Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    John Doe: Vigilante (2014)

Да ви кажам одамна не сум гледала ваков филм. Чуден, малку извртен, задржува внимание и остава простор самите да одлучите и да пресудите што е правилно, а што не. Надвор од оние клише филмчиња. Имам чувство дека филмовите во последниве години не се нешто воодушевувачки и сите се со слични приказни. Ова е нешто поинакво, барем за мене е.
    Глумецов врска немам кој е, искрено не ми е воопшто познат, прв пат на филмов го видов АМА глуми одлично. Целосно ја доловил поентата.

На кратко само ќе пишам за содржината. Се работи за сериски убиец кој е веќе фатен и му се суди. Меѓутоа, дали тој е само ладнокрвен убиец кој си ја заситува потребата за крв или пак херој сами одлучете си. За мене е човек кој одлучил да превземе нешто и човек кој помалку или повеќе се крие во секој од нас. На момент сите сме го помислиле, па дури и кажале тоа што тој го прави, ама не сме имале храброст за на дело да се покажеме.

Го препорачувам. Би му дала чиста 10ка ама од мене има 9/10 само зашто трае час и половина. Сакав уште и уште.

2. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Wow haha го гледав филмов и се шо кажа е точно браво ;) посебно за она како јади(шпагетии хах) и за то шо има иста фаца цел филм :?: ама да, добар филм вреди да се гледат 8\10... малку е долг ( 3 сати) :rofl:

3. Ivy89

Ivy89 Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    1.056
    http://www.imdb.com/title/tt1142433/
    Post Grad (2009) 9.5 / 10
    :) 22 годишна девојка после дипломирање во потрага е по работа, но тешко и оди. Има прекрасен дечко но мала грешка со новиот комшија, ќе ја заниши врската... Ќе се потруди да го врати и ќе успее.
    Вреди да се погледне. :)

4. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    И јас го гледав пред 2 дена. Филмов е чиста 10. Не можи да не те погоди в срце :!: На крајот така убаво сум се исплакала. Солзи ко петлици ми капеа. :(
    Си ја олеснав душава со филмов :)

5. fashion.girl.13

fashion.girl.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    359
    Cheetah Girls 2
    дефинитивно најдобриот дел сум го гледала неколку пати и пак би го гледала 10/10 :)

6. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    The Fault in our stars

За мене најдобар филм на сите времиња!

А Shailene Woodley се' повеќе ја обожавам!

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.804
    Допаѓања:
    4.943
    Балканот не е мртов. 6/10

Приказната за Калеш Анѓа, ама малце повеќе испоглупавена. |(
    Одлична приказна, одлични глумци - глума, ама цело време беше сниман во студио, што ич не ми се допадна. Оние на канал пет приказните во една куќа ги снимаат ама колку убаво е направено. Не е проблемот што е во студио, туку што цело време имаа обесено некои пердиња - барем бели картонски зидови да ставеа, а какви шуми имаме, какви цркви имаме, ви се молам, закачиле пердиња наоколу и туриле едни свеќници. :(

Мочаа, мочаа цел филм ама крајот го у*раа. Ви се молам, во турско време за љубов размислувале. Овој филм испадна лижење газ на турците пошто сега сме арни со нив.
    :puke:

8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.771
    Conviction

Филмот е снимен според вистинита приказна.
    Во лавиринтот на правни недостатоци и финансиска неможност да му помогне на својот невино осуден брат, сестрата се запишува на правен факултет и...

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Couples Retreat (2009)
    http://www.imdb.com/title/tt1078940/?ref_=nv_sr_1
    Прекрасен филм, романтична комедија. Убава порака, комични сцени и прекрасни пејсажи кои ќе направат да посакате да сте таму, оцена 10/10

10. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.830
    Допаѓања:
    25.613
    The Pact
    Почна како клише приказна со духови, но имаше сосема неочекуван заплет. Во филмов се споени две најчести теми во хорор/трилер филмовите, кои на прв поглед не одат заедно, но тука ми се допадна спојот.
    Напнат со нагли сцени, језив, на моменти емотивен. Ми се допадна и глумата на девојката што беше главен лик.
    Малце е спор, лично сакам повеќе акција, тоа сум кажала веќе сто пати, но сепак тоа што беше спор не го правеше лош и досаден филм, туку го правеше уште понеизвесен.
    :up:

11. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    17.166
    House of Sand and Fog (2003)

Случајно го начекав сношти на тв и го загледав. Драма, трагедија, со Бен Кингсли и Џенифер Конели во главните улоги, со номинации за 3 Оскари. Според мене еден од најдобрите филмови што ги имам гледано во изминатите година-две. Маестрална глума, предобар кастинг, одлично сценарио. Според ИМДБ оцена 7.6/10, но јас му давам 10/10 и го препорачувам!

