Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Gravity
    Приказната не е толку добра колку што се добри ефектите. Филмот е направен за оние кои уживаат во технологијата и го сакаат универзумот. Не го препорачувам за да го гледате по дома туку го препорачувам само за 3D,затоа што филмот е за тоа направен.
    Инаку приказната премногу напнува. Се препотив поради тоа што се случуваше. Ми се допадна што не беше провидно што ќе се случи наредно.
    8/10
    1000/10 (3D)

2. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Saving Shiloh (2006)
    Интересно филмче со кученцето Шило и со неговиот сопственик.
    7.8/10

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  3. naughtygirl

naughtygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    100
    The green mile
    Пред малку го гедав филмот и усте сум под длабока импресја.
    О Боже сите фимлови да беа вакви.Дефинитивно најдобар филм до сега!!!
    Ни еднаш не ги тргнав очите од мониторот,а да не кажам дека цели 2 часа плачев.Незнам како го немамав изгледано до сега.Филм кој зборува за тоа колку животот може да биде суров и неправеден,полн со неправди и казни,а сепак полн со љубов и божји чуда.
    Секогаш ќе ми остане во сеќавање.

Прикачени фајлови:

На Thallia и Avenged им се допаѓа ова.
  4. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    29.385
    The prestige(2006)
    Филмов ми беше препорачан од многу луѓе,а и висока оценка има на imdb па дојде и тој на ред за гледање, срам ми е да кажам дека го немам гледано.Морам да кажам дека сум одушевена.Значи предобри глумци, сценографија, мистичност, драма,илузија, и крај кој што никако не го предвидов, невидена кулминација...За сите што не сте го гледале, препорачувам!

На Someonespecial, Avenged и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Six Days Seven Nights
    (каков постер му направиле на филмов, човек да си помисли дека е хорор, а не комедија :lol: )

Робин живее и работи во Њујорк. Заедно со нејзиното момче Френк, решаваат да заминат на одмор на еден од островите во јужниот Пацифик. Последниот ден од одморот, Робин мора да замине на Тахити, па најмува пилот кој ќе ја однесе. Меѓутоа, се случуваат некои незгоди и авионот паѓа, оставајќи ги нив двајца на пуст остров. За да преживеат и да се спасат, мораат да прават компромиси и да ги ускладат нивните различни карактери.

Го имам гледано многу одамна, ама го фатив на Cinemania па седнав да го изгледам пак :)
    Интересно филмче.

На Mrs.Cuper, LittlePinky и Elennaa им се допаѓа ова.
  6. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Chasing Liberty

Во глобала,добар филм,онака за опуштање.Значи Ана е ќерка на претседателот,кој постојано ја надгледува и таа нема никаква приватност.Затоа решава да побегне,но татко и за да ја заштити ја праќа со агент,кој подоцна ќе се залуби во неа!!
    9/10

На Avenged му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    She's The Man
    Mи го препорача едно девојче што многу ми е мило :hug:
    Тинејџерски филм...
    Се работи за една девојка која влегува во училиште на местото на нејзиниот брат преправајќи се во машко, со цел да игра со машкиот фудбалски тим. Другото оставам на вас да го дознаете ( јас не знам како сум пропуштила ваков филм ). :D
    Директен линк:
    http://megashare.sh/watch-shes-the-man-online-T0RZPQ

На Avenged му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    The Heartbreak Kid (2007)
    Моментално се наоѓам во конфузна ситуација. Се сомневам дали порано го имам гледно. Некако виден ми е, ама недовиден. Како и да е, Бен Стилер-нема утка! Во филмов, тој се наоѓа во една незавидна положба. Не ми оди со девојките. Оди на венчавката кај својата бивша девојка. Потоа сосем случајно, ќе се сретне со друга девојка, за која ќе помисли дека не треба да ја испушти. Набрзо ќе се венчаат, ќе одат на меден месец. Но, ќе се испостави дека девојката е малку така... необична. Смешна. Па сфаќа дека не направил добар избор, дека избрзал. Но, при секој обид, да се отераси од неа, се случува спротивното. Што да Ви кажам, филмот е урнебес! Се изнасмеав. Премногу смешни сцени. Го препорачувам, убедена сум дека ќе Ве расположи. Трае цели два часа. Верувајте, вреди! Таа жена му, е тотално чукната. :rofl:

