Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.142
    Допаѓања:
    67.328
    Глупавиот и поглупавиот 2

Воопшто не беше лош филмот, добро си се посмеав, имаше некои сцени на кои онака гласно, од срце се изнасмеав.

На ludoto19, mims-89 и Gordana10 им се допаѓа ова.
  2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    The Inteview

Голема бука се крена за филмов. Преголема. Имаше дури големи полемики дека Сони намерно го направила скандалот со заканите за терористички напад, иаку јас не мислам така ама сепак е еден просечен филм, добро може малку надпорсечен, но далеку од брилијантна комедија. Има смешни моменти, класично и типично за Франко-Роген филм, не знам зашто очекував нешто поише. Класична пародија. Малку глупава на моменти и бизарна, но сепак смешна.
    Бизарна посебно ми беше сцената со Роген и алатот што требаше да го скрие во анусот, мислам навистина непотребно.
    Среќа се вразуми публиката и престанаа да и дават 10ки на imdb, до пред 4-5 дена имаше 9.9 рејтинг. Сега и падна на 8. Според мене реалната оцена е дури и под тоа.
    За тие што не се запознаени со содржината, се работи за популарен ток шоу водител Дејвид Скајлар и неговиот продуцент Арон кои водат типично ток шоу за шоу бизнисот во Холивуд. Но изненадно добиват понуда да прават екслузивно интервју со најголемиот диктатор на денешницата, ледерот на Северна Кореја Ким Јанг Ул. Во меѓувреме добиваат задача од ЦИА да извршат убиство врз најпознатиот диктатор за време на нивниот престој во Кореја.

Филмов се претопи во политичко препукување, што не му дава ниту една филмска смисла и вредност.
    Но доби на популарност, наскоро ќе стане најмногу симнуваниот филм.
    Џејмс Франко е задоволително интересен, шармантен како и секогаш сосема во негов стил. Роген такуѓере. За ваков тип на филмови се одлични и двајцата.

7/10

На Vikica.cuci му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    MV5BMzc2NDQ1NzExNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDEzNjg4MDE@._V1_SY317_CR6,0,214,317_AL_.jpg
    Според насловот очекував нешто интересно, поchristmasy. Наидов на нешто сосема спротивно.
    Премногу здодевен филм. Љубовна приказна која воопшто не беше интересна.
    Едвај го дочекав крајот.
    4/10

4. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    ,,Sleeping beauty''
    Драма.
    Филмчево ми се погоди,а и веќе некое време го имав на ум да го гледам.
    На крајот малце морничаво ми заврши,али пак беше добар.

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    21 & over(2013)
    http://www.imdb.com/title/tt1711425/?ref_=fn_al_tt_1

Симатичен филм, од самиот почеток се гледа дека е по теркот на Hangover, и отпосле ми текна дека е од истите сценатисти. Смешен е, има пресмешни сцени ама не е Hangover. Далеку е од него.
    Пред се кинезот или пак Милер не се Zach Galifianakis, ни приближно будали и смешни како него. Па и Скајлар(Кејси) не е Бредли Купер. Настрана споредбите, не е толку смешен како Мамурлоците.

Иритантен е малку ликот на Милер, можеле подобар да најдат, па и девојката што знам мене ми беше антипатична и сеуште ми е тотално неталентирана, настрана фактот што никако не поминува како девојка која е на колеџ, дваесет и кусур годишна.

Сепак кинезот во голем дел од филмот е солиден, иаку поголем дел од филмот е комиран, навистина е смешен.
    Најсмешен ми беше како им ја фрлаше личната карта на вратарите, тоа ми беше врвот.
    Имаше доста глупави сцени, непотребни и здодевни.
    Со подобра екипа и малку поразлично дејствие можеле да го направат навистина одличен.
    Мај гилти плежр од филмот ми беше полу-голото тело на Кејси.]:):rofl:

6/10

Последна измена: 28 декември 2014
  6. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    nightcrawler :D добар беше само крајот не ми се свиде :shake: имат доста високи отценки :D

7. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    MV5BMjI4NjkxODMyMF5BMl5BanBnXkFtZTgwODYwODQ5MTE@._V1_SX214_AL_.jpg
    Кога ја остави Миа и замина за настапот си помислив what a jerk, но добро, потоа се врати и колку-толку ги среди работите.
    Адам го прикажале како себично момче, не сака да направи компромис, а знае колку и значи на Миа.
    При крајот додека таа лежеше на болничката постела, а дедо и до неа и зборуваше, малку ми фалеше да се расплакам.
    Не требаше да заврши така.
    Супер филмче, те тера да размислуваш за животот, за одлуките.
    Ги отвара очите и толку? Барем да дадеа после неколку години, поприфатливо ќе беше.
    Во целост ми се допадна.
    8/10

8. bibb.y

bibb.y Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    355
    Honeymoon (2014)

не ми е нешто посебно филмов ... мене не ми се допадна, многу лошо објаснета приказна, најмнoгу го гледав заради Rose Leslie, бидејки ја обожавав како Игрит во Games of Thrones.
    3/10

9. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    21 Jump Street
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

меѓу многуте комеди што ги имам изгледано годинава оваа е дефинитивно во топ 5. Имаше многу смешни цитати
    во главно 9/10
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

22 Jump Street ( 2014)

- - - - - - - - - - - -- - - - - - - - -- - - -
    овај беше малку досаден но сепак вреди да се гледа.. 1виот беше многу подобар од овај дел 8/10
    My name is Jeff :D

Maleficent ( 2014)
    - - - - - - -

конечно дизни .. конечно DISNEY STRIKES AGAIN .. angleina jolie KILLED IT :rock::rock::rock: 10/10
    предобар филм ..
    [​IMG][​IMG]

The Interview ( 2014 )

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

овај филм е нај нов и се работи за тој прецедателот од Северна Кореа (или незнам) што е
    предобра комедија што ја исмеува политиката на добар начин
    9.5/10

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    He is just not that into you (2009)

Филм од типот на Valentines day, New year's eve, и Love actually. Mojата омразена категорија на филмови. Лично малку повеќе ми се допадна од остантите, ама сепак е таков тип на филм, со многу приказни кои на некој начин се поврзни една со друга. Органски не поднесувам вакви филмови.

