Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Grejsi

Grejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    73
    The right kind of wrong :) (Романтична комедија)
    Лео ,мијач на садови и несуден писател станува познат по блогот и книгата на неговата бивша жена каде пишува за сите негови недостатоци и глупости. ( Иначе книгата се вика "Why You Suck"). Но Лео се заљубува во жената од неговите соништа токму на денот на нејзината венчавка. И тука почнува приказната, Лео сака да ја освои Колет па дури и го пребродува стравот од височина...

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Beneath the blue

Глупости од филм,ми се смачи веќе од ваква режија-се едно исто.
    Се зборува за дечко кој ја запознава главната улога-девојката.Се иде добро,романтика,она,ова ама дечкото бил на некој начин непријател на семејството на девојката и тој само ја искористувал.И сега тој и при тоа што е принуден да го работи тоа тој се заљубува во неа и на крајот нема да биде од страна на непријателите туку ке се сврти од страна на семејството.
    Веќе познато,така?
    Единствена разлика е што се разботи тука за делфини,ама сепак многу досаден,веќе виден филм.

4/10 |(

3. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Монте Карло
    Селена Гомез во главна улога.Да не пишувам долго еве ви трејлер
    http://www.youtube.com/watch?v=Rxm_bVVhbr8

Кога ќе и го превземите идентитетот на некоја која личи на вас :D

4. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.661
    Допаѓања:
    29.393
    Delivery Man(2013)
    Приказната е по малку смотана, еден човек донирал сперма во клиника, која всушност била постојано користена и има 533 деца.Но, всушност навистина многу ми се допадна филмот.Не е толку глупав, колку што изгледа на прв поглед, дури и на моменти си пуштив по некоја солза.Vince Vaughn солидно глумеше, и убаво ги долови емоциите.Фина драма, ја препорачувам :) 7/10

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Breakfast at Tiffany's (1961)

Го немав гледано до сега. Евергрин филм :) Нема поубава жена од Audrey Hepburn според мене. Пример за убавина, стил, едноставност. И во чаршав да е облечена и без шминка и разбушавена, пак е најубава.
    Класика од филм, но мене лично не ми се допаѓаат многу овој тип на филмови...
    И да, ја обожавам песната од филмот - Moon River

Препорачувам доколку сакате стари класици од овој тип..

The Painted Veil (2006)

За мене, НАЈУБАВИОТ љубовен филм што сум го гледала, и не верувам дека ќе има подобар. Обично за секој нов филм што ќе го гледам и што ќе ми се допадне ептен велам дека е најдобриот филм што сум го гледала :D но не и за овој. Овој ќе ми остане број 1 дооолго време, знам. Не сум под скори импресии, веќе 1 месец од кога го гледав и уште ме држи. И би го гледала уште многу пати.
    Реален филм, со многу многу длабока љубовна филозофија. Незнам зошто толку време го одбегнував.
    После филмов, Едвард Нортон ми е новата љубов од познативе, а неверојатно но вистинито, Џони Деп е на второ место. :lol:
    Едвард <3

Препорачувам!
    10+++/10

About Time (2013)

Прекрасен филм. Поучен. Многу поучен. Уживав во секоја секунда. Рејчел ми е меѓу омилените глумици, природна и едноставно зрачи.. сите филмови што сум ги гледала со неа се од овој тип љубовни и баш и одговараат ваквите улоги. Многу јасно дека е поубава од глумецот во филмот, но сепак мислам на крајот супер се споија.

Препорачувам!
    10/10

На 1209 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  6. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Grave Encounters
    Солидно хорорче. Веќе видена техника и онака, добра приказна. Група на луѓе одат да истражуваат места(во овој случај психијатриска болница) на кои тие мислат дека има паранормални активности и притоа се снимаат сами. Ептен слично на Паранормална Активност, само шо овај филм за нијанса беше пострашен. Немаше кизнај колку страшни сцени, повеќето беа онака, просечни, а некои ми беа и малку досадни. Крајот не ми беше баш по кеф, ама ајде барем ме здрма малку.
    Не е најстрашниот филм или пак некој премногу страшен, ама мислам дека на сите љубители на хорори ќе им се допадне.
    6/10
    Гледам има и втор дел, па можеби и ќе го погледнам.

7. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Frozen (2013)

Решив да го гледам само затоа што сите зборуваат за филмов, односно цртанов. Гледам и темава скоро цела испишана беше со постови токму за него.

Искрено, ништо посебно. :?:
    Јас сум навикната на еден друг концепт на Дизни цртаните. Штознам, некако просечно, ми нема некоја оригинална идеја, не е тоа, тоа, веќе видено, веќе слушнато, како недоработено... Се' на се' ништо воодушевувачки. Единствено снешкото (го заборавив како се викаше) малку од малку ми беше интересен ама и тоа некако како мутаво направено, недоработено. Сум гледала многу поубави цртани кои пак не биле од некоја позната продукција.

Од Дизни очекувам само највисок квалитет и ништо подоле од тоа. И ден, денеска можам да седнам да ги гледам старите цртани од Дизни и мислам дека никогаш нема да ми здосадат. Па и за волја на вистината и поновите цртани им се убави и оригинални, ама овој не. Прва утка им е, ама ајде секој греши.

На MandyLane, ludoto19 и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  8. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    The Best Offer

Најдобар филм што го имам гледано во последно време. За љубителите на мистериозни филмови, одвај чекаш да дознаеш што ќе се случи, едноставно филмов не те остава да здивнеш и секако непредвидлив крај. Не сакав да го објаснувам да не се изгуби поентата на филмот. Јас на крајот останав запрепастена. Секоја чест :bow:

Оценка: 9/10

На Hellen му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Motocrossed (2001)

Интересно филмче.
    Една млада млада девојка,со љубов кон моторите,ќе се претставува како нејзиниот брат близнак,кој поради повреда на својата нога не може да се натпреварува.Таа победува на натпреварот и во меѓувреме го запознава момчето кое исто така освојува на неколку трки.
    9/10

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Tyler's temptation- Мажена жена се заљубува во инвеститор кој започнува работа во фирмата каде таа работи. Во текот на филмот се гледаат знаците на менување на личноста која е склона на неверство и знаците по кои неверството се познава. Многу глупава грешка што ќе си го остави мажот и, па ќе се сплетка со богаташот патем ќе си закачи СИДА. Многу поучен филмот.

The touristНе знам како порано не сум гледала толку фантастичен филм. Многу ми се допаднаа и Анџелина Џоли и Џони Деп. Маж и жена се сретнуваат во воз и тој се заљубува во неа. Меѓутоа тој не знае дека е дел од еден план. Набрзо во Венеција почнуваат да го бркаат навооружани момци и тој бега по покривите на куќите. Акција и романтика :inlove:

The man who cried Со Џони Деп и Кристина Ричи во главна улога. Времето е пред Втората Светска Војна. Таа е Еврејка тој Циган, двајцата се надеваат дека животот ќе им биде подобар, но почнува војната и таа мора да замине во Америка каде конечно ќе го најде татко и :)

11. shinelikeasun

shinelikeasun Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Prisoners- Добар трилер, ми се допадна, посебно Hugh Jackman во улога на татко и Jake Gyllenhaal во улога на детектив. Двајцата фантастично ги одиграа своите улоги, Hugh покажа колкава може да биде љубовта и пожртвуваноста на еден татко за своето дете, а Jake не можеше, а да не ги помеша своите чувства во случајот кој го доби. Само мислам дека кога би бил помистериозен филмот би бил поинтересен, на пример да се употребеше лавиринтот во потрагата по девојчињата, на крајот да го покажаа и таткото, баш ме наежи сцената на крајот кога тој свиреше со свирчето, му беше сламка за спас. :clap:

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Frozen |( [​IMG]

(го пишувам коментарот дур си ја Слушам ХЕПИ Pharrell Williams - Happy, мојата Оскаровско победничка песна)
    Леле ич, ама ич не е интересен филмов, без поента што има убаво?

2 сестри, една има моќ да заледува свашта, ја тураат у соба 20 год, излага го заледува замокот по грешка, бега по своја воља и другава ја бара и иде да ја наговори да се врати

Па ај да беше поинтересно смислено, ама јок.
    А ни песната што зема оскар не е нешто убава ај 5/10, толку од мене, Дизни благо ме разочара

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870

Knocked up

Чудно како не сум го гледала досега.Добра комедија,со одлични глумци што си ја знаат работата.Содржината не е ништо непознато,но сепак имаше интересни моменти и смешни дијалози.Можеби малку предолг,но брзо поминува времето.

