Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    The Five Year Engagement

Мене воопшто не ми се допадна! Ми се гледаше некое лесно, забавно филмче, се мислев меѓу овој и Crazy stupid love и не знам кој ѓавол ме натера да се решам за овој :headbang: Имав високи очекувања од филмов ама едвај ги издржав тие 2 часа и 10 мин... Развлечен, неинтересен, досаден, комедија не е во никој случај (3,4 смешни моменти не се доволни некој филм да се прогласи за комедија), премногу глуп и очаен за да биде драма, избрзан крај... Не би го препорачала!

Прикачени фајлови:

На butterfly6223, Hipster и SimonaTino им се допаѓа ова.
  2. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    8 mile
    Предобар филм, дека сум голем обожавател на Ем и неговата музика,позитивно ме изненади со неговата глума.Борбите на крајот го достигнаа својот врв.

3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.737
    Snow Dogs (2002)
    Познатиот стоматолог од Мајами, Тед Брукс, дознава дека е посвоен и потекнува од Алјаска. Кога тој ќе пристигне таму, дознава дека е наследник на куќа и кучиња – влекачи на санки.
    Прекрасно зимско филмче за опуштање, го препорачувам. :)

На Divinebutterfly, The.Crab, Gordana10 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    И јас исто сега го гледам снежни кучиња/

На an4ii му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    About time
    Значи прекрасен. П-Р-Е-К-Р-А-С-Е-Н Во права смисла на зборот.
    Цел филм го гледав со широко отворени очи,ни еден момент не пропуштив, значи тие 2 часа ги изгледав без здив!
    Нема да ви кажам што се работи, доволно е добар филмот за сами да го видите.
    100000000.... од мене :D
    Го ставам на топ 1 на листата на љубовни филмови, заедно со Notebook :inlove:

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Snow Dogs, преубаво зимско филмче за релаксирање,
    Стоматологот Тед Брукс добива писмо за наследството и дознава дека е посвоен, па заминува на Алјаска каде што го чекаат кучињата и куќата кој што се негово наследство. Го препорачувам, убав е за опуштање.

На an4ii и Nausicaa им се допаѓа ова.
  7. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441
    и јас сега истиот филм, снежните кучиња го гледав :)

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Дека имаме HBO бесплатно месец дека го исилував и пред нова година и сега после, само висам на програмиве две и сите филчиња си ги изгледав на убава снимка без да трошам нет :D

Kokowääh & Kokowääh 2

Дoдуша прво двојката ја изгледав па после кецот, ама морав да го ѕирнам и кецот за да видам што се десило таму, зашто малку нејасни ми беа некои работи како стигнале до таму.

Првиот дел ми е многу многу подобар него вториот, вториот ми е и повулгарен и дефинитивно не е за деца под 18 години, првиот ми е некако поинтересен дека повеќе се фокусира на односот помеѓу Хенри и Магдалена. Во вториот дел некако она ми е позапоставена, више го има Тристан и други небитни ликови.
    Приказната оди вака- Хенри дознава дека има 8 годишна ќерка која е зачната од уан-најт-стенд во Шведска, која повеќе го сака таткото кој ја изгледал него билошкиот татко. Но бидејќи тој брак е пропаднат и Тристан дознава дека не е татко на Магдалена, мајката решава дека Магдалена треба да го запонае својот биолошки татко.
    Во вториот дел па Хенри има дете и со својата девојка Каталина која решава да го напушти и него и двете двете деца, па кај него се доселува биолошкиот татко на Магдалена, кој во меѓувреме се спријателува со Хенри.
    И вториот има доста смешни моменти, како двајца мажи излегуваат на крај со дете и бебе, плус Магдалена почнува да влегува во ран пубертет :lol:
    На првиот дел би му дала една солидна 7мица, а вториoт мислам дека им непотребен и малку беше невкусен за мој вкус, не заслужува ни пролазна 6ка.
    Til Schweiger(Хенри) е презгоден, со мерак човек да го гледа, ама искрено убаво се снајде во улагата на бивши плејбој и новопечен татко. Човекот има 50 години :o мислам како да кажам одвај 40 би му дала, секс бомба ми е. Башка Магдалена му е ќерка во приватен живот.
    Се на се кецот го препорачувам, двојката и не баш.
    Заборавив да кажам дека е германски филмов, снимен во Берлин, снимката е одлична, глумците исто така се одлични.

На figgiMK и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  9. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    ^Да, и јас го имам гледано, супер е. Двојката ја немам, не се наоѓа за симнување никако. Инаку типот е од Бастрдс, дека го имам гледано милион пати филмот па сите глумци во него ги памтам.

Јас многу филма изгледав за празнициве а и пред тоа, но последни два.

Catch Me If You Can

Јас луѓе не знам како овој филм сум го пропуштила. Нешто најдобро што имам гледано воопшто. Одличен филм според вистините приказна, одлична глума, и трае подолго но до последен момент е интересен. Која спсообност и интелигенција на главниот лик т.е. Дикаприо.

12 Years a Slave

Гледам номиниран за многу награди, пуштив и не ми се многу допадна. Не сум фан на толку бавни филмови, во смисла секој покрет е премногу забавено прикажан, можда е уметност ама мене не ми се свиѓа. Глумата е одлична, тука нема збор. Ама дејството е доста бавно, а и премногу ми беше некако мрачен, прикажува еден лош дел од историјата на Америка т.е. робовладетелството.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    На Nausicaa и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Before Midnight (2013)
    Oвој пат не плачев.
    Па не знам што да кажам. Првиот дел би го гледала повторно и повторно и повторно... вториот дел можеби уште еднаш... а третиов баш и не. :?: Има среќен почеток, се раскажува што всушност се случило изминатите години, потоа според мене некои досадни приказни и сосем на крајот.. бум! Расправии и слично. Изгледа требаше да останам само на првиот дел. Да си замислам дека после шест месеци повторно се виделе, живееле среќно до крајот на животот и бла бла бла...
    Меѓутоа има доста висока оцена на ИМДБ. Можеби јас сум во „бед муд“ па затоа не ми се допадна многу. Не знам...

