Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Dallas Buyers Club (2013)

Еден збор: ФИЛМИШТЕ! Давам 10/10.
    Matthey McConaughey со неговата трансформација за момент ме потсети на Christian Bale во The Machinist.
    Со предобра глума отсликан животот на вистинскиот Woodroof, алкохоличар и зависник од дрога, на кој што ќе му биде дијагностициран ХИВ. На крај, тој со неговата борба против фармацевтските компании и желбата за профит учи малку и за човештвото.

Нема воопшто да бидам изненадена ако земе Оскар за оваа улога. Очекувам номинации на 16ти.

Трејлер: http://www.youtube.com/watch?v=fvMPU0WaPcc.

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    About Time (2013)
    Прекрасен.
    Можеби можеле малку да го скратат, да не трае цели два часа. Ама од друга страна пак, не би бил толку убаво прикажан. Се работи за момче, на коешто не му оди баш лесно со девојките. Кога ќе влезе во својата дваесет и прва година од животот, татко му ќе му открие тајна. Односно, дека сите машки ликови од нивната фамилија, можат да патуваат низ времето. Поточно, само низ минатото, коешто го преживеале. Ќе поправа некои грешки и слично. Така ќе сфати некои нешта, за животот.
    Рејчел отсекогаш ми била симпатична. И заборавив да спомнам, пуштив една солза. Но, септак можеле малку повозбудлив да го скројат.
    Го препорачувам. :)

На Edie.S и Shelea им се допаѓа ова.
  3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Stoker (2013)
    Well, I don't know what to say. :wasntme:
    Дефинитивно мојот желудник не поднесува мистерии и вакви некои филмчиња. Почна да ме боли стомак, баш сега, во ниедно време. Во последно време, некои филмови ги сонувам. Така што, препорачливо ми е после ова, да си гледам Том и Џери. Импресии, не знам што да кажам. Штом се појавија некои чувства кај мене, како на пример напнатост, чекање, страв, крипи, исчекување и слично... значи дека филмот е добар. За Вас можеби филмот не е многу крипи, ама за мене, што сум навикната на тинејџерски лесни филмчиња-да! :D
    Не знам зошто, кога ќе видам некоја жена, со портокалова коса (во случајов Никол Кидман), веднаш ме потсетува на Бри од „Очајни домаќинки“. Кога стигнав некаде до пола, имав впечаток дека го имам гледано филмов. Друго... па не сум баш во состојба да ви прераскажувам. Претходно имаат пишувано критики и слично. Прочитајте ги нив. :D

4. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.832
    Prisoners, 2013

Филм што прави непријатно чувство, како да си во близина на змии :)
    Препорачувам, иако основата на филмот е да го најдеш гревот и вината во себе, божјите неподоби што можат да те искушат и крстот како симбол кој провејува низ него. Немаше шанси да ме прелажат.
    Од гледна точка на компаратист, филмов е суптилно чистење мозочни вијуги со идејата за божјата волја.
    Од гледна точка на гледач, филмот е трилер со добра продукција и автентично сценарио за фактот дека кога сме затвореници на сопствениот ум, и очигледните нешта ни бегаат од видикот.

Identity Thief, 2013

Одмарачко филмче, комедија на раб на трагедија. Се работи за очигледна кражба на идентитет на еден просечен, но амбициозен работник кој успева не само да го врати идентитетот, туку да го пронајде и оној на крадливката. Смешен и на моменти емотивен.
    За одмарање е супер.

На Bozica1980 и MandyLane им се допаѓа ова.
  5. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    The Hangover - многу добро интересно филмче,смешно

6. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    10.394
    Прекрасен филм,одамна немав гледано некој wow филм како овој од кој неочекувано пуштив две три солзи(да се разбереме тешко се лигавам по филмови :D )Навистина незнам зошто не сум го гледала досега.

Прикачени фајлови:

На Domino, Nausicaa и Gordana10 им се допаѓа ова.
  7. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.600
    Комедии филмов,хахаахах,многу добар..го гледам по втор пат,пред тоа незнаев како се вика,и сеа дури ми текна :D

Прикачени фајлови:

• Bad_boys_two.jpg
      Bad_boys_two.jpg
      Големина на фајлот:
      35,1 KB
      Прегледи:
      214
  8. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.357
    Последниот Мохиканец(1936)
    Стар е филмот,ама добар е де.Е сега се зборува за две ќерки на еден Англиски поручник кој отишол во Америка за учество во војната помеѓу Франција и Индијанците,да му бидат придружба.Еден мајор се заљубува во една од ќерките и тие се сакаат.А другата черка се заљубува во Индијанец,а и тој во неа и се жртвува за неа.Беа окупирани,но ги спаси еден извидник ама....за да ја спаси едната ќерка на поручникот(таа која ја сакаше име не ми текнува) се фрли од карпата во борба во другите индијанци,а таа за да не биде нивни заложник се фрли после него...итн.. ;) :D
    http://www.youtube.com/watch?v=HpOwp6SDgQM

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Ninja: Shadow of a Tear [2013]

Casey Bowman е американски борец кој е омажен за Namiko Takeda со која го очекуваат своето прво дете. Еден ден, додека пазарува во градот тој се соочува и брани од два напаѓачи кои се вооружени со нож. Покасно, истата вечер, Кејси оди да купи некои намирници, a кога ќе се сети дека му е украден паричникот се враќа дома каде ја пронаоѓа својата сопруга убиена со белези на вратот од бодликава жица. Болката која ја чувствува поради бескрупулозната смрт на својата жена и дете нема да го сопре пред никого и ништо во потрагата на нивните убијци и причина.
    Акционен трилер, предобар филм кој заслужува да се погледне

Оценка - 10/10

10. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    SPREAD

интересен е филмот, одлична поука носи крајот, треба да го гледате :)

11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.827
    Допаѓања:
    25.561
    Prisoners
    Две девојчиња се киднапирани, и за време на истрагата се отворa постар случај, кој е на некој начин поврзан со сегашниов...
    Интересен крај, баш реален, немаше потреба за дополнителни сцени и расплети.
    Трае 2ипол часа, ама интересен е, го задржува вниманието.

12. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Notebook (2004)
    Редно беше и јас да го изгледам. Пре-кра-сен!
    Сметам дека нема потреба да го прераскажувам. Едноставно се работи за една љубовна приказна, која мора да ја погледнете, доколку не сте ја погледнале. Тоа е се`. А да, пуштив повеќе солзи.
    Иии знаев, знаев за нив двајца, што беа во старскиот дом, знаев!

На Antoninaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Revenge of the Bridesmaids

Само што го изгледав - онака интересен филм, не треба многу да се замараш додека го гледаш. Романтична комедија за девојки кои се враќаат во градот каде што пораснале и дознаваат дека една од 'популарните' девојки го украла дечкото на нивната другарка што останала да живее таму. Тие стануваат нејзини деверуши со цел да ја уништат свадбата.

Инаку го гледав на youtube, воопшто не го симнав, има и други филмови од страна како предлози ;) :)

http://www.youtube.com/watch?v=mhynqGpqyJI

Beauty and the Briefcase

И овој е романтична комедија со Хилари Даф, која добива шанса да напише статија за COSMOPOLITAN поврзана со мажите и бизнисот, заради која што ќе треба да се вработи во сериозна фирма и да излегува со што повеќе мажи од фирмата. Интересен филм, а Хилари Даф одлично ми глуми и некако е харизматична и прекрасна :D
    И него го гледав на youtube :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=1RXU5MAJXLQ

14. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
  15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Fred: The Movie (2010)
    Да разјасниме една работа: По дебилен филм од овој-немало, нема и нема ни да има!
    Не знам со кој памет сум го симнала, кога на ИМДБ има оцена 2.1. Само да погледнете две секунди од видеово и се` ќе Ви стане јасно. Ау, се изнервирав, на што трошеле пари? Кој се нафатил да снима ваков филм, КОЈ? Ова детево, на сликава, има толку иритирачки глас, толку пискав, што ниту едно женско на планетава Земја го нема. Станува опседнат со некоја Џуди, демек му е „девојка“ а благе везе нема. Се јавува во полиција, ради тоа што Џуди се преселила. Се треска од земја, хистерише. Цел филм се врти околу него. Не знам како успеав да стигнам до половина час. Кој изджи повеќе, му симнувам капа. Во Гинисовата книга на рекорди треба да го пишат, озбилно!

16. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    The Impossible (2012)
    "Lo imposible" (original title)
    114 min - Drama | History | Thriller
    Вистинска приказна за едно семејство кое за време на цунамито во Тајланд во 2004 година е таму на одмор.
    Многу добар филм. Многу добро направен и одглумен. Исто како и јас да бев таму и да се борев за сопствениот живот заедно со нив. Се изнаплачав. Го препорачувам!
    10/10

На Mrs.Cuper и anichka94 им се допаѓа ова.
  17. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Ted (2012)
    Уште еден од редот на недогледаните филмови. Се работи за едно момче, што на Божиќ посакало една желба. Мечето да му зборува и да му биде другар. Таа желба му се исполнила и заедно се пријатели триесет и нешто години. Ама девојката негова, не сака повеќе Тед да живее со нив. И така...
    Ко прво, не можам да ги замислам Мила и овој у пар. Он ми делува постар. А Мила е антипатична. Само мечето ми беше интересно одвреме навреме и толку. Ништо посебно.

18. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    „Црна книга“ (Dutch: Zwartboek)-ПРЕКРАСЕРН ФИЛМ, Холандски. Дејствието се одвива во Холандија кон крајот на втората светска војна. Тоа е приказна за пожртвуваноста, страдањата, љубовта , предавството и одмаздата.
    Гледајте го, фантастичен е.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Book_(film)

19. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    10.394
    The secret life of Walter Mitti(2013)

Во главни улоги и режија на Ben Stiller.Значи го обожавам човекот нема филм што не ми се допаѓа со него,а овој дефинитивно му е најдобар до сега.Ме исфасцинира филмот затоа што е точно избалансиран, со доза на комичност,авантура и романтика.Walter(Ben Stiller) е голем сонувач и многу учтлив човек кое работи со продукција на фотографи во списанието Life.Во слободно време замислува соништа на слава во кој тој е главен лик.Преку соновите си го исполнува тоа што сака да го има во реалноста.Неговото секојдневие е банално и еднолично,но сето тоа ќе се промени кога ќе исчезне еден негатив од неговото студио.Ви го препорачувам :)

Прикачени фајлови:

20. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.827
    Допаѓања:
    25.561
    Johnny English 1 и Johnny English: Reborn

[​IMG][​IMG]

Го обожавам овој човек!
    Нема промашај со него, само он да стои пред камера е смешен, а не пак со дополнително сценарио.
    Одлични се двата дела...

На Divinebutterfly, Someonespecial, AnaKarenina и 3 други им се допаѓа ова.