Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. sweetgirl358

sweetgirl358 Популарен член

Се зачлени на:
    25 септември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    642
    Leggaly Blonde 2

Интересен е и вториот дел, но сепак првот беше подобар

Прикачени фајлови:

2. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.098
    синоќа на happy tv али не му го знам насловот од средина го фатив :)
    али еи многу срамотен аууууууууууууу срам да им е

3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.827
    Допаѓања:
    25.561
    Insidious 2

Ми се допадна повеќе и појезив беше од првиот.
    Иако се секако поврзани, сепак на некој начин го направиле вториов дел посложен, повеќе приказна имаше зад себе.
    Уствари на првиот дел не се ни сеќавам многу, само памтам дека не ми се допадна.
    Како и да е, океј филм, на моменти конфузен дека се мешаа сцени од минато, сегашност и плус сцени од претходниот дел, но добар, у секој случај...

На Vikica.cuci му/ѝ се допаѓа ова.
  4. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    A walk to remember
    Не знам по кој пат го гледам и нема никогаш да ми здосади.Убав приказ на една млада,прекрасна љубов..Сонот на секоја девојка е да го смени лошото момче.

Тhe basketball diaries
    Стар ,ама многу добар филм.Се уште сум по импресии.Како може само една порешна одлука да не воведе кон лош пат од животот,од кој ретко се враќа некој.Ми се допадна глумата на Лео,многу добра глума.Секоја чест.

The hobbit the desolation of smaug
    Мене првиот дел повеќе ми се допадна од овој.Некако многу ја раздалечија приказната.Можеше да се заврши во 2 дела.Сепак приказната многу ми се допаѓа и едвај го чекам следниот дел.

5. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Prime
    Филмов го симнав псоле препораката на Хипстер пошто ми се виде нов и непознат. Ми требаше малку повеќе време за да се сетам дека го имам гледано, а сигурна бев кога дојде сцената со чепкалките за уши :lol: .
    Како и да е без проблем си го изгледав повторно до крај. Ми беше интересен, на моменти пресмешен. Одлично филмче, ми летна времето со него. Главнио актер ми беше премногу згоден и требало да снимат уште неколку сцени со него без маица :lol:
    Топло ви го препорачувам филмов, изгледајте го, а како дополнителен мотив за тоа е Мерил Стрип. Нема филм со неа што е лош.
    8/10

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    A Nanny for Christmas (2010)

Приказна сместена околу Божиќ, за млада и успешна жена која неочекувано останува без работа и случајно добива нова работа, но не во рекламна компанија туку како дадилка на две деца
    Интересно филмче за релаксација во овие празнични денови :)

Прикачени фајлови:

• 51wbVOch+nL.jpg
      51wbVOch+nL.jpg
      Големина на фајлот:
      45,4 KB
      Прегледи:
      167
  7. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Најубава Дизни приказна ми е,милион пати го имам гледано.Преубав е.20/10

8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Casper (1995)
    Го начекав на Fox. Од половина па натака, го гледав. Прекрасно филмче, ретко кој го нема гледано. Малку го имав подзаборавено, како ептен мала го имам гледано, неколку пати. Ама постар е, уште пред да се родам, затоа не се сеќавам целосно. :D Го препорачувам и на тие што го имаат гледано и на тие што го немаат гледано. :)

На Divinebutterfly, Vikica.cuci, Waka-waka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Ghosts of girlfriends past (2009)

Интересно, лесно филмче. Мене ми се допадна, има провидна приказна ама те држи до крај. Ми требаше едно вакво опуштање после толку изгледани тешки трилери и акции. Го препорачувам. Од мене има 7/10. :) :) :)

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Christmas in Boston (2005)

Двајца млади луѓе кои се допишуваат 13 години конечно добиваат можност да се запознаат во Бостон, за време на Божик.

Прикачени фајлови:

• 51Efeae6WUL.jpg
      51Efeae6WUL.jpg
      Големина на фајлот:
      49,4 KB
      Прегледи:
      385
    На LittlePinky и Elena69221 им се допаѓа ова.
  11. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    "Coma" (2012) http://www.imdb.com/title/tt2132641/combined да кажам дека нема потреба да се губи време на вакво ниско буџетна глупост ...
    аууу глума крш ... мислам а глумците не се некои но нејмки ... како и да е верувам дека тоа може да е реалност за вакви извртењаци у мозок и у психа...
    2/10 за времето дека не дозволија да заспијам

12. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Исто и јас го изгледав последен овој филм. Најмногу го пуштив дека е со Christmas spirit. Клише романтичен филм. Ништо посебно. Освен главниот лик Сет (Мајк од Suits) Е он е веќе нешто посебно, нешто што му дава шмек на филмов. :)

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Before Sunrise (1995)
    Оооф, пак си плачев јас. ;( :D
    Сакам во еден здив, веднаш и другите два дела да ги изгледам. Можеби и сега одма ќе почнам и другиот дел да го гледам и онака не ми се спие. Премногу ми се допадна филмчево. Премногу.
    Целиот филм се врти околу двајца. Се среќаваат во воз, таа е Французинка, тој Американец. Започнуваат разговор, се решаваат да се симнат во ист град и да поминат цел ден заедно и покрај тоа што одат на различни страни. Така водат различни разговори, раскажуваат по нешто за нивниот живот, што сакаат, што мрзат... знаејќи дека никогаш повеќе нема да се видат. Едноставно се „исповедаат“, меѓутоа ќе се појави некоја искра помеѓу нив, и... така.
    Ретко кои филмови ги гледам во еден здив. Секогаш ги цепкам. Но, дефинитивно овој најмалку го исцепкав. :D
    Што да Ви кажам друго? Не верувам дека многу луѓе плачеле на филмов, ама јас си плачев. :D Во секој случај, интересни дијалози водат. Иии, многу убав филм е. :wasntme:

На Marossa, Elena69221 и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  14. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Another Cinderella story
    Онака тинејџерско филмче за релаксација.Мери ќе си ги заборави песните кај него на балот и тој ќе ја бара.Живее со нејзината маќеа и двете грди полусестри.
    7/10

15. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Долго ми стоеше симнат а никако да го гледам,и ете вчера конечно го изгледав,го препорачувам на сите што не го гледале да го погледнат

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      10,3 KB
      Прегледи:
      252
    На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Денес денот ми беше зафатен со два филма кои ме вратија во детството.
    Првиот беше Jumanji
    Си го начекав на телевизија и неможев а да не го гледам. Еден од поомилените филмови од детството ми е овај. Премногу ми е интересен и секогаш го гледам без да трепнам. Мислам дека нема веќе некој што го нема гледано филмов, па затоа не го раскажувам и само ќе кажам, ако има некој таков веднаш нека го изгледа.
    Вториот филм беше Casper
    Помина дооолго време од кога последен апт го гледав филмов, па и малку ми беше забораен. Исто како Еленнаа и јас го начекав на Фокс. Таман мислев да исклучувам телевизоро и да излезам малку, видов дека ќе игра филмов и си седнав убаво и си го изгледав и овој. Како што го немав гледано, убаво ми дојде да се потсетам на него. Каспер отсекогаш ми бил интересен лик, си го сакам духчево, порано и сите цртани со него си ги гледав. Ептен ми е слатко и срцкасто. Преубо филмче, ме насмеа.

Се на се одлично поминато поладне со два одлични филма. Си ги сакам овие филмови, ме враќаат ан детството и ме потсетуваат на убави моменти. Ако немате што да правите, изгледајте си ги, сигурна сум дека иако ги имате гледано, повторно ќе ви бидат интересни.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    29.385
    Christmas Angel(2009)
    Уште една Божиќна приказна,си носи убава порака, ама главните глумци не ми беа погодени.Во секој случај, не ми беше кој знае колку интересен, го сецкав на делови, ама убава поента имаше сепак.5/10

18. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    A Princess for Christmas (2011)

Прекрасна, романтична божиќна приказна, мене многу ми се допадна

Прикачени фајлови:

На naughtygirl, Someonespecial и Gordana10 им се допаѓа ова.
  19. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Филмов го има на нет некаде? Барав по сајтовиве што ги знам, не го најдов.

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Before Sunset (2004)
    И пак си плачев. ;( :D
    Иако да бидам искрена, првиот дел повеќе ми се допадна. Во овој дел, он е подостарен. :tmi: :wasntme:
    Во секој случај, ми се допадна. Повторно имаше интересни дијалози. Вечер ќе го гледам и третиот дел и се надевам дека конечно веќе ќе бидат заедно во тој дел. А ова што ќе го кажам, ќе го пишам во спојлер, за да им биде интересно на тие што не го гледале. И да! Го препорачувам!
    Се изнервирав што умрела баба и`, баш на шеснаесетти декември. :doh: Навистина ми е криво, што не се се сретнале пак и што не се заедно. Он оженет со дете, она со дечко...

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.