На Femina777 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Upside Down (2012)
    Која фантазија, еј. :D Уште малку па ќе помислам дека и луѓето во филмов, беа компјутерски направени. Последните минути едвај успеав да ги догледам. Затоа што од авион се гледа дека ќе биде „happily ever after“. Иначе во филмов се работи за два паралелни света. Едниот богат, а другиот сиромашен. Се гледаат онака од горе. Меѓутоа, не смее да се воспостави врска помеѓу нив, ама некако двајцата ќе се засакаат а она е од горе, он од долу, па бла бла блаааа.....
    Искрено, не го препорачувам. Нема некоја поука, нешто важно. Љубовта ги поминувала сите граници. Нема врска. Има сто пати подобри филмови, каде љубовта навистина ги поминува сите граници.
    Можеби ќе го уништам впечатокот на некои, па нема да им биде интересно, дека кажав дека има среќен крај. Али човече... значи неколку пати се бакнаа и на крајот оваа му соопштува дека е трудна и има близнаци. Па кога ги направивте, бе? Така било тоа, за еден ден закажала на ултразвук и дознала дека има близнаци. :D

13. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    About time ( 2013 )

Онака , просечно. Не ме импресионира нешто посебно, со оглед на тоа дека
    The Butterfly effect, кецот
    на времето ми беше еден од поомилените.
    Главниов лик не знам од кај го "ископаа" , па уште го споија со Rachel McAdams :^) - не ми одговараат воопшто. Го догледав до крај само ради неа, и Bill Nighy - ептен ми е интересен човеков , уште ме "држат" позитивни импресии од Love actually :D

Инаку дејствието , се работи за тип кој може да патува назад во минатото, со цел да поправи некои постапки или повторно да проживее некои моменти.

14. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Two weeks notice

Го начекав вчера на Прва. Ништо посебно не е филмов, онака ... за пасење мозок и релаксација.
    Оценка на IMDb: 5,9/10
    Моја оценка: 6/10

Redemption

Вчера со глушецот седнавме да гледаме филм, па изборот падна на овој. А, што да ви кажам за филмов? :?: Абе, Jason Statman is my boyfriend :$ така многу, многу не обрнував внимание, башка веќе кажав со кого го гледав филмов. :wasntme:
    Не бе, шала на страна. Интересно трилерче, ми се допадна затоа што не беше премногу насилен.
    Оценка на IMDb: 6,2/10
    Моја оценка: 8/10

Прикачени фајлови:

15. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Цртан...
    Lilo & Stich 1 и 2....

Ме расплаче цртанов :D Сигурно повеќето од вас имате го гледано.. ;)

16. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

Интересно филмче, онака за опуштање супер е. Некој вид на романтична комедија но и не е баш комедија а за романтична, романтична е :D Има некои смешни делови но не е тоа тоа. Сепак не е лош филмов :)

Оцена ИМДБ:6.4
    Moja оцена: 5.5

17. Ajlinn7410

Ajlinn7410 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Романтична-комедија
    Интересен филм. :D Добар за опуштање.. :D
    Нормално според насловот се работи за лоша свекрва која не ја сака снаата.Свекрвата се преправа дека е болна , за сите неа да ја слушат,да ја галат.После синот оди на патување и свекрвата престојуваше кај снаата.Што се не си правеа.. :lol: :rofl: Но после на крајот се смирија и двете. :)
    Ви го препорачувам да го гледате. :!:
    Оцена : 10 8)

Прикачени фајлови:

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Истиов го гледав синоќа :)
    Се согласувам со напишаната критика - приказната е веќе позната, не е ништо ново, а за главниот лик можеле да одберат некој друг актер, мене воопшто не ми се допадна.
    Bill Nighy е легенда, само тој и Рејчел ми беа highlight во целиот филм.

На Divajn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Three fugitives (1989)
    http://www.imdb.com/title/tt0098471/

Mногу позитивно откачен филм, се загушив од смеење :D
    Девојчето е право срценце, а и општо супер актери нашле, мене филмов ми беше пресмешен и интересен без разлика на сите негативни коментари кои ги прочитав.
    Лукас(Nick Nolte) које е во затвор поради голем број на кражби, во истиот ден кога конечно излегува од затвор, се наоѓа во ситуација каде станува заробеник на еден крадец на банки Нед(Martin Short) кој има ќерка Мег на која и требаат пари за лекување. И така започнува нивната авантура.
    Иаку нема некоја длабока вредност, смисла или поткнува длабоко на размислувања, али сепак е не класична комедија-лимонада на која сме научени во последно време.
    Знам дека е римејк на истоимен француски филм со Жерард Депардје, па верувам дека оригиналот е уште подобар.

Од мене има една 7мица, зашто не беа залудно потрошени час и половина.
    Препорачувам.

На figgiMK, Camellie и Daydream им се допаѓа ова.
  20. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Colombiana
    После тоа што како дете,со своите 9 години е сведок на убиството на нејзините родители,Каталеја живее само со една цел-да се одмазди за смртта на своите родители.Таа израснува во сериски убиец , која ги убива сите што им наштетиле на нејзините родители.На крај таа успева да им се одмазди на сите...
    Актеркава претходно не сум ја сретнала во некој друг филм,ама е совршена за улогава.Тоа тело ,тој поглед..преубава. :clap:

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.