ОВа: Marriage is like a tense, unfunny version of Everybody Loves Raymond, only it doesn't last 22 minutes. It lasts forever. :lol:
    7/10

14. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    The Spectacular Now (2013)

Животната филозофија на еден средношколец се менува кога ќе запознае една "нетипична" девојка. Искрено, приказната е добра ама останав рамнодушна низ цел филм. Не ми побуди никакви емоции, освен што ми беше досадно на моменти. Сценариото е премногу едноставно...
    Ама ај, добар е за тепање време.

5/10

15. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Paranormal Activity- The marked ones
    Овој дел ми е најдобар. Се мислев дали да го гледам, ми изгледаше многу страшен.
    Го изгледав, не го препорачувам на некои со слабо срце.
    Некаде до 40 минути е онака, релаксација, ама послее..
    Страшен е, нај страшен до сега од паранормал активити.
    Ви го препорачувам.

10/10
    Jesse begins experiencing a number of disturbing and unexplainable things after the death of his neighbor. As he investigates, it isn't long before Jessie finds he's been marked for possession by a malevolent demonic entity, and it's only a matter of time before he is completely under its control...

Срцето ми застана..

На Heartbeat и MandyLane им се допаѓа ова.
  16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    300: Rise of an Empire 3D

Прво, малку беше нејасно на почетокот од каде почнува дејствието. По некоја логика си мислевме дека продолжува од настаните со кои заврши првиот дел, ама не беше така. Малку се навратија назад.
    Многу крв, многу насилство, дури премногу. Па и дека 3D, на моменти глава ме болеше од толку крв на сите страни. Некако му фалеа настани надвор од воениот фронт. Се што видов беше немилосрдно убивање.

17. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Има повеќе, ама овие се најпоследни.

The Wolf of Wall street

Не е толку лош филмот како што мислев дека ќе е, но ниту толку добар, а за чудо за филмот или многу позитивни или многу негативни критики можеш да прочиташ.
    Не е најдобро дело ни на Лео, ни на Скорцезе. Глумата на Лео беше одлична, ликот беше одлично доловен но можеби затоа што во неговата биографија има многу подобри филмови и улоги, па ова не е нешто посебно во таа смисла.
    Забавен е, има интересни сцени, но ништо повеќе од тоа. Друго, филмот може би ми оставил многу подобар впечаток да е саат ипол или максимум два саата, за ваков филм три саата е премногу, не сум прва што мисли дека има многу непотребни сцени и тоа ми го руши уствари филмот највеќе. Исто и секс сцените и оние со дрога ми беа некако одвратни, ама поради тоа што филмот е според автобиографија тоа е неизбежно. Џона Хил ме нервираше до бескрај, дали ликот а и актерот не го поднесувам. А и што толку добро изглуми да добие факинг номинација за оскар :tmi:, го гледав и Rush претходно. И да го ставиш Џона пред Даниел Брул за оскар е нонсенс.

The Machinist

Психолошки трилер за човек кој не спиел цела година и почнува да не разликува што е реалност.
    Мава на психа филмот, и глумата на Кристијан Бејл е предобра (колку ослабнал за филмот :clap: ).

18. Stojchevska

Stojchevska Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Remember Sunday.
    Една келнерка се запознава случајно со згоден продавач на дијаманти кој има проблеми со памтењето за кои таа не знае. Тој секој ден ја сретнува и повторно се заљубува со неа иако утрото кога ке се разбуди не се сеќава на ништо од претходниот ден.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Monte Carlo (2011)

На сите ни е добро позната содржината.
    Многу убаво филмче.Добра глума,убави сцени и добро уловена убавината на Париз. :inlove: Потоа и Монте Карло.
    Филм за опуштање.
    10/10

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870

Warm Bodies

Знаев што да очекувам од филмчево :D Глумците не ми беа познати,ама добро си ја завршиле работата.Приказната солидна,зомби апокалипса,љубов и момци што ги бркаат лешевите :D Малку пребавно се одвиваше се,според мене можеле повеќе акција да вметнат,но не беше лош воопшто.
    8/10