , јас го гледав со мајками и двете во дует си плачевме :inlove: 10/10

9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Cell 211 (2009)

http://www.imdb.com/title/tt1242422/

Ова е многу добар шпански филм, многу реалистичен и моќен, каде отсуствува холивудското летање во облаци и неочекувано среќните моменти кои го спасуваат главниот актер.
    Хуан Оливер добива работа како затворски службеник, но наместо да отиде на работа во затворот за еден ден, тој решава да отиде еден ден порано за да направи обиколка и да се запознае со работата, притоа оставајќи ја својата бремена жена дома.
    Еден настан ќе направи пресврт во неговиот живот, пресврт кој ќе заврши кобно.
    При обиколката, дали случајно или намерно, се руши дел од покривот во затворската зграда, Хуан е повреден на главата и затворските службеници кои му ја објаснуваа работата го ставаат привремено во една празна ќелија со број 211.
    Се случува планиран бунт, затворениците го заземаат затворот а другите затворски службеници принудно го оставаат Хуан во ќелијата.
    Тоа е моментот кога Хуан станува свесен дека се наоѓа внатре во затворот и мора да се соочи со тоа и останува присебен, се ослободува од своите кондури, беџот, бурмата, личните документи и со крвава и скината кошула се придружува во толпата.
    И како и во секој филм со затворски бунт и овде имаше еден главен-Маламадре, кој за среќа добро го прифати Хуан поради неговите паметни размислувања.
    Бунтот беше многу неорганизиран, непланиран, без цел. Затворениците имаа услови кои сакаа да им бидат исполнети, би рекла бедни услови.
    Затворот не смееше да биде нападнат бидејќи внатре имаше политички затвореници, баскијски терористи кои пак им беа заложници на затворениците и услов за да им бидат исполнети барањата.
    За да не се предизвикаат меѓу владини немири, затворот не смееше да биде нападнат за да не ги убијат политичките затвореници.
    Бремената жена на Хуан ќе се најде помеѓу толпата кои протестираа покрај затворската капија и случајно ќе биде бутната и удирана со пендрак од страна на шефот од затворот кој после настанот ќе биде суспендиран.
    Хуан дознава за неговата жена, но исто така дознава дека и нивното бебе е мртво а исто така и неговата жена. Тогаш завршува неговиот живот иако живееше уште некое време, иако беше разоткриен дека требало да биде затворски чувар и дека ги лажел останатите ззатвореници кои патем го прифатија и покрај тоа, бидејќи Хуан по трагичната вест стана и вистински затвореник, бидејќи го уби убиецот на неговата жена.
    Затворот беше нападнат од војската, Хуан е ранет од внатрешни затвореници исто и водичот на затворениците. Не успева да преживее иако војската го завзема затворот.
    Трагичен крај, спротивно од она на кое сме навикнати во холивудските филмови.
    Филм кој вреди да се гледа.

На Dvolicen и happygirl им се допаѓа ова.
  10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073

Ги препорачувам двата филма ... ќе ве релаксираат, првиот посебно ќе ве замисли. Од мене имаат 9/10

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    The Hunger Games:Catching Fire

Нема што да се пишува,одлично продолжение на првиот дел,дури и повеќе ми се допадна.Џенифер Лоренс е извонредна актерка,прекрасна ми е.10/10

Snow Queen-Снежната Кралица

Иако постар филм,преубав ми е,прекрасни пејсажи збогатени со романтична приказна и зимска идила.Одговара за периодот новогодишни и божиќни празници :lol:.10/10

12. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262

Страшно досаден ми беше, целата приказна немаше поента.

Смешно филмче со интересни ликови. Препорачувам.

13. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Primal Fear
    Одличен трилер. Препорачувам.
    Get him to the Greek
    Тоа е тој момент кога ќе налеташ на тежок дебилизам. Филм: АРЧИ-ПАРИ.

14. vergie

vergie Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    1
    многу убав филм

Прикачени фајлови:

15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    A princes for christmas

прекрасно филмче ептен е добар за предновогодишно опуштање
    синоке го гледав и посакав да не завршти ми летна времето како 5 мин да траеше прекрасен е
    моја препорака да го погледате
    10/10

16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.321
    Допаѓања:
    13.451
    пред некое време го гледав now you see me .оценка 9/10 само зашто на едната сцена очигледен беше трикот(предвидлив).Во глобала убав филм кој вреди да се изгледа а највоодушевена бев за трикот на девојката (не и го памтам името :lol: ) кога требаше да се ослободи во водата од тие железниве ланци.Наеднаш пираните, помислив готово,,,,и солзи пуштив дури :|

некоја препорака за убав романтичен филм :)

17. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Holiday
    Одлично филмче. Премногу ми се допадна. Филмче баш за релаксација, по малку смеење, па дури и за пуштање по некоја солза(иако јас не пуштив) . Ми побуди емоции филмов, тага, среќа, задоволство, исполнетост, а сето тоа благодарејќи на одличната актерска екипа. Кејт Винслет и Камерон Дијаз ми се одлични актерки, обожавам да ги гледам, а Џад Ло ми е шармантен и привлечен во секоја смисла на зборот.
    Изгледајте го филмчево, има добра приказна, можеби не е нова, но добра е и добро разработена, а и плус се поврзува со празничната и новогодишната атмосвера.
    8/10

На Chivas му/ѝ се допаѓа ова.
  18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.492
    Допаѓања:
    23.067
    The Christmas shoes - вчера го гледав пред спиење, и ептен ми се допадна филмчево. Одлична семејна приказна, која ги прикажува вистинските вредности во животот. И сето тоа се случува во најдоброто време од годината, околу Божик. Морам да признаам, се расплакав. Ама вреди да се погледне во секој случај. :) Топло препорачувам ;)

19. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    10.775
    The Roommates
    Со Leighton Meester
    Интересно филмче , вреди да се погледне.
    :D :D :D

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Ми тргнаа божиќниве филмови, морам секој ден барем по еден да изгледам :)

Deck the Halls

Добар е филмов, интересен пред се, кој има солиден избор на актери.

I Saw Mommy Kissing Santa Claus

Го имам гледано филмов и многу порано, и нормално денес не ми беше интересен толку како порано :D

Jingle All the Way

Воопшто не му стои ваква улога на Шварценегер, или можеби јас не сум навикната да го гледам во ваква улога незнам :)