Филм базиран според истоимената новела, ја раскажува приказната за емигрантите и нивната вечна борба за прилагодување во новите светови, за нивните излузии и неостварени сонови, за луѓето кои не припаѓаат повеќе таму од каде што дошле, но не припаѓаат ни во новите светови каде што сакаат да живеат.

Овој филм ја открива судбината на ирански емигрант, бивш офицер Берани (Бен Кингсли), кој со своето семејство доаѓа во Америка во потрага по подобар живот. Парите кои ги заработил и заштедил како некогашен славен војник, му се трошат се побрзо, па е приморан да работи како разнесувач на ѓубре. Но, Берани ни во тие услови не престанува да сонува за подобар живот, за купување на своја куќа која би била симбол за неговиот успех на новото тло, каде би можел конечно да се смири и да ужива со своето семејство.
    Кети (Џенифер Конели) е емотивно нестабилна, напуштена млада жена, на која единствената работа што ѝ останала од нејзиниот татко е куќата во која што живее. Таа е принудена од локалните власти да ја напушти куќата, поради насобраните даноци кои не ги плаќала. Набрзо, куќата е ставена на аукција и продадена во рекордно време за многу малку пари на иранскиот емигрант и неговото семејство. Така, започнува нејзиниот конфликт со новите сопственици. Во таквата борба, да ја задржи својата куќа по секоја цена, ѝ помага полицаецот Бердон, оженет човек, кој на интересен начин сфаќа дека всушност се заљубил во Кети и станува опседнат да ѝ помогне што побрзо да се избори за правда и да ја добие својата куќа назад.
    Наизглед неважна, административна грешка предизвикува комплицирани односи измеѓу Берани, неговото семејство и Кети. Таа куќа е симбол, која на секој од нив многу им значи, сламка за спас и знак дека се сеуште живи. Поради таа мала градба, сместена на еден рид во близина на Сан Франциско, предел често прекриен со магла, поради неспособноста да се разберат едни со други, филмот има трагичен исход.

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Limitless Со Бредли Купер и Робер Де Ниро. Приказната почнува со еден дечко зависник од алкохол, кој сака да напише книга, но нема инспирација. Неговиот поранешен шура случајно го среќава и му нуди една нова дрога со која се поттикнува капацитето на мозокот. Бредли Купер го зема апчето и пишува дел од книгата за четири дена. Шурата го уценува да направи неколку работи за него, потоа го наоѓаат мртов во станот, а Бредли ги наоѓа сите скриени залихи со таа чудотворна дрога и неговиот живот се менува засекогаш.

Mindscape уште познат како Ана е психолошки трилер. Посебно обучуван психолог кој може да влезе во меморијата на друга личност, влегува во нејзината со цел да дознае дали таа е виновна за домашните проблеми, бркањето од факултет, убисто итн. Се се дознава на крај.

The Croogs Анимиран филм за фамилија праисториски луѓе. Таткото е главен и ги учи помладите да не бидат љубопитни зошто може да западнат во неволја и да умрат, но ништо не ја плаши храбрата ќерка која една вечер скришно излегува од пештерата и се запознава со еден млад дечко кој и покажува како се пали оган и и кажува дека мора да го напуштат местото каде се наоѓаат, зошто ќе има земјотрес. Премногу интересен филм, постојано си во исчекување.

И сите што пишуваат рецензија да напишат поопширно не само го сакам филмот зошто тој и тој се соблече
    :)

13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.771

14. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    17.166
    ^ Имаше повеќе потресни моменти, ми се насолзија очите на неколку сцени, ама не пуштив солзи, срце јуначко. Во секој случај, како што кажав, ретко добар филм, филм кој те тера да се замислиш за некои работи и филм кој ќе го паметам долго.