На LittlePinky, Someonespecial и Antoninaaa им се допаѓа ова.
  9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    The Break-Up Artist (2009)
    Какви се` професии, нема да сретнеш. Мислам филмов е онака, некоја стандардна приказна, не е нешто ново. Се работи за една девојка, којашто не верува во љубов, поточно во љубовта на сегашните мажи. Таа, е брејк-ап артист, односно раскинувач на врски. На пример некој дечко ќе и` се јави, за таа да раскине со девојка му, во негово име. Ќе ги теши, тие што биле шутнати, со реченицата не е до тебе, до него е. Но, ќе се појави нејзина конкуренција. Уште еден раскинувач на врски, таа ќе почне постепено да ја губи работата. Потоа ќе се вљуби и покрај тоа што не ја сака љубовта. И така. Значи филмов го задржува вниманието, меѓутоа не е нешто којзнае што. Доколку сакате да истепате време, гледајте го. :)

10. bubamara96

bubamara96 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Последен беше вчера што го гледав филмов со кучето Шило на канал 5 го даваа сабајлево. Незнам како се вика точно али интересно е филмчето вреди да се види :)

11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Морам да го спомнам филмчево, како што и очекував, ми се допадна.Го препорачувам.

Се работи за едно девојче, посвоено во германско семејство...Настаните се одвиваат во времето на Хитлер, се зборува за Евреите, војната.

Прикачени фајлови:

На Mishela, 1209, figgiMK и 2 други им се допаѓа ова.
  12. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Добар избор :) .Еден од моите омилени цртани :rofl: 10/10

13. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.827
    Допаѓања:
    25.561
    Inside Man
    Грабеж на банка, но лошите момци всушност и не се толку лоши, не се дојдени во банката по пари, туку по други работи...
    Интересен е за гледање бидејќи е неизвесен до самиот крај, а и самово сценарио е многу уникатно, начинот на кој се одвива грабежот е ептен паметно и несекојдневно организиран.
    Има доста добри глумци, Клајв Овен ми е одличен, многу го сакам уште од Sin City...

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    The Wolf of Wall Street (2013)
    Интересен филм, малку е долг (3 часа) ама брзо поминува времето со ваква комедија :D
    Има многу секс, дрога и насилство и затоа не ми е баш "my cup of tea", ама забавен е, а и глумците се одлични :) Леонардо ДиКаприо доби награда (Златен Глобус) за филмов и сосема му е заслужена, а Џона Хил како и во сите други филмови, пресмешен е :D Приказната е релативно иста од почеток до крај - правење пари и забави, ама не се здосадува :)

7/10 :)

15. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    723
    Brave (2013)

Филмовите на Дизни никогаш не ме разочарале. Овој го ставам во категоријата омилени. Ретко плачам на филмови, ама на овој се утепав од плачење, посебно во делот кога се гледа како мајката е способна да го жртвува својот живот за неблагодарното дете. Поучна приказна за љубовта помеѓу мајката и ќерката, којашто ме натера да се потсетам на сите жртви што мајка ми ги има направено за мене и ме натера да ја ценам уште повеќе. Дефинитивно вреди да го погледнат луѓе од сите возрасти.

10/10

Frozen (2013)

Ми тргна со филмовите на Дизни :D . Овој ми е една така весела приказна што знае да ме расположи. Исто така и овој дава важна поука за љубовта помеѓу сестрите односно фамилијата и дека тие се единствените луѓе на коишто можеме да се потпреме и безрезервно да им веруваме. Снешкото ми беше highlight на приказната :rofl:

10/10

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.083

8 miles high/Das wilde leben

Филмот го знаев од порано, од песната Summer wine.. Се наканував да го гледам многу пати ама не сум имала време па еве денес успеав.
    Автобиографија на познатиот модел од 60-тите Усчи Обермаер/Uschi Obermaier.. која е во потрага по својот „див живот“.
    Филмот изобилува со секс сцени и голотија така да е +18.
    Не носи некоја посебна порака, опуштен интересен.. сепак биографски е.
    Јас го гледав заради актерката Наталиа Авелон ја засакав уште во спотот.
    Оценка 6/10.

17. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
  18. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    The conjuring
    Wait, и ова требаше да биде хорор?
    Можеби е мојата аверзија и рамнодушен поглед врз хорор филмовите, ама филмов ниту ме наежи а камо ли да ме ме исплаши.
    Приказната предвидлива, проколната куќа, куп клишеа, егзорцизам, крај.
    Ама се заинтересирав за Варенсови, вистинско семејство кое навистина се бавело со егзорцизми, има интересни факти околу нив.

4/10, преку сила.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Grown Ups 2

Филмов е закон. :D
    8/10 од мене :)
    http://megashare.info/watch-grown-ups-2-online-TmprNU9BPT0

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Филмчево е пуфка.
    Се зборува за самоуништувањето на 4 луѓе кои користат дрога.
    Музиката ме освои веднаш,посебно саундтракот кој се повторува.

10/10
    :nod: