Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    Gone girl
    MV5BMTk0MDQ3MzAzOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzU1NzE3MjE@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_.jpg
    Конечно да го догледам.Рецензија има пишувано и на претходните страници,само да се надоврзам значи женскиот мозок знае страшно да функционира.Бен во улогава сосема поднослив,на главата актерка баш и лежат вакви психопатски улоги.Она што не го очекував се случи на крајот и ме остави рамнодушна(очекував пресврт драматичен).Инаку филмот е гледлив цело време ,го држи вниманието до крај.
    8/10

На Marossa, НаталиЛили, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ivanablazheska

ivanablazheska Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Prisoners preubav triler vnimanie do kraj :)))preporacuvam

3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    The Best of Me (2014)
    Значи филмов ме остави без текст, филм за љубовта, за пропуштените прилики и како да се живее со нивната тежина, а пред се за играта на судбината. Филм од типот на Notebook, топло ви го препорачувам секако со марамчиња до вас.

На GirlLove, anichka94 и ivanablazheska им се допаѓа ова.
  4. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Ми тргна новава година со филмовиве,а овој е најлошиот што го имам гледано.(n)
    The Kings of Summer (2013)

Некако насловот ме привлече,ама ептен глупав филмов излезе! Без врска,никаква тематика.
    Како и да е,се работи за момчиња кои бегаат од домашните и одат во шума каде што градат куќа и живеат во неа.
    Мене воопшто не ми се допадна,дури го гледав со прескокнување.
    Залудно потрошено време!
    0/10

5. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Разгледав 3-4 страници наназад за да не случајно веќе е пишувано за филмов па да не се повторувам.
    Последно гледани филмови:
    You're Not You (2014)
    The Broken Circle Breakdown (2012)

Нема да ви откривам содржина само ќе кажам дека вреди да се изгледат и двата филма и дека додека ги гледав плачев како мало дете...толку не сум плачела цела година ;(

6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    55.099
    "THE ENCOUNTER " го гледав на Божик сабајлето и останав без зборови , го има на јутјуб преведен со спски превод како Сусрет , филмот е од 2010 , ќе ви откријам
    дека се работи за Исус, за тоа како им ги спасува животите на неколку луѓе една дождлива и бурна ноќ на еден запуштен пат ќе ги чека полицаец кој всушност е ѓаволот ,Господ има поставено еден ресторан и таму ги носел секогаш тие што треба да ги спаси од лошото , ќе им помогне со тоа што ќе ги насочи да дојдат во еден ресторан , каде тој лично ќе им готви јадење и ќе почне да им кажува се што знае за нив , на почеток ќе биде исмејувам но пота полека ќе почнат да му веруваат на кажаното сите, со исклучок на еден богаташ кој ќе заврши неславно за што и самиот е виновен , на крајот доаѓа еден полицаец кој всушност е ѓаволот и ги убедува овие од ресторанот да излезат дека патот е прооден , Господ ги спречува другите да излезат, излегува само тој алчниот богаташ , колку и да го разубедува Господ тој излегува и умира на патот ... другите заминуваат здрави прави и се враќаат утрото на местото каде беше ресторанот а ресторанот всушност и не постои се беше само имагинарно во нивните срца и умови.
    Не ви го раскажав доволно и со ред филмот но гледајте , нема да зажалите :)

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.519
    Допаѓања:
    17.552
    The Brave One- 10/10

Филмот е предобар. Иако е од постара проекција, сепак филмот вреди да се погледне. Врз мене имаше големо влијание. Се соживив со ликовите. Ме потресе, и тоа како. Еве ви кратка содржина:
    David Kirmani,a medical professional, lives in an apartment with his sweetheart, Erica Bain, a radio host, and his dog. They usually take the dog out for a stroll in nearby Central Park and let him run and fetch. One day while at the park they let the dog run without a leash, and when he does not return or respond to their calls, they frantically search for him. They eventually find him being held by three men who want a reward. When David refuses, they start to molest Erica and David intervenes. Two of the men assault the couple, while the third uses a camcorder to film this incident. Erica is knocked unconscious, and regains her senses several days later in a hospital. She is told the shocking news that David was killed and the dog is missing. A traumatized Erica returns home to try and regain her life. She also visits the police station but does not get much help. Fearful of a repeat of this type of incident, she gets an unlicensed gun and carries it with her all the time. One day ...

На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.600
    Добар филм..
    Џи и неговите пријатели се професионални крадци на банки,и уживаат во луксузниот живот.Кога ја прославуваат последната работа што ја направиле,Гоуст штотуку излезен од затвор доаѓа кај нив со нов план да ограбат блендирани коли со многу пари.Тогаш се се мењава.. Да не откривам понатаму што се случува,ви го препорачувам..Инаку јас од почеток го гледав заради Paul walker :D 9/10

На SimonaTino, anuskaNESTLE и Gordana10 им се допаѓа ова.
  9. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    We're the millers.
    Филмот е снимен во 2013.Маж кој треба да пренесе дрога и како наоѓа семејство за да ја пренесат заедно.Прекрасен филм.Одлична комедија а и многу добро одбрано глумци.Мене ми се допадна и давам оценка 9.5/10.Го препорачувам :)

10. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.330
    Допаѓања:
    29.151
    Men, Women and Children

Не знам дали не му ја сфатив поентата на филмов или што?
    Некако ептен се бунеше и постојано забегуваше од темата, ако воопшто ја имаше.
    Еднаш се збори за интернет, еднаш за проституција, онлајн запознавања, па игри, веб страници, дејтови, љубови, несфатени души, и за крај колку сме мали во универзумот и дека еден ден сите ќе не’ снема. :|
    Сфаќам дека нешто околу интернетот се врти, и колку тој ни го менува светот и комуникацијата, ама некако од сите страни се вртеа и не можеа да ја фатат целта. Немаше филмов никаков заплет, кулминација, а за крајот уопште да не причам.
    Од мене има четворче, а и тоа му е многу. (n) 4/10

На One.Moment му/ѝ се допаѓа ова.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.041
    Допаѓања:
    34.015
    Dumb and dumber to (2014)

Искрено, ме разочараа. Ни прибрижно не е смешен како што беше првиот дел. Како што кажа една феминка, филмот некако делуваше како со сила да е направен, колку да има втор дел.

Од мене, 5/10.

На Elissa и One.Moment им се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.142
    Допаѓања:
    67.324
    Big Hero 6

Одличен анимиран филм, допадливи ликови, се посмеав ептен со Бејмакс, срцка е. Топло ви го препорачувам за мрзливо неделно попладне.

13. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    27 Dresses (2008 )

Филмов започна доста интересно, а потоа некако како да се успорија настаните, глумата... Има интересна тема и според насловот очекував повеќе да се држат до него и темата.
    Сепак како за тепање време беше добар.
    6/10

The last song (2010)

Интересно љубовно филмче.Иако очекував нешто многу повеќе, ми се допадна.Убави глумци, посебно дечково што беше во главна улога. :wasntme::inlove: А и убаво беше повторно да се види старата Мајли.
    9/10

14. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Леле многу е добар филмот сум го гледала лани, ме остави без зборови и мене.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Искрено препорачувам

I ORIGINS

Според мене најдобар филм излезн во 2014та. А филмоман сум, и повеќето ми се гледани. =)
    Една добронамерна напомена: НЕ ГО ГЛЕДАЈТЕ ТРЕЈЛЕРОТ!
    премногу спојлери, и пре-сирот е во однос на филмот, може да добиете погрешна претстава.

Оценка 9.5/ 10

На babyblond, TheTribe, papillonP и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    Clueless

Зарем има потреба од рецензија ?! :lol:
    Не знам дали постои некоја која не го гледала филмов, не знам и јас самата колку пати сум го превртувала цедето изминативе години, ама така се чувствував меланхолично што морав пак да го пуштам и да се потсетам на се` по ред. :D
    Непребол ми е, Алиша Силверстоун е прекрасна во секој смисол, ја обожавам.
    10/10

На anuskaNESTLE и Lella им се допаѓа ова.
  17. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    (500) Days of Summer
    Филмот го имав во план многу одамна да го гледам.
    Ми стана еден од омилените.
    Да,глупаво така филмче е,ама мене ми остана во ум.
    Го препорачувам.
    (y)

18. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    3.545
    The Hobbit (сите 3 дела)

Ептен добри филмови исполнети со авантура и акција а за приказната нема што да кажам, уникатна и посебна. Допрва ќе ги гледам 3те делови од "Господарот на прстените" , се приврзав за филмовиве и воопшто не ми беа досадни во никој дел иако траат скоро сите по 150 минути. Препорачувам (y)

Annie (2014)

Одамна не сум гледала ваков филм од поновиве, сега сите ги базираат на реалноста ептен во недостатоците во неубавите работи да најдеме поуки, а овај ептен беше онака позитивен, ведар многу ми се допадна. Ме нервираа само деловите каде што пеат :lol: не сакам баш мјузикли многу, другото се' ми беше ок. :D

19. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    The Judge
    Многу добра приказна за животот на еден од најуспешните адвокати.
    10 ka

На Marossa и ivanablazheska им се допаѓа ова.
  20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    The Hobbit:The Battle of the Five Armies

Одличен завршеток на одлична трилогија.Глумата,приказната и специјалните ефекти се совршени,големо право за продуцентите и за генијалниот Толкиен.
    Гледам на интернет владее битка кој е подобар,дали Хобитот или Господар на прстените,за мене и двете трилогии се едни од најдобрите на сите времиња,би рекла малку подобра глума во LOTR,а подобри специјални ефекти во Hobbit.
    Мартин Фриман е многу добар актер и одличен протагонист,многу подобар од Елајџа Вуд.
    Ми се допадна што се нагласува поврзаноста на едната трилогија со другата и како што забележав нема дупки во приказната.
    Моја оцена 10/10.

На Annath, mims-89, ivanablazheska и 1 друга личност им се допаѓа ова.