Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.869
    Vakvite kako tebe ako voopsto ja sfatile poentata na filmot jas glava secam.Kako prvo fimot e spored kniga, da si ja procitala ke si sfatela podobro, sekako krajot ne moze da bide smenet od producentite.Sepak cel na avtorot bese da prikaze ustvari kolu Ejmi e skrsena dusevno, deka e narcis i ima psihoticen narav, deka ke napravi se da ispadne na kraj po nejzino.Toa nejze ne i bese prvicen plan, ama otkako nejzniot propadna, taa morase da se izvlece od kandzite na licnost ista kako nea.Nik ne sakase da ostane so ne, ne mu bese okay, no poentata bese da se prikaze deka so takvi licnosti manipulatori ne mozes da izlezes na kraj. Filmot ima milion skrieni pouki koi treba da se sfatat, ne e samo eden strasno dobar triler i odlicna kniga.

Последна измена: 2 јануари 2015
    На Annath, Candid и nena2010 им се допаѓа ова.
  2. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.600
    MV5BMjUyNTA3MTAyM15BMl5BanBnXkFtZTgwOTEyMTkyMjE@._V1_SX640_SY720_.jpg
    10/10 ..Омилен :)

3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    @Mishela Мене па Гејл ме нервира,а Пита ми е срцуш :D
    Не само за филмот,и во книгите Пита е многу попријатен,единствено глумците не ми лежат заедно,ама поарно Кетнис со Пита,отколку со Гејл.
    Инаку се согласувам дека првиот е најубав,другиве малку послаби,ама сепак добра трилогија е.

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    Првата книга ја прочитав, ама не знам, многу ми е мекуш Пита и таму, а јас не сакам такви машки. Мислам дека и тоа има големо влијание за моето мислење. :D:D
    Глумците дека не си одговараат тоа е и повеќе од очигледно, ама тоа е. Можеме само да гледаме и да коментираме. :D

5. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Го гледав и вториот дел.
    Оние pranks им се оригинални. Лојд 20 години глумел, Хари потоа лаже.
    Филмов ми го задржа вниманието, премногу е интересен. Вториот дел, според мене, е далеку подобар од првиот, барем мене ми беше посмешен.

9/10

Прикачени фајлови:

6. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.441
    Допаѓања:
    20.036
    Не може филмот да го судиме според генијалноста на книгата. Јас исто го гледав во кино без да знам дека филмот е екранизација на популарна книга и воопшто не ми се допадна крајот, излегов максимално разочарана. Можеби да ја имав читано книгата ќе имав друга, подлабока перцепција за несекојдневниот крај но филмот е таков каков што е и не може да го дискутираме преку призмата на книгата. Авторот директно му ја пренесува својата идеа на читателот додека при филмувањето многу нешта се губат, особено ситниците кои навидум не се битни а всушност се пресудни за разбирање на приказната. Што се однесува до мене, не би рекла дека не го разбрав Gone Girl , туку едноставно- не ми се допадна крајот :)

На Dennings, Annath, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Gone Girl

Да се придружам на толпата :D Книгата ја прочитав пред година дена и не ни знаев за филмов се додека не испадна.
    Филмот,би го искоментирала исто како и книгата,одличен.Мене целата приказна ми е совршено осмислена,од зборови до сцени и изрази.
    Направен е подолг,мислам дека со цел да се доловат сите детали и настани,посебно планирањето на Ејми и режисерите завршиле добра работа.
    Глумицата е најсоодветна за улогата,на лицето и пишува психопат и социопат :D И Бен Афлек совршено се вклопува во улогата,со онаа демек невина фацка (Dumb Face ја викам :lol:)
    Вообичаено сум за среќни краеви и секој да добие што заслужува,па крајот е баш онаков како што треба да биде.
    Се беше кажано со последниот разговор на Ник и Марго,тој после се,уште ја сакаше Ејми(на некој негов изопачен начин),а таа доби она што сакаше,кукла за манипулирање цел живот.Нималку не верувам дека имаше некакви чувства спрема него,според некоја теорија дека психопатите не се способни за љубов,туку само за манипулација и лага.
    Мислам дека примарна цел на филмот е да покаже колку може да заболи нарушувањето на довербата и како може да не го познаваш човекот со кој го делиш креветот.Одлична поука за неверниците,не сите жени прифаќаат измама толку лесно,а еднаш кога ќе заглавиш со психопат,заглавен си за навек.
    Генијално. 9/10

На Annath, RainBow, ceca-1 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.083
    Winter's tale

Филмов ме остави без зборови..:x Еден од најубавите филмови кои сум го гледала во мојот живот.
    Малку нереален но навистина прекрасен што не можам да го опишам со зборови. Не верувам дека постои некој на кого не би му се допаднал па и колку да не е љубител на „бајки“. Да не ме разберете погрешно, не се работи за класична љубовна бајка.. Ова е нешто многу повеќе.. Буквално ме стави во мисла цел час и половина додека го гледав..
    Актерската екипа беше маестрална. Уште кога го видов Колин Фарел во главна улога знаев дека филмов ќе е ремек дело. Главната актерка (Беверли) ми се допадна многу, глума за Оскар дефинитивно но единствено ми бодеше очи Вил Смит.. Како побогу него го пикнаја во совршенство од филм како овој не можам да разберам, тотално ми ја уништи сликата..
    Но како и да е, да го занемариме него.. филмот се на се е нешто кое секој мора да го изгледа.
    10/10 сосема заслужено. :inlove:

Приказната не ја раскажувам затоа што не е за раскажување туку за доживување..
    Ќе го напишам само ова кое е извадок од филмот, па откако ќе го прочитате запрашајте се дали не вреди да се изгледа :)

