Always (2011) "O-jik geu-dae-man" (original title) Значи сакам уште! Сакам продолжение! Го сакам веднаш! Пре-пре-пре-фантастичен филм. Ме натера да плачам, ме натера да се смеам. Прекрасен филм. Дефинитивно го препорачувам. Не знам како да го опишам. Не знам како да го прераскажам. Навистина. Вредеше и тоа што се мачев да најдам превод. Едноставно вредеше!
Legally Blonde 1 Ептен добра комедија во план сум да го гледам и вториот дел.Се работи за една плавуша која има дечко и мисли дека една вечер дека ќе ја запроси но тој и раскинува бидејќи сака да стане сенатор и му треба сериозна жена до него.Таа ќе се запише на Хардвард со него во план да му докаже дека е сериозна но,тој веќе има друга свршеница.Интересно филмче вреди да се погледне. 10/10
A princes for Christmas Интересен романтичен филм кој вреди да се изгледа мене ми се допадна многу 10/10
The basketball diaries Филм што можам повторнo и повторно и повторно да го гледам и да не ми се здосади, никогаш. Прв пат ми е гледан пред едно петнаесетина години и од тогаш сум заљубена во филмов. Болната реалност, биографски филм, ме боли до срж, секогаш, не знам зошто. Леонардо Дикаприо е генијален, не знам како не добил Оскар до сега. Да одиграш таква улога на таа возраст, навистина генијално! Има толку чисти емоции, многу блиско до себе го доживувам филмов. Го поистоветувам со себе и приказни на мои блиски, може и затоа толку ме боли. Приказна за наркоман, тинејџер и поет, животот и светот од негов агол. Сметам дека секој треба да го гледа фимот, особено тинејџерите. 11/10, и повеќе.
Трето полувреме. Ми се допадна филмов. 10/10 На добар начин преку фудбалскиот тим е прикажано како уште одамна го омаловажувале македонскиот народ и се наше, ама и тоа како не се предавале и се бореле нашите.
Love Actually(2003) Не знам зошто дури сега го гледам филмов, некако постојано го одбегнував, ама напротив доста ми се допадна.Иако глумат мал милион познати глумци, испреплетените приказни добро се вклопуваат.Убаво филмче, баш за божиќниве празници.7/10 Spoiler
Christmas Cupid Интересно филмче Ме потсети малце на Ghosts of Girlfriends Past ама ова во женска верзија
Mean girls Се работи за една девојка која доаѓа од Африка.Се здружува со една и тие имаат план да ја уништаат Георгина.Таа е кралица на училиштето.Како и да е интересно тинејџерско филмче за релаксација. 10/10
Конечно да го изгледам и 2риот дел, и тоа го гледав со паузи бидејќи имав обврски Првиот дел повеќе ми се допадна, дали можеби бидејќи очекував повеќе незнам. 7/10
Jingle All the Way [1996] Мислам дека на сите ни е позната приказната.Одличен филм за едно празнично попладне.
BAD SANTA [2003] Spoiler Вили и Маркус се професионални крадци кои секој Божиќ, во различни трговски центри, се маскираат како Дедо Мраз и Елф за децата - посетители. Целта им е да го пробијат сигурносниот систем на трговскиот центар, испразнат сефот и потоа, исчезнат. Не сум љубител на ваков тип комедии (пцовките на Вили ми дојдоа премногу ), му дадов шанса на филмот, но не ми остави којзнае колкав позитивен впечаток. Од мене Оценка - 6/10
Eastern Promises Многу добар филм. Иако јас очекував малку повеќе трилер и малку повеќе акција, сепак ми се допадна филмов. Иако приказната не е баш некоја нова и оригинална, реализацијата е одлична. Можеби на некои(како мене) ќе им биде малку предвидлив, но сепак беше неизвесен до самиот крај кој самиот по себе беше најнепредвидлив. Одлична актерска екипа. Виго Мортесен ми се допадна во овој филм, одлична глума од него, исто и Наоми Ватс беше на свое ниво. А да, има некои гадни сцени со крв, некои голи, тие што не сакаат вакви сцени нека не гледаат. Препорачувам. 7/10
Anna Karenina (2012) Најискрено, тапа. Стигнав до час и дваесет и некоја минута и сфатив дека не ми е интересен. Да бидам искрена, ја немам читано книгата, ниту пак знаев за што се работи. Само знаев дека на крај Анна ќе се фрли под воз. Некако многу ми беше несфатлив. Рипање од сцена на сцена. Постојано премотував, за да ми се разјасни. Не е баш интересен за гледање. Според филмов, доаѓа како двајцата само еднаш да танцуваа и се заљубија до уши. Едноставно не ми штима, не знам.... не знам зошто воопшто се нафаќале да направат филм за Анна Каренина. Ако може некој да ме просветли зошто на крајот ќе се фрли под воз? Навистина ме интересира, меѓутоа немам намера да тепам уште еден час, само за тоа...
My girl and I (2005) Филмот е корејски ми се чини,ама предобар е Има еден куп глупости на кои да се насмееш, се работи за искрена прва љубов и сите оние мали нешта што значат многу Но приказната добива пресврт по една случка на девојчето и потоа доаѓа тажниот дел (секој пат кога го гледам плачам) . Не знаев дека прават толку добри филмови. Мене ми е 10/10
She's the Man Премногу интересен тинејџерски филм - комедија е. Се изнасмеав во филмов има многу смешни сцени. Чиста десетка од мене
http://www.imdb.com/title/tt1894476/ How I Live Now 2013 Дејзи е американка која нејзиниот татко ја испраќа да го помине летото на село со роднини. Но на неа не и се допаѓа селскиот живот, а уште помалку нејзините досадни братучеди. Но, со текот на времето се прилагодува на таквиот живот и се заљубува во Еди. Во тој период и војната започнува и сите ги раздвојуваат. Дејзи и Еди си даваат ветување дека ќе избегаат и ќе се вратат во селото. ... и понатаму погледнете сами
Christmas in Boston(2005) Лимонатка филм, поврзан со Божиќ, погоден за релаксирање.Џина и Сет веќе 13 години контактираат еден со друг преку писма, и доаѓа моментот кога треба да се сретнат...Интересен беше, но не беше некој филм што кој знае колку долго ќе го памтам. 6/10
The Wolf of Wall Street Премногу голотии на едно место некако.. http://www.imdb.com/title/tt0993846/?ref_=nv_sr_1