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.441
    Допаѓања:
    20.036
    The Secret of Kells

Прекрасен филм со преубава анимација, топло им го препорачувам на сите оние кои сакаат визуелно совршенство :)

http://www.youtube.com/watch?v=xFhd8RfCqVg

^ Mојот омилен дел :)

Прикачени фајлови:

16. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.830
    Допаѓања:
    25.613
    Banshee Chapter
    Млада новинарка почнува да истражува за нејзин колега кој исчезнал после земање на експериментална дрога која предизвикува многу повеќе од халуцинации.
    Има нешто во филмов толку језиво што цело време имав едно необјасниво језиво чувство, цело време во исчекување на нешто страшно.
    Нон-стоп гледам хорори, и ретко имаат некое влијание, ама на овој бев посебно напната...
    Далеку е од ремек-дело, ама дека е страшен и те остава со такво чувство извесен период откако ќе го изгледаш - тоа дефинитивно.

На sweet-cherry и Nausicaa им се допаѓа ова.
  17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    The fault in our stars Го гледав зошто феминките тука напишале дека е добар.
    Девојка која има проблеми со дишењето се запознава со еден дечко што нема нога и се раѓа огромна љубов. На крајот се знае дека трагично завршува. Јас си мислев девојката ќе умре прва, но прв умира дечкото. Пораката на филмот е дека секој човек заслужува да сака и да биде сакан, без разлика дали е болен или здрав. Првата љубов на 17 или 18 години е онаа што се памети цел живот. :)

18. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    THE HIDDEN FACE (La carra Oculta )

прекрасен колумбиски трилер
    Ги покажува и анализира основните инстикти, чуства на вина, изневерување и стравот што една љубов ја носи. Девојкава му раскинува на дечково и се снима кажувајки му дека ке си замине. Дечково почнува да пие и додека пие во еден бар, се среќава со една женска и започнуваат врска. Новата женска се сели кај него дома. Во меѓувреме бившата негова е изчезната, не можат да ја најдат никаде од кога го оставила него па тој е најголемиот осомничен.
    Но вистинскиот сопственик на куќава каде што живееле заедно, а сега живее дечково со новата женска и покажала на Белен (бившата) скриена соба што мажот нејзин ја користел да се крие бидејки бил поранешен нацистички офицер. Во собава има кревет и вц во солидна сосотјба и е толку добро изолирана што од надвор не се слуша ништо а од собата се слуша и звук и се.
    Таа може да види се од собава, но кога се заклучува во собава го заборава клучов и сега е заглавена во собата без никаква можност да го контактира дечкото.

Остатокот морате да го погледнете сами.
    Обожавам трилери углавно. Ми се допаѓаше напетоста додека го гледав филмот. Ме натера многу да размислам. што се би направиле за љубов? Колку лудо може да стане? и колку е тенка линијата помеѓу љубовта и лудилоста

Навистина уживав

10/10

еве и линк http://www.putlocker.tw/watch-the-hidde ... -2011.html

На simoncelicius, Oleeenka, thelittle17 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Девојката не сакаше да му раскине на дечкото, туку сакаше да се пошегува, да види како ќе реагира тој, бидејќи беше љубоморна на виолинистката за која мислеше дека е во врска со дечко и, а не беше така, барем на почетокот, пред таа да заглави во собата.
    И обидот за една шала и даде пресврт на животот.
    Убав филм, го имам гледано малку по одамна, неамериканските филмови ми се далеку подобри, обично крајот им е непредвидлив или те остава сам да си го замислиш истиот.

На blueteacher и 1209 им се допаѓа ова.
  20. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    6.235
    THE OTHER WOMAN 10/10
    дефинитивно супер филмче
    мажот ја изневерува сопругата но не со една девојка туку со повеќе. Но приказната не се врти околу него. Е прикажано едно поинакво пријателство помеѓу сопругата (која незнае дека е изневерувана) и двете љубовници(кои незнаат дека се љубовници) кои случајно ке дознаат дека се изневерувани од истиот дечко.И што ке го снајде сопругот кога тие ке се здружат заедно.
    Дефинитивно да го гледате
    го препорачувам за девојки и hot mamas ;)