Што ако некогаш одамна на небото немало ѕвезди?
    Што ако ѕвездите не се она што ние мислиме дека се?
    Што ако светлината не доаѓа од зраците на далечните сонца,
    туку од нашите крилја кога се претвораме во ангели?
    Судбината нѐ повикува сите.
    Постои свет позади светот каде што сите ние сме поврзани како дел од голем план во движење.
    Магијата е секаде околу нас, вие само треба да ја побарате. Да погледнете подобро.
    Бидејќи дури ни времето ни далечината не се она што изгледаат дека се.
    Сите ние сме поврзани. Секое родено бебе носи чудо во себе.
    Уникатна цел.
    И тоа чудо е ветено на само една личност и на никоја друга.
    Ние сме патници на пат кон судбината за да ја најдеме таа една личност за која нашето чудо било наменето.
    Но, бидете предупредени. Како што трагаме по светлината, така темнината се собира.
    И вечната борба помеѓу доброто и злото не се војувала со огромни војски,
    туку со по еден живот во одреден период.

На Yowannty, Annath, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  9. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    Prisoners -2013 е.
    До сеа го гледав,ме фати касно,ќе бидам кратка.
    Филмиште.
    9/10 само поради тоа што цело време се сомневав во друг.
    Преубав филм.
    Гарантирам нема да зажали никој што ќе го гледа.
    Прекрасна приказна испреплетени настани,буквално 2 и пол саати без престан го гледав.
    Ги обожавам филмовите каде што немаш идеа што е ќе е следно.
    Одличен е!

На ivanablazheska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    A walk among the tombstones :D акција,истрага интерсено филмче.. малце не ме бендиса то шо уште на почетокот ги откриа "the bad guys" ама океј беше ;) 8.5/10

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    MV5BMjA2MDQ2ODM3MV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDUzMTQ3OQ@@._V1_SX214_AL_.jpg
    Филмов го гледав одамна, но повторно се решив да го гледам.
    Сандра и Мелиса се одлични за овие две главни улоги. Имаше многу смешни моменти.
    Презабавен филм кој можам да го гледам уште милион пати и повторно нема да ми биде здодевен.
    Она во барот кога беа ми беше најинтересно.
    На некои делови премногу се смеев.
    10/10

12. FridaKahlo

FridaKahlo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    182
    Begin Again
    image.jpg

Филмот го прикажува животот на Грета ја игра Keira Kneightley музички текстописец и пејач која со нејзинито долгогодишно момче Дејв Кол( Adam Levinе )се селат во New York кој е позната музичка рок ѕвезда. Од многуте обожавателки славата му удира во глава , неговите приорите се менуваат а Грета останува сама. Го запознава Mark Ruffalo познат музички продуцент, талентиран за препознавање на музички теленти , кој ја запознава Грета во момент на животен хаос, на прагот е да стане алкохоличар , самошто разведен а поради непостојаноста на работнао мест е отпуштен од работа, меѓутоа неговиот инстинкт за добра музика не умира дури и се подзасилува кога е мртов пијан:D. И нуди на Грета снимање на албум на повеќе локации во New York.

Музиката е многу убава. Песните се снимени надвор на улица, со живи инструменти, гласот е на KiraKneightley и резултатот е петка.
    Изобилува со многу убави конверзации меѓу Грета и Дејв, Грета и Ден, комични случки и разговори,на интересен начин е прикажан процесот на снимање на песните, од барање на бенд, до излегување на демо снимката се до наоѓање на продуцентска куќа која ќе го продаде албумот.

Сетоа ова спакувано во филм кој е оригинален и во ниту еден момент досаден.

9/10

На Annath, Candid и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  13. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Noah..Убав филм,дури и се расплакав,доста емоции,и те тера да размислиш(барем мене) за тоа кој си и што правиш со својот живот,библиска приказна.

14. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    The Drop
    Очекував малку повеќе акција од Том Харди ама некако ептен слоу ми беше. Ок е филмот ама ништо посебно.

15. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    6.597
    Малку постар филм, го немав гледано. Обично не сакам вакви жанрови ама се изненадив.
    Приказната е за 2ца магионичари кои ке се трудат кој подобар трик ќе смисли за да го надимне другиот.
    Добро е истражен светот на магијата.

На ivanablazheska, Tiki-lolipop и Someonespecial им се допаѓа ова.
  16. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641

Интересна приказна со безброј поуки кои не ме оставија рамнодушни и сето тоа испреплетено со неверојатна имагинација погодна за секој гледач, без разлика на годините. Филмов сакав да го гледам уште од многу одамна и ете, не се каам што потрошив дел од времето на овој прекрасен филм.Како и скогаш, глумата на Џони Деп не треба ни да се коментира а и децата многу добро се снајдоа во глумата
    9/10

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.761
    Допаѓања:
    116.859
    Потполно се сложувам. Ретко добро екранизирана книга. Всушност поентата на писателката е да го прикаже модерниот брак, дека не е се онака како што однадвор изгледа. Книгата мора да се прочита пред да се гледа филмот, за да се сфати подобро. Некои работи не може да се пренесат на платно како што може да се пренесат на хартија.

18. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    3.545
    The Theory of Everything 2014

Прееедобар филм! Прикажан е еден живот на физичар по име Стивен Хокинг, неговото залагање во физиката, љубовта и се' она што го носи животот. Амбициозен до самиот крај а за жената покрај него немам зборови цврста, решителна полна со оптимизам и ведрина. Прекрасна приказна полна со поуки.
    Изборот на глумци, костумите, глумата се' ми се допадна. Браво! :clap:

На kumalisa, Chocolate.me, Edie.S и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    536
    Каде можам да го гледам? Торент од филмот?

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    Јас го гледав во кино, не знам дали има добар торент, мислам дека е рано.