Не знам дали се трудат да испаднат паметни или оригинални, ама мене ми се веќе видени.
    Менe сите приказни ми беа многу проѕирни и веќе видени. Тотално тични. Џабе трошат и собираат познати актери на куп кога прават едно големо ништо од филмови. Сите се такви букавално сите.

Многу чизи конверазции и поуки за љубовта и романсата, што знам може 16 годишна девојка да импресираат, мене никако. Сите до еден од паровите.

Му давам една солидна петка. Слатки ми беа како пар Џиџи и Алекс. Да беше филмот поинаков и само со нив мислам дека повеќе би ми се допаднал.

11. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Gone Girl
    одличен почеток, убаво се развива филмот, се до моментот кога го убива Деси и се враќа дома.. сериозно?! дефинитивно разочарувачки крај за мене, безврска потрошени добри 2ипол часа и тоа у кино, за филм кој нема врска никаква.. и шо, направи да е убиена, исчезна, и дојде дома и типчево океј ај ќе бидеме пак заедно, wtf?! ужас, нема ни 5/10 од мене..

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.661
    Допаѓања:
    173.922
    кај да го гледам ????

13. Rawr

Rawr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    38
    Cruel intentions,се изнаплакав,многу добар филм.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    во кино престанаа да го даваат, али на нет можеш слободно да го најдеш, го имаат ставено и на putlocker :)

15. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.589
    еве го на торент , одлична снимка
    https://yts.re/movie/Gone_Girl_2014

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    3.545
    Gone Girl

Конечно си дочекав да го изгледа филмов и можа да кажа дека е одлично исплеткана приказна. Типично за ваквите филмови каде што некој е изчезнат или убиен да те става во неизвесна ситуација кој е лошиот лик тука. Женскава улога одлично ми глумеше како некоја социопатка. На крајот очекував некој некого да убие ама сосема спротивно испадна.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sunshine.Sunshine

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Dumb and Dumber

Видов дека излегол нов дел, па решив да го гледам тој, но пред тоа да се потсетам и на првиот, бидејќи никогаш не сум го гледалa од почеток до крај.
    Забавен филм, онака лесна комедија. Не беше ништо пресмешно, да се згазиш од смеење. MV5BMTIzNDI5MTc0M15BMl5BanBnXkFtZTYwMjM5NDU5._V1_SY317_CR10,0,214,317_AL_.jpg
    9/10

Последна измена: 1 јануари 2015
  18. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519

Дејството се одвива во Помпеја, град кој е во сенката на планината Везув. Milo е гладијатор кој е фатен од окото на Cassia, ќерка на богат трговец. Сепак, нивната разлика во социјалниот статус не е единствена пречка за нивната љубов. Cassia ветува дека ќе стане жена на еден римски император, со цел да го заштити нејзиното семејство. Врвот започнува кога од Везув ќе избувне порој на вжештена лава.

Со оглед на тоа што сакам да гледам ваков жарн на филмови, овој ми беше веќе видено нешто. Ако сте го гледале Spartacus, јасно ви е за што се работи. Дури и неколку сцени беа буквално copy paste. Филмов ми се најде на листата за гледање заради Kit Harington, нормално. :lol: Имаше многу нелогичности, така да, не ме воодушеви. Ама па, не е ни до толку лош колку сите тие критики што кружат по интернетов.
    Од мене има 6/10

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

На cheetah.girl и mims-89 им се допаѓа ова.
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    The Hunger Games: Mockingjay

Традиционално веќе сигурно трета година по ред, со дечко ми на први јануари гледаме Хангр гејмс. :D
    Останав на тоа дека првиот дел дефинитивно е мој фаворит. После него, сите останати ми се малку бледи. Конкретно за овој дел, ми се допадна замислата за револуција и ставање крај на пеколот во кој се најдоа, но реализацијата ми беше малку како да кажам ... оскудна.
    Кетнис ми е малку очајна - растргната помеѓу Гејл и Пита, на моменти бев убедена дека и таа нема поим што сака и кој сака. :drunk:
    Ликот на Пита органски не го поднесувам, не знам зошто не го убијат и не му ги скратат маките. Толку антипатичен лик, мислам дека самата појава му вришти: злоба, улизувач, злоба, подлост ...
    Не сакам да го гледам во следниот дел, се надевам дека ќе ми се исполни желбата.
    Не беше потребно многу, за песната на Кетнис да ми стане хит на денот и да си ја пеам цел Божји ден. Заразна е, ептен. :wasntme:
    И побогу, како може да испушта такво парче како Гејл, заради торко како Пита ?! Сешто.
    7.5/10

20. love.a7x

love.a7x Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    112
    Последен што го гледав беше Pitch Perfect. Не е лошо филмче, ама има и бољи.